Sony Europe najavil nove televizorje BRAVIA XR 8K LED, 4K OLED in 4K LED z novim »kognitivnim procesorjem« XR

ucrmJojz8

Inovativen nov procesor oponaša človeške možgane in ponuja še nevideno vseobsegajoče doživetje ogleda 

Sony Europe je danes najavil prve televizorje s kognitivno inteligenco[1] na svetu. Novi televizorji BRAVIA XR spadajo v serijo televizorjev MASTER Series Z9J 8K LED, MASTER Series A90J in A80J OLED, ter X95J in X90J 4K LED.

Vgrajeni »kognitivni procesor XR«, osrednji del nove serije BRAVIA XR, uporablja popolnoma nove postopke obdelave, ki presegajo običajno umetno inteligenco (UI) in so zasnovani tako, da reproducirajo, kako ljudje vidimo in slišimo – ko ljudje opazimo objekte, se nezavedno osredotočimo na določene točke. Kognitivni procesor XR z vgrajeno kognitivno inteligenco zaslon razdeli na številna območja in zazna, kje na sliki se nahaja »žarišče«. Medtem ko je običajna UI sposobna zaznati in posamično analizirati elemente slike, kot so barva, kontrast in podrobnosti, lahko novi kognitivni procesor XR hkrati navzkrižno analizira vrsto elementov, tako kot to počnejo naši možgani. Tak način delovanja medsebojno uskladi vse elemente za kar najboljši končni rezultat, kar pomeni, da je vse na sliki sinhronizirano in življenjsko – in tega običajna umetna inteligenca ni sposobna.

Kognitivni procesor XR lahko analizira tudi položaj zvoka v signalu ter tako zvok popolnoma uskladi z dogajanjem na zaslonu, obenem pa tudi pretvori katerikoli zvok v 3D prostorski zvok ter tako zagotovi vrhunski realizem z izjemno zvočno kuliso. Procesor se uči, analizira in razume izjemno količino podatkov ter inteligentno optimizira vsako slikovno piko, kader in prizor za doseganje najbolj realistične slike in zvoka, kot ga je Sony zagotavljal do sedaj.

»Namen družbe Sony je nenehno inovirati na področju tehnologije TV za omogočanje kar najboljšega doživetja ogleda,« je dejal Masaomi Ando, vodja poslovne enote za televizorje pri Sony Europe. »Zahvaljujoč procesorski moči prvega kognitivnega procesorja na svetu[2], ki presega zmogljivosti običajne umetne inteligence, lahko novi televizorji BRAVIA XR resničnost prikažejo bolje kot kadarkoli prej.«

Ključni poudarki nove serije BRAVIA XR:

BRAVIA CORE™[3]: Storitev BRAVIA CORE™ predstavlja center zabave in je bila razvita v sodelovanju s podjetjem Sony Pictures Entertainment (SPE) z namenom dodati vrednost in prikazati edinstvena doživetja podjetja Sony. Uporabniki vseh novih modelov BRAVIA XR lahko uživajo v izboru najnovejših vrhunskih in klasičnih prednaloženih vsebin podjetja SPE[4] ter v največji zbirki vsebin IMAX Enhanced. BRAVIA CORE je prva storitev v panogi s tehnologijo Pure Stream™ in omogoča kakovost skorajda enakovredno UHD BD s pretokom do 80 Mb/s[5]. Več o tem sodelovanju si lahko preberete na: https://www.sony.net/bravia-core

Google TV: Najavljeni modeli predstavljajo tudi Google TV, popolnoma novo doživetje zabave, ki združuje filme, oddaje, neposredne prenose in vse ostalo, kar ponujajo aplikacije in naročniška razmerja[6] ter te vsebine ureja izključno za vas. Enostavno poiščite želene vsebine s prilagojenimi priporočili in ustvarite zaznamke za oddaje in filme v enem samem seznamu predvajanja (Watchlist), ki bo vseboval vse, kar si želite ogledati. Uporabniki lahko vsebine na seznam predvajanja dodajajo tudi iz svojega telefona ali prenosnika z uporabo Google Search.

Združljivost s HDMI 2.1: Vsi televizorji BRAVIA XR so združljivi s standardom HDMI 2.1, vključno s 120 sličicami na sekundo v ločljivosti 4K, spremenljivo hitrostjo osveževanja (VRR)[7], samodejnim načinom nizke zakasnitve (ALLM) in eARC ter tako podpirajo višje ločljivosti in hitrejše osveževanje zaslona, idealno za prihajajočo generacijo videoiger.

