O tem prenosu


Opombe: Posodobitev programske opreme sistema objektiva je na voljo pri seriji E.

 • Ta posodobitev ni primerna za nekatere modele (seznam modelov).
 • če uporabljate PXW-FS7M2, upoštevajte postopek, ki je opisan v uporabniškem priročniku za PXW-FS7M2.

Pomembno

 • To posodobitev sistemske programske opreme lahko izvedete le, če je objektiv priključen na fotoaparat, ki ima funkcijo "Fast Hybrid AF" (Hitri hibridni AF).- Posodobitve sistemske programske opreme ne morete izvesti z drugim fotoaparatom.
 • Pred posodobitvijo sistemske programske opreme priključite objektiv na fotoaparat. - Preden priključite objektiv na fotoaparat, izklopite fotoaparat.


 • Datum izdaje: 30/08/2013
 • Modeli, v katerih je mogoče izvesti nadgradnjo, in ime datoteke za prenos:
  ModelIme datoteke
  SEL24F18ZUpdate_SEL24F18Z_V2.exe
 • Prednosti in izboljšave:
  • Omogoča funkcijo "Fast Hybrid AF" (Hitri hibridni AF). - Fotoaparat bo brez te posodobitve vdelane programske opreme uporabil navaden AF z zaznavanjem kontrasta, tudi če izberete funkcijo "Fast Hybrid AF" (Hitri hibridni AF).
   Opomba: poleg te posodobitve sistemske programske opreme je treba posodobiti tudi vdelano programsko opremo za fotoaparat NEX-5R ali NEX-6.

Sistemske zahteve

Operacijski sistemi

Najnovejša različica posodobitve sistemske programske opreme je združljiva z večino različic operacijskega sistema Microsoft Windows:

 • Windows® 10
 • Windows® 8.1
 • Windows® 7 SP1
 • Windows® Vista* SP2
  Opomba:
  *Izdaja Starter Edition ni podprta.

Strojna oprema računalnika

 • Prostor na trdem disku: 200 MB ali več
 • RAM: 512 MB ali več
  Opomba: pred posodobitvijo sistemske programske opreme zaprite vse druge aplikacije.
 • Vir napajanja za fotoaparat: Povsem napolnjen akumulator za polnjenje NP-FW50 ali napajalnik AC-PW20 (naprodaj ločeno). - Posodobitev lahko izvedete le, če je preostala zmogljivost akumulatorja tri črtice ali več. Priporočamo, da uporabite povsem napolnjen akumulator ali napajalnik AC-PW20 (naprodaj ločeno).
 • Kabel USB, ki je priložen fotoaparatu. - Če uporabljate kateri koli drug kabel USB, ne moremo zagotoviti pravilnega delovanja posodobitve.

Namesti

Pomembne opombe:
 • Pri posodobitvi sistemske programske opreme uporabite povsem napolnjen akumulator NP-FW50 ali napajalnik AC-PW20 (naprodaj ločeno).
 • Med posodobitvijo ne odstranite akumulatorja ali napajalnika, sicer lahko fotoaparat preneha delovati zaradi nenadnega prekinjenega napajanja.
 • Pred posodobitvijo odstranite pomnilniško kartico iz fotoaparata.
 • Pred posodobitvijo sistemske programske opreme priključite objektiv na fotoaparat. - Preden priključite objektiv na fotoaparat, izklopite fotoaparat.

Upoštevajte spodnja navodila, da preverite, katera različica sistemske programske opreme je nameščena.

 1. V fotoaparatu izberite [Menu] (Meni) --> [Setup] (Nastavitve) --> [Version] (Različica).
 2. Prikaže se različica sistemske programske opreme. - Če je različica sistemske programske opreme objektiva Ver.02 ali novejša, posodobitev ni potrebna.

1. Prenesite datoteko za posodobitev

 1. Preneseno datoteko shranite na namizje računalnika (priporočeno).

 2. Opomba za uporabnike sistema Windows 8:

  V začetnih nastavitvah brskalnika Internet Explorer se posodobitvena datoteka shrani v mapo [Downloads] (Prenosi). Kliknite ploščico [Namizje] na začetnem zaslonu in z Raziskovalcem poiščite preneseno datoteko v mapi [Prenosi].

2. Zaženite program za posodobitev sistemske programske opreme

 1. Zaprite vse programe, ki se trenutno izvajajo v računalniku.
 2. Dvokliknite preneseno datoteko, da zaženete program za posodobitev sistemske programske opreme.

3. Preverite način povezave USB v fotoaparatu.

 1. Vključite fotoaparat. - Če je bil fotoaparat že vklopljen, ga izklopite in nato znova vklopite.
 2. V skladu z navodili programa za posodobitev sistemske programske opreme v fotoaparatu izberite [Menu] (Meni) -> [Setup] (Nastavitve) -> [USB Connection] (Povezava USB) in preverite, ali je izbrana možnost [Mass Storage] (Shranjevanje podatkov).
  Če ni izbran način [Mass Storage] (Shranjevanje podatkov), izberite Mass Storage (Shranjevanje podatkov).

