BRAVIA XR MASTER Series A95K

Najsvetlejše in najširše barve OLED
VSI TELEVIZORJI

A95K | BRAVIA XR | MASTER Series | OLED | 4K Ultra HD | Visok dinamični razpon (HDR) | Pametni televizor (Google TV)

A95K Series
Slika A95K | BRAVIA XR | MASTER Series | OLED | 4K Ultra HD | Visok dinamični razpon (HDR) | Pametni televizor  (Google TV)

139 cm (55 palcev)

XR-55A95K

PMPC

€ 3.023,20

(z DDV)

164 cm (65 palcev)

XR-65A95K

PMPC

€ 4.034,50

(z DDV)

Prijavite se zdaj, če želite prejemati naše najnovejše posodobitve in ponudbe, ki veljajo omejen čas. Kliknite spodnjo povezavo, da jih ne zamudite.

Dobitnik nagrade
Slika in zvok naslednje generacije s kognitivno inteligenco

S procesorjem Cognitive Processor XR™ bosta ogled vsebin in zvok na višji ravni. Naš revolucionarni procesor televizorjev Sony BRAVIA XR™ reproducira vsebino na način, ki ljudem omogoča ogled vsebin in zvok, ki sta neverjetno blizu njihovemu resničnemu doživetju. Razume, kako človeško oko sliko izostri in jo navzkrižno analizira, na podlagi tega pa nato ustvari pristno globino, izjemen kontrast in čudovite živahne barve. 

Naša najširša barvna paleta, naravnih in svetlih

Nova plošča OLED(QD-OLED) s procesorjem Cognitive Processor XR™ ponuja našo najširšo barvno paleto. Ta edinstveni procesor reproducira naravne sence in odtenke, lepe na pogled, in zapolni zaslon z dosledno živahnimi barvami in realističnimi teksturami na vseh ravneh svetlosti.

Uživajte v realistični globini s čistimi črnimi odtenki in svetlejšimi barvami

Z našo tehnologijo XR OLED Contrast Pro in ploščo OLED(QD-OLED) je svetlost barv v tem televizorju boljša za do 200 % v primerjavi z običajnimi televizorji OLED, pri čemer prizori oživijo pred vami s čistimi črnimi odtenki in našimi najsvetlejšimi barvami. S procesorjem Cognitive Processor XR™ izboljša kakovost slike na enak način, kot to počnejo vaše oči, zato ne boste spregledali nobene podrobnosti v bleščečih svetlih in osenčenih odtenkih.

Glasbenik na koncertu igra na violino z zvočnimi valovi
Zaslon je zvočnik, slike in zvok pa usklajeni

Tehnologija Acoustic Surface Audio+™ s sprožilniki spremeni zaslon v večkanalni zvočnik. Slišali boste zvok, ki se natančno ujema z dogajanjem na zaslonu, pri čemer sta slika in zvok popolnoma usklajena za popolno potopitveno doživetje.

Nov način uživanja ob gledanju TV-ja s kamero BRAVIA CAM

S kamero BRAVIA CAM imate vedno najboljši sedež v dvorani. Zazna vašo lokacijo ter temu primerno optimizira sliko in zvok. Na voljo je tudi upravljanje s kretnjami, videoklepet in številne druge zabavne nove izkušnje.

Posnetek ženske z upravljalnikom od blizu, ki upravlja televizor z glasom.
Z glasovnim iskanjem povejte, kaj želite gledati

Z glasovnim iskanjem hitreje poiščite priljubljene vsebine. Oddajo ali film lahko začnete gledati tako, da izgovorite naslov, ali pa ga poiščete z glasovnim iskanjem. Za začetek na upravljalniku pritisnite tipko za glas. 

Dva stila – narejen, da ustreza vašemu življenjskemu stilu

Ta televizor je zasnovan za delovanje v dveh različnih stilih. Stil prednje pozicije s konceptom ene plošče ponuja največjo možno mero potopitvenega doživetja ob gledanju, stil zadnje pozicije pa omogoča postavitev televizorja blizu stene, da se popolnoma zlije s prostorom. 