Tehnologija zvoka Sound-from-Picture Reality™: Poleg najboljše kakovosti slike v razredu, novi kognitivni procesor XR ponuja tudi neverjeten zvok z uporabo tehnologije realnega zvoka Sound-from-Picture Reality™, ki položaj zvoka uskladi s prikazano sliko na zaslonu ter tako omogoča edinstveno in resničnosti podobno doživetje.

Glasovno upravljanje: Prostoročno glasovno upravljanje, del televizorjev Sony, ki podpirajo Google TV[8], vam omogoča, da odložite vaš daljinski upravljalnik in za iskanje zabave, odgovore na vprašanja in upravljanje s televizorjem in pametnimi domačimi napravami uporabite vaš glas. Poskusite z denimo »Hey Google, turn on the TV« ali »Hey Google, what should I watch?«

Združljivost s pametnimi zvočniki: Naprave, ki so združljive s storitvama Google Assistant in Amazon Alexa[9], omogočajo predvajanje in upravljanje z videoposnetki na portalu Youtube z zvočniki Google Nest[10] in preklop med kanali ali spremembo glasnosti z Google Home in Amazon Alexa.

Slika in zvok, kot si ju je zamislil ustvarjalec: Tudi novi modeli očem in ušesom gledalcev prinašajo natančno to, kar so si zamislili ustvarjalci vsebin, kar omogočajo z načinom Netflix Calibrated, ki nudi ogled Netflixovih vsebin v studijski kakovosti, in načinom IMAX® Enhanced™, ki v domove prinaša digitalno obdelano sliko in zvok IMAX ter IMAX izboljšani način (IMAX Enhanced), ki je optimiziran za predvajanje kinematografskih vsebin.

Novi modeli televizorjev Sony in ključne lastnosti

Serijo MASTER Z9J 8K LED TV (modela 85” in 75”) odlikuje:

Kognitivni procesor XR, ki razume, kako ljudje vidimo in slišimo ter tako ponuja revolucionarno doživetje, ki gledalce v celoti pritegne v ogled njihovih najljubših vsebin.

Procesor v sodelovanju s preciznostjo zaslonske tehnologije Full Array LED in tehnologijami XR Triluminos ProXR Contrast Booster ter XR 8K Upscaling omogoča vrhunski realizem v ločljivosti 8K z intenzivnim kontrastom med temnimi in svetlimi deli slike.

Najnovejša tehnologija XR Motion Clarity, ki navzkrižno analizira podatke in tako akcijo na zaslonu ohranja ostro, gladko, svetlo in jasno.

Tehnologija X-Wide Angle, ki zagotavlja živahne in realne barve iz katerega koli zornega kota in hkrati ohranja več svetlosti.

Tehnologija Acoustic Multi-Audio, ki prinaša kinematografski prostorski zvok in njegovo natančno pozicioniranje, kar zagotavlja popolno harmonijo med sliko in zvokom.

BRAVIA CORE™3: Storitev BRAVIA CORE™ predstavlja center zabave in je bila razvita v sodelovanju s podjetjem Sony Pictures Entertainment (SPE) z namenom dodati vrednost in prikazati edinstvena doživetja podjetja Sony. Uporabniki vseh novih modelov BRAVIA XR lahko uživajo v izboru najnovejših vrhunskih in klasičnih prednaloženih vsebin podjetja SPE4 ter v največji zbirki vsebin IMAX Enhanced. BRAVIA CORE je prva storitev v panogi s tehnologijo Pure Stream™ in omogoča kakovost skorajda enakovredno UHD BD s pretokom do 80 Mb/s[11]. Več o tem sodelovanju si lahko preberete na: https://www.sony.net/bravia-core

Hiter dostop do vrste vsebin in storitev z Google TV6.

Enostavna povezljivost z velikim številom naprav, vključno z Apple® AirPlay® 2 in HomeKit™[12].

Združljivost z Alexa in Google Assistant.

Glasovno upravljanje in pomočnik Google Assistant, ki ponujata pametnejšo doživetje ogleda.

Tehnologija X-Anti Reflection, ki bistveno zmanjša odsev in omogoča ogled brez motenj.

