BRAVIA XR MASTER Series Z9K

Dih jemajoči realizem 8K, vrhunska svetlost in kontrast 
TELEVIZORJI

Z9K | BRAVIA XR | MASTER Series | Mini LED | 8K | Visok dinamični razpon (HDR) | Pametni televizor (Google TV)

Z9K Series
Slika Z9K | BRAVIA XR | MASTER Series | Mini LED | 8K | Visok dinamični razpon (HDR) | Pametni televizor (Google TV)

Na voljo kmalu

Prednaročilo

189 cm (75 palcev)

XR-75Z9K

PMPC

€ 7.939,00

(z DDV)

215 cm (85 palcev)

XR-85Z9K

PMPC

€ 11.409,00

(z DDV)

Prijavite se zdaj, če želite prejemati naše najnovejše posodobitve in ponudbe, ki veljajo omejen čas. Kliknite spodnjo povezavo, da jih ne zamudite.

Dobitnik nagrade
Logotip za CES® 2021 Innovation Awards
CES® 2022 Best of Innovation Awards Honoree za BRAVIA CAM
Logotip za CES® 2021 Innovation Awards
CES® 2022 Innovation Awards za BRAVIA CORE
Slika in zvok naslednje generacije s kognitivno inteligenco

S procesorjem Cognitive Processor XR™ bosta ogled vsebin in zvok na višji ravni. Naš revolucionarni procesor televizorjev Sony BRAVIA XR™ reproducira vsebino na način, ki ljudem omogoča ogled vsebin in zvok, ki sta neverjetno blizu njihovemu resničnemu doživetju. Razume, kako človeško oko sliko izostri in jo navzkrižno analizira, na podlagi tega pa nato ustvari pristno globino, izjemen kontrast in čudovite živahne barve. 

Neprimerljiv realizem 8K na velikem zaslonu 

Z9K s procesorjem Cognitive Processor XR™ in našo novo tehnologijo mini LED-diod 8K omogoča višanje ločljivosti vseh vsebin do ločljivosti blizu 8K, zato lahko na velikem zaslonu gledate vsebine s še podrobnostmi in teksture ob vrhunskem kontrastu. Pustite občutkom, da dosežejo skrajne meje in se prepustite doživetju ob gledanju televizije, kot še nikoli doslej. 

Natančno nadzorovani prizori, polni kontrasta in svetlosti

Edinstvena tehnologija XR Backlight Master Drive z zmogljivostjo procesorja Cognitive Processor XR™ natančno upravlja najnovejšo generacijo osvetlitve Mini LED v tem televizorju Z9K 8K BRAVIA XR. Prevzel vas bo dinamični razpon z neverjetno bleščečimi svetlimi, globokimi temnimi in čudovito naravnimi srednjimi toni – skoraj brez bleščanja ali sija okoli svetlih predelov.


Glasbenik na koncertu igra na violončelo z zvočnimi valovi
Okvir je zvočnik, slika in zvok sta usklajena

S tehnologijo Acoustic Multi-Audio™ uživate v zvoku, ki se ujema z dogajanjem na zaslonu. Štirje visokotonci v okviru na vrhu in obeh straneh televizorja poudarijo usmerjene vire zvoka, zato sta slika in zvok popolnoma usklajena za kinematografsko doživetje.

Nov način uživanja ob gledanju TV-ja s kamero BRAVIA CAM

S kamero BRAVIA CAM imate vedno najboljši sedež v dvorani. Zazna vašo lokacijo ter temu primerno optimizira sliko in zvok. Na voljo je tudi upravljanje s kretnjami, videoklepet in številne druge zabavne nove izkušnje.

Posnetek ženske z upravljalnikom od blizu, ki upravlja televizor z glasom.
Z glasovnim iskanjem povejte, kaj želite gledati

Z glasovnim iskanjem hitreje poiščite priljubljene vsebine. Oddajo ali film lahko začnete gledati tako, da izgovorite naslov, ali pa ga poiščete z glasovnim iskanjem. Za začetek na upravljalniku pritisnite tipko za glas.   

Prinesite kinem. izkušnjo domov, uživajte v filmih, vključ. v BRAVIA XR
Popoln za PlayStation®5
Slika štirih plastenk in štirih zgoščenk na levi strani slike ter puščica, ki kaže na televizor BRAVA s posnetkom rib v oceanu na desni strani slike
Obnovite, reciklirajte in zmanjšajte – zasnovani za okolje 

BRAVIA XR za pristno doživetje z mislijo na okolje. V TV-jih in embalaži je manj primarne plastike. Deli izdelka Z9K vključujejo Sonyjev SORPLAS™ s 85-% deležem recikliranih materialov. Naše edinstvene tehnologije za upravljanje osvetlitve ozadja, BRAVIA CAM in senzorji ne zagotavljajo le sliko visoke kakovosti, temveč tudi zmanjšujejo porabo energije. 

