ZH8

Sij 8K s pristnim zvokom, neverjetno resničen

Vstopite v svet osupljivih podrobnosti na velikem zaslonu 8K, kjer so slike povsem usklajene z zvokom, ki prihaja z zaslona. Ob tanki in preprosti zasnovi z eno ploščo se popolnoma vživite v dogajanje.

TELEVIZORJI

ZH8 | Full Array LED | 8K | Visok dinamični razpon (HDR) | Pametni televizor (Android TV)

ZH8 Series
Slika ZH8 | Full Array LED | 8K | Visok dinamični razpon (HDR) | Pametni televizor (Android TV)

189 cm (75 palcev)

KD-75ZH8

PMPC

€ 5.612,00

(z DDV)

215 cm (85 palcev)

KD-85ZH8

PMPC

€ 9.375,70

(z DDV)
Dobitnik nagrade
Logotip za priporočeno pri TechRadar
Slike na Z8H/ZH8 niso samo najbolj dosledno osupljive, ampak tudi najbolj pristne od vseh TV-jev LCD v tem letu.
Logotip nagrade HDTVtest
“Sony ZH8 ali Z8H je najboljši televizor LED/LCD, ki smo ga ocenili 2020.’’
Logotip dobitnika nagrade Reddot za 2020
Top 3 funkcije
#picture
Več zaslona. Več podrobnosti 8K. Več lepote.

Z našim zmogljivim procesorjem so poudarjene globina in podrobnosti vseh vsebin na zaslonu tega televizorja 8K. Na TV-zaslonu Full Array LED z lokalno zatemnitvijo so črni odtenki globlji in osvetljeni deli svetlejši.

Glasbeni koncert s prikazom usklajenosti zvoka in slike
Zvok in slika sta usklajena – okvir je zvočnik 

Zvok prihaja s pravega mesta v prizoru, saj so zvočniki vgrajeni v okvir in ker so zvočniki nameščeni bolj proti sredini zaslona, sta slika in zvok usklajena.

Minimalističnen koncept zasnove z eno ploščo
Velik zaslon, zasnovan za popolno doživetje 

Ta LED-televizor 8K sledi konceptu minimalistične zasnove z eno ploščo in tankim okvirjem, ki v domače okolje prinese doživetje ob gledanju velikega zaslona v ločljivosti 8K. V razvedrilnih vsebinah boste popolnoma uživali brez motenj.

OSTALE FUNKCIJE

Hitreje do ljubih razvedrilnih vsebin
Več zaslona. Več podrobnosti 8K. Več lepote.

Z našim zmogljivim procesorjem so poudarjene globina in podrobnosti vseh vsebin na zaslonu tega televizorja 8K. Na TV-zaslonu Full Array LED z lokalno zatemnitvijo so črni odtenki globlji in osvetljeni deli svetlejši.

Izjemna ločljivost vseh vsebin

S Sonyjevimi edinstvenimi funkcijami lahko zvišate ločljivost vseh vrst vsebin do ločljivosti 8K, ki ponuja naraven videz. Naša tehnologija X1™ Ultimate, ki je dvakrat hitrejša od tehnologije X1™ Extreme, natančno analizira in obdela podatke, zato je ločljivost štirikrat višja od ločljivosti 4K za prizore, kjer je veliko globine, tekstur in podrobnosti. Celo ločljivost slik, posnetih v 4K in 2K, se s tehnologijo 8K X-Reality™ PRO in ob uporabi edinstvene zbirke podatkov 8K zviša, tako da se približa 8K. Tehnologija Object-based Super Resolution nato optimizira ločljivost posameznih subjektov in reproducira teksture, ki so videti kar se da pristne. 

Zaupajte pravemu in natančno nadzorovanemu kontrastu

Nizka hitrost prenosa otežuje ustvarjanje svetlosti na plošči 8K. Osvetlitev zaslona tega televizorja 8K je natančno razporejena po celotni plošči, zato je kontrast naravnost osupljiv. Full Array LED z neodvisnim osvetljevanjem območji LED-osvetlitve ponuja stvarnejši kontrast, saj so svetla območja svetlejša, temna pa temnejša. Kontrast je še izboljšan s tehnologijo 8K X-tended Dynamic Range™ PRO, ki prilagodi svetlost, tako da so sijoči odtenki še svetlejši, črni odtenki v osenčenih delih pa še globlji.

