Xperia: izdelana za glasbo

Od vsakdanjih ljubiteljev glasbe do resnih avdiofilov – odkrijte, zakaj je telefon Xperia odlična izbira za ljubitelje glasbe.


Zasnovano za zvok

Odkrijte nekaj ključnih funkcij in tehnologij, ki omogočajo vrhunsko izkušnjo poslušanja glasbe v telefonih Xperia.

Prvi pametni telefon na svetu, ki predvaja in poustvarja kakovost zvoka 360 Reality Audio prek vgrajenih stereo zvočnikov

Za pristno izkušnjo tehnologije 360 Reality Audio v pametnem telefonu je bilo včasih treba uporabiti združljive slušalke. Toda najnovejši modeli telefona Xperia odslej omogočajo vrhunsko glasbeno izkušnjo tudi prek vgrajenih stereo zvočnikov polnega razpona. Tako se lahko prepustite zvoku, ki vas obdaja. Zvok je tako resničen, kot bi bili na koncertu v živo ali z umetnikom v studiu.

Vrhunska strojna oprema

Z nedavnimi izboljšavami strojne opreme v napravah Xperia se je znatno izboljšala splošna kakovost zvoka, ne glede na to, ali poslušate prek vgrajenih zvočnikov ali prek priljubljenih slušalk.

Pametni telefoni Xperia s prikazanim vmesnikom predvajalnika glasbe. Stilsko prikazani modri zvočni valovi prihajajo iz zvočnikov, vgrajenih v telefon.
Poslušajte prek vgrajenih zvočnikov

Stereo zvočniki polnega razpona, vgrajeni v sprednjem delu telefona Xperia, so zasnovati tako, da nudijo višji zvočni tlak in odpravijo tresenje. Jakost zvoka je višja za približno 40 odstotkov, izboljšala pa se je tudi razločnost. 

Poslušajte prek slušalk

3,5 mm vtičnica za slušalke, ki je zdaj že znana lastnost pametnih telefonov Xperia, nudi vrhunsko kakovost zvoka. Jakost zvoka se je prek žičnih slušalk povečala za približno 40 odstotkov, popačenje zvoka pa se je zmanjšalo. 

Slika dveh pametnih telefonov Xperia – na eni je vmesnik predvajalnika glasbe, drugi pa je z zaslonom navzdol položen tako, da je vidna 3,5 mm vtičnica za slušalke.
Spremenite svojo stereo glasbo v pristen prostorski zvok 360

Ali želite uživati v boljši kakovosti zvoka med pretakanjem glasbe? Zaradi nove tehnologije 360 Spatial Sound lahko telefon Xperia v resničnem času izboljša kakovost stisnjenih datotek in 2-kanalnih stereo posnetkov v pristno glasbeno izkušnjo. Tehnologija deluje z lokalnimi zvočnimi datotekami in napravami za pretakanje, ki še dodatno izboljšajo vašo izkušnjo poslušanja.

Nastavitev tehnologije 360 Spatial Sound

Nastavitev tehnologije 360 Spatial Sound v telefonu Xperia je zelo preprosta. Premaknite se v razdelek z nastavitvami, izberite nastavitve zvoka, nato pa s stikalom aktivirajte tehnologijo 360 Spatial Sound.

Kako deluje tehnologija 360 Spatial Sound?

V videoposnetku je prikazano, kako tehnologija 360 Spatial Sound izboljša vašo izkušnjo poskušanja.Odzivi izvajalcev – zvok v telefonih Xperia

Kdo je bolj primeren za podajo ocene o kakovosti glasbe v telefonu Xperia kot sami izvajalci? Nekaj smo jih prosili, da delijo z nami svoje mnenje.

Skupina Citizen Queen preizkusi telefon Xperia

Oglejte si, kaj dekliška glasbena skupina Citizen Queen meni o glasbeni izkušnji v telefonu Xperia.

podjetje idom preizkuša zvok v telefonu Xperia

Oglejte si video, če želite izvedeti, kaj pri podjetju idom menijo o zvoku v telefonu Xperia.Ustvarjeno s sodelovanjem z družbo Sony Music Entertainment

Ker smo želeli uporabniku ponuditi zvok, kakršnega si je zamislil izvajalec, smo k sodelovanju povabili Marka Wilderja, inženirja za zvok pri studiu Battery Studios družbe Sony Music Entertainment, ki je izpopolnil in ocenil kakovost zvoka telefona Xperia prek zvočnikov in slušalk.

