Nova BRAVIA – dobrodošli, raziskujmo

Vaš nov televizor ponuja toliko novih užitkov. Pretakajte razburljive filme in oddaje iz spletnih storitev, prilagodite sliko in zvok, da bo vse tako, kot vam je všeč, ter upravljajte zabavo z glasom. Berite naprej, da čim bolj izkoristite televizorje BRAVIA.

Oglejte si funkcije novega televizorja 


Uvod

Hitro začnite z Google TV 

Ni boljšega načina za začetek uživanja kot nastavitev vašega novega televizorja BRAVIA kot Google TV. Tako boste lahko izkoristili niz dodatnih funkcij in odkrili svet razburljivih novih možnosti. 


Posnetek zaslona aplikacije Google Home, pripravljene na televizorju BRAVIA z logotipom Google Home in QR-kodo na desni
Prva nastavitev

Če še niste pripravili novega televizorja BRAVIA, aplikacijo Google Home začnite prenašati v svoj mobilni telefon. Ustvarite in registrirajte račun, nato pa pripravite s pomočjo aplikacije.

Posnetek zaslona strani s pregledom Google TV na televizorju BRAVIA TV z zavihkom Nastavitev kot Google TV v rdečem okvirju
Nastavitev kot Google TV

Ste svoj televizor BRAVIA že nastavili kot osnovni televizor? Nič hudega, enostavno ga boste nastavili kot Google TV in uživali v svetovih zabave. Na začetnem zaslonu zgolj izberite "Nastavi Google TV". 

Raziskovanje storitve Google TV

Uživajte v pametnejši izkušnji televizorja, ki je vgrajena v vaš nov televizor BRAVIA. Z Google TV je vse, kar imate radi, na enem zaslonu, zaradi česar je brskanje povsem enostavno. Najdite najljubše oddaje, videoposnetke, aplikacije in veliko več prek vrstice za iskanje. Tako hitro. Tako enostavno.


Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Odklenite možnosti Google TV
Sestavite svoj seznam za gledanje

Ustvarite lahko seznam ogleda vsebine, ki jo želite gledati na Google TV. Dodajte oddaje, filme ali videoposnetke na YouTubu, ki si jih želite pozneje ogledati, da vam jih ne bo treba znova iskati. Seznam takoj posodobite s katere koli lokacije. V televizorju, mobilnih aplikacijah ali Googlovem iskanju kliknite ikono seznama gledanja ob filmih in oddajah ter jih dodajte. Ogledate si jih lahko v seznamu predvajanja Google TV.

Glasovno upravljanje televizorja

Novemu televizorju BRAVIA je priložen daljinski upravljalnik z vgrajenim mikrofonom in funkcijo Google Assistant, da lahko z glasom nadzorujete, kaj želite gledati. 

Slika daljinskega upravljalnika z označenim gumbom Google Assistant v rdečem okvirju
Pogovarjajte se s svojim daljinskim upravljalnikom

Pritisnite gumb Google Assistant na daljinskem upravljalniku. Dokler imate vzpostavljeno povezavo z internetom in nastavljen Google TV, lahko vsa iskanja opravite z govorjenjem. 

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Za upravljanje televizorja izrecite "OK Google"

Resnično je tako preprosto. Ko izrečete »OK Google« in zastavite vprašanje ali izrečete ukaz, kot je »OK Google, odpri Netflix«, se bo vaš televizor BRAVIA ustrezno odzval. Oglejte si ta videoposnetek in izvedite, kako.

Več kot 10.000 aplikacij čaka, da jih odkrijete

V televizorju BRAVIA so ključne aplikacije, kot so Netflix, Disney+ in Amazon Prime, že nameščene. Druge boste morda želeli dodati, vendar ne skrbite, to je enostavno. 


Aplikacije organizirajte na svoj način

Ne glede na to, ali želite filme in oddaje, televizijske vsebine v živo oziroma šport, telovadbo ali glasbo – Google TV ponuja aplikacije za vse. Ko prenesete želene aplikacije, jih lahko enostavno premikate, da boste vse najljubše informacije imeli na začetnem zaslonu za hiter dostop.