Združljivost s standardom HDMI 2.1, vključno s 120 sličicami na sekundo v ločljivosti 4K, spremenljivo hitrostjo osveževanja (VRR), samodejnim načinom nizke zakasnitve (ALLM) in eARC.

Podpora za vseobsegajoč zvok Dolby Vision® HDR in Dolby Atmos®, ki bo vsebine preoblikovala z izjemno živopisno sliko in neverjetnim premikajočim se zvokom[13].

Tehnologija Ambient Optimization, ki optimizira kakovost slike in zvoka glede na prostor.

Minimalistična zasnova zaslon pokrije z enotnim steklenim panelom, ki je naravno eleganten in gledalcem omogoča, da ostanejo osredotočeni na sliko brez odvračanja pozornosti.

Stojalo s tremi položaji, ki ponuja tri možnosti postavitve, vključno s položajem, ki zasede kar najmanj prostora, položajem hero za odstranitev motečih dejavnikov in položajem za paličasti zvočnik, ki TV aparat povzdigne in omogoča integracijo takega zvočnika.

Način Netflix Calibrated Mode ponuja vsebine Netflix v studijski kakovosti, IMAX® Enhanced™ pa prinaša digitalno obdelano sliko IMAX in vseobsegajoči zvok z uporabo standarda DTS[14].

Storitev Calman® Ready, ki ponuja napredne možnosti kalibracije in fine nastavitve, ki jih običajni način za nastavitev slike ne omogoča.

Serijo MASTER A90J OLED TV (modeli 83'', 65'' in 55'') odlikujejo:

Kognitivni procesor XR, ki razume, kako ljudje vidimo in slišimo ter tako ponuja revolucionarno doživetje, ki gledalce v celoti pritegne v ogled njihovih najljubših vsebin.

Kontrast XR OLED, ki prilagodi svetlost in črnine za višji kontrast med svetlimi in temnimi deli slike, tehnologija XR Triluminos Pro pa prinaša širšo paleto, ki omogoča reprodukcijo subtilnih razlik, ki jih v okolici zaznamo z očmi.

Tehnologija XR Motion Clarity, ki natančno nadzira premikajoče se objekte na sliki in tako izboljšuje ostrino in zmanjšuje izgube svetlosti med prizori, ki prikazujejo hitro gibanje.

BRAVIA CORE™3Storitev BRAVIA CORE™ predstavlja center zabave in je bila razvita v sodelovanju s podjetjem Sony Pictures Entertainment (SPE) z namenom dodati vrednost in prikazati edinstvena doživetja podjetja Sony. Uporabniki vseh novih modelov BRAVIA XR lahko uživajo v izboru najnovejših vrhunskih in klasičnih prednaloženih vsebin podjetja SPE4 ter v največji zbirki vsebin IMAX Enhanced. BRAVIA CORE je prva storitev v panogi s tehnologijo Pure Stream™ in omogoča kakovost skorajda enakovredno UHD BD s pretokom do 80 Mb/s5. Več o tem sodelovanju si lahko preberete na: https://www.sony.net/bravia-core

Hiter dostop do vrste vsebin in storitev z Google TV6.

Enostavna povezljivost z velikim številom naprav, vključno z Apple® AirPlay® 2 in HomeKit™11.

Združljivost z Alexa in Google Assistant.

Način Netflix Calibrated Mode ponuja vsebine Netflix v studijski kakovosti, IMAX® Enhanced™ pa prinaša digitalno obdelano sliko IMAX in vseobsegajoči zvok z uporabo standarda DTS.

Storitev Calman® Ready, ki ponuja napredne možnosti kalibracije in fine nastavitve, ki jih običajni način za nastavitev slike ne omogoča.

Tehnologija izboljševanja slike XR 4K Upscaling, ki signal v ločljivosti 2K pretvori v signal, ki je skoraj enak kakovosti 4K za neverjetno realistično sliko, polno podrobnosti.

Združljivost s standardom HDMI 2.1, vključno s 120 sličicami na sekundo v ločljivosti 4K, spremenljivo hitrostjo osveževanja (VRR)7, samodejnim načinom nizke zakasnitve (ALLM) in eARC.

Izboljšana tehnologija Acoustic Surface Audio+ prinaša kinematografski prostorski zvok in njegovo bolj natančno pozicioniranje, kar zagotavlja popolno harmonijo med sliko in zvokom.

