A8/P

Izjemne črnine OLED, usklajeno z zvokom

Odkrijte izreden realizem v vsem, kar gledate. Naš zmogljiv procesor X1™ Ultimate združuje globoko črnino OLED in zvok, ki je v popolni harmoniji s slikami za resnično vrhunsko izkušnjo. Vse to v čudovitem konceptu zasnove z eno ploščo.

VSI TELEVIZORJI

A8/P | OLED | 4K Ultra HD | Visok dinamični razpon (HDR) | Pametni televizor (Android TV)

A8/P Series
Slika A8/P | OLED | 4K Ultra HD | Visok dinamični razpon (HDR) | Pametni televizor (Android TV)

139 cm (55 palcev)

KE-55A8/P

PMPC

€ 1.764,10

(z DDV)

164 cm (65 palcev)

KE-65A8/P

PMPC

€ 2.520,50

(z DDV)
Glavne značilnosti
Posnetek zaslona z motivom rib, ki prikazuje kontrast OLED
Procesor, ki izkoristi vse najboljše, kar ponuja OLED

Enako zmogljiv procesor kot v naših televizorjih 8K natančno analizira slikovne podatke in poudari intenziven kontrast OLED, zato so črni odtenki čisti, raven svetlosti je visoka, slike pa realistične.

Posnetek zaslona z motivom koncerta, ki prikazuje usklajenost zvoka in slike
Harmonija zvoka in slike – zaslon je zvočnik 

Ker zaslon deluje kot zvočnik, sta zvok in slika popolnoma usklajena z zvokom, ki prihaja z določenega mesta na zaslonu, kar ponudi bolj kinematografsko izkušnjo. 

Minimalističnen koncept zasnove z eno ploščo
Koncept zasnove z eno ploščo, izredno tanek

Zaradi izredno tankega koncepta zasnove z eno ploščo sega zaslon do roba televizorja, tako da se lahko popolnoma vživite v dogajanje na zaslonu brez motenj.

OSTALE FUNKCIJE

Hitreje do ljubih razvedrilnih vsebin
Procesor, ki izkoristi vse najboljše, kar ponuja OLED

Enako zmogljiv procesor kot v naših televizorjih 8K natančno analizira slikovne podatke in poudari intenziven kontrast OLED, zato so črni odtenki čisti, raven svetlosti je visoka, slike pa realistične.

Izboljševanje barv in kontrasta za dodatno globino in pristnost

Glejte vsebino v naravnih barvah in ne spreglejte podrobnosti, ki se skrivajo v globokih sencah ter svetlih poudarkih. Pixel Contrast Booster izboljša barve in kontrast na svetlih delih, zato v prizorih ne manjka senc in barvnih odtenkov, ki so videti naravni, več je globine, finih tekstur ter čistih kontrastov črnih odtenkov, ki jih lahko ponudi le OLED. 

Podrobnost papige na zaslonu LCD Edge
Zaslon LCD Edge
Podrobnost papige na običajnem televizorju OLED
Običajen televizor OLED
Podrobnost papige na Sonyjevem televizorju OLED s tehnologijo Pixel Contrast Booster
Sony OLED in Pixel Contrast Booster
Posnetek drona nad gorami, ki prikazuje boljšo globino in teksturo.
Pristnejše barve in kontrast

Object-based HDR remaster

Object-based HDR remaster analizira barvo posameznih predmetov na zaslonu in prilagodi kontrast, kar je v nasprotju z večino televizorjev, kjer se prilagodi kontrast le ob eni krivulji črno-belega kontrasta. Zaradi posamične obdelave predmetov zagotavlja ta televizor večjo globino, teksturo in pristnejše slike.

Vrhunska ločljivost, ne glede na to, kaj gledate

S Sonyjevimi funkcijami lahko vsebino izboljšate na ločljivost 4K. Tehnologija X1™ Ultimate, ki je dvakrat hitrejša od tehnologije X1™ Extreme, analizira in obdela podatke, zato je na slikah 4K še več podrobnosti Celo ločljivost slik, posnetih v 2K in Full HD, se s 4K X-Reality™ PRO in edinstveno zbirko podatkov 4K zviša, da se približa 4K. Object-based Super Resolution optimizira ločljivost posameznih subjektov in reproducira naravne teksture.

