Primerni modeli

Te informacije so za naslednje modele:
 • DSC-RX10M2

O tem prenosu

 • Ime:Posodobitev sistemske programske opreme razl. 1.30 za DSC-RX10M2 (Windows)
 • Datum izdaje: 26/04/2016
 • Prednosti in izboljšave
  • Fotoaparat lahko zdaj snema v formatu XAVC S z združljivimi karticami SDHC in SDXC

   *Pri snemanju filmov v formatu XAVC S zahteva kartico SD hitrostnega razreda 10 ali UHS hitrostnega razreda U1 ali hitrejšo. (Pri snemanju s hitrostjo 100 Mb/s ali več je potrebna kartica UHS hitrostnega razreda U3.)
   *Če pri dolgotrajnejšem snemanju filmov XAVC S uporabljate pomnilniško kartico SDHC, se posneti filmi razdelijo v datoteke velikosti 4 GB. Razdeljene datoteke lahko združite v eno samo datoteko s programom PlayMemories Home.

Sistemske zahteve

Operacijski sistemi

Najnovejša različica posodobitve vdelane programske opreme je združljiva z najpogostejšimi različicami OS Microsoft Windows:
 • Windows® Vista* SP2
 • Windows® 7 SP1
 • Windows® 8
 • Windows® 8.1
 • Windows® 10
  Opombe:
  * Različica Starter ni podprta.

Strojna oprema računalnika

Najnovejša različica posodobitve vdelane programske opreme je združljiva z naslednjo strojno opremo:
 • Prostor na trdem disku: 200 MB ali več
 • RAM: 512 MB ali več
  Opomba: pred posodobitvijo vdelane programske opreme zaprite vse druge aplikacije.
 • Napajanje fotoaparata
  • Popolnoma napolnjena baterija za ponovno polnjenje NP-FW50
   ali
   napajalnik AC-PW20 (kupite posebej)
   Opomba: posodobitev lahko izvedete le, če je raven napolnjenosti baterije (tri oznake) ali več. Svetujemo vam, da uporabite popolnoma napolnjeno baterijo ali napajalnik AC-PW20 (kupite ga posebej).
 • Kabel USB, ki je priložen fotoaparatu
  Opomba: učinkovitost posodobitve ni zagotovljena z uporabo katerega drugega kabla USB.

Prenesi

Pomembne opombe:

 • Med izvajanjem posodobitve vdelane programske opreme uporabite popolnoma napolnjeno baterijo za ponovno polnjenje NP-FW50
 • Baterije ne odstranite med izvajanjem, saj v nasprotnem primeru fotoaparata zaradi nenadne prekinitve napajanja morda ne boste mogli upravljati
 • Pred posodobitvijo odstranite pomnilniško kartico iz fotoaparata
 • Posodobitev vdelane programske opreme traja približno 15 minut, zato računalniku preprečite, da bi preklopil v način spanja. Če računalnik preklopi v način spanja in je posodobitev prekinjena, ponovite celoten postopek posodobitve od začetka.

Kako prenesti orodje za posodabljanje vdelane programske opreme:

 1. Preverite, ali ste prijavljeni kot uporabnik s skrbniškimi pravicami.
 2. Preberite izjavo o omejitvi odgovornosti na dnu strani in potrdite, da se strinjate s pogoji in določili, tako da potrdite polje. Nato kliknite gumb Download (Prenos).
 3. Začel se bo prenos datoteke [Update_DSCRX10M2V130.exe].
 4. Datoteko shranite na namizje računalnika (priporočeno).

  Za uporabnike operacijskega sistema Windows 8:

  V začetnih nastavitvah brskalnika Internet Explorer se posodobitvena datoteka shrani v mapo [Downloads] (Prenosi). Na začetnem zaslonu kliknite ploščico [Desktop] (Namizje) in v mapi [Downloads] (Prenosi) s pomočjo programa Explorer (Raziskovalec) poiščite preneseno datoteko.

Namesti

Ko je datoteka uspešno prenesena, lahko namestite posodobitev vdelane programske opreme razl. 1.30 za DSC-RX10M2.