Podpora za vseobsegajoč zvok Dolby Vision® HDR in Dolby Atmos®, ki bo vsebine preoblikovala z izjemno živopisno sliko in neverjetnim premikajočim se zvokom12.

Tehnologija Ambient Optimization, ki optimizira kakovost slike in zvoka glede na prostor.

Stojalo z dvema položajema[15]ponuja dve možnosti postavitve, vključno s položajem hero za odstranitev motečih dejavnikov in položajem za paličasti zvočnik, ki televizor povzdigne in omogoča integracijo takega zvočnika.

Minimalistična zasnova z neprekinjenim robom Seamless Edge[16], ki zaslon prekrije z naravno elegantnim enotnim steklenim panelom, ki gledalcem omogoča, da ostanejo osredotočeni na sliko, brez odvračanja pozornosti.

Glasovno upravljanje in pomočnik Google Assistant, ki ponujata pametnejšo doživetje ogleda.

Serijo A80J OLED TV (modeli 77”, 65” in 55”) odlikujejo:

Kognitivni procesor XR, ki razume, kako ljudje vidimo in slišimo ter tako ponuja revolucionarno doživetje, ki gledalce v celoti pritegne v ogled njihovih najljubših vsebin.

Kontrast XR OLED poveča svetlost in črnine za višji kontrast med svetlimi in temnimi deli slike, tehnologija XR Triluminos Pro pa prinaša širšo paleto, ki omogoča reprodukcijo subtilnih razlik, ki jih v okolici zaznamo z očmi.

Tehnologija XR Motion Clarity, ki natančno nadzira premikajoče se objekte na sliki in tako izboljšuje ostrino in zmanjšuje izgube svetlosti med prizori, ki prikazujejo hitro gibanje.

Izboljšana tehnologija Acoustic Surface Audio+ prinaša kinematografski prostorski zvok in njegovo bolj natančno pozicioniranje, kar zagotavlja popolno harmonijo med sliko in zvokom.

Stojalo s tremi položaji, ki ponuja tri možnosti postavitve, vključno s položajem, ki zasede kar najmanj prostora, položajem hero za odstranitev motečih dejavnikov in položajem za paličasti zvočnik, ki TV aparat povzdigne in omogoča integracijo takega zvočnika.

BRAVIA CORE™3Storitev BRAVIA CORE™ predstavlja center zabave in je bila razvita v sodelovanju s podjetjem Sony Pictures Entertainment (SPE) z namenom dodati vrednost in prikazati edinstvena doživetja podjetja Sony. Uporabniki vseh novih modelov BRAVIA XR lahko uživajo v izboru najnovejših vrhunskih in klasičnih prednaloženih vsebin podjetja SPE4 ter v največji zbirki vsebin IMAX Enhanced. BRAVIA CORE je prva storitev v panogi s tehnologijo Pure Stream™ in omogoča kakovost skorajda enakovredno UHD BD s pretokom do 80 Mb/s5. Več o tem sodelovanju si lahko preberete na: https://www.sony.net/bravia-core

Hiter dostop do vrste vsebin in storitev z Google TV6.

Enostavna povezljivost z velikim številom naprav, vključno z Apple® AirPlay® 2 in HomeKit™11.

Združljivost z Alexa in Google Assistant.

Tehnologija izboljševanja slike XR 4K Upscaling, ki signal v ločljivosti 2K pretvori v signal, ki je skoraj enak kakovosti 4K za neverjetno realistično sliko, polno podrobnosti.

Združljivost s standardom HDMI 2.1, vključno s 120 sličicami na sekundo v ločljivosti 4K, spremenljivo hitrostjo osveževanja (VRR)7, samodejnim načinom nizke zakasnitve (ALLM) in eARC.

Podpora za vseobsegajoč zvok Dolby Vision® HDR in Dolby Atmos®, ki bo vsebine preoblikovala z izjemno živopisno sliko in neverjetnim premikajočim se zvokom12.

Tehnologija Ambient Optimization, ki optimizira kakovost slike in zvoka glede na prostor.

Minimalistična zasnova zaslon pokrije z enotnim steklenim panelom, ki je naravno eleganten in gledalcem omogoča ostati osredotočen na sliko, brez odvračanja pozornosti.

Glasovno upravljanje in pomočnik Google Assistant, ki ponujata pametnejšo doživetje ogleda[17].