XR Picture
Slika tehnologije XR Backlight Master Drive, ki usmerja svetlobo za nadzor mini LED-diod na zaslon pod kotom in od zgoraj
Resnična globina z brezhibnim kontrastom in svetlostjo

XR Backlight Master Drive z algoritmom lokalne zatemnitve natančno in neodvisno upravlja drobne in izjemno goste mini LED-diode. Svetlobo usmeri za maksimalno svetlost skoraj brez odseva in sija okoli poudarkov. Prizori so polni živahnih svetlih in globokih temnih odtenkov z naravnimi vmesnimi odtenki. 

Širok barvni spekter za naravne sence in odtenke

Z9K, ki vključuje Cognitive Processor XR™ in XR Triluminos Pro, reproducira več kot milijardo barvnih odtenkov s finimi razlikami iz resničnega sveta. S široko barvno lestvico in procesorjem, osredotočenim na človeka, v nasičenosti, odtenkih in svetlosti zazna barve ter zagotavlja naravne odtenke vsake podrobnosti.

Bližnji posnetek sadja, med katerim so jagode, limone in breskve
Bližnji posnetek vzorca na kožuhu tigra, ki prikazuje učinek povečanja ločljivosti XR 8K
Obnovitev izgubljene teksture, vsa vsebina povečana na 8K

S tehnologijo XR 8K Upscaling boste uživali v razvedrilnih vsebinah v kakovosti blizu 8K, ne glede na vsebino ali vir. Cognitive Processor XR™ dostopa do podatkov ter pametno poustvarja izgubljene teksture in podrobnosti za vrhunsko sliko. 

Pametna obdelava za prizore s hitro premikajočimi se predmeti

Spremljanje športnih dogodkov in akcijskih prizorov je odslej še boljše. Naš procesor Cognitive Processor XR™ s tehnologijo XR Motion Clarity™ analizira gibanje v več okvirih in zagotavlja, da je slika svetla, razločna in brez motenj.

Sika deskarja, ki prikazuje podrobnost vala brez zameglitve
Čudovite slike na celotnem zaslonu

Zaslon X-Wide Angle™ ponuja čudovite slike z vseh kotov, da imajo celo ljudje, ki vsebino spremljajo od strani, enako dobro izkušnjo kot ljudje, ki jo spremljajo na sredini. X-Anti Reflection poskrbi za jasnejše slike in manj bleščanja.

Spoznajte slikovne tehnologije
 
Zvok XR
Slika zvočnih valov, ki prihajajo iz televizorja s tehnologijo Acoustic Multi-Audio™
Zvok z zaslona z visokotonci v okviru

Tehnologija Acoustic Multi-Audio™ vključuje štiri visokotonce v okviru, ki zagotavljajo, da zvoki prihajajo s pravega mesta v prizoru in se ujemajo z dogajanjem. Sprednji globokotonci predvajajo mogočne nizke tone, ne glede na to, kam postavite televizor. 

Vaše razvedrilne vsebine z zvišanim prostorskim zvokom 3D

S televizorji BRAVIA XR™ vse vsebine, ki jih gledate, vključujejo pristni prostorski zvok. Tehnologija XR Surround z zvočniki televizorja ustvari prostorski zvok s strani in od zgoraj, tako da lahko doživite 3D zvok. Naši televizorji BRAVIA XR™ so združljivi tudi s tehnologijo Dolby Atmos®.

Prizor iz dnevne sobe z žensko na zofi, ki prikazuje zvočni učinek tehnologije XR Surround
Najboljše s Sonyjevim zvokom

Naši najnovejši TV-ji BRAVIA XR s povezano Sonyjevo zvočno opremo nudijo izjemno zvočno-vizualno izkušnjo z vrhunsko sliko XR in kakovostjo zvoka.

Prizor ženske na ulici, ki govori po telefonu, prikazuje, kako Voice Zoom 2 olajša poslušanje govora
Voice Zoom™ 2 za boljši glas in razločnejše dialoge

Televizijski dialogi so lahko razločnejši, ne da bi povečali glasnost. Čeprav je govor težko slišen, zazna Voice Zoom 2 vrsto glasu, ga analizira in izboljša njegovo jasnost. 

Odkrijte zvočno tehnologijo
 
Kamera za televizor BRAVIA
Optimalno doživetje ob gledanju, ne glede na vaš položaj 

Povežite svoj televizor BRAVIA XR s priloženo kamero BRAVIA CAM in uživajte v gledanju televizije kot še nikoli doslej. Kamera BRAVIA CAM zazna vaš položaj v sobi in vašo oddaljenost od televizorja, na podlagi tega pa nato optimalno prilagodi nastavitve zvoka in slike. To pomeni, da je zvok – vključno z dialogi – čistejši in bolj potopitven ob svetlosti slik, ki je prilagojena vašim okoliščinam ogleda.