1. korak: Zaženite orodje Firmware Updater (Posodobitev vdelane programske opreme).

 1. Zaprite vse programe, ki se trenutno izvajajo v računalniku.
 2. Dvokliknite datoteko [Update_DSCRX10M2V130.exe], ki ste jo prenesli, da zaženete orodje Firmware Updater (Posodobitev vdelane programske opreme).


  Prikaže se okno orodja Firmware Updater.

 3. Vklopite fotoaparat in nato v skladu z navodili programa za posodabljanje vdelane programske opreme v fotoaparatu izberite [Menu] [Meni] -> podstran 3 [Setup] [Nastavitve] -> [USB Connection] [Povezava USB] in preverite, ali je izbrana možnost [Mass Storage] [Masovni pomnilnik]. Če ni izbran način [Mass Storage] [Masovni pomnilnik], izberite [Mass Storage] [Masovni pomnilnik].

 4. Pred posodobitvijo odstranite pomnilniško kartico iz fotoaparata. S priloženim kablom USB povežite fotoaparat in računalnik.

  Če računalnik ne more najti fotoaparata, se na računalniškem zaslonu prikaže sporočilo "Could not find the camera for this update." (Fotoaparata za to posodobitev ni bilo mogoče najti). Če pride do tega, poskusite naslednje.
  - Odklopite kabel USB in ga ponovno priklopite.
  - Če ima računalnik več konektorjev za USB, poskusite z drugimi konektorji. Vaš računalnik ima lahko nekatere konektorje za USB na hrbtni strani.


  Kadar je fotoaparat priključen v računalnik s kablom USB, se včasih lahko na računalniškem zaslonu prikaze sporočilo za ponovni zagon računalnika. V tem primeru odstranite baterijo iz fotoaparata, ponovno zaženite računalnik in upoštevajte postopke iz razdelka "2. Zaženite orodje Firmware Updater (Posodobitev vdelane programske opreme)".
 5. Kliknite Next (Naprej) v oknu Firmware Updater (Posodabljanje vdelane programske opreme). V spodnjem levem delu zaslona sta prikazani trenutna različica in različica po posodobitvi. Če je trenutna različica vdelane programske opreme 1.30 ali novejša, posodobitev ni potrebna. V tem primeru prekinite povezavo USB in kliknite Finish (Dokončaj), izključite fotoaparat, odstranite paket baterij in/ali napajalnik, znova vstavite baterijo ali priključite napajalnik in vklopite fotoaparat.
 6. Kliknite Next (Naprej). Prikaže se naslednji zaslon.
 7. Po samodejni ponovni nastavitvi se bo začela posodobitev. Med posodobitvijo se prikaže vrstica napredovanja (traja približno 15 minut).
 8. Po končani posodobitvi se fotoaparat znova samodejno zažene. Preverite, ali je fotoaparat vklopljen, in počakajte, da se znova prikaže LCD-zaslon. Ko se prikaže LCD-zaslon, kliknite Finish (Dokončaj) in odklopite kabel USB.

  Opomba: po ponovnem zagonu se lahko v redkih primerih prikaže sporočilo »Recovering data Please wait...« (Obnavljanje podatkov, počakajte ...). To je običajno, počakajte, da to sporočilo izgine.

2. korak: Preverite, ali je različica vdelane programske opreme vašega fotoaparata razl. 1.30.

 1. V fotoaparatu izberite Menu (Meni) --> Setup subpage 6 (Namestitvena podstran 6) --> Version (Različica).
 2. Različica vdelane programske opreme se prikaže, kot je prikazano spodaj.

 • Registrirajte izdelek

  Pridobite dostop do vseh informacij, imejte izdelek vedno posodobljen in izkoristite odlične ponudbe

 • Skupnost Sony

  Obiščite našo skupnost ter delite svoje izkušnje in rešitve z drugimi Sonyjevimi strankami

 • Stik s podporo

  Obrnite se na Sonyjevo ekipo za podporo

 • Popravila in garancija

  Dogovorite se za popravilo, temu sledite ali se mu celo izognite