Uravnan optični stabilizator SteadyShot™

Notri je kardanski mehanizem

Sonyjev uravnan optični stabilizator slike SteadyShot™ je edinstven stabilizator s kardanskim mehanizmom, 13-krat učinkovitejši od drugih optičnih sistemov. Zajemajte gladke, profesionalne slike tudi ob polni povečavi ali med tekom brez okornih zunanjih kardanov.

Kaj je uravnan optični stabilizator slike SteadyShot™?

V nasprotju z običajnimi optičnimi stabilizatorji slike, ki uporabljajo en sam element objektiva, Sonyjev uravnan optični stabilizator slike SteadyShot™ istočasno upravlja objektiv in slikovni senzor v celoti, kar je učinkovito celo ob visoki povečavi in močnem popravljanju tresenja fotoaparata.

Slika za "Običajni sistem za optično stabilizacijo slike"
Običajni sistem za optično stabilizacijo slike

Tipični optični stabilizatorji slike prestavijo en element objektiva, zato je preprečevanje zameglitve pri visoki povečavi ali med hojo ali tekom nezadostno, kakovost pa je slabša, ker ti zajamejo slike tudi na obrobnih delih objektiva.

Slika za "Uravnani optični stabilizator slike SteadyShot™"
Uravnan optični stabilizator slike SteadyShot™

Kardanski mehanizem v uravnanem optičnem stabilizatorju slike SteadyShot™ prestavi celoten objektiv in senzor, je 13-krat učinkovitejši, zato so slike stabilne tudi v načinu telefoto ali med hojo – skozi najbolj jasen osrednji del objektiva.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Inovativnost v notranjosti

Sonyjev uravnan optični stabilizator slike SteadyShot™ odlikujeta edinstveni kardanski mehanizem in algoritem, ki preprečujeta tresenje fotoaparata z upravljanjem objektiva in slikovnega senzorja v celoti, zato so slike osupljivo stabilne.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Mehanska struktura

Integrirano premikanje objektiva in slikovnega senzorja

Sony je razvil zmogljiv tih mehanizem za uravnan optični stabilizator SteadyShot™. Kompaktna, energijsko učinkovita motorja vodoravno in navpično upravljata objektiv in slikovni senzor za učinkovito popravljanje zameglitve zaradi tresenja ob nagibu in vrtenju, prefinjen algoritem pa prepreči zameglitev pri tresenju zaradi rotacije (prevračanja).

Slika za "Mehanska struktura"

[1] Vrtenje [2] Nagib

Slika za "Omogoča inteligentni algoritem"
Omogoča inteligentni algoritem

Razlikovanje med tresenjem in namernim premikanjem fotoaparata

Sonyjev programski algoritem loči neželeno tresenje (popravljeno) od namernega premikanja (dovoljeno). Ko kotni senzor za hitrost zazna tresenje, ta sistem analizira edinstveni vzorec tresenja v realnem času. Nenamerno tresenje je nato ločeno od namernega premikanja, s čimer se zmanjša vsakršno zapoznelo sledenje namernemu premikanju.

Inteligentni aktivni način

Dodatna podpora za uravnan optični stabilizator slike SteadyShot™

Sonyjev inteligentni aktivni način z analizo kadrov še izboljša stabilizacijo slike tako, da na vseh 5 oseh odpravi tresenje, zato je učinkovit tudi med hojo in tekom.
[1] Dejanski kader [2] Dejansko premikanje fotoaparata s tresenjem [3] Izravnan kader

Slika za "Inteligentni aktivni način"

Uravnan optični SteadyShot za akcijsko

Inovativni uravnan optični stabilizator slike SteadyShot™, ki smo ga razvili in izpopolnili za videokamere Handycam®, je zdaj na voljo tudi v modelih akcijskih kamer.

*Simulirano

Optimizirano za akcijsko kamero

Čisti in stabilni videoposnetki neposredno med dogajanjem, polnim akcije

Tresenje fotoaparata je mogoče močno popraviti tudi v najbolj zahtevnih pogojih snemanja videoposnetkov z akcijsko kamero, tako da lahko ustvarite videoposnetke visoke kakovosti. Prilagojen uravnan optični stabilizator slike SteadyShot™ skupaj s fiksnim sprednjim objektivom ohrani učinkovito odpornost proti pljuskom, ob izjemno kompaktnem objektivu in kardanu slikovnega senzorja pa so akcijski posnetki izjemni in tekoči.
[1] Običajni model [2] Uravnan optični stabilizator slike SteadyShot™

Z akcijsko kamero so vaši videoposnetki izjemni in stabilni

Zaradi uravnanega optičnega stabilizatorja slike SteadyShot™ so težko gledljivi akcijski videoposnetki s tresenjem preteklost. Kadrirajte, akcijska kamera poskrbi za stabilizacijo in jasnost videoposnetkov, ko se posvečate razburljivim trenutkom.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.