Pomembne informacije glede nedavne nadgradnje na Windows 8.1

Razpoložljivost posodobitve gonilnikov Windows 8.1 za naprave VAIO

Za zagotavljanje optimalne izkušnje sistema Windows 8.1 na napravi VAIO, morate po nadgradnji na Windows 8.1 posodobiti nekatere gonilnike in pripomočke.

Naši inženirji si trenutno s testiranjem gonilnikov prizadevajo za brezhibno delovanje vaše naprave VAIO. Obvezno preverite, ali so na voljo gonilniki, ki so združljivi z Windows 8.1. Če želite kar najbolj poskrbeti za delovanje svoje naprave, priporočamo, da preverite razdelek "DOWNLOAD (PRENOSI)", ali pa zaženete "VAIO Update (Posodobitev VAIO)". Preverite določene omejitve, ki smo jih odkrili po nadgradnji na Windows 8.1.

Zunanje naprave se na računalniku z Windows 8.1 ne napajajo prek USB

Nedavno smo ugotovili, da se nekateri izdelki ne napajajo pravilno, če so priključeni v vrata USB računalnika z operacijskim sistemom Windows 8.1. Windows 8.1 je novi operacijski sistem, ki ga je družba Microsoft® Corporation izdala 18. oktobra 2013.

Izdelki Sony, na katere ta težava vpliva(oglejte si podrobnosti modelov)

  • Fotoaparati Cyber-shot®
  • Videokamere Handycam®
  • Aktivne videokamere Action Cam (vključno z daljinskim upravljalnikom Live-view)
  • Slušalke
  • Naglavni zaslon
  • Prenosni ojačevalnik za slušalke
  • Prenosna baterija

Vzrok težave

Težava se je predvidoma pojavila zaradi spremenjenih specifikacij vmesnika USB v operacijskem sistemu Windows 8.1. Ta težava se ne pojavi na računalnikih z operacijskim sistemom Windows 8 ali starejšimi različicami.

Rešitev

Za odpravljanje te težave je družba Microsoft izdala posodobitev gonilnika prek storitve Windows Update. Če imate računalnik nastavljen na samodejno posodabljanje prek Windows Update, nadaljnje ukrepanje ni potrebno. Če pa na računalniku nimate nastavljenega samodejnega nameščanja posodobitev za Windows oz. če imate še vedno težave, lahko posodobitev gonilnika namestite ročno.