Način Netflix Calibrated Mode ponuja vsebine Netflix v studijski kakovosti, IMAX® Enhanced™ pa prinaša digitalno obdelano sliko IMAX in vseobsegajoči zvok z uporabo standarda DTS.

Storitev Calman® Ready, ki ponuja napredne možnosti kalibracije in fine nastavitve, ki jih običajni način za nastavitev slike ne omogoča.

Serijo X95J 4K LED TV (modeli 85”, 75” in 65”)odlikujejo:

Kognitivni procesor XR, ki razume, kako ljudje vidimo in slišimo ter tako ponuja revolucionarno doživetje, ki gledalce v celoti pritegne v ogled njihovih najljubših vsebin.

Minimalistična zasnova z neprekinjenim robom Seamless Edge, ki zaslon prekrije z naravno elegantnim enotnim steklenim panelom, ki gledalcem omogoča ostati osredotočen na sliko, brez odvračanja pozornosti.

Tehnologija X-Wide Angle, ki zagotavlja živahne in realne barve iz kateregakoli kota in hkrati ohranja več svetlosti.

Procesor v sodelovanju s preciznostjo zaslonske tehnologije Full Array LED in tehnologijama XR Triluminos Pro in XR Contrast Booster ponuja vrhunski realizem v ločljivosti 8K z intenzivnim kontrastom med temnimi in svetlimi deli slike.

Najnovejša tehnologija XR Motion Clarity, ki navzkrižno analizira podatke in tako akcijo na zaslonu ohranja ostro, gladko, svetlo in jasno.

Tehnologija Acoustic Multi-Audio, ki prinaša kinematografski prostorski zvok in njegovo natančno pozicioniranje, kar zagotavlja popolno harmonijo med sliko in zvokom.

Podpora za vseobsegajoč zvok Dolby Vision® HDR in Dolby Atmos®, ki bo vsebine preoblikovala z izjemno živopisno sliko in neverjetnim premikajočim se zvokom12.

Tehnologija X-Anti Reflection, ki bistveno zmanjša odsev in prinaša ogled brez motenj[18].

Tehnologija izboljševanja slike XR 4K Upscaling, ki signal v ločljivosti 2K pretvori v signal, ki je skoraj enak kakovosti 4K za neverjetno realistično sliko, polno podrobnosti.

Združljivost s standardom HDMI 2.1, vključno s 120 sličicami na sekundo v ločljivosti 4K, spremenljivo hitrostjo osveževanja (VRR)7, samodejnim načinom nizke zakasnitve (ALLM) in eARC.

Tehnologija Ambient Optimization, ki optimizira kakovost slike in zvoka glede na prostor.

Stojalo s tremi položaji, ki ponuja tri možnosti postavitve, vključno s položajem, ki zasede kar najmanj prostora, položajem hero za odstranitev motečih dejavnikov in položajem za paličasti zvočnik, ki TV aparat povzdigne in omogoča integracijo takega zvočnika[19].

BRAVIA CORE™3Storitev BRAVIA CORE™ predstavlja center zabave in je bila razvita v sodelovanju s podjetjem Sony Pictures Entertainment (SPE) z namenom dodati vrednost in prikazati edinstvena doživetja podjetja Sony. Uporabniki vseh novih modelov BRAVIA XR lahko uživajo v izboru najnovejših vrhunskih in klasičnih prednaloženih vsebin podjetja SPE4 ter v največji zbirki vsebin IMAX Enhanced. BRAVIA CORE je prva storitev v panogi s tehnologijo Pure Stream™ in omogoča kakovost skorajda enakovredno UHD BD s pretokom do 80 Mb/s5. Več o tem sodelovanju si lahko preberete na: https://www.sony.net/bravia-core

Hiter dostop do vrste vsebin in storitev z Google TV6.

Enostavna povezljivost z velikim številom naprav, vključno z Apple® AirPlay® 2 in HomeKit™11.

Združljivost z Alexa in Google Assistant.

Glasovno upravljanje in pomočnik Google Assistant, ki ponujata pametnejšo doživetje ogleda.

Način Netflix Calibrated Mode ponuja vsebine Netflix v studijski kakovosti, IMAX® Enhanced™ pa prinaša digitalno obdelano sliko IMAX in vseobsegajoči zvok z uporabo standarda DTS13.

