Osupljiva resničnost

Naša strast je oblikovanje televizorjev, ki gledalcem podajo namen ustvarjalca. Televizorji serije MASTER Series ustrezajo kriterijem naših najboljših inženirjev in zagotavljajo prikaz čudovite slike. Prvič lahko ustvarjalci pustijo prosto pot domišljiji in si vizijo ogledajo doma. 

Napoved serije MASTER Series

Oglejte si ta videoposnetek, ki je bil posnet na dogodku, kjer je bila predstavljena Sonyjeva serija MASTER Series. V sproščenih pogovorih z našimi inženirji in partnerji ter s profesionalci iz panoge boste spoznali objektive in njihove ključne značilnosti.

Oživitev namena ustvarjalca

Že več kot petdeset let premikamo meje kakovosti TV-slike. V televizorjih serije MASTER Series smo združili izkušnje, ki smo jih pridobili s sodelovanjem s filmskimi ustvarjalci pri končni obdelavi vsebine, in izpopolnjene zaslone, ki vestno poustvarjajo ustvarjalno vizijo avtorjev.

Kino v vašem domu

S produkcijo filmov in razvojem profesionalne opreme za snemanje filmov smo postali pionirji v panogi filmske umetnosti. Poleg tega smo razvili televizijske sprejemnike za domačo izkušnjo, ki se lahko kosa z ogledom v kinematografih. Ustvariti želimo vrhunski koncept televizijskega sprejemnika, ki bo lahko vestno posredoval vizijo ustvarjalcev filma.

Reprodukcija vsakega čustva

Naš cilj je kakovost slike na televizijskem zaslonu s svetlimi predeli, ki omogočajo osvetlitev tudi najmanjših podrobnosti, temnimi predeli, ki bodo vzeli dih gledalcem, in živimi barvami, ki bodo prevzele njihova srca. Vsako spodbujeno čustvo prispeva k vrhunskemu realističnemu vtisu.

Spodbujanje ustvarjalcev

Ustvarjalce spodbujamo k temu, da izkoristijo vse tehnološke zmogljivosti in pustijo svoji ustvarjalnosti prosto pot. Filmski ustvarjalci lahko razvijejo kinematografske zamisli, gledalci pa si jih nato doma ogledajo v vrhunski kakovosti.

Procesor za slike X1™ Ultimate

Enakovreden prikaz vseh izvirnih misli

Pri predelavi filmov za televizijske zaslone je treba vsebino digitalno stisniti, kar vpliva na kakovost slike. Pri razvoju televizorjev serije MASTER Series smo želeli zagotoviti prikaz slike ustvarjalcev kot digitalnega signala brez poslabšanja kakovosti. Za to smo potrebovali nov vrhunski procesor. 

Izziv pretvorbe

Prizor, ki ga ustvarjalec vidi med snemanjem, se pred prenosom v televizor kodira, nato pa se dekodira in pretvori za prikaz na plošči. Naš slikovni procesor X1™ Ultimate zmanjša poslabšanje kakovosti slike med tem postopkom.

Obdelava signalov pri visokih bitnih hitrostih

Pri razvoju procesorja za slike X1™ Ultimate smo sledili načelu »noben izgubljen bit«. Signale obdelamo pri izredno visokih bitnih hitrostih in nato znova vrnemo v izvirno kakovost. 

Natančno nastavljanje signalov za različne plošče

Procesor za slike X1™ Ultimate prepozna različne značilnosti plošč in vrste plošč ter ustrezno prilagodi signal – to je naše najnaprednejše natančno nastavljanje. 

Vdelava najboljših komponent

Komponente z visoko natančnostjo v procesorju signala pomagajo ohraniti podrobnosti v celotni sliki in tako zagotovijo realističen prikaz in vizualno izražanje na televizorju. 

Naši strokovnjaki, od objektiva do dnevne sobe

Leta 2000 je naša TV-ekipa začela sodelovanje z družbo Sony Pictures Entertainment pri funkciji Cinema Mode, prvi funkciji za kakovost televizijske slike, ki je bila razvita za izkušnjo domačega kina. Od takrat smo sodelovali pri standardizaciji novih oblik zapisa, kot sta 4K in HDR, ki se s filmi na domačem zaslonu še bolj približajo namenu ustvarjalca.

OLED – popolna združitev zvoka in slike

Ena od novosti, ki se uporablja v kinu, je »zaslonski zvočnik«, pri čemer zvok prihaja neposredno s površine zaslona. Namesto da bi s povečevanjem velikosti zaslona ločili sliko in zvok, smo ju z »zaslonskim zvočnikom« združili in zagotovili resnično osupljivo izkušnjo. S kakovostjo slike serije MASTER Series AF9 bodo sporočila ustvarjalcev filma še bolj jasna, tehnologija Acoustic Surface Audio+™ pa popolnoma reproducira »zaslonski zvočnik« ter združi slike in zvok za izkušnjo doma, ki je podobna tisti v kinu.

