Ustvarite boljšo vsebino s telefonom Xperia in aplikacijo Videography Pro

Ne glede na to, ali ste filmski ustvarjalec, YouTuber ali vloger, z aplikacijo Videography Pro v telefonih Xperia bodo vaši posnetki na vrhunski ravni.

Xperia PRO-I s prikazom rolarja in funkcije Videography Pro UI
Delo z aplikacijo Videography Pro

Z aplikacijo Videography Pro imate na dlani vse potrebne ustvarjalne nastavitve. Vmesnik aplikacije Videography Pro temelji na Sonyjevem strokovnem poznavanju celega razpona videokamer in filmskih kamer. Omogoča vam, da prilagodite ročno upravljanje svojim potrebam, lahko pa se tudi popolnoma zanesete na priročen samodejni način.

Filmski ustvarjalec govori o snemanju s telefonom Xperia

Priznani britanski filmski ustvarjalec Philip Bloom govori o snemanju s telefonom Xperia PRO-I.Portret filmskega ustvarjalca Philipa Blooma
Spoznajte Philipa Blooma

Philip Bloom je režiser in filmski ustvarjalec, ki je strokovnjak za ustvarjanje izjemnih filmskih podob z različnimi vrstami kamer. Znan je po snemanju s kamerami DSLR, svojem spletnem dnevniku in izobraževalnem delu, delal pa je tudi kot snemalec in kamerman v televizijski in filmski industriji.

Velik slikovni senzor tipa 1.0 za izjemno kakovost slike

Philip:
takoj me je navdušila velikost senzorja. Gre za senzor tipa 1.0, ki ima skoraj štirikrat večjo površino kot standardni senzor mobilnega telefona. Zaradi večjega senzorja lahko dobite bolj plitvo globinsko ostrino. Imate večje slikovne pike, kar poveča vstop svetlobe. To pa pomeni boljše delovanje pri šibki svetlobi. Ker so slikovne pike razporejene na večji površini, je na posnetkih manj šuma.

Bližnji posnetek rok s telefonom Xperia PRO-I med snemanjem Londona pri šibki svetlobi.
Izostreno listje na drevesu z zamegljenim ozadjem s pešci in kolesarji.

Posneto s telefonom Xperia

Dvojna zaslona za najvišjo stopnjo ustvarjalnosti

Glavna kamera je opremljena z dvema ločenima zaslonkama. Na voljo imate zaslonko z vrednostjo F2,0, s katero dobite globinsko ostrino in ki prepušča več svetlobe. Vrednost pa lahko zmanjšate tudi na F4,0, kar pomeni, da imate na voljo tudi manjšo zaslonko z večjo globinsko ostrino.

Samodejno ostrenje oči prikaže fotografirane subjekte v najboljši luči

Izjemno samodejno ostrenje oči v videoposnetku sledi očem živali. Ko sem prvič slišal za to funkcijo, je bila to zame najbolj vznemirljiva funkcija. Funkcija deluje tudi pri ljudeh, če se odločite snemati ljudi.

Snemanje videoposnetka mačke s pametnim telefonom Xperia PRO-I.
Oglejte si intervju s Philipom
Mnenje YouTuberja o delu s telefonom Xperia

Pridružite se YouTuberki Sari Dietschy, medtem ko preizkuša zmogljivosti telefona Xperia PRO-I.Portret YouTuberke Sare Dietschy.
Spoznajte Saro Dietschy

Sara Dietschy je YouTuberka in ustvarjalka vsebin iz Dallasa v Teksasu. Njen kanal, kjer ustvarja in nalaga dokumentarne serije, tehnične preglede in vloge, ima več kot 800.000 naročnikov. Sara pri svojem delu raziskuje stik tehnologije in ustvarjalnosti ter deli svoj ustvarjalni proces z drugimi filmarji, fotografi in umetniki.

Vrhunska izkušnja snemanja

Sara:
Xperia ima povsem novo rešitev za uporabo na poti – aplikacijo Videography Pro. Ta združuje vse funkcije, ki jih potrebuje filmski ustvarjalec, kot sem jaz. Dostopam lahko do različnih objektivov in kinematografskih videzov ter preklapljam med zaslonkama F2,0 in F4,0. Uporabljam lahko samodejni ali ročni način delovanja, vsi upravljalni elementi pa so intuitivni in odzivni.