Storitev Calman® Ready, ki ponuja napredne možnosti kalibracije in fine nastavitve, ki jih običajni način za nastavitev slike ne omogoča.

Serijo X90J 4K LED TV (modeli 75”, 65”, 55” in 50”) odlikujejo:

Kognitivni procesor XR, ki razume, kako ljudje vidimo in slišimo ter tako ponuja revolucionarno doživetje, ki gledalce v celoti pritegne v ogled njihovih najljubših vsebin.

Procesor v sodelovanju s preciznostjo zaslonske tehnologije Full Array LED in tehnologijama XR Triluminos Pro in XR Contrast Booster ponuja vrhunski realizem z intenzivnim kontrastom med temnimi in svetlimi deli slike.

Najnovejša tehnologija XR Motion Clarity, ki navzkrižno analizira podatke in tako akcijo na zaslonu ohranja ostro, gladko, svetlo in jasno.

Tehnologija izboljševanja slike XR 4K Upscaling, ki signal v ločljivosti 2K pretvori v signal, ki je skoraj enak kakovosti 4K za neverjetno realistično sliko, polno podrobnosti.

Združljivost s standardom HDMI 2.1, vključno s 120 sličicami na sekundo v ločljivosti 4K, spremenljivo hitrostjo osveževanja (VRR)7, samodejnim načinom nizke zakasnitve (ALLM) in eARC.

Tehnologija Acoustic Multi-Audio in tehnologija obdelave zvoka, ki ustvarita zvok, ki se popolnoma prilega dogajanju na zaslonu.

Tehnologija Ambient Optimization, ki z uporabo svetlobnega senzorja samodejno prilagodi svetlost slike in zvoka okolju, v katerem se nahaja gledalec.

Minimalistična zasnova z neprekinjeno površino poudarja zaslon na račun čim manjših robov, s čimer ohranja gledalčevo pozornost na tisto najpomembnejše – sliko.

BRAVIA CORE™3Storitev BRAVIA CORE™ predstavlja center zabave in je bila razvita v sodelovanju s podjetjem Sony Pictures Entertainment (SPE) z namenom dodati vrednost in prikazati edinstvena doživetja podjetja Sony. Uporabniki vseh novih modelov BRAVIA XR lahko uživajo v izboru najnovejših vrhunskih in klasičnih prednaloženih vsebin podjetja SPE4 ter v največji zbirki vsebin IMAX Enhanced. BRAVIA CORE je prva storitev v panogi s tehnologijo Pure Stream™ in omogoča kakovost skorajda enakovredno UHD BD s pretokom do 80 Mb/s5. Več o tem sodelovanju si lahko preberete na: https://www.sony.net/bravia-core

Hiter dostop do vrste vsebin in storitev z Google TV6.

Enostavna povezljivost z velikim številom naprav, vključno z Apple® AirPlay® 2 in HomeKit™11.

Podpora za vseobsegajoč zvok Dolby Vision® HDR in Dolby Atmos®, ki bo vsebine preoblikovala z izjemno živopisno sliko in neverjetnim premikajočim se zvokom12.

Združljivost z Alexa in Google Assistant.

Glasovno upravljanje in pomočnik Google Assistant, ki ponujata pametnejšo doživetje ogleda[20].

Način Netflix Calibrated Mode ponuja vsebine Netflix v studijski kakovosti, IMAX® Enhanced™ pa prinaša digitalno obdelano sliko IMAX in vseobsegajoči zvok z uporabo standarda DTS13.

Storitev Calman® Ready, ki ponuja napredne možnosti kalibracije in fine nastavitve, ki jih običajni način za nastavitev slike ne omogoča.

Ostali najavljeni modeli televizorjev (ki ne spadajo v serijo XR)

Serijo X85J 4K LED TV (modeli 85”, 75”, 65”, 55”, 50” in 43”) odlikujejo:

Slikovni procesor 4K HDR X1™ prikazuje več globine, tekstur in naravnih barv z tehnologijo digitalne obdelave HDR, ki temelji na objektih.

Tehnologijaobdelave slike 4K X-Reality™ PRO nadgradi vsako slikovno piko za izjemno jasnost prikaza. Napredne tehnike zmanjševanja šuma in baza vzorcev zagotavljajo, da je vsak prizor zvrhano poln realnih podrobnosti.

