2 Modeli
2 Modeli

Leto modela

Leto modela

189 cm (75 palcev)
XR-75Z9K
189 cm (75 palcev) 
XR-75Z9K

Leto modela

  • Ø
215 cm (85 palcev)
XR-85Z9K
215 cm (85 palcev) 
XR-85Z9K

Leto modela

  • Ø

Značilnosti

Ognjemeti na nočnem nebu nad osvetljenim mostom, ki se zrcali v reki pod njim

8K mini LED 

Po zaslugi našega edinstvenega procesorja Cognitive Processor XR™ bo ločljivost vseh vsebin, ki si jih boste ogledali, blizu kakovosti 8K. Na velikem zaslonu bo vidnih še več podrobnosti in teksture. Zaslon 8K z mini LED-diodami, ki ga strokovno upravlja naša edinstvena tehnologija XR Backlight Master Drive, ponuja tudi izjemen kontrast, ki ponuja dinamični razpon, kot še nikoli doslej. Uživajte v ogledu vsebin z izjemno globokimi temnimi in živahnimi svetlimi odtenki, pa tudi v lepih naravnih vmesnih odtenkih brez odseva ali sija okoli poudarjenih območij. 

Slika čipa procesorja Cognitive Processor XR na črnem in zlatem zvezdnatem ozadju

Cognitive Processor XR™

S procesorjem Cognitive Processor XR™ bosta ogled vsebin in zvok na višji ravni. Naš revolucionarni procesor televizorjev Sony BRAVIA XR™ reproducira vsebino na način, ki ljudem omogoča ogled vsebin in zvok, ki sta neverjetno blizu njihovemu resničnemu doživetju. Razume, kako človeško oko sliko izostri in jo navzkrižno analizira, na podlagi tega pa nato ustvari pristno globino, izjemen kontrast in čudovite živahne barve.

Slika tehnologije XR Backlight Master Drive, ki usmerja svetlobo za nadzor luči Mini LED, s posnetkom morske obale

XR Backlight Master Drive

Naša tehnologija XR Backlight Master Drive izkorišča edinstven algoritem lokalne zatemnitve, da razdeli drobno in izjemno gosto osvetlitev ozadja mini LED v majhne LED-enote. Z našim procesorjem Cognitive Processor XR™ natančno in neodvisno upravlja vsako posamezno enoto ter fokusira svetlobo, da doseže maksimalno svetlost brez odseva ali sija okrog poudarkov. Ta tehnologija prikaže neprimerljiv dinamični razpon v prizorih, ki so polni neverjetno globokih temnih in bleščeče svetlih ter naravnih srednjih odtenkov.

Slika s prikazom učinka tehnologije XR Contrast Booster na delu polne lune

XR Contrast Booster 20

Z natančno uravnavo izhoda svetlobe po celotnem območju zaslona XR Contrast Booster prilagodi svetlost izrazitejših sijočih odtenkov in osenčenih črnih odtenkov. Ker so svetla območja svetlejša, temna pa temnejša, so prizori zaradi dodatnih globine in podrobnosti videti resničnejši.

Bližnji posnetek sadja, med katerim so jagode, limone in breskve

XR Triluminos Pro

Z9K, ki vključuje Cognitive Processor XR™ in XR Triluminos Pro, reproducira več kot milijardo barvnih odtenkov s finimi razlikami iz resničnega sveta. S široko barvno lestvico in procesorjem, osredotočenim na človeka, v nasičenosti, odtenkih in svetlosti zazna barve ter zagotavlja naravne odtenke vsake podrobnosti.

Izjemno podrobne slike gorskih cvetlic s tehnologijo XR HDR Remaster

XR HDR Remaster

S tehnologijo XR HDR Remaster ta televizor zaznava posamezne objekte na zaslonu, analizira njihovo barvo in prilagodi kontrast, da so slike še resničnejše. S predmetno usmerjeno obdelavo, ki jo omogoča BRAVIA XR, natančnost z dodatnim prilagajanjem odtenkov, nasičenosti, svetlosti, vektorja gibanja, pasovne širine in še več dosega povsem novo raven. Rezultat so izjemno realistični prizori z večjo globino, resničnimi teksturami in naravnimi barvami.