Sara Dietschy na prostem snema s telefonom Xperia PRO-I, opremljenim z držalom za snemanje, zunanjim mikrofonom in monitorjem za vloganje.
Bližnji posnetek pametnega telefona Xperia PRO-I, opremljenega z monitorjem za vloganje, ki prikazuje videogradivo avtorice Sare Dietschy.
Do boljših rezultatov z monitorjem za vloganje

Uporabim lahko ogromno dodatkov: zunanji mikrofon, večfunkcijsko držalo, ki omogoča približevanje in oddaljevanje slike, ter prenosni monitor za vloganje. To je odlično, saj lahko kljub temu še vedno uporabljam zadnje kamere in še vedno se lahko vidim. Neverjetno je, da sem to posnel s telefonom, saj je videti kot pravi film. Tako dobro je!

Enokanalni mikrofon in filter za veter za vrhunski zvok

Morda mislite, da je za YouTuberja slika vse, kar tudi je, vendar je enako pomemben tudi zvok. Če ta ni dober, zna biti to zelo moteče.

Telefon Xperia je opremljen s tretjim enosmernim mikrofonom, ki ustvari občutek, da ste v neposredni bližini osebe. Ima tudi rešitev za ločevanje virov zvoka, ki uporablja pameten filter za veter. Inženirji telefona so ugotovili, kako se spopasti z največjim sovražnikom zvoka na tem področju – vetrom!

Bližnji posnetek telefona Xperia PRO-I, ki prikazuje objektive kamere in enokanalni mikrofon.
Sara Dietschy se snema v mestu s telefonom Xperia PRO-I, opremljenim z držalom za snemanje.
Optična stabilizacija slike za posnetke brez tresljajev

Ima optično stabilizacijo slike, ki deluje podobno kot pri fotoaparatu Sony Alpha. Tako bo posnetek miren, brez tresenja. Videoposnetki s sliko, ki se trese, so vedno zelo moteči.

Oglejte si intervju s Saro
Mnenje vlogerja o zmogljivosti telefona Xperia za snemanje videov

Prisluhnite, kaj vloger AUXOUT meni o ustvarjanju vsebine s pametnim telefonom Xperia PRO-I.Portret vlogerja AUXOUT
Spoznajte umetnika AUXOUT

AUXOUT, ki živi v Tokiu, je ljubiteljski filmski ustvarjalec/fotograf s strastjo do ustvarjanja »kinematografskih spletnih dnevnikov« – vsakdanjih izkušenj, posnetih s filmskim pristopom.

Do preprostejšega snemanja z aplikacijo Videography Pro

AUXOUT:
klasične aplikacije za kamere pametnih telefonov so zelo preproste in enostavne za uporabo. Za profesionalce in tiste, ki dobro poznamo delovanje kamer, pa so lahko zelo nadležne. Aplikacija Videography Pro omogoča vrhunsko snemanje videoposnetkov s pametnim telefonom. To je bilo preprosto. Glede na trenutne razmere sem lahko hitro spremenil nastavitve, kot sta ISO in hitrost sličic. V način AUTO lahko preklopite z enim samim dotikom. To pride prav tudi pri priložnostnem snemanju.

Bližnji posnetek osebe, ki prilagaja nastavitve videa v pametnem telefonu Xperia PRO-I.
Ženska na plaži, ki z nogami čofota v vodi.

Posneto s telefonom Xperia

Ujemite čustva s snemanjem s 120 sličicami na sekundo

Presenetilo me je tudi snemanje pri ločljivosti 4K s 120 sličicami na sekundo. Prizori, ki se zgodijo v delčku sekunde in jih je težko videti, se bodo s 5-kratnim upočasnjenim posnetkom spremenili v čustvene prizore.

Popoln nadomestek za kompakten fotoaparat

Neverjetno je, da lahko pameten telefon nadomesti kompakten digitalni fotoaparat, ki sem ga včasih nosil s seboj kot nadomestni fotoaparat.

Mnogi "ustvarjalni" ljudje so zelo občutljivi na kakovost svojih posnetkov, tudi pri zasebnih posnetkih. Zato menim, da bo Xperia PRO-I odlična glavna kamera za te ljudi.

Ženska silhueta ob sončnem zahodu gleda proti morju.

Posneto s telefonom Xperia

Oglejte si intervju z ustvarjalcem AUXOUT


Oglejte si posnetke, posnete s telefonom Xperia 

Ali želite videti, kaj se zgodi, če dobijo profesionalni ustvarjalci v roke telefon Xperia in aplikacijo Videography Pro? Oglejte si te kratke filme in se prepustite navdihu.Kratek film avtorja Philipa Blooma

Odkrijte znamenitosti in utrip Londona v tem očarljivem filmu Philipa Blooma, ki je bil v celoti posnet s telefonom Xperia PRO-I.


Kinematografski spletni dnevnik avtorja AUXOUT

Podajte se na potovanje na japonski zajčji otok v tem čudovitem filmskem spletnem dnevniku, ki ga je ustvaril AUXOUT s telefonom Xperia PRO-I.