Zaradi varnosti mora biti televizor nameščen na polici ali podstavku, ki je širši in globlji od televizorja.

Prinesite kinem. izkušnjo domov, uživajte v filmih, vključ. v BRAVIA XR
Popoln za PlayStation®5
Slika štirih plastenk in štirih zgoščenk na levi strani slike ter puščica, ki kaže na televizor BRAVA s posnetkom rib v oceanu na desni strani slike
Obnovite, reciklirajte in zmanjšajte – zasnovani za okolje 

BRAVIA XR za pristno doživetje z mislijo na okolje. V TV-jih in embalaži je manj primarne plastike. A95K vključuje Sonyjev SORPLAS™; delež recikliranih materialov v zadnjem pokrovu je do 85-%. Naše edinstvene tehnologije za upravljanje osvetlitve ozadja, BRAVIA CAM in senzorji ne zagotavljajo le sliko visoke kakovosti, temveč tudi zmanjšujejo porabo energije.

XR Picture
Bližnji posnetek razdeljenega zaslona s sadjem, z jagodami in breskvami, ter prikaz izboljšanih barv z XR Triluminos Pro+
Naš najširši spekter barv, balzam za oči

Ta novi televizor OLED(QD-OLED) z več milijoni posameznih, samosvetlečih slikovnih pik zagotavlja več barv kot kadarkoli doslej in ponuja popolnoma novo doživetje ob gledanju. Cognitive Processor XR™ omogoča izjemno podroben prikaz nasičenosti, odtenkov in svetlosti vseh barv, zato so vidne fine sence in razlike, ki jih običajno opazimo v resničnem svetu.

Izjemne svetle barve in črni odtenki za pristno globino 

Pri plošči OLED(QD-OLED) je uporabljena tehnologija XR OLED Contrast Pro, zato lahko uživate v izjemnem kontrastu najsvetlejših barv. Pri tem televizorju OLED s senzorjem temperature in ploščo za difuzijo toplote je uporabljen naš procesor Cognitive Processor XR™ za zaznavanje temperature zaslona in natančen nadzor svetlobe. Tako zagotavlja do 200 % večjo barvno svetlost kot običajni televizorji OLED.

Bližnji posnetek ptičjega perja
Obnovitev izgubljene teksture, vsa vsebina povečana na 4K

S tehnologijo XR 4K Upscaling boste uživali v razvedrilnih vsebinah v kakovosti blizu 4K, ne glede na vsebino ali vir. Cognitive Processor XR™ dostopa do podatkov ter pametno poustvarja izgubljene teksture in podrobnosti za vrhunsko sliko. 

Pametna obdelava gibanja za tekoče in hitre akcije

XR OLED Motion s Cognitive Processor XR™ preprečuje zamegljenost zaradi gibanja tako, da zazna in navzkrižno analizira pomembne vizualne elemente v zaporednih kadrih. Med prvotne kadre vstavi kadre za tekočo in čisto akcijo, tudi v hitrih zaporednih sekvencah.

Slika ženske na rolki v rolkarskem parku
Slika razdeljenega zaslona s TV-ji na steni s posnetkom modrega kraterja in oranžnih skal; prikaz pristnih barv z vseh strani
Čudovite barve z vseh zornih kotov 

Gledanje televizijskih vsebin še nikoli ni bilo tako prijetno. Naša naslednja generacija plošče OLED(QD-OLED) s samosvetlečimi slikovnimi pikami televizorja A95K ves čas ohranja svetilnost. Barve se ne spreminjajo in so pristne z vseh zornih kotov.

Manj bleščanja in odseva, potopitveno doživetje ob gledanju

Zaradi bleščanja in odseva so slike nejasne, še posebej v temnih prizorih, kjer so globina in podrobnosti pogosto skrite. Ob izjemno nizki odsevnosti zunanje svetlobe naša plošča OLED(QD-OLED) zmanjša ta učinek in zagotovi izjemno svetlost, barve in kontrast v skoraj vseh svetlobnih pogojih. Prepustite se prizoru ob potopitvenem doživetju ob gledanju brez motenj.

Primerjava zaslonov s prikazom mesta na hribu ponoči z nizko odsevnostjo in brez nje
Spoznajte slikovne tehnologije
 
Zvok XR
Slika zvočnih valov iz televizorja s tehnologijo Acoustic Surface Audio+
Zaslon je zvočnik, mogočen zvok se ujema s slikami

S tehnologijo Acoustic Surface Audio+™ prihaja zvok z zaslona. Sprožilnika vibrirata in celoten zaslon enkratno spremenita v zvočnik ter tako ustvarita močno akustiko, ki se premika skupaj s sliko, zato je zvok bolj realističen z jasnimi in naravnimi dialogi. Levi in desni globokotonec okrepita nizkotonski zvok in poskrbita za kinematografski potopitveni zvok.

Mogočnejši, še bolj realistični zvok

Velika sprožilnika vključena v A95K, popolnoma zaobljene oblike, zagotavljata mogočnejši in bolj realističen zvok v vseh vizualnih vsebinah. Sprožilnika z vibriranjem zaslona ustvarita čiste srednje in visoke frekvence za popolno zvočno doživetje, ki se ujema z dogajanjem na zaslonu.

Bližnji posnetek zaslona, ki vibrira zaradi sprožilnika, pri čemer nastane zvok
Prizor iz dnevne sobe z žensko na zofi, ki prikazuje zvočni učinek tehnologije XR Surround
Vaše razvedrilne vsebine z zvišanim prostorskim zvokom 3D

S televizorji BRAVIA XR™ vse vsebine, ki jih gledate, vključujejo pristni prostorski zvok. Tehnologija XR Surround z zvočniki televizorja ustvari prostorski zvok s strani in od zgoraj, tako da lahko doživite 3D zvok. Naši televizorji BRAVIA XR™ so združljivi tudi s tehnologijo Dolby Atmos®.

Najboljše s Sonyjevim zvokom

Naši najnovejši TV-ji BRAVIA XR s povezano Sonyjevo zvočno opremo nudijo izjemno zvočno-vizualno izkušnjo z vrhunsko sliko XR in kakovostjo zvoka.

Voice Zoom™ 2 za boljši glas in razločnejše dialoge

Televizijski dialogi so lahko razločnejši, ne da bi povečali glasnost. Čeprav je govor težko slišen, zazna Voice Zoom 2 vrsto glasu, ga analizira in izboljša njegovo jasnost. 

Prizor ženske na ulici, ki govori po telefonu, prikazuje, kako Voice Zoom 2 olajša poslušanje govora
Odkrijte zvočno tehnologijo
 
Kamera za televizor BRAVIA
Optimalno doživetje ob gledanju, ne glede na vaš položaj 

Povežite svoj televizor BRAVIA XR s priloženo kamero BRAVIA CAM in uživajte v gledanju televizije kot še nikoli doslej. Kamera BRAVIA CAM zazna vaš položaj v sobi in vašo oddaljenost od televizorja, na podlagi tega pa nato optimalno prilagodi nastavitve zvoka in slike. To pomeni, da je zvok – vključno z dialogi – čistejši in bolj potopitven ob svetlosti slik, ki je prilagojena vašim okoliščinam ogleda.

Razdeljen zaslon prikazuje osebo, ki gleda televizijo od daleč, in osebo, ki jo gleda z bližine
Vsaka slika je optimizirana glede na vaš položaj v sobi

Z zaznavanjem razdalje med vami in televizorjem BRAVIA CAM prilagodi svetlost, zato bo kakovost slike vedno odlična, ne glede na vaš položaj v prostoru. Televizorjev svetlobni in barvni senzor optimizirata slike v skladu s svetlobnimi pogoji in poskrbita vrhunsko doživetje.

Idealna zvočna izkušnja kjer koli

BRAVIA CAM sledi vašemu položaju, tudi če gledate s strani, nato pa optimalno prilagodi ravnovesje zvoka za optimalno izkušnjo. Ne glede na to, kje v sobi ste, uživali boste v enako kakovostnem zvoku, kot če bi sedeli pred televizorjem.