Montaža, ki prikazuje ločljivost s tehnologijo 4K X-Reality™ PRO
Razdeljen zaslon z baloni, ki prikazuje širok razpon barv TRILUMINOS
Reproducira širši in natančnejši barvni razpon

Tehnologija TRILUMINOS z razširitvijo barvnega spektra in ob podpori naših procesorjev X1 reproducira več barv kot običajni televizorji. Analizira in obdela podatke na vsaki sliki, da so barve videti še naravnejše in natančnejše, zato so slike bliže resničnosti kot kadar koli doslej.

Montaža slik prikazuje, kako TV BRAVIA s tehnologijo OLED omogoči čiste in razločne prizore s hitrim premikanjem
Svetli in jasni prizori hitro premikajočih se motivov

Slike, ustvarjene iz več milijonov posamično nadzorovanih slikovnih pik, so popolnoma ostre in jasne na zaslonu OLED. Z našo tehnologijo X-Motion Clarity™ pa so celo prizori s hitrimi akcijami gladki in jasni. Ob natančnem nadzoru slike se kar najbolj zmanjša zamegljenost, zato so slike pristne, med hitrimi prizori pa je tudi manj izgube svetlosti.

TV-zasloni s čudovitimi barvami s katerega koli zornega kota s tehnologijo Sony OLED
Čudovite barve z vseh zornih kotov

Gledanje televizije s strani odslej ni nič slabše, kot če gledate naravnost vanj. Barve na naši samosvetleči plošči OLED so pristne in se ne spreminjajo glede na položaj gledanja.

Nazaj na najpomembnejše funkcije

Harmonija zvoka in slike – zaslon je zvočnik 

Ker zaslon deluje kot zvočnik, sta zvok in slika popolnoma usklajena z zvokom, ki prihaja z določenega mesta na zaslonu, kar ponudi bolj kinematografsko izkušnjo. 

Neverjetno popoln zvok, ki prihaja z zaslona

Zvok, ki ga ponujajo običajni televizorji z zvočnikom pod zaslonom, pogosto ni sinhroniziran s sliko. S tehnologijo Acoustic Surface Audio postane zaslon zvočnik. Inovativni sprožilnik z nevpadljivim vibriranjem ustvarja zvok. Zvok torej prihaja z mesta na zaslonu, kjer se odvija dogajanje – dialog med osebami ali hrup avtomobilskega motorja. 

Prizor iz dnevne sobe prikazuje, kako je zvok s tehnologijo Dolby Atmos povsod okoli vas
S tehnologijo Dolby Atmos® je zvok povsod okoli vas

S prostorskim zvokom boste imeli občutek, da ste sredi dogajanja. S tehnologijo Dolby Atmos slišite zvok nad sabo in tudi na svoji desni ter levi strani, zato je zvok ob premikanju predmetov naravnejši, doživetje pa popolnoma večdimenzionalno.

Uživajte v večdimenzionalnemu zvoku z S-Force Front Surround

Poslušajte zvok, kot bi prihajal iz ločenega večkanalnega prostorskega zvočnika. S-Force Front Surround s pretvorbo vhodov dejansko reproducira sistem večkanalnega prostorskega zvočnika v televizorju, zato se lahko prepustite pristnejšemu zvoku.

Prizor iz dnevne sobe prikazuje, kako tehnologija S-Force Front Surround reproducira sistem večdelnega prostorskega zvočnika
Posnetek zaslona televizijskih napovedovalcev
Razločni glasovi

S funkcijo Voice Zoom jasno slišite človeški govor, ne da bi morali povišati glasnost, kar je idealno za poslušanje poročil in gledanje dokumentarcev.

