SPREJEMNIKI A/V

7.2-kanalni AV-sprejemnik za domači kino | STR-DN1060

STR-DN1060
Slika 7.2-kanalni AV-sprejemnik za domači kino | STR-DN1060

PMPC

€ 730,00

(z DDV)
Slike 7.2-kanalni AV-sprejemnik za domači kino | STR-DN1060
Slike 7.2-kanalni AV-sprejemnik za domači kino | STR-DN1060
Slike 7.2-kanalni AV-sprejemnik za domači kino | STR-DN1060
Zvok, kakršnega si je zamislil izvajalec

Uživajte v najnatančnejšem zvoku visoke ločljivosti in studijske kakovosti prek Wi-Fi®. Vse komponente, od signala do zvočnika, povezuje strast do glasbe, napredne tehnologije, kot je digitalno višanje ločljivosti, pa pripomorejo k vrhunskemu poslušanju.

Prebudite svoje čute z novim razvedrilom

7.2-kanalni AV-sprejemnik za domači kino

STR-DN1060 domače razvedrilo ponese na povsem novo raven. S podporo za HDCP 2.2 in MHL 3.0, ki omogoča gledanje vsebine iz oddaj 4K in povezavo pametnih telefonov, boste z eno povezavo doživeli osupljivo pristne užitke. Odlikuje ga tudi možnost višanja ločljivosti na 4K za vire HD z zvokom visoke ločljivosti, ki v dnevnem prostoru ustvari pristno vzdušje koncerta v živo.

Avdio izhod

Zatopite se v zvok s 7 prostorskimi kanali in iz 2 globokotoncev, ki zapolni ves prostor – sistem zagotavlja izhodno moč 165 W RMS na kanal.

Izboljšana kakovost slike

Višanje ločljivosti na 4K zagotavlja vrhunsko in podrobno sliko, 6 vhodov HDMI in 2 izhoda HDMI pa omogočajo priključitev slikovne in zvočne opreme.

Žična in brezžična povezava

Glasbo in videoposnetke prek povezav NFC z enim dotikom, Bluetooth® in Wi-Fi® brezžično pretakajte v sprejemnik – ali priključite napravo USB za predvajanje glasbe.

Z ločljivostjo 4K se zatopite v novo resničnost

STR-DN1060 ima HDCP 2.2 za storitve za pretakanje v 4K in MHL 3.0 za predvajanje vsebin 4K v pametnem telefonu prek televizorja, zato lahko domače razvedrilo enostavno nadgradite na 4K.

Osupljiva, pristna in podrobna slika 4K Ultra HD

STR-DN1060 podpira sliko 4K Ultra HD za štirikrat več podrobnosti kot pri Full HD. Ko ga povežete s televizorjem 4K, napredni procesor izboljša sliko nižje ločljivosti in jo približa kakovosti 4K Ultra HD.

HDCP 2.2

HDCP 2.2 pri filmih in glasbi podpira naslednjo generacijo vrhunskih vsebin v 4K in napredno zaščito proti kopiranju.

MHL 3.0

Xperia ali druge napredne pametne telefone priključite neposredno na sprednjo ploščo in zaslon prezrcalite na povezani televizor s podporo za ločljivost 4K videoposnetkov in fotografij. Telefon se med tem tudi polni.

7.2-kanalni pristni prostorski zvok

7.2-kanalni AV-sprejemnik zagotavlja dinamičen pristen zvok, tehnologija DCAC (Digital Cinema Automatic Calibration) pa optimira zvok, zato vedno uživate v dobro uravnoteženem zvoku.

44,1 KHZ/16 BITOV [CD]
96 KHZ/24 BITOV [VISOKA LOČLJIVOST]
Kako deluje zvok visoke ločljivosti

Zvok visoke ločljivosti analogni zvok pretvarja v digitalnega hitreje in natančneje kot CD-ji. Vzorčno razmerje zvoka visoke ločljivosti je višje od 24 bitov/96 Hz, zato zajame več podrobnosti in odtenkov za najpristnejši zvok glasbe.

Obnovite kakovost stisnjenih datotek

Tehnologija DSEE HX kakovost zvoka stisnjenih digitalnih glasbenih datotek (mp3, ACC, ATRAC in WMA) približa zvoku HD. DSEE HX obnovi visoke tone, izgubljene med stiskanjem, za bogat in naraven zvok digitalne glasbe.

