BREZŽIČNE SLUŠALKE Z ODPRAVLJANJEM ŠUMOV WF-1000XM4

Polne specifikacije in funkcije

WF-1000XM4

PMPC

€ 280,00

(z DDV)

Velikost in teža

Teža
Pribl. 41 g

Splošne značilnosti

Vrsta slušalk
Popolnoma brezžično
Pogonska enota
6 mm
Magnet
Visokozmogljivi magneti iz neodima
Frekvenčni odziv (komunikacija Bluetooth®)
20–20.000 Hz (vzorčenje 44,1 kHz)/20–40.000 Hz (vzorčenje LDAC 96 kHz, 990 kb/s)
Vodotesno
Da (IPX4)
DSEE Extreme
Da

Baterija

Čas polnjenja baterije
Pribl. 1,5 ure
Čas delovanja baterije (čas neprekinjenega predvajanja glasbe)
Najv. 8 ur (vklopljeno odpravljanje šumov)/najv. 12 ur (izklopljeno odpravljanje šumov)
ČAS DELOVANJA BATERIJE (ČAS NEPREKINJENEGA KOMUNICIRANJA)
Najv. 5,5 ure (vklopljeno odpravljanje šumov)/najv. 6,0 ur (izklopljeno odpravljanje šumov)

Specifikacija Bluetooth®

Različica tehnologije Bluetooth®
Različica specifikacije BLUETOOTH 5.2
Profil
A2DP, AVRCP, HFP, HSP
Podprti zvočni formati
SBC, AAC, LDAC
Podprta zaščita vsebine
SCMS-T

Odpravljanje šumov

Način okoljskega zvoka
Da
Hitro preusmerjanje pozornosti
Da

Barvne možnosti

silverblack

Kaj je v škatli

  • Kabel USB: Kabel USB Type-C® (USB-A–USB C®)
Placeholder

Značilnosti

Ženska v kuhinji s slušalkami WF-1000XM4

Vodilna funkcija odpravljanja šumov v panogi – zdaj še boljša

Celotne slušalke WF-1000XM4 so bile zasnovane povsem na novo. Opremljene so s posebej razvitim Sonyjevim novim integriranim procesorjem V1, ki odpravlja več šumov, kot kdaj koli prej, novo učinkovitejšo pogonsko enoto, mikrofoni z odpravljanjem šumov in inovativnimi ušesnimi čepki za izolacijo hrupa s stabilnejšim prileganjem.

Vezje z vgrajenim procesorjem V1

Integrirani procesor V1

Pri Sonyjevem posebej razvitem novem integriranem procesorju V1, ki je opremljen z zmogljivostjo odpravljanja šumov našega priznanega čipa QN1e, pa smo naredili še korak dlje. Izboljšana učinkovitost odpravljanja šumov in tehnologija Bluetooth ‘sistem na čipu’ zagotavljata najvišjo raven odpravljanja šumov v panogi, ki hkrati porabi manj energije.

Slika mikrofonov z dvojnim odpravljanjem šumov

Visokozmogljivi mikrofoni s tehnologijo dveh senzorjev šumov

Dva mikrofona z odpravljanjem šumov na uho – en obrnjen naprej, drug nazaj – na površini slušalk zajamejo več okoliškega zvoka, naj gre za hrup v letalu, hrup mestnega prometa ali klepet v pisarni.

Slika s presekom slušalk WF-1000XM4 prikazuje novo enoto gonilnika 6 mm v notranjosti

Nova 6 mm pogonska enota 

Novo zasnovana 6 mm pogonska enota z 20-odstotnim večjim magnetom in izjemno prožna membrana zagotavljajo izboljšano delovanje pri nizkih frekvencah. Izboljšano je tudi odpravljanje šumov z ustvarjanjem visokonatančnega signala za odpravljanje šumov za razpon nizkih frekvenc.

Par ušesnih čepkov z izolacijo hrupa EP-NI1000M, prerez enega od čepkov prikazuje zelen notranji predel

Ušesni čepki za izolacijo hrupa

Novo razviti ušesni čepki za izolacijo hrupa so izdelani iz edinstvene poliuretanske pene. Ker so mehki in prožni, zagotavljajo večjo površino stika med konico ušesnega čepka in ušesnim kanalom ter odpravljajo razmike za izoliranje zvoka in odpravljanje šumov. Izboljšana je tudi oprijemljivost z ušesnim kanalom za stabilnejše prileganje, zaradi česar so slušalke WF-1000XM4 preproste za nošenje.

Ženska teče na prostem s slušalkami WF-1000XM4

Zmanjšanje zvoka vetra

Uživajte v popolnem potopnem zvoku, tudi v vetrovnih razmerah. Način samodejnega zmanjšanja zvoka vetra zazna vetrovne razmere in samodejno zmanjša zvok vetra.

