Najboljše slušalke z odpravljanjem šumov – Sony predstavlja WF-1000XM5, prave brezžične slušalke "za glasbo"

WF-1000XM5_EU4_WearingComfort_S_8000-Large.jpg
  • Doživite najboljše odpravljanje šumov[i] s slušalkami WF-1000XM5, ki blokirajo zunanje zvoke, da se lahko vi osredotočite na svojo glasbo.
  • Slušalke WF-1000XM5 ustvarjajo bogat zvok, poln podrobnosti, ki oživi glasbo in vas obkroži z vseh strani.
  • Zahvaljujoč napredni tehnologiji mikrofona uživajte v najvišji Sonyjevi kakovosti klicev vseh časov.
  • Sony v sodelovanju z legendarnim glasbenikom Miguelom dokazuje, da so slušalke WF-1000XM5 narejene "za glasbo".

Najboljše je z današnjo predstavitvijo Sonyjevih pravih brezžičnih slušalk WF-1000XM5 postalo še boljše. Novi model predstavlja najaktualnejšo dopolnitev nagrajene serije slušalk 1000X, pri čemer zagotavlja najboljše odpravljanje šumov, novo raven obkroženosti z zvokom in Sonyjevo najboljšo kakovost klicev doslej. Samo vi in glasba – tako je najlažje opisati občutek, ko si nadenete slušalke WF-1000XM5. ​

Sodelovanje s svetovnim glasbenim umetnikom Miguelom

Za predstavitev slušalk WF-1000XM5 se je Sony povezal z Miguelom – pevcem svetovnega formata, igralcem, piscem besedil za skladbe in ustvarjalcem založbe Sony Music Entertainment – ki bo s pripovedovanjem zgodb širil glas o tem, kako so slušalke WF-1000XM5 narejene "za glasbo".

“Kot ljubitelja glasbe in glasbenega ustvarjalca so me slušalke WF-1000XM5 zares presenetile s svojimi basi, jasnostjo in vsesplošnim dinamičnim razponom. Všeč mi je, da si lahko prilagodim in ustvarim svoj zvok ter da mi te slušalke omogočajo pristno doživetje glasbe," je svojo izkušnjo opisal Miguel. "Poleg tega se z odpravljanjem šumov znebim vseh neželenih šumov."

Za glasbo

S predstavitvijo teh slušalk je Sony za svoje izdelke, namenjene poslušanju zvoka, uvedel slogan "za glasbo" (angl. For The Music). S tem sloganom utrjuje svoj položaj vrhunske blagovne znamke za zvok, ki povezuje ustvarjalce in ljubitelje glasbe, ustvarja pristna glasbena doživetja ter na prvo mesto postavlja podpiranje vizije ustvarjalcev in prenos čustev k poslušalcem.

Najboljša zmogljivost odpravljanja šumov doslej

Slušalke WF-1000XM5 postavljajo nova merila za uživanje v čistem zvoku brez motenj, pri čemer vam Sonyjevo znanje in izkušnje z glasbo zagotavljajo vrhunsko glasbeno doživetje.

Slušalke WF-1000XM5 se ponašajo z najsodobnejšo tehnologijo, ki skrbi za dovršeno kakovost zvoka, ter z najboljšo zmogljivostjo odpravljanja šumov[1] na trgu. Procesorji za obdelavo zvoka v realnem času ter visoko zmogljivi mikrofoni poganjajo posebej razvito zvočniško enoto Dynamic Driver X, ki zmore reproducirati širok razpon frekvenc, globoke base in jasne vokale. S takšno zasnovo ustvarijo tako dober zvok iz vseh smeri, da se počutite, kot bi bili v studiu s svojimi najljubšimi glasbenimi izvajalci.

Vsaka od slušalk v paru je opremljena s tremi mikrofoni, vključno z mikrofonoma z dvojnim povratnim odzivom, ki izboljšujeta zmogljivost odpravljanja nizkofrekvenčnih šumov. Gre za Sonyjev največji korak naprej na področju odpravljanja šumov, ki prinaša še natančnejši zajem zvoka iz okolice.