Zadnja plošča in zaslon LCD Edge
Zaslon LCD Edge
Zadnja plošča in zaslon običajnega televizorja Full Array LED
Običajni televizor Full Array LED
Zadnja plošča in zaslon Sonyjevega televizorja Full Array LED s tehnologijo X-tended Dynamic Range PRO
Sonyjev Full Array LED z 8K X-tended Dynamic Range PROLevo: črna svetloba, desno: TV-zaslon

Kanuja na jezeru ob sončnem vzhodu
Bolj realistični barve in kontrast

Object-based HDR remaster

Predmetno usmerjena prenovitev slike HDR analizira barvo predmetov na zaslonu in prilagodi kontrast, kar je v nasprotju z večino televizorjev, kjer se prilagodi kontrast le ob eni krivulji črno-belega kontrasta. Zaradi posamične obdelave predmetov zagotavlja ta televizor večjo globino, teksturo in bolj realistične slike.

Reproducira širši in natančnejši barvni razpon

Tehnologija TRILUMINOS z razširitvijo barvnega spektra in ob podpori naših procesorjev X1 reproducira več barv kot običajni televizorji. Analizira in obdela podatke na vsaki sliki, da so barve videti še naravnejše in natančnejše, zato so slike bliže resničnosti kot kadar koli doslej.

Oblački s prikazom širokega razpona barv s tehnologijo TRILUMINOS
Kako tehnologija X-Wide Angle ohrani barve pri gledanju s strani
Čudovite barve z vseh strani

Zdaj lahko televizor gledate od strani z enakim užitkom kot s sredine. Sonyjeva izvirna optična zasnova za upravljanje svetlobe z osvetlitvijo ozadja s ploščo X-Wide Angle zagotavlja, da barve ostanejo pristne ne glede na položaj pri gledanju.

Kako X-Motion Clarity zagotavlja čiste in razločne prizore s hitrim premikanjem
Svetli in jasni prizori hitro premikajočih se motivov

Pri nekaterih zaslonih je videti, da so prizori s športnih tekem in akcijski prizori iz filmov zamegljeni. Z našo najnovejšo tehnologijo X-Motion Clarity™ bo vsak prizor svetel, jasen in brez motenj. Vsak "utrip" je individualno nadzorovan, dolžina prikaza je optimizirana, raven svetlosti pa je povečana, ko je treba. To pomeni, da ne boste zamudili nobenega trenutka.

Nazaj na najpomembnejše funkcije

Zvok in slika sta usklajena – okvir je zvočnik 

Zvok prihaja s pravega mesta v prizoru, saj so zvočniki vgrajeni v okvir in ker so zvočniki nameščeni bolj proti sredini zaslona, sta slika in zvok usklajena.

Zvok prihaja s pravega mesta v prizoru

Zvok, ki ga ponujajo običajni televizorji z zvočnikom pod zaslonom, pogosto ni sinhroniziran s sliko. Naša tehnologija Acoustic Multi-Audio™ vključuje visokotonec v okviru, ki vibrira, zvočnik, s katerim zvok sledi dogajanju na zaslonu, zato je doživetje ob gledanju popolno. Z ločenim nadziranjem neodvisnih ojačevalnikov je upravljanje pozicioniranja zvoka teh zvočnikov v območju visokih tonov natančno, s čimer se izboljšata zvočni tlak in stabilnost, zvok pa je pristnejši.

Način osrednjega zvočnika za razločnejše dialoge, vokale in instrumente
Ključni dejavnik osupljivega zvoka

Uporabite zvočnik BRAVIA kot osrednji zvočnik in uživajte v izredno jasnem zvoku govora, vokalov in instrumentov. Preprosto povežite svoj sistem za domači kino in uživajte v osupljivem kinematografskem doživetju.

S tehnologijo Dolby Atmos® je zvok povsod okoli vas

Pustite, da vas zvok obda in vstopite naravnost v prizor. S tehnologijo Dolby Atmos slišite zvok nad sabo in tudi na svoji desni ter levi strani, zato je zvok ob premikanju predmetov naravnejši, doživetje pa popolnoma večdimenzionalno.

S-Force Front Surround reproducira sistem večdelnega prostorskega zvočnika
Uživajte v večdimenzionalnemu zvoku z S-Force Front Surround

Poslušajte zvok, kot bi prihajal iz ločenega večkanalnega prostorskega zvočnika. S-Force Front Surround s pretvorbo vhodov dejansko reproducira sistem večkanalnega prostorskega zvočnika v televizorju, zato se lahko prepustite pristnejšemu zvoku.

Razločni glasovi

S funkcijo Voice Zoom jasno slišite človeški govor, ne da bi morali povišati glasnost, kar je idealno za poslušanje poročil in gledanje dokumentarcev.

Razločen glas s funkcijo Voice Zoom

Nazaj na najpomembnejše funkcije

Prvovrstna slika in zvok ne glede na okolje

Udobno se naslonite in se prepustite najboljšemu doživetju ob gledanju. Sonyjeva edinstvena tehnologija optimizacije okolja omogoča samodejno prilagajanje slike in zvoka okolju.

Prefinjena svetlost za vaš prostor

Pri običajnih televizorjih je svetlost vedno enaka ne glede na osvetlitev prostora, zato so slike pretemne ali presvetle. V ta televizor 8K je vgrajen svetlobni senzor, ki optimizira svetlost slike glede na pogoje v prostoru, ter poveča svetlost v svetlih prostorih in jo zmanjša v temnih, da vam ponudi popolno sliko.

Svetlobni senzor zmanjša svetlost v temnih prostorih
ZMANJŠANA SVETLOST V TEMNEM PROSTORU
Svetlobni senzor poveča svetlost v temnih prostorih
POVEČANA SVETLOST V TEMNEM PROSTORU
Zvok, prilagojen vašemu okolju

Doživetje zvoka se lahko spreminja glede na prostor. Zavese na primer absorbirajo zvok, predmeti pred televizorjem pa lahko ovirajo pot zvoka in poslabšajo kakovost zvoka. Ta televizor zazna predmete in reproducira izboljšan zvok, optimiziran glede na vaš prostor.

Nazaj na najpomembnejše funkcije

Velik zaslon, zasnovan za popolno doživetje 

LED-televizor 8K sledi konceptu minimalistične zasnove z eno ploščo in tankim okvirjem, v domače okolje prinese doživetje ob gledanju velikega zaslona v 8K. Popoln užitek brez motenj.

Oglejte si, kako se z našo lepo zasnovo popolnoma vživite v dogajanje
Povlecite
Stranski posnetek televizorja s prikazom ozkega okvirja
Ozek aluminijast okvir

Obdrži vašo pozornost na sliki, ne na televizorju. 

Bližnji posnetek neslišnega stojala
Nevpadljivo stojalo, dva položaja

Naše neslišno stojalo je na polici nevpadljivo in ne bo zmotilo vašega doživetja ob gledanju. Na voljo so široke in ozke nastavitve, zato ga je mogoče namestiti na velike ali majhne police.

Podrobnost upravljanja kablov
Manj zapletanja kablov

Kabli so lepo skriti na držalih, zato ni nobenega zapletanja, televizor pa je od spredaj, zadaj in od strani videti lep in urejen.

Nazaj na najpomembnejše funkcije

Uživajte v pametnejšem razvedrilu

Odkrijte več kot 400.000+ filmov in oddaj na enem mestu. Upravljajte televizor z glasovnimi ukazi ter brez težav glejte vsebino iz pametnega telefona na zaslonu televizorja.

Vstopite v svet brezmejnega razvedrila

Android TV vam ponuja najrazličnejše filme, oddaje, glasbo, igre, športne dogodke in še več. Preprosto vprašajte svoj televizor BRAVIA po svoji najljubši razvedrilni vsebini, nato se naslonite nazaj in uživajte. Poleg tega lahko z vgrajeno storitvijo Chromecast built-in v svojem televizorju izkoristite tudi prednosti mobilnih aplikacij.

Potrebujete samo glas
Družina išče razvedrilne vsebine v televizorju Android TV
Samo povejte – zabaven način za odkrivanje novih besed

Vse razvedrilne vsebine, ki si jih lahko zamislite, najdete tako hitro, kot jih izgovorite. Ta pametni televizor Android se ponaša z naprednim glasovnim upravljanjem, ki omogoča takojšen dostop do filmov in TV-oddaj v aplikacijah ali oddajah.  

