ID članka : 00283006 / Nazadnje spremenjeno : 13.03.2024Natisni

Mobilna aplikacija TV Channel Editor za televizorje BRAVIA: urejajte svoj seznam TV-kanalov iz pametnega telefona.

  Če želite preveriti, ali mobilna aplikacija podpira vaš model televizorja, razširite razdelek "Zadevni izdelki in kategorije za ta članek" na zgornji desni strani tega članka.

  Države, v katerih je na voljo mobilna aplikacija TV Channel Editor za televizorje BRAVIA:


  Kaj je mobilna aplikacija TV Channel Editor za televizorje BRAVIA in s katerega mesta jo lahko prenesem?

  Sonyjeva mobilna aplikacija TV Channel Editor za televizorje BRAVIA omogoča urejanje, razvrščanje in organiziranje vseh satelitskih ali kabelskih TV-kanalov prek pametnega telefona. Zdaj lahko TV-kanale preuredite, preimenujete ali izbrišete s samo nekaj dotiki na pametnem telefonu.

  Aplikacija TV Channel Editor za televizorje BRAVIA je na voljo na mobilnih napravah z operacijskim sistemom Android / iOS.

  Kliknite ustrezni spodnji gumb in prenesite mobilno aplikacijo TV Channel Editor za televizorje BRAVIA za Android ali iOS.

  TV Channel Editor for BRAVIA app - Google Play
   
   TV Channel Editor for BRAVIA - App Store

  Kako uporabljati mobilno aplikacijo TV Channel Editor za televizorje BRAVIA?

  1. korak: povežite mobilno aplikacijo s televizorjem

  2. korak: uporabite mobilno aplikacijo za urejanje svojega seznama TV-kanalov


  Pogosta vprašanja o mobilni aplikaciji TV Channel Editor za televizorje BRAVIA

  Imam več seznamov kanalov. Ali lahko urejam vsakega od njih?

  Vaši nameščeni profili oddajanja so v mobilni aplikaciji prikazani v ločenih zavihkih. Tako lahko imate npr. ločen zavihek za svoje satelitske in kabelske/zemeljske kanale, kot je prikazano v spodnjem posnetku zaslona. Preklapljajte med zavihki, če želite urediti določen seznam kanalov. Vse spremembe se shranijo, ko zapustite aplikacijo.

  Zavihka za satelitske in kabelske kanale v aplikaciji


  Aplikacije ne morem povezati s televizorjem

  Televizor je bil posodobljen na najnovejšo različico vdelane programske opreme

  Če ima televizor najnovejšo različico vdelane programske opreme, se aplikacija poveže s televizorjem prek omrežja Wi-Fi.

  Če se v aplikaciji prikaže katero koli od naslednjih sporočil o napaki povezave: "Failed to connect" (Ni uspelo vzpostaviti povezave), "Connection lost" (Povezava je izgubljena) ali "Channel editing suspended" (Urejanje kanalov je začasno prekinjeno), za odpravljanje težav sledite naslednjim korakom:

  Odpravljanje težav s povezavo Wi-Fi

  Televizor še ni bil posodobljen na najnovejšo različico vdelane programske opreme

  Priporočamo, da vdelano programsko opremo televizorja redno posodabljate [angleščina]. Če je v televizorju še vedno nameščena prejšnja vdelana programska oprema, se bo aplikacija s televizorjem povezala prek povezave Bluetooth.

  Če se v aplikaciji prikaže katero koli od naslednjih sporočil o napaki povezave: "Connection failed" (Povezava ni uspela), "Connection to... lost" (Povezava z ... je izgubljena) ali "Channel editing suspended" (Urejanje kanalov je začasno prekinjeno), za odpravljanje težav sledite naslednjim korakom:

  Odpravljanje težav s povezavo Bluetooth


  Zakaj se spremembe seznama kanalov, ki sem jih naredil v aplikaciji, ne odražajo v TV-vodniku/EPG?

  Spremembe, ki ste jih naredili v aplikaciji TV Channel Editor za televizorje BRAVIA, se v TV-vodniku/elektronskem programskem vodniku (EPG) običajno prikažejo takoj, ko jih potrdite. Vendar lahko včasih traja nekaj časa, preden se seznam kanalov posodobi. Počakajte in znova preverite pozneje.


  Zakaj mobilna aplikacija potrebuje dovoljenja za lokacijo?

  Če v mobilni aplikaciji naletite na zahtevo za dovoljenje za lokacijo, to pomeni, da aplikacijo povezujete s televizorjem s starejšo različico vdelane programske opreme, ki lahko aplikacijo uporablja le prek povezave Bluetooth. V tem primeru aplikacija uporablja funkcijo Bluetooth, da se poveže s televizorjem, večina različic operacijskega sistema na trgu pa zahteva, da uporabnik za delovanje funkcije Bluetooth omogoči lokacijo. Ko bo televizor prejel posodobitev programske opreme, ki omogoča povezavo prek omrežja Wi-Fi, vam ne bo več treba uporabljati povezave Bluetooth.