Integrirani procesor V2, ki ga je Sony prav tako razvil na novo, poskrbi za izkoriščenost potenciala visokoločljivostnega procesorja za odpravljanje šumov QN2e. Ta edinstvena kombinacija tehnologije krmili 6 mikrofonov – po 3 za vsako uho – ter ustvarja še nikoli doživeto odpravljanje šumov, ki ga lahko prilagodite tako, da zagotavlja kar najboljši rezultat za okolje, v katerem se nahajate.

Zahvaljujoč novi zvočniški enoti Dynamic Driver X je izboljšana tudi reprodukcija nizkih tonov, poleg tega pa so ušesni čepki s funkcijo izolacije šumov izdelani iz edinstvenega penastega poliuretana, ki zmanjšuje šume v zgornjem frekvenčnem razponu. ​

Strokovno zasnovane za osupljivo kakovost zvoka

Pri slušalkah WF-1000XM5 je vse prilagojeno glasbi – od natančnih vokalov do globokih basov.

Zahvaljujoč zvočniški enoti Dynamic Driver X, zasnovani posebej za reprodukcijo širokega razpona frekvenc, lahko s slušalkami WF-1000XM5 uživate v bogatejših vokalih z več podrobnostmi. Struktura membrane združuje več različnih materialov – med drugim za konus in obrobo – ki omogočajo doseganje čistih visokih tonov ter globokih, bogatih basov z nizko stopnjo popačenja.

Z združitvijo Sonyjevega novo razvitega visokoločljivostnega procesorja za odpravljanje šumov Qn2e in integriranega procesorja V2 se slušalke WF-1000XM5 ponašajo z natančno 24-bitno obdelavo zvoka in visokozmogljivo analogno ojačitvijo. Rezultat sta nizka stopnja popačenja in kristalno čista reprodukcija zvoka.

Vrhunsko kakovost zvoka, ki je pri slušalkah WF-1000XM5 postavljena v središče, omogoča tudi podpora za zvok visoke ločljivosti High-Resolution Audio Wireless s tehnologijo LDAC, medtem ko tehnologija DSEE ExtremeTM v realnem času poveča ločljivost stisnjene digitalne glasbe. Dodatno se slušalke ponašajo tudi s tehnologijo 360 Reality Audio. Ta poskrbi za doživetje obkroženosti z zvokom, ki vas ponese v samo središče glasbe[2].

Slušalke WF-1000XM5 so poleg tega opremljene s tehnologijo za sledenje premikom glave, ki samodejno prilagaja zvočno polje glede na premike glave ter tako poskrbi za realistično in prepričljivo doživetje poslušanja. Tudi ko se premikate, je na ta način zvok natančno usklajen z zaslonom vašega pametnega telefona. V povezavi z združljivimi pametnimi telefoni in storitvami lahko torej uživate v popolnem zlitju s sliko in zvokom[3].

Sonyjeva najboljša kakovost klicev doslej

Slušalke WF-1000XM5 se ponašajo s Sonyjevo najboljšo kakovostjo klicev doslej[4]. Vaš glas v vsaki situaciji jasno prenesejo do sogovornika, ne glede na to, ali ste v pisarni, delate od doma, ste na javnem mestu ali v hrupnem prostoru.

Zahvaljujoč algoritmu za zmanjševanje šumov, ki temelji na umetni inteligenci, globokem nevronskem omrežju (DNN) in senzorjih za zajem zvoka prek kostne prevodnosti, bo vaš glas zvenel naravno in kristalno čisto tudi v hrupnem okolju. Prav tako boste brez skrbi na prostem, saj bo struktura za zmanjševanje šumov vetra zmanjšala šumenje, ki ga povzroča veter, in poskrbela, da vas bo sogovornik slišal tudi v vetrovnih razmerah.

