Jasna vizija za okolje

Sonyjevi objektivi slovijo po svoji zmogljivosti, ki zagotavlja brezskrbno zajemanje vseh trenutkov. Resnično edinstveni pa so zaradi inovativnosti, ki upošteva skrb za naše okolje.

Sonyjeva skrb za okolje in varovanje virov

Ob neprekinjeni tradiciji izdelave odličnih izdelkov si Sony še naprej prizadeva tudi dosegati nični vpliv na okolje in v zvezi z vsemi svojimi izdelki ter poslovnimi dejavnostmi delovati v skladu s svojim načrtom "Pot do ničnega vpliva". Poleg neštevilnih prednosti za uporabnike v obliki lažjih izdelkov, ki so tudi enostavnejši za uporabo, si ob nenehnih inovacijah ves čas prizadevamo doseči cilj na ravni celotne družbe – minimizirati porabo energetskih virov in surovin ter še posebej količino odpadkov.

Delovanje, lepota in skrb za okolje. 

V primerjavi s 500-mm F4 G SSM se FE 600 mm F4 GM OSS ponaša z več kot 10 % zmanjšanja skupne teže.   

[1] 500 mm F4 G SSM [2] DSLR-A900 [3] FE 600 mm F4 GM OSS [4] ILCE-9

Zasnovano za zmanjšanje količine odpadkov

Revizija komponent ohišja objektiva

Z revizijo sestave in optimizacijo oblike ohišja objektiva smo prišli do zasnove z minimalno uporabo virov, da sledimo svojemu načrtu “Pot do ničnega vpliva”. Tudi v prihodnje si bomo prizadevali dodatno zmanjšati uporabo surovin.

Manjša uporaba neobdelane plastike

Uporabo neobdelane (nereciklirane) plastike smo zmanjšali za približno 34 % v primerjavi s predhodnimi izmenljivimi objektivi.

Slika je prikazana samo za ponazoritev.

Visokoučinkovita sestava objektiva

Manjšo težo brez vpliva na kakovost smo dosegli zaradi neprekosljive natančnosti Sonyjevih elementov XA (izjemno asferični) in z uporabo lahkega fluorita namesto optičnega stekla.

Slika objektiva 500 mm F4 G SSM
500 mm F4 G SSM

[1] ED-steklo (izjemno nizka razpršitev)

Slika FE 600mm F4 GM OSS
FE 600 mm F4 GM OSS

[1] Fluoritni objektiv [2] Izjemno asferični objektiv (objektiv XA) [3] ED-steklo (izjemno nizka razpršitev)

Zmogljivost za profesionalce

S Sonyjevimi objektivi vrhunske kakovosti bodo vaše fotografije neponovljivih trenutkov enkratne in čudovito ekspresivne. Ne spreglejte neomejene ustvarjalne moči razpona, dimenzij in globine, ki je mogoča le z ultra telefoto objektivi. 

Slika Odkritje za profesionalne fotografe
Odkritje za profesionalne fotografe

Napor fotografov, ki delajo s super telefoto objektivom z veliko zaslonko, smo močno zmanjšali z uporabo magnezijeve zlitine. Ob skupni zmanjšani teži in z izboljšavami v zvezi s porazdelitvijo teže ste tako vedno pripravljeni na odličen posnetek.

Slika Ultra visokokakovostni asferični elementi objektiva XA
Ultra visokokakovostni asferični el. objektiva XA

Z edinstvenim postopkom izdelave Sonyjevih elementov objektiva XA (izjemno asferični) zagotovimo neprimerljivo natančnost površine in izjemno ločljivost. Rezultat tega je gladka zameglitev ozadja, zato so idealni za čudovite ultratelefoto posnetke.

Vrhunska inovativnost z mislijo na okolje

Shuhei Kaneko

FE 400 mm F2,8 GM OSS/FE 600 mm F4,0 GM OSS Project Manager

Slika Shuheija Kanekoje

Potem ko sem v razvojnem procesu obiskal številne fotografske lokacije, sem se osredotočil na visoko zmogljivost prikaza, enostavno kadriranje, ki omogoča sledenje objektu, in zmanjšanje teže za boljšo prenosnost, da bi lahko zajeli en sam najboljši trenutek v gibanju subjektov, ki so daleč stran od fotografa.

Poleg nove optične zasnove in zmanjšanja teže z uporabo lahke magnezijeve zlitine smo z manjšo porabo virov, med katerimi so tudi elementi objektiva in neobdelana plastika, istočasno poskrbeli tudi za manjši vpliv na okolje.

Del naše skrbi za okolje je tudi vrhunska Sonyjeva tehnologija in kot inženir želim ljudem sporočiti, da to skrb širimo po svetu prav z vsemi ustvarjalnimi fotografskimi izdelki, narejenimi z našimi izmenljivimi objektivi.

Oglejte si več Sonyjevih izdelkov z okolju prijaznimi funkcijami
Slika "Polno odličnih zamisli"
Poln odličnih zamisli

Sonyjev vgrajen skladen slikovni CMOS-senzor polnega formata z notranjim pomnilnikom za visokozmogljiv fotoaparat α9. Rezultat je manjši in bolj lahek profesionalni fotoaparat, izdelan z manjšo porabo virov.

Slika izdelka
Trajnostni pristop je pravi pristop

S sloganom Pot do ničelnega vpliva in pobudo Green Management 2025 želi Sony doseči 10-odstotno znižanje količine primarne plastike, uporabljene na izdelek (brez embalaže), v primerjavi s finančnim letom 2018. Že več kot 10 let si prizadevamo izboljšati učinkovitost delovanja recikliranih materialov in njihove uporabe v naših zasnovah zvočnih izdelkov.

Slika izdelka aibo
aibo

Na voljo je povsem nova oblika pakiranja. aibo je tesno zavit in zaščiten pred poškodbami z embalažo iz filca s sestavo, ki vključuje 50 % recikliranih plastenk iz polietenskega tereftalata (PET).