Bližnji posnetek vzorca na tigrovem kožuhu

XR 8K Upscaling

S tehnologijo XR 8K Upscaling boste uživali v razvedrilnih vsebinah v kakovosti blizu 8K, ne glede na vsebino ali vir. Cognitive Processor XR™ dostopa do veliko podatkov ter pametno poustvarja izgubljene teksture in podrobnosti za vrhunsko sliko.

Posnetek lista od blizu s prikazom podrobnosti s tehnologijo XR Super Resolution za 8K

8K XR Super Resolution

XR Super Resolution zazna posamezne objekte v sliki in virtualno reproducira teksture resničnega sveta na zaslonu. Naš procesor v televizorju BRAVIA XR natančno analizira in obdela podatke, da omogoči slike 8K z ločljivostjo, ki štirikrat presega 4K, za prizore, kjer je veliko globine, tekstur in podrobnosti.

Slika sončnega zahoda in morja s tehnologijo XR Smoothing za 8K

8K XR Smoothing

Tehnologija XR Smoothing med predvajanjem vsebine ustvari enakomerne in naravne slike v ločljivosti 8K brez učinka barvnih pasov, ki se lahko pojavi pri drugih televizorjih. Za reprodukcijo prizorov je na voljo več tisoč odtenkov, senc in barvnih stopnjevanj, zato so prizori videti neverjetno pristno.

Sika deskarja, ki prikazuje podrobnost vala brez zameglitve

XR Motion Clarity 

Spremljanje športnih dogodkov in akcijskih prizorov je odslej še boljše. Naš procesor Cognitive Processor XR™ s tehnologijo XR Motion Clarity™ analizira gibanje v več okvirih in zagotavlja, da je slika svetla, razločna in brez motenj.

Primerjava zaslonov s tehnologijo X-Anti Reflection in brez nje

X-Anti Reflection

Zaradi odseva na zaslonu je v svetlih prostorih včasih težko gledati temne filme. X-Anti Reflection zmanjša bleščanje zaradi sončne svetlobe ali svetlobe luči, zato so črnine v svetlih pogojih čiste in lahko brez motenj uživate v čistih slikah.

Slika avtomobila na dveh zaslonih prikazuje pristne barve z vseh strani s tehnologijo X-Wide Angle™

X-Wide Angle

Zdaj lahko televizor gledate od strani z enakim užitkom kot s sredine. Sonyjeva izvirna optična zasnova za upravljanje svetlobe z osvetlitvijo ozadja s ploščo X-Wide Angle zagotavlja, da barve ostanejo pristne ne glede na položaj pri gledanju.

Logotip za 4K/120 sličic/s

4K/120 sličic/s

S televizorjem BRAVIA boste blesteli v igrah. S HDMI 2.1 lahko igrate pri hitrosti do 120 sličic/s v združljivih igrah, zato se lahko lotite katerega koli izziva pri strelskih, športnih in visokozmogljivih igrah z akcijami, ki se takoj predvajajo na zaslonu. Uživali boste tudi v izjemno tekočem igranju ob zmanjšani zakasnitvi pri vnosu 8,5 ms s 4K/120 sličicami/s in s posebnim igralnim načinom.

Na razdeljenem zaslonu je prikazana dirkaška igra z rumenim avtomobilom, ki se vozi po progi v snegu. IZKLOPLJEN igralni način je prikazan na vrhu, VKLOPLJEN igralni način pa na dnu

Samodejni način nizke latence

Z načinom Auto Low Latency Mode v standardu HDMI 2.1 TV BRAVIA zazna priklopljeno konzolo in samodejno preklopi na način nizke zakasnitve. Uživali boste v odzivnem načinu igranja brez motenj – nepogrešljivo za hitre in intenzivne igre.

Na razdeljenem zaslonu so prikazani lik iz videoigre z iztegnjeno roko in grafi z opisom hitrosti osveževanja v spodnjem delu vsake razdeljene slike. Izklopljen način VRR na eni strani. Vklopljen način VRR na drugi strani.

Spremenljiva hitrost osveževanja

S tehnologijo Variable Refresh Rate v HDMI 2.1 se BRAVIA izogne zakasnitvam prikaza. Ta televizor dinamično prilagodi hitrost osveževanja zaslona, da se uskladi s hitrostmi sličic igralne naprave in zagotovi tekoče igranje iger.