4. Fotoaparat priključite na računalnik.

Pred posodobitvijo odstranite pomnilniško kartico iz fotoaparata.

 1. Ko se prepričate, da zaslon LCD na fotoaparatu ni izklopljen, s priloženim kablom USB priključite fotoaparat v računalnik.
  Glede na nastavitev začetnega časa za varčevanje z energijo se fotoaparat preklopi v način varčevanja z energijo. Če se fotoaparat preklaplja v način varčevanja z energijo in je zaslon LCD na fotoaparatu izklopljen, pritisnite gumb sprožilca do polovice, da zapustite načina za varčevanje z energijo, in s priloženim kablom USB priključite fotoaparat v računalnik.

  Če se na računalniškem zaslonu prikaže sporočilo o napaki, poskusite uporabiti te načine:
  • Izvlecite in ponovno priključite kabel USB.
  • Če so na računalniku na voljo druga vrata USB, priključite kabel USB na druga vrata USB.
 2. Preverite, ali je v opravilni vrstici v spodnjem desnem kotu računalniškega zaslona prikazana ikona . - Če ikona ni prikazana v opravilni vrstici, nadaljujte z naslednjim korakom.
 3. Ko preverite zgornje opravilo, v programu za posodobitev sistemske programske opreme izberite [Next] (Naprej). V programu za posodobitev sistemske programske opreme se prikaže slika 4, na zaslonu LCD fotoaparata pa se prikaže slika 5. - Od tega koraka naprej lahko fotoaparat izklopite šele po dokončani posodobitvi sistemske programske opreme.

  Slika 4


  Slika 5

  • Če se na zaslonu prikaže sporočilo "The update is not available for your model" (Posodobitev ni na voljo za vaš model), preverite, ali program za posodobitev sistemske programske opreme uporablja pravilno datoteko za objektiv, ki je priključen na fotoaparat.
  • Če se prikaže zgornje sporočilo, čeprav program za posodobitev sistemske programske opreme uporablja pravilno datoteko, zaprite program za posodobitev sistemske programske opreme, izključite kabel USB, izklopite fotoaparat in se vrnite na 2. korak "Zaženite program za posodobitev sistemske programske opreme".
  • Če se na zaslonu prikaže sporočilo "Could not find the camera with the lens for this update mounted" (Ni bilo mogoče najti fotoaparata, na katerega bi bil priključen objektiv za to posodobitev), preverite, ali imate fotoaparat s funkcijo "Fast Hybrid AF" (Hitri hibridni AF) in ali je fotoaparat priključen na računalnik s kablom USB.

5. Preverite, ali je posodobitev potrebna

 1. Ko se prikažeta zaslona s slikama 4 in 5, kliknite Next (Naprej). V spodnjem levem kotu zaslona sta prikazana trenutna različica in različica po posodobitvi. (Slika 6).
 2. Ko se prikaže zaslon s sliko 6, kliknite [Next] (Naprej) (trenutna različica je [Ver.01]). - Če se prikaže zaslon s sliko 7, posodobitev ni potrebna. V skladu s sporočilom prekinite povezavo USB in kliknite [Finish] (Dokončaj). Izklopite fotoaparat, odstranite akumulator ali napajalnik in nato znova vklopite fotoaparat.


  Slika 6: Posodobitev je potrebna


  Slika 7: Posodobitev ni potrebna

6. Izvajanje posodobitve

 1. Kliknite [Run] (Zaženi), da zaženete posodobitev. - Med prenosom podatkov se prikaže vrstica napredovanja (prenos traja približno 5 sekund).

  Opomba: med posodobitvijo nikoli ne izklopite fotoaparata ali izključite kabla USB.
 2. Po dokončanem prenosu podatkov se prikaže naslednji zaslon. Kliknite [Finish] (Dokončaj).
 3. Začne se postopek posodobitve, na zaslonu fotoaparata pa se prikaže vrstica napredovanja (približno 30 sekund).

7. Dokončajte posodobitev

 1. Posodobitev je dokončana, ko se na zaslonu fotoaparata prikaže sporočilo "Lens update complete" (Posodobitev objektiva je dokončana).
 2. V opravilni vrstici v spodnjem desnem kotu računalniškega zaslona kliknite ikono , da prekinete povezavo USB. - Če ikona ni prikazana v opravilni vrstici, nadaljujte z naslednjim korakom.
 3. Izključite kabel USB. - Po dokončani posodobitvi izklopite fotoaparat, odstranite akumulator ali napajalnik in nato znova vklopite fotoaparat.

8. Znova preverite različico sistemske programske opreme in potrdite, da je različica sistemske programske opreme objektiva Ver.02.

 • Registrirajte izdelek

  Pridobite dostop do vseh informacij, imejte izdelek vedno posodobljen in izkoristite odlične ponudbe

 • Skupnost Sony

  Obiščite našo skupnost ter delite svoje izkušnje in rešitve z drugimi Sonyjevimi strankami

 • Stik s podporo

  Obrnite se na Sonyjevo ekipo za podporo

 • Popravila in garancija

  Dogovorite se za popravilo, temu sledite ali se mu celo izognite