Nastavitve in značilnosti

Ustvarite lastno idealno sliko

BRAVIA je pripravljen na uporabo takoj po odpakiravanju. Če pa želite resnično prilagojeno izkušnjo, ki odraža vašo najljubšo zabavo, nekaj minut prilagajajte nastavitve, da bo vse tako, kot želite.


Zagotovite si najboljšo sliko za zabavo, ki jo imate radi

Nastavitve slike lahko natančno prilagodite in poudarite prednosti svojih najljubših zabavnih vsebin, na primer z izbiro načina Cinema, če gledate veliko filmov ali prilagoditvijo nastavitev gibanja, če uživate v hitrih športnih prizorih. 


Več podrobnih nastavitev slike

Druge nastavitve slike, kot so barva, kontrast, svetlost, saturacija in stopnja črnine, lahko natančno prilagodite prek plošče za nastavitev slike v meniju s hitrimi nastavitvami. Zgolj pomaknite se navzdol in z drsniki prilagodite nastavitve. Več o tem lahko izveste v naših pogostih vprašanjih.


Naj bo vse, kar imate radi, senzacionalno

Ne glede na to, kaj radi gledate in poslušate, si zagotovite še boljše vzdušje s prilagoditvijo načinov, nastavitev in značilnosti zvoka.

Pretakanje največjih uspešnic v BRAVIA CORE

V aplikaciji BRAVIA CORE vas čaka velik izbor filmov. Naša edinstvena aplikacijo za pretakanje, ustvarjena ekskluzivno za BRAVIA XR v sodelovanju s Sony Pictures, ponuja povsem pristno kinematografsko izkušnjo.


Posnetek strani za registracijo BRAVIA CORE z opisom storitev in zavihkov za označeno prijavo z računom Google in vnosom e-poštnega naslova spodaj v rdečem okvirju
Začetek uporabe aplikacije BRAVIA CORE

Račun lahko ustvarite in uporabljate v aplikaciji BRAVIA CORE, prikazani na začetnem zaslonu – za nadaljevanje izberite Ustvari račun ali Prijava. 

Posnetek domače strani BRAVIA CORE s FILMI ZA UNOVČENJE v rdečem okvirju na levi ter podobami filmov Mož z imenom Otto in Hiter kot strel na desni
Kako najti filme za unovčenje

Na domači strani BRAVIA CORE izberite razdelek Filmi za unovčenje v meniju na levi strani zaslona, da najdete filme. Vse unovčene filme si nato ogledate pod Moja knjižnica.

Posnetek domače strani BRAVIA CORE z NASTAVITVAMI v rdečem okvirju na levi ter podobami filmov Mož z imenom Otto in Hiter kot strel na desni
Z Dolby Atmos je vse slišati bolje

Z BRAVIA CORE lahko uživate v številnih filmih z Dolby Atmos, izkušnjo prostorskega zvoka, ki vas bolj pritegne, da boste več slišali in čutili. Pojdite na domačo stran BRAVIA CORE, izberite Nastavitve, Kakovost zvoka in nato še Privzeto. Vaša vsebina se zdaj predvaja v najboljši možni kakovosti.

Posnetek zaslona strani Studio Access znotraj BRAVIA CORE z napisom Misija opravljena: snemanje filma Hiter kot strel z opisom, sliko igralca in videoposnetkom v belem kvadratu
Pokukajte v zakulisje s funkcijo Studio Access

Samo aplikacija BRAVIA CORE vam daje dostop do nekaterih trenutno najboljših studijskih produkcij in filmskih ustvarjalcev z ekskluzivno vsebino v zakulisju. Na domači strani BRAVIA CORE izberite razdelek Studio Access.

Kako prilagoditi nastavitve za igre BRAVIA

Vaš nov televizor BRAVIA vas postavi v osrčje akcije z ekskluzivno nadzorno ploščo za igre, ki vključuje meni za igranje, način igranja in nastavitve za hitri dostop med igranjem. Postanite igralec, kakršen ste vedno vedeli, da ste lahko.  