Zaslon z osveževanjem 100 Hz.

Združljivost s standardom HDMI 2.1, vključno s 120 sličicami na sekundo v ločljivosti 4K, spremenljivo hitrostjo osveževanja (VRR)7, samodejnim načinom nizke zakasnitve (ALLM)[21] in eARC.

Zvočniki X-Balanced prinašajo mogočno in vseobsegajočo zvočno kuliso.

Tehnologija Ambient Optimization, ki z uporabo svetlobnega senzorja samodejno prilagodi svetlost slike in zvoka okolju, v katerem se nahaja gledalec.

Minimalistična zasnova z neprekinjeno površino poudarja zaslon na račun čim manjših robov, s čimer ohranja gledalčevo pozornost na tisto najpomembnejše – sliko.

Hiter dostop do vrste vsebin in storitev z Google TV6.

Enostavna povezljivost z velikim številom naprav, vključno z Apple® AirPlay® 2 in HomeKit™11.

Podpora za vseobsegajoč zvok Dolby Vision® HDR in Dolby Atmos®, ki bo vsebine preoblikovala z izjemno živopisno sliko in neverjetnim premikajočim se zvokom12.

Združljivost z Alexa in Google Assistant.

Serijo X81J 4K LED TV (modeli 65”, 55”, 50” in 43”) odlikujejo:

Slikovni procesor 4K HDR X1™ prikazuje več globine, tekstur in naravnih barv z tehnologijo digitalne obdelave HDR, ki temelji na objektih.

Tehnologija obdelave slike 4K X-Reality™ PRO nadgradi vsako slikovno piko za izjemno jasnost prikaza. Napredne tehnike zmanjševanja šuma in baza vzorcev zagotavljajo, da je vsak prizor zvrhano poln realnih podrobnosti.

Zaslon z osveževanjem 50 Hz.

Združljivost s standardom HDMI 2.1 (eARC)

Zvočniki X-Balanced prinašajo mogočno in vseobsegajočo zvočno kuliso.

Tehnologija Ambient Optimization, ki z uporabo svetlobnega senzorja samodejno prilagodi svetlost slike in zvoka okolju, v katerem se nahaja gledalec.

Minimalistična zasnova poudarja zaslon na račun čim manjših robov, s čimer ohranja gledalčevo pozornost na tisto najpomembnejše – sliko.

Hiter dostop do vrste vsebin in storitev z Google TV6.

Enostavna povezljivost z velikim številom naprav, vključno z Apple® AirPlay® 2 in HomeKit™11.

Podpora za vseobsegajoč zvok Dolby Vision® HDR in Dolby Atmos®, ki bo vsebine preoblikovala z izjemno živopisno sliko in neverjetnim premikajočim se zvokom12.

Združljivost z Alexa in Google Assistant.

Serijo W800 (model 32'') HD LED TV odlikujejo:

Tehnologija BRAVIA Engine

Android TV omogoča takojšen dostop do filmov, TV oddaj in tisoče aplikacij in ga je moč uporabiti kot napravo za igranje videoiger. Ljubitelji TV oddaj se lahko prepustijo serijam in filmom z uporabo Google Play Movies & TV, Netflix, Amazon Prime Video, YouTube, in ostalih aplikacij.

Cene in razpoložljivost

Cene in razpoložljivost v maloprodaji v Evropi bodo sporočeni kasneje.

Za več informacij o novih televizorjih Sony, kliknite na povezavo do video najave za modele BRAVIA XR podjetja Sony ali obiščite spletno stran BRAVIA XR: https://www.sony.si/electronics/bravia-xr

Za več informacij o televizorjih Sony obiščite https://www.sony.si/electronics/tv/t/televizor

– KONEC –

[1] Vključno s procesorjem, ki navzkrižno analizira več slikovnih elementov v kombinaciji s točkami osredotočenja ter tako poustvari človeški zorni kot. Do vključno decembra 2020, ni nobena druga blagovna znamka specifično potrdila uporabo takega tipa kognitivne inteligence za njihove TV procesorje. Preverjeno s storitvijo Strategy Analytics.

[2] Od decembra 2020. Kognitivni procesor XR navzkrižno analizira več slikovnih elementov v kombinaciji s točkami osredotočenja ter tako poustvari človeški zorni kot. Preverjeno s strani storitve Strategy Analytics.