Moški čaka na klopi na postaji s slušalkami WF-1000XM4

Boljši okoljski zvok

V načinu ambientalnega zvoka slušalke WF-1000XM4 zajamejo več okoljskega zvoka kot kdaj koli prej za zagotavljanje bolj naravne izkušnje ob poslušanju in povezanosti z okoljem.

Razširjen prikaz slušalk WF-1000XM4 s prikazom notranjih komponent

Izjemna kakovost zvoka

Slušalke WF-1000XM4 zdaj podpirajo brezžičen zvok visoke ločljivosti. Posebej oblikovani 6 mm gonilniki kljub kompaktni velikosti nudijo dinamičen zvok, izredno prožna membrana pa omogoča širok razpon nizkih tonov. Vgrajen procesor V1 izboljša kakovost zvoka in zmanjša popačenje ter omogoča obdelavo kodeka LDAC in DSEE Extreme.

Logotip za Hi-Res Audio Wireless

Uživajte v zvoku visoke ločljivosti brez kablov

Zaradi tehnologije LDAC, ki je postala standard, slušalke WF-1000XM4 odslej podpirajo brezžičen zvok visoke ločljivosti. LDAC prenaša približno trikrat več podatkov (pri najvišji hitrosti prenosa 990 kb/s) kot običajna zvočna povezava Bluetooth®, kar omogoča poslušanje vsebin z zvokom visoke ločljivosti v izjemni kakovosti, ki je kar najbližje doživetju ob poslušanju z žično povezavo.

Logotip za DSEE Extreme

Sprotna restavracija vseh stisnjenih datotek

DSEE Extreme™ (Digital Sound Enhancement Engine) z umetno inteligenco Edge-AI sproti zvišuje ločljivost stisnjenih datotek z digitalno glasbo. Z dinamičnim zaznavanjem instrumentov, glasbenih žanrov in elementov skladbe, kot so vokali ali interludiji, obnovi zvok visokega razpona, ki se izgubi s stiskanjem, zato je doživetje bogatejše in popolnejše.

Moški in ženska klepetata – moški uporablja slušalke WF-1000XM4

Izkušnja pametnejšega poslušanja

Ko začnete govoriti, funkcija Spregovori in klepetaj zaustavi predvajanje glasbe in prepusti zvok iz okolice, da lahko opravite pogovor. Priročno, če želite imeti slušalke v ušesih. Ko nehate klepetati, se glasba začne samodejno znova predvajati. Funkcija Spregovori in klepetaj prepozna vaš glas in se odzove nanj. Funkcija uporablja tehnologijo natančnega zajemanja glasu, ki je kombinacija štirih mikrofonov in senzorjev za obdelavo zvočnega signala.

Moški na avtobusu ponoči uporablja slušalke WF-1000XM4

Prilagodljiv kontrolnik za zvok se samodejno prilagodi vaši lokaciji

Prilagodljiv kontrolnik za zvok je pametna funkcija, ki zazna, kje ste in kaj delate, na primer potujete, hodite ali čakate, nato pa prilagodi nastavitve okoljskega zvoka in zagotovi popolno doživetje ob poslušanju.

Zemljevid ulic v slogu satelitske navigacije prikazuje zanimive točke

Slušalke, ki vas prepoznajo

Prilagodljiv kontrolnik za zvok se lahko nauči prepoznavati mesta, ki jih pogosto obiskujete, kot je vaša pisarna, telovadnica ali najljubša kavarna, in prilagodi zvok okoliščinam. 

Ženska uporablja slušalke WF-1000XM4, sedi pri mizi in opravlja videoklic s svojim prenosnikom

Vrhunska kakovost klica

Tehnologija natančnega zajemanja glasu uporablja mikrofone z oblikovanjem snopov in senzor prevodnosti, zaradi česar slušalke WF-1000XM4 jasno in natančno zajamejo vaš zvok za prostoročno telefoniranje – doma, v kavarni ali kjer koli drugje. Poleg tega lahko z odpravljanjem šumov jasneje slišite osebo na drugi strani telefonske linije, tudi v hrupnem okolju.

Slika osebe s slušalkami WF-1000XM4, ki prikazuje delovanje mikrofonov z oblikovanjem snopov

Mikrofoni z oblikovanjem snopov

Mikrofoni z oblikovanjem snopov so umerjeni tako, da zajamejo samo zvoke vašega govora. Zaradi izboljšanega razmerja med signalom in šumom zajamejo vsako besedo, tudi če ste obdani z različnimi šumi.