Razdeljen zaslon prikazuje osebo, ki gleda televizijo od daleč, in osebo, ki jo gleda z bližine
Vsaka slika je optimizirana glede na vaš položaj v sobi

Z zaznavanjem razdalje med vami in televizorjem BRAVIA CAM prilagodi svetlost, zato bo kakovost slike vedno odlična, ne glede na vaš položaj v prostoru. Televizorjev svetlobni in barvni senzor optimizirata slike v skladu s svetlobnimi pogoji in poskrbita vrhunsko doživetje.

Idealna zvočna izkušnja kjer koli

BRAVIA CAM sledi vašemu položaju, tudi če gledate s strani, nato pa optimalno prilagodi ravnovesje zvoka za optimalno izkušnjo. Ne glede na to, kje v sobi ste, uživali boste v enako kakovostnem zvoku, kot če bi sedeli pred televizorjem.

Grafični prikaz razdeljenega zaslona z osebo, ki posluša televizijo od spredaj, in osebo, ki posluša televizijo od strani
Grafični prikaz razdeljenega zaslona z osebo, ki televizijo gleda z bližine, in osebo, ki jo gleda z razdalje
Razločni glasovi, ne glede na to, kje ste

Zaradi zaznavanja razdalje gledanja lahko BRAVIA CAM samodejno prilagodi Voice Zoom, tako da je zvok, ki ga slišite, čist. Glasnost televizijskih dialogov se poviša, ko se odmaknete od televizorja, in zniža, ko se mu približate.

Nov način uživanja ob gledanju TV-ja s kamero BRAVIA CAM

S kamero BRAVIA CAM lahko odkrijete številne nove televizijske izkušnje, vključno z nadzorom s kretnjami, videoklepetom in veliko drugimi.

Videoklepeti s prijatelji in sorodniki na velikem zaslonu

Povežite se s prijatelji in družino na velikem zaslonu. Popestrite si zabavo tako, da TV povežete s kamero BRAVIA CAM.

Slika para v dnevni sobi, ki maha prijatelju med videoklepetom
Bližinski posnetek kamere BRAVIA CAM na vrhu televizorja BRAVIA
Preprosto povezovanje, preprost izbor

Priloženo kamero BRAVIA CAM lahko na televizor BRAVIA hitro in preprosto pritrdite in odstranite. Če želite več zasebnosti, s stikalom za pokrov kamere na vrhu kamere BRAVIA CAM zaprite pokrov kamere.

Funkcije pametnega televizorja
Posnetek ženske z upravljalnikom od blizu, ki upravlja televizor z glasom.
Vse, kar želite gledati, na enem mestu

Preprosto dostopajte do priljubljenih vsebin in storitev. Več kot 700.000 filmov in Tv-oddaj na enem mestu. Google TV združuje in razvrsti najljubše vsebine iz vseh aplikacij in naročnin na enem mestu. 

Vsebine iz pametnega telefona na velikem zaslonu

Hitro in preprosto prikažite najljubše videoposnetke, fotografije, igre in drugo vsebino iz naprav s sistemom iOS ali Android na velikem zaslonu.

Slike pretakanja mačke in kanuista iz pametnega telefona v televizor
Odkrijte pametno tehnologijo
 
Enostaven daljinski upravljalnik
Slika daljinskega upravljalnika z osvetljenim ozadjem v dnevnem in nočnem okolju
Vrhunski daljinski upravljalnik, tudi za uporabo v temi

Upravljalnik ima novo zasnovo za preprosto upravljanje televizorja podnevi in ponoči. Naš novi daljinski upravljalnik je preprost za uporabo in ima osvetlitev ozadja, da lahko vse jasno vidite tudi v temi. S kompaktno aluminijasto zasnovo ima ta daljinski upravljalnik lep prefinjen videz, poleg tega pa se tudi udobno prilega dlani.

Poiščite daljinski upravljalnik z glasovnim ukazom

Ne iščite več daljinskega upravljalnika. Recite preprosto ''OK Google, find my remote'' (Google, najdi daljinski upravljalnik) ali pritisnite tipko ob strani televizorja, da ga aktivirate. Daljinski upravljalnik bo zvonil in utripal, da ga boste lažje našli.

Slika brisanja daljinskega upravljalnika s krpo
Enostavno brisanje, dolgotrajna čistoča

Naš daljinski upravljalnik je zasnovan z gladko površino z nižjimi tipkami in posebno poliuretansko prevleko, ki omogoča preprosto brisanje in čiščenje. Vse tipke so prevlečene s posebnim protibakterijskim materialom.

