Xperia: izdelana za glasbo

Od vsakdanjih ljubiteljev glasbe do resnih avdiofilov – odkrijte, zakaj je telefon Xperia odlična izbira za ljubitelje glasbe.


Zasnovano za zvok

Odkrijte nekaj ključnih funkcij in tehnologij, ki omogočajo vrhunsko izkušnjo snemanja in poslušanja glasbe v telefonih Xperia.

Predstavljamo Music Pro 
Kako uporabljati aplikacijo Music Pro
Kaj o funkciji Music Pro menijo profesionalci
Vrhunska strojna oprema

Z nedavnimi izboljšavami strojne opreme v napravah Xperia se je znatno izboljšala splošna kakovost zvoka, ne glede na to, ali poslušate prek vgrajenih zvočnikov ali prek priljubljenih slušalk.

360 Reality Audio v telefonu Xperia

Za pristno izkušnjo tehnologije 360 Reality Audio v pametnem telefonu je bilo včasih treba uporabiti slušalke. Toda najnovejši modeli telefona Xperia odslej omogočajo vrhunsko glasbeno izkušnjo tudi prek vgrajenih stereo zvočnikov polnega razpona. Prepustite se zvoku, ki vas obdaja. Zvok je tako resničen, kot bi bili na koncertu v živo ali z izvajalcem v studiu.

Ženska z zaprtimi očmi posluša glasbo prek stereo zvočnikov polnega razpona telefona Xperia – pike svetlobe okoli njene glave predstavljajo tehnologijo 360 Reality Audio
Tehnologija 360 Reality Audio prek stereo zvočnikov polnega razpona
Ženska z zaprtimi očmi posluša glasbo na slušalkah – pike svetlobe okoli njene glave predstavljajo tehnologijo 360 Reality Audio
360 Reality Audio s slušalkami


Odzivi izvajalcev – zvok v telefonih Xperia

Kdo je bolj primeren za podajo ocene o kakovosti glasbe v telefonu Xperia kot sami izvajalci? Nekaj smo jih prosili, da delijo z nami svoje mnenje.

Ustvarjeno s sodelovanjem z družbo Sony Music Entertainment

Ker smo želeli uporabniku ponuditi zvok, kakršnega si je zamislil izvajalec, smo k sodelovanju povabili Marka Wilderja, inženirja za zvok pri studiu Battery Studios družbe Sony Music Entertainment, ki je izpopolnil in ocenil kakovost zvoka telefona Xperia prek zvočnikov in slušalk.

Slika Marka Wilderja, kako sedi pri mešalni mizi v snemalnem studiu
Spoznajte legendo zvoka Marka Wilderja

Mark Wilder, strokovnjak za končno obdelavo zvoka v studiu Battery Studios, ki je podružnica družbe Sony Music Entertainment v New Yorku, je resnična legenda zvoka. V karieri, dolgi več kot tri desetletja, je sodeloval pri več kot 3000 albumih. Nominiran je bil za 11 nagrad Grammy, od tega jih je šest osvojil. Nihče ni bolj kvalificiran za podajo ocene o izkušnji poslušanja s telefonom Xperia.

"Zvok ima barvo in dimenzijo. Občutek imaš, da je prizemljen."

Kakšen je vaš splošen vtis o zvoku telefona Xperia?


Mark:
Zvok ima barvo in dimenzijo. Občutek imaš, da je prizemljen (otipljiv). Podrobnosti zvočnih učinkov, kot so zakasnitev, odmev in drugi, resnično izstopajo in zapolnijo prostor. Dinamika vsakega zvoka v miksu je bolj razločna. Ritmični elementi delujejo usklajeno, zato je glasba bolj vznemirljiva. Ta telefon je narejen za poslušanje glasbe, zvočniki pa so naravnost fantastični.

Gre za velik korak naprej pri kakovosti zvoka. Glasba, predvajana prek zvočnikov, deluje zelo prizemljena in otipljiva z najbolj razkošnimi toni doslej. Užitek je poslušati glasbo prek zvočnikov. Kakovost zvoka v slušalkah je prav tako osupljiv. Deluje dinamično s popolno zvočno kuliso. Najraje ne bi nikoli nehal poslušati.