Predvajajte plošče Blu-ray z zvokom HD

Plošče Blu-ray imajo 10-krat višjo zmogljivost kot DVD-ji, zato lahko vsebujejo bistveno več zvočnih informacij. Vgrajena odkodirnika Dolby True HD in DTS-HD Master Audio pri najnovejših ploščah Blu-ray zagotavljata mogočen in pristen zvok HD.

Izboljšan kinematografski zvok

Uživajte v bogatem večkanalnem zvoku z Dolby True HD – pri filmih in glasbi zagotavlja zvok povsem brez izgube kakovosti.

Dogajanje slišite z vseh smeri

DTS-HD Master Audio reproducira vrhunski zvok studijske kakovosti za obsežen kinematografski prostorski zvok.

Vse je povezano

6 vhodov in 2 izhoda HDMI, sprednja vrata USB, optični digitalni in analogni AV-priključki omogočajo resnično dinamičen sistem za domače razvedrilo. Zato lahko povežete televizor, predvajalnik Blu-ray Disc™, pametni telefon itd.

6 vhodov in 2 izhoda HDMI

Prek 6 vhodov HDMI in 2 izhodov HDMI, vključno z 1 izhodom HDMI za drug prostor, lahko povežete trenutno opremo in sistem razširite.

Predvajanje DSD prek povezave USB

Sprednja vrata USB podpirajo DSD in 24-bitni/192 kHz zvok visoke bitne hitrosti, zato lahko priključite napravo USB in uživate v zvoku visoke ločljivosti.

Poslušajte tudi v drugih prostorih

S poslušanjem v treh prostorih lahko na STR-DN1060 priključite tri komplete zvočnikov in isti zvok poslušate v treh prostorih. S sprejemnikom lahko hkrati upravljate dva ločena zvočna vira. Izberite, kateri signal bo poslan v vsak prostor, da lahko hkrati v dnevni sobi gledate DVD, medtem ko v drugem prostoru ali na terasi poslušajo CD.

Vrhunska izdelava. Optimalen zvok.

Sprejemnik za domači kino STR-DN1060 odlikujejo vrhunske komponente in zasnova, vključno z natančnimi kristalnimi oscilatorji, okrepljenim ogrodjem in ohišjem, za optimalno doživetje zvoka in slike.

Novo integrirano vezje za glasnost s predojačanjem

Predojačevalnik IC, ki prekaša druge modele v istem razredu, z neodvisno ozemljitvijo preprečuje motnje za čistejši zvok z manj motnjami.

Ojačevalnik

Tiskano vezje iz stekla in epoksi smole izboljša strukturno stabilnost in omogoča večjo moč ojačevalnika.

Natančni kristalni oscilator

Vakuumsko zatesnjeni oscilatorji izboljšujejo zvočne signale iz vira HDMI, kar zmanjšuje zunanje tresljaje in zagotavlja čist zvok.

Vezje za odpravo tresljajev

Kombinacija natančno prilagojenih analognih in digitalnih vezij zmanjšuje tresljaje in zagotavlja natančno realnočasno obdelavo zvoka.

Usmerjeno analogno napajanje

Vsaka digitalna naprava ima svoj analogni regulator napetosti, ki preprečuje popačenje analognega signala zaradi visokofrekvenčnega šuma.

Vrhunske komponente za čist zvok

Blok kondenzator in upori za čist zvok so manj občutljivi na motnje, kar zagotavlja vrhunski zvok.

Zasnova ohišja

Okrepljeno zasnova ogrodja in ohišja zmanjšuje zunanji zvočni tlak zvočnika za jasnejši in mogočnejši zvok.

Visokozmogljiv transformator

Vakuumski premaz, bakreni obroček in protihrupni jermen preprečujejo uhajanje zvoka ter omogočajo bogate in podrobne nizke tone.

Zasnova hladilnika

Novo zasnovana rebra povečujejo dovod zraka, zato je vezje ojačevalnika odporno na neželen zvočni tlak in vedno hladno.

Digitalno tiskano vezje

Kovinsko ohišje tiskano vezje ščiti pred zvočnim tlakom zvočnika in preprečuje, da bi digitalni šumi prišli v analogne kanale, kar zagotavlja jasnejši zvok.

Zlitina ES druge generacije

Okolju prijazni zvari na osnovi kositra visoke čistosti zagotavljajo odziven in enakomeren zvok.

