ID članka : 00192340 / Nazadnje spremenjeno : 12.07.2018Natisni

Kako nastavim sprejem ali ponovno nastavim sprejem na televizorju Sony Android (navodila za eno satelitsko anteno)?

  To so podrobna navodila za izvedbo osnovnih nastavitev sprejema z enojno satelitsko anteno (LNB).

  POMEMBNO: Pred začetkom postopka nastavitve sprejema boste potrebovali osnovne podatke o satelitskem sistemu (npr. kateri satelit je sprejet in kako se signal prenaša iz satelitske antene v televizor). Za pridobitev teh podatkov se obrnite na ponudnika televizijskih programov in satelitske antene.

  Spodnji postopek je enak za vse televizorje Sony Android. Glede na model televizorja se lahko razporeditev funkcij na daljinskem upravljalniku in vmesniku menija nekoliko razlikuje.
  Če kadar koli potrebujete dodatna navodila, boste več informacij našli v vodniku za pomoč, ki ga najdete v televizorju, ali na strani za podporo za vaš model televizorja.

  Puščični gumbi na daljinskem upravljalniku Puščični gumbi na daljinskem upravljalniku
  S puščičnimi gumbi na daljinskem upravljalniku se pomikajte po meniju televizorja. Možnosti izberete tako, da pritisnete gumb "plus". To je okrogli gumb na sredini okroglega menijskega območja na daljinskem upravljalniku.

  1. Vklopite televizor in preverite, ali je satelitski antenski kabel (antena) pravilno priključen na televizor.
  2. Pritisnite gumb [HOME] (Domov) na daljinskem upravljalniku.

  3. Pojdite v meni Settings (Nastavitve), ki ga najdete na dnu začetnega zaslona.
   Puščični gumbi na daljinskem upravljalniku

  4. Izberite Channel Setup (Namestitev kanalov) → Digital Setup (Digitalna namestitev) → Satellite Set-up (Namestitev satelita) → Digital Satellite Tuning (Nastavitev digitalnega satelitskega sprejema).

  5. Ko se pojavi sporočilo "Do you want to start Digital Satellite Tuning?" (Začnem samodejno nastavitev sprejema), izberite Yes (Da).
  6. Izbrati boste morali konfiguracijo satelitske antene. 
   V meniju Antenna Configuration (Konfiguracija antene) izberite Fixed antenna (Fiksna antena), DiSEqC ali Single Cabledistribution (Prenos prek enega kabla), nato izberite Next (Naprej).
  7. V tem koraku boste morali izbrati enega od dveh seznamov satelitskih kanalov: Preferred Satellite (Priljubljeni satelit) ali General Satellite (Splošni satelit).

   • Preferred Satellite (Priljubljeni satelit) vsebuje seznam kanalov, ki jih zagotavlja izbrani ponudnik televizijskih programov, vključno z nekaterimi privzetimi parametri za pomoč pri nastavitvi sprejema kanalov.
   • General Satellite (Splošni satelit) prikaže vse kanale izbrane satelitske antene. Parametri sprejema in nastavitve sprejema uporabljajo enake privzete nastavitve in jih je treba včasih spremeniti glede na vrsto namestitve.

   Priporočamo, da izberete Preferred Satellite (Priljubljeni satelit).
  8. V naslednjem koraku se prikaže seznam ponudnikov. Izberite svojega satelitskega ponudnika.
   OPOMBA: Če želenega ponudnika ne najdete na seznamu, se vrnite na prejšnjo stran in izberite General Satellite (Splošni satelit) v skladu s korakom 7.

  9. Zdaj lahko nastavite parametre omrežja, tako da s seznama izberete satelit. Za osnovno namestitev ohranite privzete nastavitve.

   OPOMBA: Nekatere parametre lahko spremenite v nastavitvah za Preferred Satellite (Priljubljeni satelit), medtem ko lahko v nastavitvah za General Satellite (Splošni satelit) spremenite vse parametre. Za natančne informacije v zvezi z nastavitvami, ki jih morate prilagoditi, se obrnite na izbranega ponudnika televizijskih programov in sistema satelitske antene.
  10. Izberite Start (Začni).

  Televizor začne nastavljati sprejem. Ta postopek lahko traja tudi do ene ure, kar je odvisno od izbrane konfiguracije.

  • Registrirajte izdelek

   Pridobite dostop do vseh informacij, imejte izdelek vedno posodobljen in izkoristite odlične ponudbe

  • Skupnost Sony

   Obiščite našo skupnost ter delite svoje izkušnje in rešitve z drugimi Sonyjevimi strankami

  • Stik s podporo

   Obrnite se na Sonyjevo ekipo za podporo

  • Popravila in garancija

   Dogovorite se za popravilo, temu sledite ali se mu celo izognite