Razdeljen zaslon igre vožnje avtomobila s prikazom optimiziranega igranja s samodejno barvno preslikavo HDR

Samodejna barvna preslikava HDR

S samodejno barvno preslikavo HDR bodo nastavitve HDR nemudoma optimizirane med prvo nastavitvijo konzole PS5™. Vaša konzola PS5™ samodejno prepoznava individualne TV-modele BRAVIA in izbere najboljšo nastavitev HDR za vaš TV. Zato boste tudi v prizorih z visokim kontrastom videli ključne podrobnosti in barve v najsvetlejših in najtemnejših delim zaslona.

Dva zaslona s prikazom vklopljenega in izklopljenega samodejnega slikovnega načina za žanr, med katerima je konzola PS5

Samodejni slikovni načini za žanr

Televizor BRAVIA samodejno preklopi v igralni način. Tako minimalizira zakasnitev in izboljša odzivnost. Med gledanjem filmov s konzolo PlayStation5® preklopi nazaj v standardni način. V tem načinu poudari obdelavo slike za bolj izrazne prizore.

Slika zvočnih valov, ki prihajajo iz televizorja s tehnologijo Acoustic Multi-Audio™

Acoustic Multi-Audio™ 

Tehnologija Acoustic Multi-Audio™ vključuje štiri visokotonce v okviru, ki zagotavljajo, da zvoki prihajajo s pravega mesta v prizoru in se ujemajo z dogajanjem. Sprednji globokotonci predvajajo mogočne nizke tone, ne glede na to, kam postavite televizor. 

Slika dnevne sobe s prikazom večdimenzionalnega zvoka s tehnologijo višanja ločljivosti prostorskega zvoka 3D

Višanje ločljivosti prostorskega zvoka 3D

S televizorji BRAVIA XR™ vse vsebine, ki jih gledate, vključujejo pristni prostorski zvok. Tehnologija XR Surround z zvočniki televizorja ustvari prostorski zvok s strani in od zgoraj, tako da lahko doživite 3D zvok. Naši televizorji BRAVIA XR™ so združljivi tudi s tehnologijo Dolby Atmos®.

Posnetek zaslona ženske na ulici med pogovorom po mobilnem telefonu

Voice Zoom 2

Televizijski dialogi so lahko razločnejši, ne da bi povečali glasnost. Čeprav je govor težko slišen, zazna Voice Zoom 2 vrsto glasu, ga analizira in izboljša njegovo jasnost. 

Slika para v dnevni sobi, ki gleda BRAVIA TV s tehnologijo Acoustic Center Sync

Acoustic Center Sync

Ko televizor BRAVIA XR priključite na Sonyjev zvočniški modul, ta okrepi kanal osrednjega zvočnika, zato so vokali čistejši in polnejši. Zvok se tako natančno ujema z dogajanjem na zaslonu in ponuja pristno doživetje.

Slika moškega v dnevni sobi, ki gleda televizor BRAVIA s tehnologijo 360 Spatial Sound

Pripravljeno za 360 Spatial Sound

Svoje doživetje tehnologije Dolby Atmos® lahko prilagodite tako, da združite naš nosljivi zvočnik SRS-NS7 in televizor BRAVIA XR™, da dobite prostorski zvok. Prostorski zvok 360 lahko z izbranimi Sonyjevimi slušalkami doživite tudi prek brezžičnega oddajnika WLA-NS7 (na prodaj ločeno).

Logotip tehnologije BLUETOOTH®

Povezljivost Bluetooth

Povežite svoj televizor z napravami, združljivimi s tehnologijo Bluetooth®, in uživajte v razvedrilnih vsebinah brez žične povezave. Povežite svoje slušalke Bluetooth s televizorjem BRAVIA ter uživajte v TV-oddajah in glasbenih vsebinah s svojega najljubšega mesta – brez motenj ali prekinitev.

Na steni nameščen TV BRAVIA s posnetkom slapa nad podstavkom

Ambient Optimization Pro 

Povežite svoj televizor BRAVIA XR s priloženo kamero BRAVIA CAM in uživajte v gledanju televizije kot še nikoli doslej. Kamera BRAVIA CAM zazna vaš položaj v sobi in vašo oddaljenost od televizorja, na podlagi tega pa nato optimalno prilagodi nastavitve zvoka in slike. To pomeni, da je zvok – vključno z dialogi – čistejši in bolj potopitven ob svetlosti slik, ki je prilagojena vašim okoliščinam ogleda.