Natančno naravnajte tone

Doma poustvarite akustiko svetovno znanih glasbenih prizorišč

Z našimi tehnologijami zvočnega polja lahko doma poustvarite akustiko dvorane Caryja Granta ali treh svetovno priznanih koncertnih dvoran, ki so Berlinska filharmonija, amsterdamska dvorana Concertgebouw in dunajska dvorana Musikverein.

Visokokakovostno brezžično pretakanje zvoka

LDAC je nova zvočna tehnologija podjetja Sony, ki omogoča poslušanje visokokakovostnih brezžičnih zvočnih posnetkov prek povezave Bluetooth®. LDAC zagotavlja boljše doživetje ob brezžičnem poslušanju glasbe.

Glasbo poslušajte v drugem prostoru

Skladbo lahko s poslušanjem v več prostorih z aplikacijo SongPal (različice 3.0) poslušate kjerkoli v svojem domu. Z aplikacijo SongPal Link povežite izbrane zvočniške module in zvočnike Sony, nato pa glasbo iz različnih glasbenih storitev, pametnega telefona, računalnika ali omrežja DLNA pretakajte po več prostorih.

Enostavno dostopajte do glasbe

S tehnologijo Chromecast built-in (v preteklosti Google Cast™) in storitvijo Spotify Connect imate hiter dostop do zakladnice glasbe in veliko drugega.

Chromecast built-in
Chromecast built-in

Glasbo, spletni radio in poddaje iz pametnega telefona, tabličnega ali prenosnega računalnika pretakajte v zvočno napravo. Dotaknite se gumba za prenašanje.

Spotify
Spotify Connect

Aplikacijo Spotify uporabljajte kot daljinski upravljalnik in vsebine Spotify predvajajte z zvočno napravo.

Pretakanje prek tehnologije Chromecast built-in

Pretakajte glasbo, poddaje in radijske postaje iz več kot 100 zvočnih aplikacij, vključno z aplikacijo YouTube Music in drugim.

Združite svojo glasbo

Enostavno upravljanje pretakanja z novo aplikacijo SongPal

Aplikacija SongPal vam omogoča enostavno in intuitivno upravljanje predvajanja. Namestite jo v izbrani pametni telefon ter upravljajte predvajanje glasbe, nastavitve naprave in druge funkcije – vse to z eno aplikacijo.

Dotaknite se, povežite in predvajajte

Povezava NFC z enim dotikom omogoča enostavno brezžično poslušanje in zrcaljenje zaslona pametnega telefona. Z združljivim pametnim telefonom se dotaknite sprejemnika za prenašanje zvoka prek povezave Bluetooth ali zrcaljenje zaslona s storitvijo Miracast.

Zvok AirPlay
Zvok AirPlay

Poslušajte glasbo iz naprav s podporo za AirPlay.

NFC™ z enim dotikom in Bluetooth®
NFC™ z enim dotikom in Bluetooth®

Dotaknite se in združljivo napravo združite prek povezave NFC. Vzpostavite povezavo Bluetooth® za brezžično pretakanje.

Povezava Wi-Fi
Povezava Wi-Fi

Predvajajte glasbo iz domačega računalnika in strežnika.

Specifikacije in funkcije

STR-DN1060 domače razvedrilo ponese na povsem novo raven. S podporo za HDCP 2.2 in MHL 3.0, ki omogoča gledanje vsebine iz oddaj 4K in pametnih telefonov, boste z eno povezavo doživeli osupljivo pristne užitke. Odlikuje ga tudi možnost višanja ločljivosti na 4K za vire visoke ločljivosti in zvokom visoke ločljivosti za neprekosljiv zvok.
  • Podpira zvok visoke ločljivosti

  • DSEE HX kakovost glasbe približa zvoku visoke ločljivosti

  • Enostavna povezava Bluetooth z NFC z enim dotikom

  • Wi-Fi, AirPlay in Chromecast built-in za pretakanje glasbe

  • Pretakajte in upravljajte s pametnim telefonom z aplikacijo SongPal

Število kanalov ojačevalnika
7 kan.
Vhodni in izhodni priključki
Video vhod/izhod HDMI (6/2); HDCP 2.2 zadaj (1); komponentni video vhod (1); kompozitni video vhod 2; kompozitni izhod za monitor (1); zvočni vhod (2); koaksalni zvočni vhod (1); analogni zvočni vhod (4); izhod za slušalke; predizhod za globokotonec (2); USB (1 spredaj/1 zadaj); ethernetna vrata; sprednji/zadnji MHL (1/1)
Teža (kg)
10,3 kg
Chromecast built-in
DA
Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju