ID članka : S700025004 / Nazadnje spremenjeno : 12.07.2018Natisni

Kako obnoviti računalnik VAIO s pomočjo programske opreme VAIO Care 7

  Programska oprema VAIO Care 7 se lahko uporablja za obnovitev tovarniške konfiguracije programske opreme računalnika.

  OPOZORILO: izbrisani bodo vsi podatki, nastavitve in programi, ki so bili naloženi ali nastavljeni na računalniku. Med tem postopkom boste imeli možnost narediti varnostno kopijo vaših podatkov. Podjetje Sony ne jamči za pravilno varnostno kopiranje in obnovo vaših osebnih podatkov.

  POMEMBNO:
  • ta model ne zahteva uporabo diskov za obnovitev. Podatki za obnovo so shranjeni na posebni particiji trdega diska. Vendar je zelo priporočljivo, da ustvarite komplet diskov za obnovitev. Kupite lahko tudi komplet diskov za obnovitev na spletni strani Sony Podpora.
  • Če se operacijski sistem ne zažene in ni mogoče izvesti drugega postopka za odpravljanje težav, lahko izvedete obnovitev sistema, tako da zaženete računalnik in pritisnete tipko F10, ko je prikazan logotip VAIO, ali pritisnete tipko ASSIST [POMOČ], ko je računalnik VAIO izklopljen.
  • Na računalnik je priporočljivo priključiti napajalnik, da ne pride do prekinitve napajanja. 
  • Priporočljivo je odklopiti vse zunanje naprave, kot so tiskalniki, omrežni kabli, fotoaparati, zunanji trdi diski ali bliskovni polnilniki.

  Za obnovo sistema sledite postopku v nadaljevanju:
  1. Zaprite vse programe.
  2. Kliknite gumb Start in izberite Vsi programi.
  3. V meniju Vsi programi kliknite mapo VAIO Care in nato VAIO Care.
   OPOMBA: če boste pozvani za vnos skrbniškega gesla ali se prikaže okno Nadzor uporabniškega računa, vnesite ustrezno geslo in kliknite Da.
  4. V oknu VAIO Care kliknite Advanced Tools [Dodatna orodja].  5. V Advanced Tools [Dodatna orodja] kliknite Restore and Recovery [Obnova].
  6. V oknu Recovery [Obnova] kliknite Recover computer [Obnovi računalnik].
  7. Pojavilo se bo potrditveno okno, kliknite gumb Yes [Da].
   OPOMBA:
   računalnik se bo znova zagnal.
  8. Glede na kupljen model, ki je specifičen za državo, se bo morda prikazal izbor jezika. Izberite jezik in kliknite OK [V redu].
  9. V oknu VAIO Care Rescue kliknite Start recovery wizard [Zaženi čarovnika za obnovo].
  10. V oknu Do you need to rescue your data? [Želite rešiti vaše podatke?] kliknite Yes, I'd like to start rescue now [Da, želim rešiti podatke zdaj].
   OPOMBA: če na računalniku nimate podatkov, ki bi jih želeli varnostno kopirati, kliknite gumb Skip Rescue [Preskoči reševanje] in nadaljujte s 15. korakom.
  11. Priklopite zunanjo napravo za shranjevanje na računalnik, na primer trdi disk USB ali ključ.
  12. V oknu Select Rescue type [Izberite tip reševanja] kliknite Easy rescue [Preprosto reševanje] ali Custom Rescue [Reševanje po meri].
   OPOMBA: možnost Easy Rescue [Preprosto reševanje] varnostno shrani vsebino celotnega trdega diska in zato zahteva več pomnilnika in časa za varnostno kopiranje.
   OPOMBA: Custom Rescue [Reševanje po meri] vam omogoča, da ročno izberete uporabniške mape, ki jih želite rešiti.   OPOMBA:
   programska oprema bo samodejnozaznala vaše podatke.
  13. Kliknite na pogon, na katerega želite varnostno shraniti vaše podatke, in nato kliknite gumb Next [Naprej]. OPOMBA: na tem zaslonu je prikazan potreben prostor na disku in nezaseden prostor na zunanjem pogonu.
   OPOMBA: če vaš pogon ni naveden, se prepričajte, ali je pravilno priklopljen na vaš računalnik VAIO in je zagotovljeno napajanje, če je to potrebno. Če pogon kljub temu ni zaznan, v priročniku pogona ali na spletni strani s podporo preverite, če morate za pogon naložiti gonilnike.

  14. V oknu Confirm options and start rescue [Potrdi možnosti in začni reševanje] kliknite gumb Start Rescue [Začni reševanje].   OPOMBA: stanje varnostnega kopiranja bo prikazano v oknu poteka.
  15. V oknu Rescue has completed successfully [Reševanje podatkov je bilo uspešno zaključeno] kliknite Proceed with recovery [Nadaljuj z obnovo].
   Opomba: na željo lahko izberete tudi možnost Select another drive to rescue [Izberi drugi pogon za reševanje podatkov].
  16. V oknu "Are you sure you want to start recovery?" ["Res želite izvesti reševanje podatkov?"] kliknite in izberite Yes, I'm sure [Da, želim] in nato kliknite gumb Start Recovery [Začni obnovo].   OPOMBA: odpre se okno stanja, v katerem je prikazano napredovanje različnih aplikacij. Ničesar vam ni treba potrjevati ali izbirati. Ta postopek lahko traja do 2 uri in računalnik se lahko večkrat znova zažene.
  17. V oknu Recovery complete [Obnova zaključena] kliknite Restart [Znova zaženi].
   OPOMBA:
   računalnik se bo znova zagnal.
  18. Sledite navodilom na zaslonu za nastavitev operacijskega sistema in dokončajte obnovo sistema.  • Registrirajte izdelek

   Pridobite dostop do vseh informacij, imejte izdelek vedno posodobljen in izkoristite odlične ponudbe

  • Skupnost Sony

   Obiščite našo skupnost ter delite svoje izkušnje in rešitve z drugimi Sonyjevimi strankami

  • Stik s podporo

   Obrnite se na Sonyjevo ekipo za podporo

  • Popravila in garancija

   Dogovorite se za popravilo, temu sledite ali se mu celo izognite