Upravljajte naprave s pametnim daljinskim upravljalnikom

Vse povezane naprave lahko upravljate s pametnim daljinski upravljalnikom. Dostop z enim gumbom do storitev videa na zahtevo v nekaj sekundah zapolni vaš prostor z oddajami in filmi.

Slika s ponazoritvijo, kako je vse povezane naprave mogoče upravljati z enim pametnim daljinskim upravljalnikom
Zasnova
Čudovita zasnova za pristno izkušnjo na velikem zaslonu

Naša minimalistična zasnova z eno ploščo ponuja pristno izkušnjo gledanja, ne glede na to, ali je TV na stojalu ali pritrjen na steno. Zasnova z neopaznim robom z enojnim steklom iz kaljenega stekla v minimalnem okvirju omogoča, da se brez motenj osredotočite na sliko.

Dejanski videz je odvisen od velikosti televizorja.

Povlecite
Slika prikazuje tristransko večnamensko stojalo s posnetki barvitih škatel
Prestižno trismerno večpozicijsko stojalo za vse postavitve TV-ja

3-smerna postavitev omogoča izbor postavitve, ki postavlja v središče vas. Ozek dizajn je primeren za ozke prostore, nastavitev zvočniškega modula pa omogoča vrhunski zvok.

Uživajte v razvedrilu, kot si je to zamislil režiser

Z naborom tehnologij, ki ohranja namene ustvarjalcev, vključno z izboljšano tehnologijo Calibrated Mode, IMAX Enhanced in Dolby Vision®, ta TV poustvarja dramatičnost in razburjenje, kot si ju je zamislil režiser. Podpira programsko opremo Calman, zato ga lahko profesionalci umerijo in uporabljajo pri urejanju vsebine.

Slika para v dnevni sobi, ki gledata Netflix na televizorju BRAVIA, nameščenem na steni. Ob vklopu in izklopu gumba načina Adaptive Calibrated Mode pod sliko lahko opazite, kako se svetlost zaslona spremeni tako, da se ujema z okoljem.
Slika para v dnevni sobi, ki gledata Netflix na televizorju BRAVIA, nameščenem na steni. Ob vklopu in izklopu gumba načina Adaptive Calibrated Mode pod sliko lahko opazite, kako se svetlost zaslona spremeni tako, da se ujema z okoljem.
VKLOP
IZKLOP
Glejte Netflix v studijski kakovosti s samodejno optimizirano vsebino

Uživajte v vsebinah storitve Netflix v vrhunski kakovosti, kot si jo je zamislil ustvarjalec. Način Netflix Adaptive Calibrated Mode, razvit posebej za vsebino storitve Netflix, deluje skupaj s funkcijo optimizacije okoliške svetlobe televizorja BRAVIA XR in vas posrka v vaše najljubše oddaje, saj optimizira svetlost slike glede na osvetlitev prostora.

Optimizacija slik za vse vaše priljubljene vsebine

Vsebina, kot si je to zamislil ustvarjalec. Z načinom BRAVIA CORE Calibrated se vsi filmi, vključno s filmi IMAX Enhanced™, samodejno prilagodijo optimalnim nastavitvam slike in ustvarijo resnično izjemno izkušnjo gledanja filmov doma.

Posnetek zaslona z logotipom BRAVIA CORE
Logotip za Assistive Technology
Pomožna tehnologija v storitvi Google TV

Naši TV-ji so opremljeni s podporno tehnologijo za uporabnike z omejitvami sluha, vida ali gibanja.

Specifikacije in funkcije

Naši najnovejši zasloni z mini LED-diodami in s procesorjem Cognitive Processor XR™ in tehnologijo XR Backlight Master Drive predstavljajo nov mejnik v resničnosti 8K na velikih zaslonih.

Zasnovano z mislijo na okolje

PREBERITE VEČ O PODJETJU SONY IN OKOLJU

Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje.

Preberite več

OKOLJU PRIJAZNE FUNKCIJE V TEM IZDELKU

  • Funkcija dinamičnega nadzora osvetlitve ozadja ali osvetlitve na ravni slikovnih pik izboljšuje energijsko učinkovitost tako, da ob spremembi vsebine na sliki nastavi svetlost osvetlitve zaslona.

  • Način varčevanja z energijo varčuje z energijo tako, da prilagaja svetlost osvetlitve zaslona

  • Način izklopa zaslona varčuje z energijo tako, da izklopi zaslon, vendar pri tem ne preklopi televizorja v način polne pripravljenosti, tako da lahko še vedno poslušate zvok