ID članka : 00198036 / Nazadnje spremenjeno : 27.06.2019Natisni

Varnostno obvestilo za prenosni brezžični strežnik WG-C20

  Spoštovani kupec,

  Brezžični prenosni strežnik WG-C20, izdan oktobra 2013, uporablja odprtokodni program DNSmasq in šifrirni standard za brezžična LAN omrežja WPA2. Na podlagi nedavnih panožnih poročil je bilo odkrito, da imata ti dve tehnologiji naslednje ranljivosti.*

  *Podatkovna zbirka zapisov o ranljivostih CERT (v angleščini)

   

  Za zagotovitev varnosti in zaščito naprav pred zlonamernimi napadalci , ki bi uporabili te ranljivosti, sledite spodaj opisanim navodilom:

  1. Naprave povezujte neposredno
   Pri povezovanju naprave WG-C20 s pametnim telefonom ali tablico uporabljajte neposredno brezžično povezavo brez dostopne točke za brezžični LAN.

  1. Nastavite varnost
   Za varno uporabo naprave WG-C20 poskrbite, da boste varnostne nastavitve na napravi WG-C20 konfigurirali skladno s podatki v Vodniku za pomoč (glej povezavo spodaj). Če svoje geslo za brezžični LAN posredujete drugim, ker želite deliti datoteke, vam priporočamo, da geslo takoj potem spremenite.

   

  1. Za povezovanje z internetom izberite varen kraj
   Naprava WG-C20 omogoča, da se z internetom povežete prek usmerjevalnika za brezžični LAN. Če za povezavo s pametnim telefonom ali tablico uporabljate to možnost, izberite varen kraj (npr. v svojem domu), ki bo drugim oteževal dostop do vaše internetne povezave.

   

  1. Izogibajte se uporabi javnih brezžičnih storitev LAN
   Nekatere javne storitve LAN niso dovolj varne in omogočajo, da se nanje poveže nedoločeno število uporabnikov. Zaradi varnosti zelo priporočamo, da se izogibate povezovanju naprave WG-C20 z javnimi brezžičnimi storitvami LAN.

  • Registrirajte izdelek

   Pridobite dostop do vseh informacij, imejte izdelek vedno posodobljen in izkoristite odlične ponudbe

  • Skupnost Sony

   Obiščite našo skupnost ter delite svoje izkušnje in rešitve z drugimi Sonyjevimi strankami

  • Stik s podporo

   Obrnite se na Sonyjevo ekipo za podporo

  • Popravila in garancija

   Dogovorite se za popravilo, temu sledite ali se mu celo izognite