Udobne in čudovito oblikovane

Slušalke WF-1000XM5 so oblikovane z mislijo na udobje. Ponašajo se z izboljšano sijajno teksturo, ki ustvarja občutek prefinjenosti in udobja, zaradi česar je njihovo nošenje nadvse prijetno. Oblika slušalk je izdelana na podlagi oblike človeškega ušesa, ergonomska zasnova pa zagotavlja zanesljivo in stabilno prileganje. ​ Poleg tega so te slušalke približno 25 % manjše in 20 % lažje od predhodnega modela (WF-1000XM4), zato so med dolgotrajnejšim nošenjem še udobnejše.

Ušesni čepki s funkcijo izolacije šumov so izdelani iz ekskluzivnega materiala, ki ne izboljša le prileganja, temveč tudi povečuje udobje, saj zahvaljujoč novo zasnovani obliki zmanjšuje pritisk v ušesu. Dodati velja še, da so ušesni čepki na voljo v štirih velikostih, vključno z zelo majhno (SS), kar vam omogoča izbiro takšnih, ki se popolnoma prilegajo vašim ušesom.

Popolno doživetje poslušanja

Slušalke WF-1000XM5 so opremljene s funkcijo samodejnega predvajanja, s katero boste uživali v poslušanju brez upravljanja predvajalnika. Nastavite namreč lahko, kdaj naj se glasba začne predvajati – na primer, ko si nadenete slušalke ali ko začnete hoditi – in glasba vam bo povsem brez napora izboljšala razpoloženje. Medtem bodo zvočna obvestila poskrbela, da ne boste zamudili pomembnih dogodkov, tudi ko imate telefon varno spravljen v žepu. In ko svojo napravo povežete s storitvijo Spotify, Endel ali Apple Music[5], lahko dostopate do svoje najljubše glasbe in sproščujočih zvočnih posnetkov ter si pričarate zares edinstveno doživetje poslušanja[6] [7].

Mimogrede, poleg slušalk WF-1000XM5 funkcijo samodejnega predvajanja zdaj podpirajo tudi slušalke WH-1000XM5.

Če iščete nove možnosti zabave, ki segajo onkraj glasbe in filmov, vas bodo slušalke WF-1000XM5 navdušile z novimi senzorji in tehnologijo prostorskega zvoka, ki ustvarja vseobsežen zvok za igre z obogateno resničnostjo, kot je "Ingress" podjetja Niantic[8]. S sledenjem premikom glave se namreč spreminja usmerjenost zvoka, da se popolnoma ujema z dogajanjem na zaslonu[9].

Slušalke WF-1000XM5 imajo vgrajene tudi priljubljene funkcije, kot so prilagodljivo upravljanje zvoka Adaptive Sound Control, pretvorba govora v klepet Speak-to-Chat ter večtočkovno povezovanje, ki omogoča, da so slušalke sočasno združene z dvema napravama Bluetooth. Ko prejmete klic, slušalke samodejno vedo, katera naprava zvoni, ter z njo vzpostavijo povezavo. Ostati povezan sicer še nikoli ni bilo enostavnejše, kar omogoča podpora hitremu združevanju Fast Pair in Swift Pair. Poleg tega lahko uporabite svojega priljubljenega glasovnega pomočnika in slušalke WF-1000XM5 upravljate kar s svojim glasom.

Avtonomija baterije, ki znaša do 8 ur[10], omogoča večurno neprekinjeno poslušanje, hitro 3-minutno polnjenje pa zagotovi zalogo energije, ki zadošča za do 60 minut predvajanja. Dodatno je tukaj še tehnologija Qi, ki poskrbi za enostavno brezžično polnjenje[11].

Slušalke so odporne na vodo po standardu IPX4[12][13], zato vas pljuski vode in znojenje ne bodo ustavili med uživanjem v glasbi. Še več – privoščite si lahko sprehod v dežju ob spremljavi vaših najljubših skladb.