Več aplikacij kot v katerem koli drugem pametnem televizorju
Več kot 5000 aplikacij, več kot v katerem koli drugem pametnem televizorju

Sonyjev pametni televizor Android ponuja neprekosljivo število aplikacij. Izberite tiste, s katerimi bo vaše življenje polnejše in zabavnejše.

Zmogljivo čipje odpravlja čakanje
Nič več čakanja

Aplikacije se hitro zaženejo in med njimi preklapljate brez čakanja – Netflix se zažene 3-krat hitreje kot prej.

Preprosto povežite s svojimi najljubšimi združljivimi napravami
Vsebine iz pametnega telefona na velikem zaslonu

Hitro in preprosto prikažite najljubše videoposnetke, fotografije, igre in drugo vsebino iz naprav s sistemom iOS ali Android na velikem zaslonu.

Android in pametni telefon, ki oddaja predstavnost na Sonyjevem televizorju prek aplikacij Apple AirPlay in Chromecast
Vrhunski daljinski upravljalnik, ki je preprost za uporabo podnevi in ponoči

Nazaj na najpomembnejše funkcije

Doživite vsebino po navdihu ustvarjalca 

Z digitalnim stiskanjem filmske slike za prikaz na TV-zaslonu se kakovost in doživetje ob gledanju oddaljita od želja ustvarjalcev v studiu. S številnimi edinstvenimi funkcijami zagotovite studijsko kakovost razvedrila doma tako, kot so si ga zamislili ustvarjalci.

Umerjeni način za Netflix
Studijska kakovost načina Netflix Calibrated Mode

Način je bil posebej razvit za Netflixove izvirne vsebine in reprodukcijo kakovosti slik na televizijskem zaslonu, ki je enakovredna kakovosti studijskega izvirnika za oceno. Netflix Calibrated Mode zvesto sledi viziji in namenom ustvarjalca.

Uživajte kot v kinu

Predajte se kinematografskim užitkom doma. S tehnologijo Dolby Vision™ prizori oživijo pred vašimi očmi in so videti realistično, Dolby Atmos™ pa zapolni prostor s pristnim prostorskim zvokom.

Družina uživa ob gledanju filmov
Logotip podpore za CalMAN
Ohranja strast ustvarjalcev

Ta televizor za obvladovanje barvnih različic že v proizvodnem procesu podpira uporabo visoko zmogljive programske opreme Calman za samodejno umerjanje. To zagotavlja umerjanje brez primerjave in natančne nastavitve, kar z običajnimi nastavitvami slike enostavno ni mogoče. Ponaša se z vrhunsko reprodukcijo barv, zvesto izvirnemu TV-signalu, in se celo prilagodi finim spremembam barv, do katerih lahko sčasoma pride. Ta televizor podpira programsko opremo Calman, tako da lahko kupci izkoristijo vse njene prednosti, ki so jih vizualni ustvarjalci uporabili v postprodukciji in delovnih postopkih za nadzor kakovosti, kar še dokazuje našo predanost skrbi za profesionalno barvno natančnost z umerjanjem v domačem okolju.

Nazaj na najpomembnejše funkcije

Funkcija dostopnosti
Podporne tehnologije v Android TV

Naši TV-ji so opremljeni s podporno tehnologijo za uporabnike z omejitvami sluha, vida ali gibanja.

Specifikacije in funkcije

Zasnovano z mislijo na okolje

PREBERITE VEČ O PODJETJU SONY IN OKOLJU

Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje.

Preberite več

OKOLJU PRIJAZNE FUNKCIJE V TEM IZDELKU

  • Funkcija dinamičnega nadzora osvetlitve ozadja ali osvetlitve na ravni slikovnih pik izboljšuje energijsko učinkovitost tako, da ob spremembi vsebine na sliki nastavi svetlost osvetlitve zaslona.

  • Način varčevanja z energijo varčuje z energijo tako, da prilagaja svetlost osvetlitve zaslona

  • Način izklopa zaslona varčuje z energijo tako, da izklopi zaslon, vendar pri tem ne preklopi televizorja v način polne pripravljenosti, tako da lahko še vedno poslušate zvok

Ocene

Mnenja uporabnikov