Izkoristite vse zmogljivosti TV-ja
Nastavitve slike in zvoka

Z našimi preprostimi nastavitvami slike in zvoka lahko kar najbolje izkoristite izkušnjo gledanja in zvoka.


Senzor svetlosti

Samodejno prilagodite raven svetlosti zaslona glede na osvetlitev v prostoru. Nič več temnih slik in bolj jasna slika, da boste lahko kar najbolje videli vsebino na zaslonu.Če želite nastaviti kakovost slike, na daljinskem upravljalniku pritisnite gumb za nastavitve (ikona zobnika) in izberite [Nastavitve]-[Zaslon in zvok]-[Slika]-[Svetlobni senzor] vklop/izklop.


Vgrajena tehnologija popravka zvoka v sobi

Z našimi prilagojenimi nastavitvami sobnega zvoka lahko uživate v poglobljenem zvoku in kinematografski izkušnji, ne glede na obliko ali velikost sobe.Če želite samodejno prilagoditi kakovost zvoka, na daljinskem upravljalniku pritisnite gumb (ikona zobnika) in izberite [Nastavitve]-[Zaslon in zvok]-[Zvok]-[Acounstic auto calibration].


Prilagodite kakovost slike

Nastavite kakovost slike na najboljšo izkušnjo gledanja ne glede na vir vsebine: YouTube, Netflix ali vhod HDMI. Uživajte v živahnih slikah med spremljanjem filmov, športa, glasbe v živo in še več!

Pritisnite gumb za nastavitve (ikona zobnika) in izberite želeno nastavitev. Za prilagoditev kakovosti vsebine pritisnite gumb za nastavitve (ikona zobnika) na daljinskem upravljalniku in ga izberite.


Prikaz pogosto uporabljenih elementov nastavitev

Kako prilagoditi (urediti in dodati) gumb za nastavitve

Če pritisnete gumb za nastavitve (ikona zobnika) in se [Slikovni način] ne prikaže, lahko dodate zaslon.

Na daljinskem upravljalniku pritisnite [ikono zobnika] in nato pritisnite gumb >, da izberete možnost [Uredi]. Kliknite [Uredi], da prikažete možnost [Slikovni način] in se prepričajte, da je izbrana.


Cinema Mode

Glejte si filme, kot si je zamislil režiser, s tehnologijo "Cinema Mode", ki jo je razvila družba Sony Pictures Entertainment Inc. Naše priporočilo za najboljšo kakovost slike.

Zaradi tehnologije HDR (High Dynamic Range) način Cinema Mode omogoča živahne barve tudi v temnih prizorih, zato lahko film doživite tako, ko si je to zamislil režiser.


Netflix Calibrated Mode

Ekskluzivna tehnologija Netflixov Calibrated Mode, ki smo jo razvili skupaj s ponudnikom Netflix in ki je na voljo v televizorju Bravia, omogoča, da kakovost slike doživite tako, kot so si to zamislili filmski ustvarjalci. Počutite se kot v kinu v udobju svojega doma.

Netflix Calibrated Mode

1. Prijavite se v Netflix

2. Med gledanjem pritisnite gumb za nastavitve (ikona zobnika) na daljinskem upravljalniku

3. Omogočite "Netflix calibrated mode" v meniju "Nastavitve slike" gumba za nastavitve.


Prilagodite kakovost zvoka po svojih željah

Izkoristite zmogljivosti spreminjanja kakovosti zvoka glede na to, kaj gledate – filme, šport ali glasbo v živo.

Če želite prilagoditi kakovost zvoka vsebine, na daljinskem upravljalniku pritisnite gumb za nastavitve (ikona zobnika) in ga izberite.

Pritisnite možnost [Način zvoka] in izberite želeno nastavitev.


Voice Zoom

*Ni na voljo za serijo X80J

S funkcijo BRAVIA "Voice Zoom" lahko prilagodite glasnost po svojih željah in tako izboljšate razločnost dialoga.

Odslej boste brez težav slišali tihe glasove ali šepetanja v svojem najljubšem filmu. Povišajte glasnost glasov, ko gledate napeto športno tekmo in želite slišati komentar, vendar še vedno želite uživati v vzdušju.Če želite nastaviti voice-zoom, pritisnite gumb za nastavitve (ikona zobnika) na daljinskem upravljalniku in izberite možnost. Izberite [Nastavitve]-[Zaslon in zvok]-[Zvok]-[Prilagajanje zvoka]-[Voice Zoom] in prilagodite stopnjo glasnosti po svojih željah.