Bolje za okolje

Pri izdelavi slušalk WF-1000XM5 so uporabljeni reciklirani plastični materiali[14], embalaža pa je izdelana iz papirja Original Blended Material, ki ga uporablja samo Sony. Slednji je okolju prijazen papirni material, izdelan iz bambusa, sladkornega trsa in recikliranega papirja, pri čemer je poreklo vseh navedenih surovin znano[15].

Cena in razpoložljivost

Slušalke WF-1000XM5 bodo na voljo od avgusta 2023 dalje po predvideni maloprodajni ceni 319,99 evrov.

 

 

– KONEC –

 

 

 


[1] Podatek za 10. april 2023. Zmanjševanje šumov iz okolja na podlagi raziskave podjetja Sony Corporation, izmerjeno na podlagi smernic organizacije JEITA, in sicer med 10 vodilnimi blagovnimi znamkami (po tržnem deležu) pravih brezžičnih slušalk z odpravljanjem šumov na trgu.

[2] Potrebujete aplikacijo Sony | Headphones Connect. Zahtevana je lahko plačljiva naročnina na storitev za pretočno predvajanje glasbe. Nekatere storitve v nekaterih državah/regijah morda ne bodo na voljo.

[3] Vsebine s prostorskim zvokom (kot npr. s platform Netflix in Youtube) lahko doživite s pametnimi telefoni z operacijskim sistemom Android 13, ki zmorejo slediti premikom glave. Nabor aplikacij, ki omogočajo predvajanje vsebin s prostorskim zvokom in sledenje premikom glave, se lahko razlikuje glede na pametni telefon, ki ga uporabljate. Vsebine 360 Reality Audio lahko med drugim doživite s telefonom Xperia 1V ter aplikacijami 360 Reality Audio Live, nugs.net in TIDAL. Nekatere storitve v nekaterih državah/regijah morda ne bodo na voljo. Predvideno je, da se bo število združljivih naprav povečalo.

[4] Podatek za 26. junij 2023 za prave brezžične slušalke.

[5] Ta funkcija je na voljo za naprave iOS.

[6] Namestite aplikacijo Auto Play in jo povežite z aplikacijo Sony | Headphones Connect. Veljajo pogoji in določila partnerskih storitev in njihovih vsebin ter povezane programske opreme (vključno z operacijskimi sistemi). Vsebina te aplikacije se lahko spremeni brez predhodnega obvestila. Prav tako se lahko aplikacija brez predhodnega obvestila posodobi ali ukine.

[7] Namestite aplikacijo Spotify, Endel ali Apple Music in jo povežite z aplikacijo Auto Play. Storitve Auto Play, Spotify, Endel in Apple Music v nekaterih državah/regijah morda niso na voljo.

[8] Storitev v nekaterih državah ali regijah morda ni na voljo.

[9]Funkcije bodo na voljo poleti 2023.

[10] 8 ur (slušalke) + 16 ur (škatlica za polnjenje), skupaj 24 ur ob uporabi funkcije odpravljanja šumov in povezave Bluetooth®. 12 ur (slušalke) + 24 ur (škatlica za polnjenje), skupaj 36 ur s povezavo Bluetooth® brez uporabe funkcije za odpravljanje šumov.

[11] Polnilna plošča je naprodaj ločeno. Škatlica za polnjenje je združljiva z brezžičnimi polnilnimi ploščami, ki ustrezajo standardu Qi. Odvisno od uporabljene polnilne plošče morda ne bo mogoče zagotoviti ustreznega polnjenja.

[12] Razen zvočnega kanala naprave (cevke za izhod zvoka), prezračevalnih odprtin in odprtin mikrofona.

[13] Škatlica za polnjenje in ušesni čepki niso odporni na vodo.

[14] Reciklirana plastika je uporabljena v različnih delih ohišja slušalk in škatlice, kar pa se lahko spremeni.

[15] Odvisno od geografskega območja. Ne velja za premaze in lepilne materiale.

 

 

Prejmite posodobitve v vaš poštni nabiralnik

S klikom na "Naročite se" potrjujem, da sem prebral/a in se strinjam z Pravilnik o zasebnosti.