Razdeljen zaslon prikazuje osebo, ki gleda televizijo od daleč, in osebo, ki jo gleda z bližine

Samodejno umerjanje slike

Z zaznavanjem razdalje med vami in televizorjem BRAVIA CAM prilagodi svetlost, zato bo kakovost slike vedno odlična, ne glede na vaš položaj v prostoru. Televizorjev svetlobni in barvni senzor optimizirata slike v skladu s svetlobnimi pogoji in poskrbita vrhunsko doživetje.

Slika zaslona s prizorom gora pozimi, ki prikazuje prednosti svetlobnega in barvnega senzorja

Svetlobni in barvni senzor

Ko se v prostoru spremeni svetloba, ko na primer hladni barvni odtenki zamenjajo tople, se v skladu s tem spremenijo tudi barve na televizijski sliki in postanejo naravnejše. Ta televizor vključuje svetlobni senzor RGB, ki optimizira barve in svetlost slike glede na svetlobni vir in okolje v prostoru. 

Grafični prikaz razdeljenega zaslona z osebo, ki posluša televizijo od spredaj, in osebo, ki posluša televizijo od strani

Samodejno umerjanje zvoka – prilagajanje ravnovesja L/D

BRAVIA CAM sledi vašemu položaju, tudi če gledate s strani, nato pa optimalno prilagodi ravnovesje zvoka za optimalno izkušnjo. Ne glede na to, kje v sobi ste, uživali boste v enako kakovostnem zvoku, kot če bi sedeli pred televizorjem.

Grafični prikaz razdeljenega zaslona z osebo, ki televizijo gleda z bližine, in osebo, ki jo gleda z razdalje

Samodejno umerjanje zvoka – samodejni Voice Zoom

Zaradi zaznavanja razdalje gledanja lahko BRAVIA CAM samodejno prilagodi Voice Zoom, tako da je zvok, ki ga slišite, čist. Glasnost televizijskih dialogov se poviša, ko se odmaknete od televizorja, in zniža, ko se mu približate.

Grafični prikaz otroka, ki gleda televizijo z bližine, in otroka, ki gleda drugo televizijo z večje razdalje

Opozorilo za bližino

Z opozorilom za bližino lahko nastavite priporočeno razdaljo gledanja za otroka, funkcija pa vas opozori, če se preveč približa televizorju.

Grafični prikaz osebe, ki upravlja televizor s kretnjami

Nadzor s kretnjami

Nadzor s kretnjami vam omogoča, da zamenjate kanale, prilagodite glasnost in še veliko drugega s preprostimi kretnjami in brez daljinskega upravljalnika.

Ena oseba gleda TV BRAVIA, druga pa se od TV-ja oddaljuje. Slika prikazuje, kako se zaslon zatemni z načinom samodejnega varčevanja z energijo

Samodejni način varčevanja z energijo

Samodejni način za varčevanje z energijo optimizira vašo porabo energije tako, da samodejno zatemni zaslon, ko niste pred televizorjem.

Slika para v dnevni sobi, ki maha prijatelju med videoklepetom

Videokomunikacija

Povežite se s prijatelji in družino na velikem zaslonu. Popestrite si zabavo tako, da TV povežete s kamero BRAVIA CAM.

Logotip operacijskega sistema Google™ TV

Google TV

V svojih storitvah pretakanja prebrskajte več kot 700.000 filmov in televizijskih nanizank, ki jih najdete na enem mestu, razvrščene po temah ter žanrih glede na to, kaj vas zanima.

Posnetek ženske z upravljalnikom od blizu, ki upravlja televizor z glasom.

Glasovno iskanje

S svojim glasom poiščite svoje najljubše vsebine hitreje kot kdaj koli prej. Z glasovnim iskanjem smo odpravili komplicirano navigacijo ali utrujajoče tipkanje, dovolj je, da vprašate.