Slika osebe, ki uporablja slušalke WF-1000XM4, prikazuje, kako senzor prevodnosti zaznava vibracije med govorom

Senzor prevodnosti

Senzor prevodnosti zazna le vibracije glasu – ne zazna ambientalnega zvoka – za še jasnejši govor med klicanjem.

Moški uporablja slušalke WF-1000XM4 in prostoročno govori prek pametnega telefona

Upravljajte z glasom

Prostoročna pomoč. Recite “OK Google” ali “Alexa”, da aktivirate želenega glasovnega pomočnika. Prepustite se razvedrilnim vsebinam, povežite se s prijatelji, poiščite informacije in veliko drugega. Z glasom lahko tudi upravljate funkcije slušalk, npr. odpravljanje šumov.

Logotip hitre seznanitve

Poiščite svoje slušalke s funkcijo hitre seznanitve

Slušalke WF-1000XM4 podpirajo Googlovo novo zmogljivo funkcijo hitre seznanitve. WF-1000XM4 lahko z enim dotikom hitro in enostavno seznanite z napravami Android prek povezave Bluetooth. Preprosto lahko poiščete svoje slušalke tako, da jih pokličete ali preverite njihovo zadnjo znano lokacijo v pametnem telefonu. Prejeli boste celo obvestilo, ko bateriji slušalk zmanjkuje energije, tako da boste vedeli, kdaj jih morate napolniti.

Slika prenosnika, ki oddaja brezžični signal

Preprosto seznanjanje z računalnikom

S funkcijo hitrega seznanjanja lahko hitro in preprosto seznanite slušalke WF-1000XM4 s prenosnim, namiznim ali tabličnim računalnikom s sistemom Windows 10. Ko izberete način seznanjanja, so prikazana pojavna navodila za seznanjanje v bližnjih napravah s sistemom Windows 10.

Slušalka WF-1000XM4 v ušesu prikazuje ergonomsko obliko

Ergonomska zasnova površine za boljše prileganje

Po izdelavi naših prvih ušesnih slušalk (MDR-E252) leta 1982 smo preučili ogromno količino podatkov z vsega sveta glede oblike ušes. Slušalke WF-1000XM4 so rezultat teh naših raziskav. Združujejo obliko, ki se prilega ušesni votlini, in novo ergonomsko zasnovo površine za stabilnejše prileganje.

Slika prikazuje uporabniški vmesnik aplikacije Sony | Headphones Connect

Uporabite aplikacijo za iskanje popolne velikosti

Poiščite optimalno prileganje za ušesa z aplikacijo Sony | Headphones Connect. Optimalno velikost ušesnih čepkov za izolacijo hrupa najdete z nekaj preprostimi meritvami. Tako boste dobili najvišjo kakovost zvoka in minimalen hrup iz okolja.

Ženska uporablja slušalke WF-1000XM4 in spremlja vsebino v svojem pametnem telefonu

Odlične za TV-oddaje, gledanje filmov in še več

Ali gledate videovsebine v pametnem telefonu ali tabličnem računalniku? Napredna brezžična povezava slušalk WF-1000XM4 sinhronizira vsebino na zaslonu z zvokom v slušalkah za prijetnejše doživetje ob gledanju.

Slika s primerjavo prenosa BT s preklapljanjem iz L v D v slušalkah WF-1000X z istočasnim prenosom BT v L/D pri slušalkah WF-1000XM4

Jasnejši, stabilnejši signal Bluetooth

Zaradi optimizacije algoritma prenosa z vgrajenim procesorjem V1 je povezava bolj stabilna in manj dovzetna za preskakovanje zvoka, tudi v okolju z motnjami. Zvok je tako hkrati posredovan v obe ušesi z zelo nizko zakasnitvijo in še višjo močjo signala kot kdaj koli prej. (A) WF-1000X – BT prenos s preklapljanjem iz L v D. (B) WF-1000XM4 – istočasni BT prenos L/D.

Moški med tekom uporablja slušalke WF-1000XM4

Vodoodpornost za vsakdanjo uporabo

Teh vodoodpornih slušalk z oceno IPX4 pljuski in potenje ne ustavijo, tako da se lahko nemoteno prepustite ritmu glasbe.

Slika prikazuje različna trajanja časa predvajanja na podlagi napolnjenosti

Celodnevno poslušanje in polnjenje v nekaj minutah

Baterija v slušalkah omogoča 8 ur uporabe, v etuiju pa še dodatnih 16 ur. To pomeni polnih 24 ur poslušanja od trenutka, ko se odpravite na pot. Ali se vam mudi? S 5-minutnim hitrim polnjenjem dobite do 60 minut predvajanja, aplikacija Sony | Headphones Connect pa vas celo obvesti, ko napolnjenost baterije pade pod 30 %.