Bližnji posnetek osebe pri mešalni mizi, ki vstavlja vtič slušalk v 3,5 mm vtičnico na pametnem telefonu Xperia
Slika Marka Wilderja, ki si ogleduje pametni telefon Xperia 1 II

Kako zveni zvočnik?


Mark:
opazil sem, da nudi ta pametni telefon Xperia zelo razločen zvok. Podrobnosti, prostorskost in prostor med inštrumenti so veliko bolj razločni od vsega, kar sem slišal pri drugih prenosnih telefonih. Nudi več moči in ustvari boljši vtis. Zaznati je tako najmanjše kot tudi največje spremembe v dinamiki, podobno kot pri zvočnikih polnega razpona. To je izjemno, saj pomeni ta zvok bolj poglobljeno in celovito izkušnjo poslušanja.

Kakšen je zvok, predvajan prek slušalk?


Mark:
ko sem prvič poslušal glasbo prek žičnih slušalk, me je presenetila kakovost zvoka tega modela Xperia. Kakovost zvoka, prostornost, ločljivost, glasnost – vse to je veliko bolj usklajeno kot pri starih prenosnih telefonih. Sem nekdo, ki potuje z napravo Walkman®. Veselil sem se dneva, ko bom lahko glasbo na poti poslušal z napravo Walkman ali s pametnim telefonom. Menim, da je ta dan končno tu.

Kaj menite o 3,5 mm vtičnici za slušalke?


Mark:
Glasbo najraje poslušam prek žičnih slušalk. Morda zveni nenavadno, vendar se počutim bolj povezanega. Všeč mi je ojačevalnik v telefonu. Ko sem prvič videl ta telefon, se mi je narisal nasmeh, ko sem videl vtičnico za slušalke!

Popolna zvočna izkušnja v telefonu Xperia

Oglejte si, kako sta Mark Wilder in Kenichi Matsumoto, inženirja za zvok pri družbi Sony Corporation, sodelovala pri optimizaciji zvoka v telefonu Xperia.

Preizkusite brezplačno glasbeno storitev s telefonom Xperia

Z izbranimi modeli Xperia lahko brezplačno preizkusite storitev TIDAL ter eno od teh glasbenih storitev – Amazon Music, 360 by deezer ali nugs.net. To je odlična priložnost, da sami preizkusite 360 Reality Audio.

TIDAL
Logotipa za 360 Reality Audio in TIDAL
3-mesečni brezplačni TIDAL

Aktivacija z vnaprej nameščeno aplikacijo

Novi naročniki storitve TIDAL ob nakupu izbranih modelov Xperia prejmejo 3 mesece brezplačne storitve TIDAL Hi-Fi, vključno z izkušnjo 360 Reality Audio.

Amazon Music, 360 by deezer in nugs.net
Logotipi za 360 Reality Audio, Amazon Music Unlimited, nugs.net in 360 by deezer
Izkoristite brezplačen preizkus storitev Amazon Music, 360 by deezer ali nugs.net

Zahtevana je registracija na spletnem mestu My Sony

Z izbranimi modeli telefonov Xperia lahko izkoristite brezplačen trimesečni preizkus storitve 360 by deezer ali nugs.net ali brezplačen štirimesečni preizkus storitve Amazon Music. Vse tri storitve podpirajo tehnologijo 360 Reality Audio, tako da lahko sami izkusite to izjemno izkušnjo pristnega zvoka. 

Kako lahko izkoristim brezplačen preizkus glasbene storitve?

Pridobite brezplačno preskusno različico storitev Amazon Music, 360 by deezer ali nugs.net – preprosto sledite tem navodilom.

Pogoji in določila

Za kupon za brezplačni preizkus storitve 360 Reality Audio se morate registrirati pri eni od navedenih glasbenih storitev.

S kuponom lahko izkoristite brezplačni 3-mesečni preizkus storitve 360 by deezer ali nugs.net ali brezplačni 4-mesečni preizkus storitve Amazon Music. Ponudba poteče 31. marca 2023.

Kupon velja le za nove račune za glasbeno storitev. Več računov ni dovoljenih.

Glasbene storitve zahtevajo, da registrirate kreditno kartico ali druge načine plačila.

Po koncu brezplačnega 3-mesečnega preizkusa (Amazon Music: 4 meseci) bo naročnina na storitev samodejno podaljšana in zaračunana.

Glasbene storitve zahtevajo internetno povezavo.