Grafični prikaz razdeljenega zaslona z osebo, ki posluša televizijo od spredaj, in osebo, ki posluša televizijo od strani
Grafični prikaz razdeljenega zaslona z osebo, ki televizijo gleda z bližine, in osebo, ki jo gleda z razdalje
Razločni glasovi, ne glede na to, kje ste

Zaradi zaznavanja razdalje gledanja lahko BRAVIA CAM samodejno prilagodi Voice Zoom, tako da je zvok, ki ga slišite, čist. Glasnost televizijskih dialogov se poviša, ko se odmaknete od televizorja, in zniža, ko se mu približate.

Nov način uživanja ob gledanju TV-ja s kamero BRAVIA CAM

S kamero BRAVIA CAM lahko odkrijete številne nove televizijske izkušnje, vključno z nadzorom s kretnjami, videoklepetom in veliko drugimi.

Videoklepeti s prijatelji in sorodniki na velikem zaslonu

Povežite se s prijatelji in družino na velikem zaslonu. Popestrite si zabavo tako, da TV povežete s kamero BRAVIA CAM.

Slika para v dnevni sobi, ki maha prijatelju med videoklepetom
Bližinski posnetek kamere BRAVIA CAM na vrhu televizorja BRAVIA
Preprosto povezovanje, preprost izbor

Priloženo kamero BRAVIA CAM lahko na televizor BRAVIA hitro in preprosto pritrdite in odstranite. Če želite več zasebnosti, s stikalom za pokrov kamere na vrhu kamere BRAVIA CAM zaprite pokrov kamere.

Funkcije pametnega televizorja
Posnetek ženske z upravljalnikom od blizu, ki upravlja televizor z glasom.
Vse, kar želite gledati, na enem mestu

Preprosto dostopajte do priljubljenih vsebin in storitev. Več kot 700.000 filmov in Tv-oddaj na enem mestu. Google TV združuje in razvrsti najljubše vsebine iz vseh aplikacij in naročnin na enem mestu. 

Vsebine iz pametnega telefona na velikem zaslonu

Hitro in preprosto prikažite najljubše videoposnetke, fotografije, igre in drugo vsebino iz naprav s sistemom iOS ali Android na velikem zaslonu.

Slike pretakanja mačke in kanuista iz pametnega telefona v televizor
Odkrijte pametno tehnologijo
 
Enostaven daljinski upravljalnik
Slika daljinskega upravljalnika z osvetljenim ozadjem v dnevnem in nočnem okolju
Vrhunski daljinski upravljalnik, tudi za uporabo v temi

Upravljalnik ima novo zasnovo za preprosto upravljanje televizorja podnevi in ponoči. Naš novi daljinski upravljalnik je preprost za uporabo in ima osvetlitev ozadja, da lahko vse jasno vidite tudi v temi. S kompaktno aluminijasto zasnovo ima ta daljinski upravljalnik lep prefinjen videz, poleg tega pa se tudi udobno prilega dlani.

Poiščite daljinski upravljalnik z glasovnim ukazom

Ne iščite več daljinskega upravljalnika. Recite preprosto ''OK Google, find my remote'' (Google, najdi daljinski upravljalnik) ali pritisnite tipko ob strani televizorja, da ga aktivirate. Daljinski upravljalnik bo zvonil in utripal, da ga boste lažje našli.

Slika brisanja daljinskega upravljalnika s krpo
Enostavno brisanje, dolgotrajna čistoča

Naš daljinski upravljalnik je zasnovan z gladko površino z nižjimi tipkami in posebno poliuretansko prevleko, ki omogoča preprosto brisanje in čiščenje. Vse tipke so prevlečene s posebnim protibakterijskim materialom.

Upravljajte naprave s pametnim daljinskim upravljalnikom

Vse povezane naprave lahko upravljate s pametnim daljinski upravljalnikom. Dostop z enim gumbom do storitev videa na zahtevo v nekaj sekundah zapolni vaš prostor z oddajami in filmi.