Slika daljinskega upravljalnika z gumbom ključa v rdečem okvirju na levi in menijem za hitre nastavitve v ozadju z označenim načinom igranja v rdečem okvirju
1. korak: Dostop do načina igranja

Z načinom igranja ste sredi akcije. Pritisnite gumb z ikono ključa na daljinskem upravljalniku, da odprete meni za hitre nastavitve, nato pa izberite Način slike in Igra.

Slika daljinskega upravljalnika z označenim gumbom menija v rdečem okvirju
2. korak: Ogled menija za igranje

Ko je televizor v načinu igranja, pritisnite meni na daljinskem upravljalniku, da odprete meni igranja z nizom ključnih nastavitev. 

3. korak: Prilagoditev nastavitev v meniju za igranje

Zdaj lahko preklapljate skozi funkcije za igranje na Tv-zaslonu s pomočjo puščičnih tipk na daljinskem upravljalniku, da zagotovite prave nastavitve. Nastavite velikost in položaj zaslona, zmanjšajte zameglitev hitrih iger, aktivirajte črni izenačevalnik za prepoznavanje sovražnikov v temnih območjih in dodajte merek.  

Simulirane slike na zaslonu. 4K: 3840 x 2160 slikovnih pik

Popolno za funkcije PlayStation®5

Samo TV-ji BRAVIA XR samodejno prilagodijo in optimizirajo sliko tako, da najbolje ustreza sistemu PlayStation®5 ne glede na to, ali igrate igre ali gledate film.

Razumevanje ekološkega načina armaturne plošče

Naša predanost okolju je absolutna, zato smo predstavili novo aplikacijo ekološki način armaturne plošče na televizorjih BRAVIA XR. Ta priročna funkcija združi vse z ekologijo povezane nastavitve na enem mestu, pomaga vam varčevati z energijo in varovati okolje brez kompromisa pri kakovosti.  

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Hiter pregled

Oglejte si funkcije ekološkega načina armaturne plošče in izvedite, kako izboljšati energijsko učinkovitost televizorja.

Kako varčevati z energijo – ekološki način armaturne plošče 

Ekološki način armaturne plošče vam pomaga zmanjšati porabo energije. Vse z ekologijo povezane nastavitve so na enem mestu, zato jih boste lažje spremenili individualno ali z enim posegom.

Povezovanje televizorja

Nova definicija realnosti z zvočniško enoto

Vzpostavitev povezave televizorja BRAVIA z združljivo zvočniško enoto odpira povsem nov svet realizma, pri čemer zaslon postane osrednji zvočnik. Zvok natančno sledi akciji – predstavljajte si, da slišite bojno letalo med premikanjem z ene strani zaslona na drugo. 

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Kako nastaviti funkcijo Acoustic Center Sync

V tem videoposnetku si lahko ogledate, kako povezati zvočniško enoto in aktivirati domiselno funkcijo Acoustic Center Sync, ki natančno uskladi to, kar slišite, s tem, kar vidite, za resnično pristno izkušnjo.

Pametne funkcije, neposredno s telefona

V novem televizorju BRAVIA lahko opravite veliko pametnih stvari, na primer povežete priljubljene pametnega telefona s televizorjem.

Povezljivost s pametnim telefonom

Enostavno pretakajte filme, oddaje, fotografije, glasbo in več s telefona neposredno v televizor in uživajte v priljubljenih vsebinah na velikem zaslonu. 

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Deljenje vsebine prek Apple AirPlay

Enostavno pretakajte v svoj televizor iz svoje naprave iPhone, iPad ali Mac. Svoj televizor BRAVIA in pametno napravo preprosto povežite v isto brezžično omrežje in se dotaknite ikone AirPlay, ki se prikaže na zaslonu.

Slika pametnega telefona v ospredju in stensko nameščenega televizorja v ozadju – na obeh zaslonih je kanuist v vodi
Zrcaljenje zaslona prek Chromecast built-in

Če imate telefon s sistemom Android, lahko enostavno pošiljate vsebino v novi televizor. Napravo zgolj povežite z vašo napravo in televizorjem BRAVIA prek povezave Wi-Fi, nato pa pritisnite ikono za pretakanje na vašem telefonu.