[3] Države in dostopnost bodo sporočene naknadno.

[4] Število in izbor vsebin se razlikuje med modeli in se lahko spremeni brez obvestila.

[5] Video storitev običajno potrebuje med 25 in 30 Mbps, odvisno od kakovosti internetne povezave.

[6] Za integrirane storitve Google TV veljajo pogoji, ki se lahko spremenijo ali prenehajo veljati brez obvestila.

[7] VRR potrebuje posodobitev strojne opreme.

[8] Združljive naprave potrebujejo delujočo internetno povezavo. Glasovno iskanje je na voljo z uporabo priloženega daljinskega upravljalnika in aplikacije Android TV Remote Control za Android 4.0 ali novejše različice ali z uporabo aplikacije TV SideView podjetja Sony, ki je na voljo za Android 4.0.3 in novejše ter iOS 7.0 in novejše različice.

[9] Naprave, ki so združljive z Amazon Alexa (naprodaj ločeno) in s TV aparati podjetja Sony. Za uporabo je potreben uporabniški račun pri podjetju Amazon. Za dostop do nekaterih vsebin boste morebiti morali plačati naročnino. Tako TV aparati podjetja Sony kot naprave Alexa potrebujejo delujočo internetno povezavo. Alexa ne podpira vseh funkcije pametnega doma; seznam podprtih funkcij si oglejte v seznamu delujočih funkcij za napravo Alexa. Amazon, Echo, Alexa in vsi povezani logotipi so blagovne znamke podjetja Amazon.com, Inc. ali njegovih podružnic.

[10] Zvočniki Google Nest (naprodaj ločeno). Potrebujejo združljive naprave, povezane v isto domače brezžično omrežje. Aplikacijo Google Home se lahko prenesete iz iPhone App Store ali Google Play. Veljajo pogoji uporabe tretjih strank. Za omogočanje upravljanja mora uporabnik povezati združljive naprave. Po zaključenem prenosu aplikacije, lahko funkcijo Google Home povežete z napravo Sony za dostop do funkcije glasovnega upravljanja.

[11] Video storitev običajno potrebuje med 25 in 30 Mbps, odvisno od kakovosti internetne povezave.

[12] Funkcionalnost Apple® AirPlay® 2 in HomeKit™ bo na voljo na FY19 modelih ZF9, AF9, ZG9, AG9, XG95, XG85 (85", 75", 65" in 55"); FY20 modelih ZH8, A9, A8, XH95, XH90; in FY21 modelih Z9J, A90J, A80J, X95J, X90J, X85J, X81J/X80J. Funkcionalnost AirPlay 2 in HomeKit potrebuje iOS napravo, na kateri je nameščena vsaj iOS 12.3 ali novejša različica ali Mac z vsaj macOS 10.14.5. Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac, in macOS so blagovne znamke podjetja Apple Inc., registrirane v ZDA in ostalih državah.

[13] Potrošniki si lahko filme in TV oddaje v Dolby Vision in Dolby Atmos ogledajo z uporabo združljivih storitev za pretakanje, kot je Netflix, z uporabo aplikacij za pretakanje, ki so nameščene na TV aparatu, ali z uporabo združljivega predvajalnika multimedijskih vsebin, ki je s TV aparatom povezan s HDMI. Za slednje potrebujete HDMI® kabel, ki je naprodaj ločeno.

[14] Potreben je uporabniški račun Netflix. Dostopnost vsebin 4K Ultra HD je odvisna od naročniškega razmerja Netflix, internetne storitve, zmogljivosti naprave in razpoložljivosti vsebin. www.netflix.com/termsofuse

[15] Model z diagonalo 211 cm (83'') je opremljen s stojalom s tremi položaji

[16] Rob Seamless Edge le za modela z diagonalo 165 cm (65'') in 140 cm (55''). Model z diagonalo 211 cm (83'') je opremljen z aluminijastim robom.

[17] Odvisno od države.

[18] Ni na voljo za model z diagonalo 165 cm (65'').

[19] Model z diagonalo 165 cm (65'') je opremljen s stojalom z dvema položajema.

[20] Odvisno od države.

[21] ALLM potrebuje posodobitev strojne opreme.

Prejmite posodobitve v vaš poštni nabiralnik

S klikom na "Naročite se" potrjujem, da sem prebral/a in se strinjam z Pravilnik o zasebnosti.