Slika s ponazoritvijo, kako je vse povezane naprave mogoče upravljati z enim pametnim daljinskim upravljalnikom
Zasnova
Dva stila – narejen, da ustreza vašemu življenjskemu stilu

Ta televizor je zasnovan za delovanje v dveh različnih stilih. V stilu prednje pozicije s konceptom zasnove z eno ploščo se gledalec osredotoči na zaslon, kar zagotavlja največje možno potopitveno doživetje brez motenj. Stil zadnje pozicije vam omogoča, da postavite televizor zelo blizu stene, da se popolnoma zlije z vašim prostorom.

Dejanski videz je odvisen od velikosti televizorja. Zaradi varnosti mora biti televizor nameščen na polici ali podstavku, ki je širši od stojala televizorja.

Stil prednje pozicije 
Povlecite
Stil zadnje pozicije
Povlecite
Uživajte v razvedrilu, kot si je to zamislil režiser

Z naborom tehnologij, ki ohranja namene ustvarjalcev, vključno z izboljšano tehnologijo Calibrated Mode, IMAX Enhanced in Dolby Vision®, ta TV poustvarja dramatičnost in razburjenje, kot si ju je zamislil režiser. Podpira programsko opremo Calman, zato ga lahko profesionalci umerijo in uporabljajo pri urejanju vsebine.

Slika para v dnevni sobi, ki gledata Netflix na televizorju BRAVIA, nameščenem na steni. Ob vklopu in izklopu gumba načina Adaptive Calibrated Mode pod sliko lahko opazite, kako se svetlost zaslona spremeni tako, da se ujema z okoljem.
Slika para v dnevni sobi, ki gledata Netflix na televizorju BRAVIA, nameščenem na steni. Ob vklopu in izklopu gumba načina Adaptive Calibrated Mode pod sliko lahko opazite, kako se svetlost zaslona spremeni tako, da se ujema z okoljem.
VKLOP
IZKLOP
Glejte Netflix v studijski kakovosti s samodejno optimizirano vsebino

Uživajte v vsebinah storitve Netflix v vrhunski kakovosti, kot si jo je zamislil ustvarjalec. Način Netflix Adaptive Calibrated Mode, razvit posebej za vsebino storitve Netflix, deluje skupaj s funkcijo optimizacije okoliške svetlobe televizorja BRAVIA XR in vas posrka v vaše najljubše oddaje, saj optimizira svetlost slike glede na osvetlitev prostora.

Optimizacija slik za vse vaše priljubljene vsebine

Vsebina, kot si je to zamislil ustvarjalec. Z načinom BRAVIA CORE Calibrated se vsi filmi, vključno s filmi IMAX Enhanced™, samodejno prilagodijo optimalnim nastavitvam slike in ustvarijo resnično izjemno izkušnjo gledanja filmov doma.

Posnetek zaslona z logotipom BRAVIA CORE
Logotip za Assistive Technology
Pomožna tehnologija v storitvi Google TV

Naši TV-ji so opremljeni s podporno tehnologijo za uporabnike z omejitvami sluha, vida ali gibanja.

Specifikacije in funkcije

Naša inovativna plošča OLED(QD-OLED) s procesorjem Cognitive Processor XR™ zagotavlja neprimerljiv kontrast barv in čistih črnih odtenkov.

Zasnovano z mislijo na okolje

PREBERITE VEČ O PODJETJU SONY IN OKOLJU

Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje.

Preberite več

OKOLJU PRIJAZNE FUNKCIJE V TEM IZDELKU

  • Funkcija dinamičnega nadzora osvetlitve ozadja ali osvetlitve na ravni slikovnih pik izboljšuje energijsko učinkovitost tako, da ob spremembi vsebine na sliki nastavi svetlost osvetlitve zaslona.

  • Način varčevanja z energijo varčuje z energijo tako, da prilagaja svetlost osvetlitve zaslona

  • Način izklopa zaslona varčuje z energijo tako, da izklopi zaslon, vendar pri tem ne preklopi televizorja v način polne pripravljenosti, tako da lahko še vedno poslušate zvok

Ocene

Mnenja uporabnikov