Slika, ki prikazuje filmsko platno s pametnim telefonom

Deluje z Apple AirPlay/Apple HomeKit

Apple AirPlay omogoča pretok videa in zvoka iz naprav iPhone, iPad ali Mac v TV. Glejte filme in oddaje iz aplikacije Apple TV, vaše priljubljene aplikacije ali celo brskalnika Safari. Dajte svoje fotografije v skupno rabo za vse v sobi.

Logotip tehnologije Chromecast built-in

Chromecast built-in

V trenutku lahko s telefona, tabličnega računalnika ali prenosnika preklopite na TV. S funkcijo Chromecast built-in lahko vse svoje priljubljene filme, serije, aplikacije in igre pretakate neposredno v svoj TV.

Slika daljinskega upravljalnika z osvetljenim ozadjem v dnevnem in nočnem okolju

Daljinski upravljalnik vrhunske zasnove

Upravljalnik ima novo zasnovo za preprosto upravljanje televizorja podnevi in ponoči. Naš novi vrhunski daljinski upravljalnik je preprost za uporabo s poenostavljenimi gumbi, z osvetlitvijo ozadja, da lahko vse jasno vidite tudi v temi, s funkcijo Finder pa ga hitro prikličete, če ga kam založite. S kompaktno aluminijasto zasnovo ima ta daljinski upravljalnik lep prefinjen videz, poleg tega pa se tudi udobno prilega dlani.

Slika brisanja daljinskega upravljalnika s krpo

Preprost za brisanje

Naš daljinski upravljalnik je zasnovan z gladko površino z nižjimi tipkami in posebno poliuretansko prevleko, ki omogoča preprosto brisanje in čiščenje.

Slika povezanih naprav, ki jih upravljate s pametnim daljinskim upravljalnikom

Pameten daljinski upravljalnik

Vse povezane naprave lahko upravljate s pametnim daljinski upravljalnikom. Dostop z enim gumbom do storitev videa na zahtevo v nekaj sekundah zapolni vaš prostor z oddajami in filmi.

Slika prikazuje 3-smerno stojalo za več položajev

Trismerno večpozicijsko stojalo

3-smerna postavitev omogoča izbor postavitve, ki postavlja v središče vas. Ozek dizajn je primeren za ozke prostore, nastavitev zvočniškega modula pa omogoča vrhunski zvok.

Bližnji posnetek dizajna brez roba

Neopazen rob

Ta televizor z dizajnom brez roba izžareva minimalističen in prefinjen videz, ki poudarja tisto, kar je pomembno – sliko.

Slika prizora v dnevni sobi s prikazom koncepta opreme dnevne sobe

Oprema dnevne sobe

Z našim konceptom opreme dnevne sobe postane vaš televizor nepogrešljiv del dnevnega prostora, saj na zaslonu ponuja prikaz umetniških del, osebnih fotografij, različnih tem ohranjevalnika zaslona ter funkcij ure.

Televizor BRAVIA s prikazanim filmom VENOM, ki je na voljo v storitvi BRAVIA CORE

BRAVIA CORE

Čaka vas cela vrsta filmov. Tehnologiji Pure Stream™ in IMAX® Enhanced, s katerima se ponašajo televizorji BRAVIA XR, ponujata ogled vseh vsebin z osupljivo sliko in ekspresivno kakovostjo zvoka. Umerjeni način BRAVIA CORE omogoča ogled filmov doma z nastavitvami slike, kot so si jih zamislili njihovi ustvarjalci.

Logotipa tehnologij Dolby Vision® in Dolby Atmos®

Dolby Vision® in Dolby Atmos® 

Uživajte v kinematografskem vzdušju doma. S tehnologijo Dolby Vision® prizori oživijo pred vašimi očmi in so videti realistično, Dolby Atmos® pa zapolni prostor s potopitvenim prostorskim zvokom.

Logotip tehnologije Creator Calibrated Mode

Creator Calibrated Mode

Creator Calibrated Mode, ki ga ponujajo televizorji BRAVIA XR, optimizira nastavitve slike, ko gledate vsebine v storitvah Netflix in BRAVIA CORE. Netflix Adaptive Calibrated Mode še dodatno optimizira izkušnjo z Netflixom glede na svetlobne razmere v prostoru, tako da uživate v ogledu Netflixovih vsebin v izjemni studijski kakovosti tako, kakor si je to zamislil ustvarjalec.