Predstavljamo BRAVIA CAM

BRAVIA CAM je pripomoček (priložen izbranim modelom), ki prepozna, kje sedite, in ustrezno optimizira nastavitve. Zagotovi vam najboljšo sliko in zvok ne glede na to, kje sedite in kaj gledate.  

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Oglejte si, kaj lahko naredi kamera BRAVIA CAM

Oglejte si ta videoposnetek za hiter pregled in oglejte si, kakšno razliko lahko naredi kamera BRAVIA CAM.

Posnetek strani Daljinski upravljalnik in pripomočki z BRAVIA CAM v belem zavihku in možnostmi nastavitev za BRAVIA CAM na desni
Kako nastaviti kamero BRAVIA CAM

Ko povežete svojo kamero BRAVIA CAM z vašim televizorjem, se prikaže čarovnik za nastavitev. BRAVIA CAM lahko odprete tudi pod "Daljinski upravljalnik in pripomočki" v meniju z nastavitvami.

Moški in ženska v sredini zaslona mahata kameri med videoklicem z majhnim vstavkom spodaj levo z žensko, ki prejema klic
Videoklepet iz udobja vašega kavča

Uživajte v videoklicih iz udobja kavča brez držanja telefona ali tabličnega računalnika. BRAVIA CAM lahko s širokim kotom posnetka v sliko vključi vso družino. Videoklepet prek BRAVIA CAM je na voljo v Google Meet in Zoom. Aplikacijo Zoom ali Google Meet prenesite iz trgovine Google Play store in jo odprite za pripravo klica. Aplikacija samodejno prepozna BRAVIA CAM.

Posnetek strani Samodejna prilagoditev slike in zvoka z BRAVIA CAM s prikazom mavrice na desni in možnostmi nastavitev na levi
Optimizirane nastavitve z Ambient Optimization Pro 

BRAVIA CAM s funkcijo Ambient Optimization Pro samodejno optimizira sliko in zvok glede na vaš položaj v prostoru. Nastavitev je enostavna. V meniju pripomočkov televizorja izberite BRAVIA CAM in nato »Samodejna prilagoditev slike in zvoka«.

Pogosta vprašanja

podpora
Podpora in novice

Pridobite najnovejša posodobitve vdelane programske opreme, novice in opozorila.

