ID članka : 00198090 / Nazadnje spremenjeno : 27.06.2019Natisni

Varnostno obvestilo za prenosni brezžični strežnik WG-C10

  Spoštovani kupec,

  brezžični prenosni strežnik WG-C10, izdan aprila 2013, uporablja odprtokodni program DNSmasq in šifrirni standard za brezžična omrežja Wi-Fi Protected Access II (WPA2). Na podlagi nedavnih panožnih poročil je bilo ugotovljeno, da imata ti dve tehnologiji naslednje ranljivosti.*

  *Podatkovna zbirka zapisov o ranljivostih CERT (v angleščini)

  Za zagotovitev varnosti in zaščito svojih naprav pred zlonamernimi napadalci, ki uporabljajo te ranljivosti, sledite spodaj opisanim navodilom:

  1. Uporabite neposredno povezavo s svojimi napravami
  Ko se z napravo WG-C10 povežete s pametnim telefonom ali tablico, uporabite neposredno brezžično povezavo brez dostopne točke za brezžični LAN.

  2. Nastavite geslo za brezžični LAN in geslo za dostop

  Za varno uporabo svoje naprave WG-C10 poskrbite, da boste varnostne nastavitve svoje naprave WG-C10 konfigurirali skladno s podatki v Vodniku za pomoč (glej povezave spodaj). Če geslo za brezžično omrežje LAN ali geslo za dostop posredujete drugim za namene skupne rabe datotek, toplo priporočamo, da geslo po tem nemudoma spremenite.

  3. Pri povezovanju z internetom izberite varen kraj

  Naprava WG-C10 vam omogoča povezovanje z internetom prek usmerjevalnika za brezžični LAN. Če za povezavo pametnega telefona ali tablice z internetom potrebujete to možnost, izberite varen kraj (npr. v svojem domu), ki bo drugim oteževal dostop do vaše internetne povezave.


  4. Izogibajte se uporabi javnih brezžičnih storitev LAN
  Nekatere javne storitve LAN niso dovolj varne in omogočajo povezavo nedoločenega števila uporabnikov. Zaradi varnosti zelo priporočamo, da se izogibate povezavam svoje naprave WG-C10 z javnimi brezžičnimi storitvami LAN.

  • Registrirajte izdelek

   Pridobite dostop do vseh informacij, imejte izdelek vedno posodobljen in izkoristite odlične ponudbe

  • Skupnost Sony

   Obiščite našo skupnost ter delite svoje izkušnje in rešitve z drugimi Sonyjevimi strankami

  • Stik s podporo

   Obrnite se na Sonyjevo ekipo za podporo

  • Popravila in garancija

   Dogovorite se za popravilo, temu sledite ali se mu celo izognite