ZX500 WALKMAN® SERIJE ZX

Polne specifikacije in funkcije

NW-ZX507

PMPC

€ 813,30

(z DDV)

Velikost in teža

Dimenzije (ŠxVxG)
Pribl. 57,9mm x 122,6mm x 14,8mm
Teža
Pribl. 164 g

Napajanje

Čas del. bat. – nepr. pred. glasbe
mp3 (128 kb/s)/stereo mini vtičnica: 20 ur, mp3 (128 kb/s)/uravnotežena standardna vtičnica: 19 ur, AAC (256 kb/s)/stereo mini vtičnica: 20 ur, AAC (256 kb/s)/uravnotežena standardna vtičnica: 19 ur, FLAC (192 kHz/24 bitov)/stereo mini vtičnica: 16 ur, FLAC (192 kHz/24 bitov)/uravnotežena standardna vtičnica: 15 ur, DSD (2,8224 MHz/1 bit)/stereo mini vtičnica: 10 ur, DSD (2,8224 MHz/1 bit)/uravnotežena standardna vtičnica: 9 ur
Čas polnjenja (napolnjena baterija)
Pribl. 6,5 ure
Vgrajena baterija
Vgrajena litij-ionska baterija za ponovno polnjenje
Polnjenje in napajanje
Napajanje prek USB-ja (iz računalnika prek USB-ja)

Pomnilniški mediji

Velikost pomnilnika
64 GB

Predvajanje in zaslon

Načini iskanja skladb
Vse pesmi, izvajalec, leto izdaje, seznami predvajanja, album, žanr, skladatelj, visoka ločljivost, nedavni prenosi, mapa, seznam montaže glasbenih sekvenc
Način predvajanja glasbe
Naključno predvajanje, ponavljanje izklopljeno, ponovi 1 skladbo, ponovi vse, obseg predvajanja, izbrani obseg
Povleci in spusti
Da
Ločljivost zaslona
3,6 palca (9,1 cm), HD (1280 x 720 slikovnih pik)
Vrsta zaslona
Barvni TFT-zaslon z belo LED-osvetlitvijo ozadja
Zvočni učinki
Neposreden vir (neposredno),10-pasovni izenačevalnik, DSEE HX, fazni linearizator DC, Dynamic Normalizer, funkcija za približevanje zvoka lastnostim vinilk
Predvajanje zvoka
mp3 (.mp3): 32–320 kb/s (podpira VBR)/32, 44,1, 48 kHz, WMA (.WMA): 32–192 kb/s (podpira VBR)/44,1 kHz, FLAC (.flac): 16, 24 bitov/8–384 kHz, WAV ( .WAV): 16, 24, 32 bitov (plavajoče/celo število)/8–384 kHz, AAC (.mp4, .m4a, .3gp): 16–320 kb/s/8–48 kHz, HE-AAC (.mp4, .m4a, .3gp): 32–144 kb/s/8–48 kHz, Apple brez izgub (.mp4, .m4a): 16, 24 bitov/8–384 kHz, AIFF (.aif, .aiff, .afc, .aifc): 16, 24, 32 bitov/8–384 kHz, DSD (.dsf, .dff): 1-bitno/2,8224, 5,6448, 11,2896 MHz, APE (.ape): 8, 16, 24 bitov/8–192 kHz (hitro, normalno, visoko), MQA (.mqa.flac): Podprto

Izhod za slušalke (stereo mini vtičnica)

Frekvenca
20–40.000 Hz
Največja izhodna moč (JEITA 16 Ω/mW)
0,4–1,1 mW (32 Ω).

Izhod za slušalke (uravnotežena standardna vtičnica)

Frekvenca
20–40.000 Hz
Največja izhodna moč (JEITA 16 Ω/mW)
0,4–1,1 mW (32 Ω).

Programska oprema

Operacijski sistem
Android 9.0

Opombe

Digitalno odpravljanje šumov
-
Način USB DAC
-

Povezljivost

PRIKLJUČKI
Slušalke: Stereo mini vtičnica, uravnotežena standardna vtičnica, zunanji pomnilnik: MicroSD, MicroSDHC, MicroSDXC
Brezžične zmožnosti
Komunikacijski sistem: Različica specifikacije Bluetooth 5.0, NFC: Da, podprti profili Bluetooth: Da, podprti kodeki (prenos): Da, podprti kodeki (sprejem): Ne

Značilnosti

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

Vsak ton po meri ustvarjalcev

Zbirko digitalne glasbe ponesite na novo raven z zvokom visoke ločljivosti. Z zajemanjem in reprodukcijo digitalnega zvoka pri višji hitrosti, kot to omogočajo CD-ji (24 bitov/96kHz in več), je zvok visoke ločljivosti po kakovosti bližje originalnim studijskim posnetkom.

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

11,2 MHz DSD za predvajanja v izvirni kakovosti /PCM 384kHz

Vrhunska kakovost, ki jo zagotavlja DSD za predvajanje v izvirni kakovosti s frekvenco 11,2 MHz, ob uporabi uravnoteženih slušalk in podpori za 384 KHz/32-bitne formate PCM.

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

S-Master HX™

Digitalni ojačevalnik S-Master HX™ zmanjša popačenje in šume v širokem frekvenčnem razponu in nudi bogat ter poln zvok.

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

DSEE HX™

Višanje ločljivosti zvoka je še izboljšano z našim novim procesorjem DSEE HX™, ki pametno prepozna instrumente, glasove in glasbene žanre. S prepoznavanjem teh in relativne energije zvoka natančno poustvari zvok, ki se je izgubil med digitalnim stiskanjem, za doživetje ob poslušanju zvoka polne ločljivosti, tudi stisnjenih oblik zapisa. Procesor DSEE HX deluje celo, ko pretakate glasbo.

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

Brezžičen zvok visoke ločljivosti 

Z našim vrhunskim brezžičnim kodekom LDAC lahko pretakate glasbo, ki jo odlikuje zvok visoke ločljivosti. Trikrat višja bitna hitrost kot pri standardni povezavi BLUETOOTH® omogoča vrhunske glasbene užitke ob poslušanju vse glasbe. 

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

Uravnotežen izhod

Uravnotežen povezovalni kabel premera 4,4 mm ponuja združljive slušalke s popolnoma ločenima levim in desnim kanalom za manj šuma in čistejši zvok.

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

Okvir iz valjanega aluminija 

Trden okvir iz valjanega aluminija je močno odporen proti električnemu šumu, zato so nizki toni, ki jih predvaja NW-ZX500, čisti in mogočni.

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

Valjani blok iz bakra

V kompaktnem ohišju predvajalnika Walkman so komponente nameščene na valjani blok, izdelan iz bakra. V primerjavi s prejšnjimi modeli so dimenzije ohišja večje, kar pripomore k manjši upornosti bloka in boljši električni ozemljitvi digitalnega razdelka, zato je zvok, ki ga realizira NW-ZX500, še čistejši.

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

Novo razvit FT CAP

Na novo razvit FT CAP (visoko polimerni kondenzator), narejen po meri za Sony in v skladu z zahtevami Sonyjevih inženirjev, poveča napajanje ojačevalnega bloka za uravnotežen zvok. Predvajalnik NW-ZX500 zato lahko zagotovi predvajanje prostorskih vokalov in instrumentacije ter mogočnih nizkih tonov.

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

Napredne spojke z vsebnostjo zlata 

Izjemna prevodnost zlata zagotavlja absolutno najmanjšo mogočo izgubo signala. Za čistejši zvok in vokale poskrbijo vrhunske spajke brez svinca z majhno vsebnostjo zlata, ki povezujejo vezje predvajalnika NW-ZX500 z baterijo.

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

Kristalni oscilator

Dva kompaktna kristalna oscilatorja z nizko stopnjo faznega šuma zagotavljata natančno časovno stabilnost pri večkratnikih vzorčne frekvence 44,1 kHz in 48 kHz. Z dvema kristalnima oscilatorjema lahko NW-ZX500 doseže kakovost zvoka z dobrim razmerjem signala in šuma ter zanesljivo digitalno reprodukcijo.

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

POSCAP za izboljšano zmogljivost v nizkotonskem območju

POSCAP v predvajalniku NW-ZX500 se uporablja za izboljšano napajanje ojačevalnega bloka za izboljšanje neuravnoteženega zvoka, večjo zmogljivost reprodukcije v nizkotonskem območju, kar zagotavlja bolj prostorsko doživetje ob poslušanju. 

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

Električni dvoslojni kondenzator

Električni dvoslojni kondenzator se uporablja kot glavni vir napajanja za dovajanje napajanja iz baterije. Ker lahko takoj dobavi velike količine napajanja, s preprečevanjem nenadnih padcev napetosti omogoča natančen izhod signalov. Nizki toni so zato čisti in mogočni

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

Optimizirana postavitev vezja

Z ločitvijo zvočnega bloka (označen rdeče) in napajalnega/digitalnega bloka (modre barve) smo optimizirali postavitev vezja, da bi preprečili vpliv digitalnega šuma na kakovost zvoka.