Nazaj na najpomembnejše funkcije

Prvovrstna slika in zvok ne glede na okolje

Udobno se naslonite in se prepustite najboljšemu doživetju ob gledanju. Sonyjeva edinstvena tehnologija optimizacije okolja omogoča samodejno prilagajanje slike in zvoka okolju.

Prefinjena svetlost za vaš prostor 

Pri običajnih televizorjih je svetlost vedno enaka ne glede na osvetlitev prostora, zato so slike pretemne ali presvetle. V ta televizor 4K OLED je vgrajen svetlobni senzor, ki optimizira svetlost slike glede na pogoje v prostoru, ter poveča svetlost v svetlih prostorih in jo zmanjša v temnih, da vam ponudi popolno sliko.

Moški sedi na zofi in gleda televizor. Slika prikazuje, kako svetlobni senzor zmanjša svetlost v temnih prostorih.
ZMANJŠANA SVETLOST V TEMNEM PROSTORU
Ženska sedi na zofi in gleda televizor. Slika prikazuje, kako svetlobni senzor poveča svetlost v svetlih prostorih.
POVEČANA SVETLOST V TEMNEM PROSTORU
Zvok, prilagojen vašemu okolju

Doživetje zvoka se lahko spreminja glede na prostor. Zavese na primer absorbirajo zvok, predmeti pred televizorjem pa lahko ovirajo pot zvoka in poslabšajo kakovost zvoka. Ta televizor 4K Ultra HD zazna predmete in reproducira izboljšan zvok, optimiziran glede na vaš prostor.

Nazaj na najpomembnejše funkcije

Koncept zasnove z eno ploščo, izredno tanek

Zaslon zaradi izjemno tanke zasnove z eno ploščo sega do roba televizorja, s katerim se lahko popolnoma vživite v dogajanje na zaslonu brez motenj.

Bližnji posnetek ozkega kovinskega okvirja
Ozek kovinski okvir 

Obdrži vašo pozornost na sliki, ne na televizorju. 

Bližnji posnetek vrhunskega ploščatega stojala
Vrhunsko ploščato stojalo

Zasnovano za vašo dnevno sobo

Nazaj na najpomembnejše funkcije

Uživajte v pametnejšem razvedrilu

Odkrijte več kot 400.000+ filmov in oddaj na enem mestu. Upravljajte televizor z glasovnimi ukazi ter brez težav glejte vsebino iz pametnega telefona na zaslonu televizorja.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Vstopite v svet brezmejnega razvedrila

Android TV vam ponuja najrazličnejše filme, oddaje, glasbo, igre, športne dogodke in še več. Preprosto vprašajte svoj televizor BRAVIA po svoji najljubši razvedrilni vsebini, nato se naslonite nazaj in uživajte. Poleg tega lahko z vgrajeno storitvijo Chromecast built-in v svojem televizorju izkoristite tudi prednosti mobilnih aplikacij.

Vsa priljubljena vsebina in vse storitve v nekaj sekundah
Izbor aplikacij, ki so na voljo v pametnih TV-jih BRAVIA
Več kot 5000 aplikacij, več kot v katerem koli drugem pametnem televizorju

Sonyjev pametni televizor Android vključuje izjemno veliko število aplikacij. Izberite tiste, s katerimi bo vaše življenje polnejše in zabavnejše.  

Slika prikazuje televizor BRAVIA z daljinskim upravljalnikom in hitrim dostopom do storitve Netflix
Nič več čakanja

Aplikacije se hitro zaženejo in med njimi preklapljate brez čakanja – Netflix se zažene 3-krat hitreje kot prej.

Preprosto povežite s svojimi najljubšimi združljivimi napravami
Vsebine iz pametnega telefona na velikem zaslonu

Hitro in preprosto prikažite najljubše videoposnetke, fotografije, igre in drugo vsebino iz naprav s sistemom iOS ali Android na velikem zaslonu.

Slika pametnih telefonov s sistemom iOS in Android z vsebino v prenosnih napravah in televizorju BRAVIA
Enostaven nadzor s pametnim daljinskim upravljalnikom

Na pametni televizor OLED prek HDMI priključite digitalne sprejemnike in druge naprave, ki jih upravljate z enim pametnim upravljalnikom. Zasnova je tanjša in bolj zaobljena, ima vgrajen mikrofon za glasovno upravljanje in boljšo postavitev gumbov.

Slika, ki prikazuje preprosto upravljanje več naprav s pametnim daljinskim upravljalnikom

Nazaj na najpomembnejše funkcije

Doživite vsebino po navdihu ustvarjalca 

Z digitalnim stiskanjem filmske slike za prikaz na TV-zaslonu se kakovost in doživetje ob gledanju oddaljita od želja ustvarjalcev v studiu. S številnimi edinstvenimi funkcijami zagotovite studijsko kakovost razvedrila doma tako, kot so si ga zamislili ustvarjalci.

Posnetek zaslona z vsebino storitve Netflix
Studijska kakovost načina Netflix Calibrated Mode

Način je bil posebej razvit za Netflixove izvirne vsebine in reprodukcijo kakovosti slik na televizijskem zaslonu, ki je enakovredna kakovosti studijskega izvirnika za oceno. Netflix Calibrated Mode zvesto sledi viziji in namenom ustvarjalca.

Uživajte kot v kinu

Svoje najljubše filme si na zaslonu televizorja 4K OLED lahko ogledate na povsem nov način, ki vključuje več napetosti in je bolj realističen, saj je televizor zasnovan za pristno kinematografsko doživetje v toplini doma.

Logotip tehnologije IMAX Enhanced

Ta Sonyjev pametni televizor 4K podpira IMAX Enhanced in visokokakovostne barve, kontrast, jasnost ter zvok. S televizorjem, ki izkorišča vse prednosti vsebin standarda IMAX Enhanced, boste zagotovo uživali v popolnem doživetju domačega razvedrila.

Logotip tehnologij Dolby Vision in Atmos

Predajte se kinematografskim užitkom doma. S tehnologijo Dolby Vision™ prizori oživijo pred vašimi očmi in so videti realistično, Dolby Atmos™ pa zapolni prostor s pristnim prostorskim zvokom.

Logotip za Calman READY
Ohranja strast ustvarjalcev

Ta televizor za obvladovanje barvnih različic že v proizvodnem procesu podpira uporabo visoko zmogljive programske opreme Calman za samodejno umerjanje. To zagotavlja umerjanje brez primerjave in natančne nastavitve, kar z običajnimi nastavitvami slike enostavno ni mogoče. Ponaša se z vrhunsko reprodukcijo barv, zvesto izvirnemu TV-signalu, in se celo prilagodi finim spremembam barv, do katerih lahko sčasoma pride. Ta televizor podpira programsko opremo Calman, tako da lahko kupci izkoristijo vse njene prednosti, ki so jih vizualni ustvarjalci uporabili v postprodukciji in delovnih postopkih za nadzor kakovosti, kar še dokazuje našo predanost skrbi za profesionalno barvno natančnost z umerjanjem v domačem okolju.

Nazaj na najpomembnejše funkcije

Logotip pomožne tehnologije
Podporne tehnologije v Android TV

Naši TV-ji so opremljeni s podporno tehnologijo za uporabnike z omejitvami sluha, vida ali gibanja.

Specifikacije in funkcije

Zasnovano z mislijo na okolje

PREBERITE VEČ O PODJETJU SONY IN OKOLJU

Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje.

Preberite več

OKOLJU PRIJAZNE FUNKCIJE V TEM IZDELKU

  • Funkcija dinamičnega nadzora osvetlitve ozadja ali osvetlitve na ravni slikovnih pik izboljšuje energijsko učinkovitost tako, da ob spremembi vsebine na sliki nastavi svetlost osvetlitve zaslona.

  • Način varčevanja z energijo varčuje z energijo tako, da prilagaja svetlost osvetlitve zaslona

  • Način izklopa zaslona varčuje z energijo tako, da izklopi zaslon, vendar pri tem ne preklopi televizorja v način polne pripravljenosti, tako da lahko še vedno poslušate zvok