Logotip tehnologije X1 Ultimate
Logotip tehnologije Acoustic Surface Pro

LCD – čudovite slike z vsakega kota

Z vse večjimi LCD-zasloni postaneta pomembna dva dejavnika: učinek podobe hitro premikajočih se predmetov, ki na zaslonu ostane tudi po tem, ko se predmeti že premaknejo, in izguba pristnosti barv med ogledom slike pod kotom. Obe težavi smo odpravili v seriji MASTER Series ZF9, ki avtorjevo vizijo pristno podaja z novimi tehnologijami. S to tehnologijo ostanejo podobe čudovite tudi na velikih zaslonih.

Logotip tehnologije X1 Ultimate
Logotip X-Wide Angle
Logotip tehnologije X-Motion Clarity

Pot do inovativnega domačega ogleda.
Ekosistem Sony in Netflix.

V zadnjih letih je tehnologija tako napredovala, da še nikoli ni bilo mogoče tako dobro prikazati vizij in navdihov ustvarjalcev filmov tudi na televiziji. Tako lahko danes gledalci kar doma izkusijo široko paleto vsebine, napolnjene z razburljivostjo in osupljivimi slikami. Že mnoga leta sta Sony in Netflix vodilna v tej industriji in oblikujeta prihodnost televizije, saj sodelujeta z ustvarjalci in zagotavljata, da si njihove zgodbe lahko ogledajo ljubitelji razvedrila po sem svetu. Z inovativnima tehnologijama, kot sta 4K in HDR, lahko gledalci doživijo kakovostno izkušnjo kina kar v udobju svoje dnevne sobe.

Potrebujete naročnino za pretakanje vsebin Netflix

Netflix je aktivno vlagal v produkcijo izvirnih programov z najnovejšimi standardi za videoslike in skupaj s Sonyjem razvil umerjeni način za Netflix, s katerim zagotavlja ohranjanje kakovosti slike. Ta način smo razvili prav z namenom reprodukcije enake kakovosti slike in predstavlja studijsko matrico za ocenjevanje za televizijo, da bi ohranili vizijo in namen ustvarjalca filma.

Umerjeni način za Netflix

Pristno razvedrilo

Z umerjenim načinom za Netflix ima gledalec možnost ogleda nadaljevank, filmov, dokumentarnih serij in drugih zgodb, tako kot so bile izvirno ustvarjene in prikazane.

Televizija studijske kakovosti

Televizija studijske kakovosti 

MASTER Series lahko vsebino, ustvarjeno za TV, prikaže v idealnem stanju, saj zagotavlja kakovost slike, ki se zelo približa kakovosti glavnega monitorja, ki ga za standardno referenco uporabljajo v studiih za filmsko režijo. 

Domače razvedrilo

Domači kinematografski užitki

Ljubitelji razvedrila lahko zdaj v tej izkušnji uživajo kar doma, saj MASTER Series skupaj z umerjenim načinom za Netflix zvesto prikaže vizualne učinke, s katerimi zgodbe oživijo.

Resnično partnerstvo

Preverite, kako sta Netflix in Sony obvladala barvo, kontrast in gibanje v dnevni sobi z umerjenim načinom za Netflix, da lahko uživate v razvedrilu tako, kot so si zamislili ustvarjalci.

Obvladovanje umerjanja, ključ do brezhibnih barv

Kaj je tisto, kar ljudi privlači v filmih? Ustvarjalni proces vključuje veliko elementov, kot so scenariji, mizanscena, urejanje in barvni prehodi. Zgodba ustvarjalca oživi ob zvesti reprodukciji teh elementov na TV-zaslonu, kar zagotavlja pristno vizualno in občuteno doživetje. Natančna reprodukcija barv je ključna, saj razkriva obrazne izraze igralcev, prikrite s sencami, fine podrobnosti v spontanih prebliskih in fine prehode iz temnega v svetlo. Nastavitev beline in enakomernost slike sta v seriji MASTER Series natančno umerjeni v tovarni, kar izpolnjuje potrebe poklicnih ustvarjalcev in zagotavlja dosledno visoko stopnjo učinkovitosti.

Logotip programske opreme CalMAN

Ohranja strast ustvarjalcev

MASTER Series za obvladovanje barvnih različic že v proizvodnem procesu podpira uporabo visoko zmogljivo programsko opremo s samodejnim umerjanjem CalMAN® ponudnika Portrait Display. Zagotavlja izjemno umerjanje in zmogljivost natančnih nastavitev, kar z običajnimi nastavitvami slike ni mogoče. Ponaša se z vrhunsko reprodukcijo barv, zvesto izvirnemu TV-signalu, in se celo prilagodi finim spremembam barv, do katerih lahko sčasoma pride. MASTER Series podpira CalMAN® tako, da lahko kupci izkoristijo vse prednosti te programske opreme, ki so jo vizualni ustvarjalci uporabili v postprodukciji in delovnih postopkih za nadzor kakovosti, kar še dokazuje našo predanost skrbi za profesionalno natančnost z umerjanjem barv v domačem okolju.

Prenos brošure

Calibrating BRAVIA with CalMAN®