Slika Marka Wilderja, kako sedi pri mešalni mizi v snemalnem studiu
Spoznajte legendo zvoka Marka Wilderja

Mark Wilder, strokovnjak za končno obdelavo zvoka v studiu Battery Studios, ki je podružnica družbe Sony Music Entertainment v New Yorku, je resnična legenda zvoka. V karieri, dolgi več kot tri desetletja, je sodeloval pri več kot 3000 albumih. Nominiran je bil za 11 nagrad Grammy, od tega jih je šest osvojil. Nihče ni bolj kvalificiran za podajo ocene o izkušnji poslušanja s telefonom Xperia.

"Zvok ima barvo in dimenzijo. Občutek imaš, da je prizemljen."

Kakšen je vaš splošen vtis o zvoku telefona Xperia?


Mark:
Zvok ima barvo in dimenzijo. Občutek imaš, da je prizemljen (otipljiv). Podrobnosti zvočnih učinkov, kot so zakasnitev, odmev in drugi, resnično izstopajo in zapolnijo prostor. Dinamika vsakega zvoka v miksu je bolj razločna. Ritmični elementi delujejo usklajeno, zato je glasba bolj vznemirljiva. Ta telefon je narejen za poslušanje glasbe, zvočniki pa so naravnost fantastični.

Gre za velik korak naprej pri kakovosti zvoka. Glasba, predvajana prek zvočnikov, deluje zelo prizemljena in otipljiva z najbolj razkošnimi toni doslej. Užitek je poslušati glasbo prek zvočnikov. Kakovost zvoka v slušalkah je prav tako osupljiv. Deluje dinamično s popolno zvočno kuliso. Najraje ne bi nikoli nehal poslušati.

Bližnji posnetek osebe pri mešalni mizi, ki vstavlja vtič slušalk v 3,5 mm vtičnico na pametnem telefonu Xperia
Slika Marka Wilderja, ki si ogleduje pametni telefon Xperia 1 II

Kako zveni zvočnik?


Mark:
opazil sem, da nudi ta pametni telefon Xperia zelo razločen zvok. Podrobnosti, prostorskost in prostor med inštrumenti so veliko bolj razločni od vsega, kar sem slišal pri drugih prenosnih telefonih. Nudi več moči in ustvari boljši vtis. Zaznati je tako najmanjše kot tudi največje spremembe v dinamiki, podobno kot pri zvočnikih polnega razpona. To je izjemno, saj pomeni ta zvok bolj poglobljeno in celovito izkušnjo poslušanja.

Kakšen je zvok, predvajan prek slušalk?


Mark:
ko sem prvič poslušal glasbo prek žičnih slušalk, me je presenetila kakovost zvoka tega modela Xperia. Kakovost zvoka, prostornost, ločljivost, glasnost – vse to je veliko bolj usklajeno kot pri starih prenosnih telefonih. Sem nekdo, ki potuje z napravo Walkman®. Veselil sem se dneva, ko bom lahko glasbo na poti poslušal z napravo Walkman ali s pametnim telefonom. Menim, da je ta dan končno tu.

Kaj menite o 3,5 mm vtičnici za slušalke?


Mark:
Glasbo najraje poslušam prek žičnih slušalk. Morda zveni nenavadno, vendar se počutim bolj povezanega. Všeč mi je ojačevalnik v telefonu. Ko sem prvič videl ta telefon, se mi je narisal nasmeh, ko sem videl vtičnico za slušalke!

Popolna zvočna izkušnja v telefonu Xperia

Oglejte si, kako sta Mark Wilder in Kenichi Matsumoto, inženirja za zvok pri družbi Sony Corporation, sodelovala pri optimizaciji zvoka v telefonu Xperia.