Predmeti na mizi, vključno s polnilno torbico WF-1000XM4 na brezžični polnilni plošči.

Preprosto brezžično polnjenje s tehnologijo Qi

Slušalke WF-1000XM4 vključujejo tehnologijo Qi za brezžično polnjenje. Za polnjenje slušalk in polnilne torbice lahko uporabite celo pametni telefon s tehnologijo Qi, kot je najnovejši telefon Xperia s funkcijo skupne rabe baterije.

Prikaz slušalk WF-1000XM4 s sprednje strani v črni barvi

Vse na dosegu prstov

Slušalke WF-1000XM4 nudijo intuitivno upravljanje – če želite na primer zamenjati možnost odpravljanja šumov, tapnite levi ušesni čepek, če pa želite preskočiti skladbo in začeti predvajati naslednjo, dvotapnite desnega. Z aplikacijo Headphones Connect lahko vsakemu ušesnemu čepku dodelite tudi svoje funkcije.

Slika osebe, ki odstranjuje ušesni čepek slušalk iz ušesa za začasno prekinitev predvajanja

Takojšnja premor in predvajanje

Odstranite ušesne čepke in glasba se neha predvajati – senzor bližine zazna, kdaj imate nameščen en ušesni čepek in kdaj oba. Namestite ušesne čepke nazaj in glasba se začne znova predvajati.

Ženska na zofi uporablja slušalke WF-1000XM4 in gleda svoj pametni telefon

Kako želite poslušati?

V aplikaciji Sony | Headphones Connect lahko s kontrolnikom okoljskega zvoka prilagodite glasnost zvoka iz ozadja, na voljo pa imate tudi možnost, da slišite le glasove. Z izenačevalnikom pa lahko prilagodite ravni tako, da ustrezajo vaši glasbi.

Slušalke WF-1000XM4 in polnilna torbica črne barve poleg bele polnilne torbice

Izbira barve

Slušalke WF-1000XM4 so na voljo v črni in srebrni barvi.

Slika dlani s polnilno torbico, v kateri so slušalke WF-1000XM4

Brezkompromisna manjša velikost

Prenovljena zasnova notranje postavitve zagotavlja 10-odstotno manjšo velikost slušalk WF-1000XM4 od prejšnje generacije, ne da bi to ogrozilo kakovost zvoka ali čas delovanja baterije. Tehtajo le 7,3 g, zato jih lahko nosite ves dan. Tudi polnilni etui je manjši za 40 odstotkov, vendar kljub temu zagotavlja 16 ur napolnjenosti na poti.

Slika embalaže slušalk WF-1000XM4 ob okolju prijazni embalaži

Okolju prijazno

Embalaža slušalk WF-1000XM4 ne vključuje plastike in je zasnovana v skladu z načeli nizke toksičnosti ter "ponovne uporabe" za namene večje družbene odgovornosti. 99 odstotkov papirnate embalaže, razen nalepk, je izdelane iz recikliranih in trajnostnih materialov, razvitih posebej za Sony.

Slušalke WF-1000XM4 s polnilno torbico, ušesni čepki z izolacijo hrupa 3 velikosti in kabel za polnjenje USB-C.

Kaj je v škatli

Odprite embalažo slušalk WF-1000XM4, kjer so priložene tri velikosti ušesnih čepkov za izolacijo hrupa in napajalni kabel USB-C.

Logotip tehnologije 360 Reality Audio na črnem ozadju

Tako pristno. Tako resnično.

Prepustite se zvoku, ki vas obdaja, vsakič, ko si nadenete slušalke – zvok je tako resničen, kot bi bili na koncertu v živo ali z umetnikom v studiu. S tehnologijo 360 Reality Audio je glasba pristna in resnična, kot še nikoli doslej.

Moški sedi na zofi v dnevni sobi in posluša glasbo prek slušalk z brezžičnim oddajnikom

360 Spatial Sound Personalizer

Z aplikacijo Sony | 360 Spatial Sound Personalizer lahko uživate v doživetju zvoka, posebej prilagojenem vam. Aplikacija posname in analizira obliko vašega ušesa, zato lahko te slušalke ob vzpostavitvi povezave s televizorji BRAVIA XR ustvarijo vaše lastno polje prostorskega zvoka.

Brezžični oddajnik WLA-NS7 s slušalkami na mizici, povezan s televizorjem BRAVIA TV, nameščenim na steni

Doživetje tehnologije Dolby Atmos

Ko je brezžični oddajnik Sony WLA-NS7 povezan s televizorjem BRAVIA XR, slušalke ustvarijo optimalno razporeditev navideznih zvočnikov povsod okrog vas za doživetje tehnologije Dolby Atmos. Potopite se v prizor in se vživite v dogajanje.