Slike ZX500 Walkman® serije ZX
Slike ZX500 Walkman® serije ZX
Slike ZX500 Walkman® serije ZX
Slike ZX500 Walkman® serije ZX
Slike ZX500 Walkman® serije ZX
Slike ZX500 Walkman® serije ZX
Slike ZX500 Walkman® serije ZX

Značilnosti

Vsak ton po meri ustvarjalcev

Zbirko digitalne glasbe ponesite na novo raven z zvokom visoke ločljivosti. Z zajemanjem in reprodukcijo digitalnega zvoka pri višji hitrosti, kot to omogočajo CD-ji (24 bitov/192 kHz in več), je zvok visoke ločljivosti po kakovosti bližje originalnim studijskim posnetkom.

11,2 MHz DSD za predvajanja v izvirni kakovosti /PCM 384kHz

Vrhunska kakovost, ki jo zagotavlja DSD za predvajanje v izvirni kakovosti s frekvenco 11,2 MHz, ob uporabi uravnoteženih slušalk in podpori za 384 KHz/32-bitne formate PCM.

S-Master HX™

Digitalni ojačevalnik S-Master HX™ zmanjša popačenje in šume v širokem frekvenčnem razponu in nudi bogat ter poln zvok.

DSEE HX™

Višanje ločljivosti zvoka je še izboljšano z našim novim procesorjem DSEE HX™, ki pametno prepozna instrumente, glasove in glasbene žanre. S prepoznavanjem teh in relativne energije zvoka natančno poustvari zvok, ki se je izgubil med digitalnim stiskanjem, za doživetje ob poslušanju zvoka polne ločljivosti, tudi stisnjenih oblik zapisa. Procesor DSEE HX deluje celo, ko pretakate glasbo.

NFC™ z enim dotikom in Bluetooth® za takojšnjo povezavo

S tehnologijama Near Field Communication (NFC) in Bluetooth® je povezovanje z glasbo hitro in enostavno. Z napravo s podporo za NFC se enostavno dotaknite predvajalnika serije NW-ZX500 za hitro, brezhibno povezavo in začnite pretakati. Nimate tehnologije NFC? Nič zato. Povežite se prek povezave Bluetooth in že boste pripravljeni. Na voljo je podpora za LDAC in aptX™ HD.

Brezžičen zvok visoke ločljivosti

Z našim vrhunskim brezžičnim kodekom LDAC lahko pretakate glasbo, ki jo odlikuje zvok visoke ločljivosti. Trikrat višja bitna hitrost kot pri standardni povezavi BLUETOOTH® omogoča vrhunske glasbene užitke ob poslušanju vse glasbe.

Uravnotežen izhod

Uravnotežen izhod

Uravnotežen povezovalni kabel premera 4,4 mm ponuja združljive slušalke s popolnoma ločenima levim in desnim kanalom za manj šuma in čistejši zvok.

Okvir iz valjanega aluminija

Trden okvir iz valjanega aluminija je močno odporen proti električnemu šumu, zato so nizki toni, ki jih predvaja NW-ZX500, čisti in mogočni.

Valjani blok iz bakra brez kisika

V kompaktnem ohišju predvajalnika Walkman so komponente nameščene na valjani blok izdelan iz bakra brez kisika (OFC). V primerjavi s prejšnjimi modeli so dimenzije ohišja večje, kar pripomore k manjši upornosti bloka in boljši električni ozemljitvi digitalnega razdelka, zato je zvok, ki ga realizira NW-ZX500, še čistejši.

Novo razvit FT CAP

Na novo razvit FT CAP (visoko polimerni kondenzator), narejen po meri za Sony in v skladu z zahtevami Sonyjevih inženirjev, poveča napajanje ojačevalnega bloka za uravnotežen zvok. Predvajalnik NW-ZX500 zato lahko zagotovi predvajanje prostorskih vokalov in instrumentacije ter mogočnih nizkih tonov.

Napredne spojke z vsebnostjo zlata

Izjemna prevodnost zlata zagotavlja absolutno najmanjšo mogočo izgubo signala. Za čistejši zvok in vokale poskrbijo vrhunske spajke brez svinca z majhno vsebnostjo zlata, ki povezujejo vezje predvajalnika NW-ZX500 z baterijo.

Kristalni oscilator

Dva kompaktna kristalna oscilatorja z nizko stopnjo faznega šuma zagotavljata natančno časovno stabilnost pri večkratnikih vzorčne frekvence 44,1 kHz in 48 kHz. Z dvema kristalnima oscilatorjema lahko NW-ZX500 doseže kakovost zvoka z dobrim razmerjem signala in šuma.

POSCAP za izboljšano zmogljivost v nizkotonskem območju

POSCAP v predvajalniku NW-ZX500 se uporablja za izboljšano napajanje ojačevalnega bloka za izboljšanje neuravnoteženega zvoka, večjo zmogljivost reprodukcije v nizkotonskem območju, kar zagotavlja bolj prostorsko doživetje ob poslušanju.