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

Film-kondenzatorji

Visokokakovostni film-kondenzatorji zagotavljajo napetost z linearnim odzivom prek vseh frekvenc, kar pomeni manj popačenja in šuma.

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

NFC™ z enim dotikom in Bluetooth® za takojšnjo povezavo

S tehnologijama Near Field Communication (NFC) in Bluetooth® je povezovanje z glasbo hitro in enostavno. Z napravo s podporo za NFC se enostavno dotaknite predvajalnika serije NW-ZX500 za hitro, brezhibno povezavo in začnite pretakati. Nimate tehnologije NFC? Nič zato. Povežite se prek povezave Bluetooth in že boste pripravljeni. Na voljo je podpora za LDAC in aptX™ HD.

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

Funkcija za približevanje zvoka lastnostim vinilk

Digitalnim skladbam lahko povrnete toplino in žlahtnost vinilk in se prepustite obogatenemu zvoku melodij ter dinamike najljubših albumov. Prefinjena reprodukcija nizkofrekvenčne resonance, drsenje gramofonske ročke in površinski šum ponujajo pristno doživetje ob poslušanju.

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

Podpora za Wi-Fi za neposredno prenašanje in pretakanje

Predvajalnik NW-ZX500 s podporo sistema Android™ vključuje podporo za Wi-Fi, zato je načinov za poslušanje glasbe na voljo še več. Pretakajte priljubljene skladbe in prenašajte priljubljene glasbene aplikacije neposredno v predvajalniku Walkman ali pa ga povežite z računalnikom in dostopajte do svoje glasbene zbirke.

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

S podporo sistema Android™

Predvajalnik NW-ZX500 podpira Android™, zato lahko dostopate do ogromne ponudbe predstavnostnih aplikacij in glasbenih storitev.

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

Vrata USB Type-C™

NW-ZX500 vključuje vrata USB Type-C™ za enostavno povezljivost z vrsto naprav.

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

Kompaktna in priročna velikost

Walkman serije NW-ZX500 ponuja visokokakovosten zvok v kompaktni napravi, zato vas priljubljena glasba lahko spremlja povsod. 

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

Uporabniški vmesnik v slogu kasetnika

NW-ZX500 se ponaša s posebnim uporabniškim vmesnikom in ohranjevalnikom zaslona s podobo kasetnika. Podoba kasetnika, ki se prikaže na zaslonu predvajalnika Walkman®, se razlikuje glede na kodek glasbe, ki jo poslušate.

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

Čas delovanja baterije je 20 ur

Na voljo imate do 30 ur predvajanja datotek mp3 s hitrostjo 128 kb/s ali pa do 26 ur predvajanja zvoka visoke ločljivosti FLAC s frekvenco 96 KHz FLAC.

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

Večja plošča na dotik za enostavno uporabo

3,6-palčna plošča na dotik na predvajalniku NW-ZX500 je za 16 odstotkov večja od plošče na dotik na predhodniku, NW-ZX300. Upravljanje in poslušanje glasbe še nikoli ni bilo tako enostavno.

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

Razširljiv pomnilnik za neskončne sezname glasbe

Poleg integriranega pomnilnika velikosti 64 GB lahko uporabite tudi kartico SD, tako da lahko na pot vzamete tudi najobsežnejše glasbene zbirke.

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

Vrhunska zasnova

Ukrivljeno ohišje predvajalnika NW-ZX500 s premazom iz visokokakovostnega aluminija je zasnovano tako, da ga udobno držite v dlani in enostavno spustite v žep.

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

Intuitivne stranske tipke

Gumbi za predvajanje, začasno zaustavitev, spreminjanje izbrane skladbe in nastavitev glasnosti so priročno in enostavno dostopni na stranskem delu.

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

Štirideseta obletnica predvajalnika Walkman 

Walkman® letos praznuje 40. obletnico. Prvi Walkman serije TPS-L2 je prišel na trg leta 1979 in je postal ikona oblikovanja ter inženiringa, saj je za vedno spremenil način poslušanja glasbe. Prvič smo lahko kadar koli in kjer koli poslušali priljubljene skladbe, albume in izvajalce z zvokom visoke kakovosti – kar počnemo še danes.

Preberite več o zgodovini predvajalnikov Walkman®

Slika ZX500 Walkman® serije ZX

Predvajanje in dekodiranje datotek MQA™

Master Quality Authenticated je oblika zvočnega zapisa, ki stisne velike datoteke studijske kakovosti brez zvočnih izgub, zato lahko zlahka uživate ob poslušanju zvoka visoke ločljivosti v predvajalniku Walkman®.