  Zakaj mobilna aplikacija potrebuje dovoljenja za dostop do fotoaparata?

  Aplikaciji morate odobriti dovoljenja za dostop do fotoaparata, da bo lahko s fotoaparatom skenirala kodo QR na televizorju.


  Zakaj mora biti mobilna naprava povezana z istim omrežjem Wi-Fi kot televizor?

  Mobilna naprava (npr. pametni telefon) in televizor morata biti povezana z istim omrežjem Wi-Fi, da se vzpostavi povezava TCP/IP.


  Imam starejšo različico mobilne aplikacije. Ali lahko aplikacijo še vedno povežem s televizorjem?

  Aplikacije morda ne boste mogli povezati s televizorjem, če nameščena vdelana programska oprema televizorja ne podpira povezovanja aplikacije prek povezave Bluetooth. Priporočamo uporabo najnovejše vdelane programske opreme televizorja in najnovejše različice mobilne aplikacije TV Channel Editor za televizorje BRAVIA.

  Kliknite ustrezni spodnji gumb in prenesite najnovejšo različico mobilne aplikacije TV Channel Editor za televizorje BRAVIA za Android ali iOS.

  TV Channel Editor for BRAVIA app - Google Play
   
   TV Channel Editor for BRAVIA - App Store

  Moj televizor ima starejšo različico vdelane programske opreme. Ali lahko aplikacijo še vedno povežem s televizorjem?

  Da, prejšnja različica vdelane programske opreme televizorja bo zaznana, ko boste s pametnim telefonom skenirali kodo QR na televizorju. Povezavo lahko namesto prek omrežja Wi-Fi vzpostavite prek povezave Bluetooth. Vendar vedno priporočamo, da prenesete najnovejšo različico vdelane programske opreme televizorja. Če vzpostavljate povezavo s televizorjem s starejšo različico vdelane programske opreme, vas bo mobilna aplikacija usmerila k uporabi povezave Bluetooth, kot je pojasnjeno v nadaljevanju:

  1. Če želite vzpostaviti povezavo, z mobilno napravo skenirajte kodo QR, ki je prikazana na televizorju.
  2. Tapnite "Connect via Bluetooth" (Poveži prek povezave Bluetooth).
  3. Tapnite možnost "While using the app" (Med uporabo aplikacije) ali možnost "Only this time" (Samo tokrat), da dovolite aplikaciji TV Channel Editor za televizorje BRAVIA dostop do lokacije svoje naprave.
  4. Tapnite "Allow" (Dovoli), če želite aplikaciji TV Channel Editor za televizorje BRAVIA dovoliti, da poišče bližnje naprave, se z njimi poveže in določi njihov relativni položaj.
  5. Tapnite "Allow" (Dovoli), če se prikaže pojavno okno "TV Channel Editor for BRAVIA wants to turn on Bluetooth" (Aplikacija TV Channel Editor za televizorje BRAVIA želi vklopiti funkcijo Bluetooth).
  6. Če želite televizor seznaniti s pametnim telefonom, s seznama v razdelku "Connect to your TV" (Vzpostavljanje povezave s televizorjem) izberite ime televizorja. Na zaslonu "Install and open the app" (Nameščanje in odpiranje aplikacije) na televizorju se prikaže ime televizorja. Na zaslonu televizorja in v mobilni aplikaciji se prikaže zahteva za seznanjanje Bluetooth. Prepričajte se, da obe zahtevi za seznanjanje prikazujeta enako kodo za vzpostavljanje povezave (npr. "410211"). Izberite ukaz PAIR (Seznani) v pametnem telefonu in televizorju, da potrdite zahtevo za seznanjanje. V nobeni napravi vam ni treba vnesti kode za vzpostavljanje povezave.
  7. Ko se aplikacija poveže s televizorjem, se na televizorju prikaže zaslon "You are connected!" (Povezava je vzpostavljena.).

  POMEMBNO: ne zapustite zaslona "You are connected" (Povezava je vzpostavljena) na televizorju, medtem ko urejate seznam kanalov v mobilni napravi. V nasprotnem primeru se lahko povezava izgubi.

  • Registrirajte izdelek

   Pridobite dostop do vseh informacij, imejte izdelek vedno posodobljen in izkoristite odlične ponudbe

  • Skupnost Sony

   Obiščite našo skupnost ter delite svoje izkušnje in rešitve z drugimi Sonyjevimi strankami

  • Stik s podporo

   Obrnite se na Sonyjevo ekipo za podporo

  • Popravila in garancija

   Dogovorite se za popravilo, temu sledite ali se mu celo izognite