Pogoji in določbe za BRAVIA CORE

(1) Program BRAVIA CORE (»Program«) je v Evropi*1 na voljo v Sonyjevih televizorjih, ki so del programa (»upravičeni televizorji«)*2. (2) Nakupna cena upravičenega televizorja vključuje začasen dostop do storitve BRAVIA Core v skladu s spodnjimi pogoji: i) omejene kreditne točke; 15 točk za filme za A84L in A83L, 10 točk za filme za A95L, A80L, X95L, X90L, Z9K, A95K, A90K, A84K, A83K, X94K, X93K, X92K, Z9J in A90J ali 5 točk za filme za preostale upravičene televizorje, ki jih lahko uporabite na izbiri vsaj 300 filmov (ena kreditna točka za filme zadostuje za unovčenje enega filma). Kreditne točke za filme potečejo 12 mesecev po dodajanju v vaš račun BRAVIA CORE ob registraciji, vendar si lahko filme, ki ste jih izbrali v okviru BRAVIA CORE, ogledate do 23. februarja 2028. Veljajo pogoji uporabe BRAVIA CORE. ii) Začasen dostop do vsebine videov na zahtevo za 24 mesecev prek naročnine videa na zahtevo BRAVIA CORE za modele A84L, A83L, A95L, A80L, X95L, X90L, Z9K, A95K, A90K, A84K, A83K, X94K, X93K, X92K, Z9J in A90J ali 12 mesecev za preostale upravičene televizorje. Obdobje se začne od registracije računa BRAVIA CORE. Ob koncu obdobja začasne naročnine, ki ste ga pridobili z upravičenim televizorjem, ne boste več imeli dostopa do videovsebin. Za podaljšanje velja pogodba s ponudnikom storitve BRAVIA CORE v skladu z veljavnimi pogoji in določili. (3) Če želite izkoristiti ugodnosti, morate do 23. februarja 2026 v svojem upravičenem televizorju registrirati račun za BRAVIA CORE. V nasprotnem primeru takrat poteče vaš dostop do storitve BRAVIA CORE v okviru programa. Prejeli boste e-pošto za potrditev računa in kreditne točke za filme BRAVIA CORE in naročnino na videe na zahtevo. Za BRAVIA CORE veljajo pogoji uporabe, pogoji storitve in pravilnik o zasebnosti storitve BRAVIA CORE. Če želite registrirati račun BRAVIA CORE, morate biti stari 18 let ali starejši, sprejeti morate pogoje uporabe, pogoje storitve ter pravilnik o zasebnosti storitve BRAVIA CORE. Če želite izkoristiti ugodnosti, mora biti v upravičenem TV-ju posodobljena različica aplikacije BRAVIA CORE. Najnovejša različica aplikacije BRAVIA CORE je na voljo v trgovini Google Play. (4) V tej promociji trenutno ne omogočamo nakupa dodatnih kreditnih točk. Razpoložljivi filmi se lahko spremenijo brez obvestila. Vsi filmi so na voljo v najvišji ločljivosti (standardni ločljivosti, visoki ločljivosti, 4K, 4K HDR ali 4K IMAX® Enhanced), razpoložljivost pa je odvisna od trga in filma. Vsebina IMAX® Enhanced omogoča polno izkušnjo IMAX® Enhanced – filmi IMAX® Enhanced so na voljo le za TV-je, ki podpirajo IMAX® Enhanced. (5) Z enim računom BRAVIA CORE lahko vsebino pretakate v največ 4 upravičenih TV-jih. BRAVIA CORE ni na voljo ali morda ni podprta v vseh državah ali jezikih. Sony si pridržuje pravico, da kadar koli spremeni, začasno onemogoči in/ali prekine dostop do platforme BRAVIA CORE. BRAVIA CORE nudi storitev Pure Stream™, ki omogoča pretakanje med 30 Mb/s in 80 Mb/s. Za dostop do storitve Pure Stream™ pri 30 Mb/s potrebujete internetno povezavo s hitrostjo najmanj 43 Mb/s. Če želite dostop do storitve Pure Stream™ najvišje kakovosti, ki je na voljo pri 80 Mb/s, potrebujete internetno povezavo s hitrostjo najmanj 115 Mb/s. Če želite pretakati vsebino pri hitrosti 80 Mb/s s funkcijo Pure Stream™, morate internetno povezavo vzpostaviti prek omrežja Wi-Fi (brezžični LAN), ki podpira tehnologijo IEEE 802.11 n/ac/ax*3. BRAVIA CORE ni odgovorna za omrežne omejitve ali razpoložljivo pasovno širino. Morda veljajo omejitve in pogoji ponudnika omrežnih storitev. (6) Sony ne zagotavlja povračil ali dobropisa za morebitna delna obdobja ali neuporabljene kreditne točke in/ali vsebino v okviru programa BRAVIA CORE, ki si je niste ogledali. Vaš dostop do storitve BRAVIA CORE v okviru programa ni prenosljiv in niste upravičeni do povračila. Kreditne točke za filme nimajo denarne vrednosti, niso upravičene do povračila in niso na voljo za prodajo ali nadaljnjo prodajo. (7) Sony Europe B.V. (8) "SONY", "BRAVIA" in »BRAVIA CORE« so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke družbe Sony Group Corporation ali njenih podružnic. Google TV in povezani logotipi so blagovne znamke Google LLC. Trgovina Google Play je blagovna znamka Google LLC. IMAX ® je registrirana blagovna znamka IMAX Corporation. Drugi izdelki in imena podjetij v besedilu so lahko blagovne znamke njihovih lastnikov. Ikone in slike so simulacija in zgolj za ponazoritev. Pridržane so vse pravice, ki niso izrecno izražene tukaj. Vsi pogoji se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.