Električni dvoslojni kondenzator

Električni dvoslojni kondenzator se uporablja kot glavni vir napajanja za dovajanje napajanja iz baterije. Ker lahko takoj dobavi velike količine napajanja, s preprečevanjem nenadnih padcev napetosti omogoča natančen izhod signalov. Nizki toni so zato čisti in mogočni

Optimizirana postavitev vezja

Z ločitvijo zvočnega bloka (označen rdeče) in napajalnega/digitalnega bloka (modre barve) smo optimizirali postavitev vezja, da bi preprečili vpliv digitalnega šuma na kakovost zvoka.

Film-kondenzatorji

Visokokakovostni film-kondenzatorji zagotavljajo napetost z linearnim odzivom prek vseh frekvenc, kar pomeni manj popačenja in šuma.

Funkcija za približevanje zvoka lastnostim vinilk

Digitalnim skladbam lahko povrnete toplino in žlahtnost vinilk in se prepustite obogatenemu zvoku melodij ter dinamike najljubših albumov. Prefinjena reprodukcija nizkofrekvenčne resonance, drsenje gramofonske ročke in površinski šum ponujajo pristno doživetje ob poslušanju.

Podpora za Wi-Fi za neposredno prenašanje in pretakanje

Predvajalnik NW-ZX500 s podporo sistema Android™ vključuje podporo za Wi-Fi, zato je načinov za poslušanje glasbe na voljo še več. Pretakajte priljubljene skladbe in prenašajte priljubljene glasbene aplikacije neposredno v predvajalniku Walkman ali pa ga povežite z računalnikom in dostopajte do svoje glasbene zbirke.

S podporo sistema Android™

Predvajalnik NW-ZX500 podpira Android™, zato lahko dostopate do ogromne ponudbe predstavnostnih aplikacij in glasbenih storitev.

Vrata USB Type-C™

NW-ZX500 vključuje vrata USB Type-C™ za enostavno povezljivost z vrsto naprav.

Kompaktna in priročna velikost

Walkman serije NW-ZX500 ponuja visokokakovosten zvok v kompaktni napravi, zato vas priljubljena glasba lahko spremlja povsod. 

Uporabniški vmesnik v slogu kasetnika

NW-ZX500 se ponaša s posebnim uporabniškim vmesnikom in ohranjevalnikom zaslona s podobo kasetnika. Podoba kasetnika, ki se prikaže na zaslonu predvajalnika Walkman®, se razlikuje glede na kodek glasbe, ki jo poslušate.

Čas delovanja baterije je 20 ur

Glasbene datoteke mp3 lahko predvajate do 20 ur s hitrostjo do 128 kb/s.

Večja plošča na dotik za enostavno uporabo

3,6-palčna plošča na dotik na predvajalniku NW-ZX500 je za 16 odstotkov večja od plošče na dotik na predhodniku, NW-ZX300. Upravljanje in poslušanje glasbe še nikoli ni bilo tako enostavno.

Razširljiv pomnilnik za neskončne sezname glasbe

Poleg integriranega pomnilnika velikosti 64 GB lahko uporabite tudi kartico SD, tako da lahko na pot vzamete tudi najobsežnejše glasbene zbirke.

Vrhunska zasnova

Ukrivljeno ohišje predvajalnika NW-ZX500 s premazom iz visokokakovostnega aluminija je zasnovano tako, da ga udobno držite v dlani in enostavno spustite v žep.

Intuitivne stranske tipke

Gumbi za predvajanje, začasno zaustavitev, spreminjanje izbrane skladbe in nastavitev glasnosti so priročno in enostavno dostopni na stranskem delu.

Štirideseta obletnica predvajalnika Walkman

Walkman® letos praznuje 40. obletnico. Prvi Walkman serije TPS-L2 je prišel na trg leta 1979 in je postal ikona oblikovanja ter inženiringa, saj je za vedno spremenil način poslušanja glasbe. Prvič smo lahko kadar koli in kjer koli poslušali priljubljene skladbe, albume in izvajalce z zvokom visoke kakovosti – kar počnemo še danes.

Preberite več o zgodovini predvajalnikov Walkman®

Specifikacije
NW-ZX500 podpira zvok visoke ločljivosti in ob natančnem inženiringu zagotavlja resnično pristen zvok iz najrazličnejših glasbenih virov. S sistemom Android™ in povezavo Wi-Fi lahko pretakate priljubljene skladbe in prenašate priljubljene glasbene aplikacije neposredno v predvajalniku Walkman, lahko pa do svoje glasbene zbirke dostopate tako, da ga povežete z računalnikom. Poslušanje priljubljenih skladb še nikoli ni bilo tako enostavno.
  • Podpira zvok visoke ločljivosti

  • Digitalni ojačevalnik S-Master HX™ za čist zvok

  • DSEE HX™ z višanjem ločljivosti povrne kakovost stisnjenih datotek

  • 4,4 φ uravnotežen izhod za manjši šum in čistejši zvok

  • Glasbo pretakajte in prenašajte s priljubljenimi aplikacijami v sistemu Android prek povezave Wi-Fi

Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju