Sony je napovedal nov sprejemnik TA-AN1000 s tehnologijo 360 Spatial Sound Mapping – 7,2-kanalni ojačevalnik AV

Novi ojačevalnik TA-AN1000 ponuja vrsto novih funkcij, ki zagotavljajo izjemno izkušnjo pri gledanju filmov, igranju iger in drugih aktivnostih.

AN1000_Hero_Shot-Large.jpg

Sonyjev visoko pričakovani 7,2-kanalni ojačevalnik AV z ločljivostjo 8K in tehnologijo 360 Spatial Sound Mapping TA-AN1000 ponuja številne izboljšave, ki prinašajo izjemno izkušnjo gledanja ter podporo najnovejšim video formatom, vključno z 8K in 4K120, kar omogoča realistično kinematografsko doživetje. ​

Pristna kinematografska izkušnja v udobju doma

TA-AN1000 odlikuje revolucionarna tehnologija 360 Spatial Sound Mapping, ki ustvarja edinstveno in neverjetno prepričljivo kinematografsko zvočno izkušnjo s pomočjo navideznih zvočnikov v udobju domače dnevne sobe. Sonyjeva tehnologija samodejnega usmerjanja Digital Cinema Auto Calibration IX (D.C.A.C. IX) najprej izmeri ustrezne pozicijske informacije in na njihovi podlagi ustvari fantomske zvočnike, katerih zvok v celoti obda ljubitelje filma in jim omogoča, da se povsem potopijo v film in doživijo vsak dih, korak in besedo, kot da bi bili tudi sami del dogajanja na zaslonu. Najnovejša različica samodejne kalibracije podjetja Sony, omogoča popravljanje razdalje, kota, zvočnega tlaka in frekvenčnega odziva vsakega zvočnika z uporabo 3D merjenja postavitve zvočnikov s priloženim kalibracijskim mikrofonom. Poleg tega funkcija Auto Phase Matching uskladi fazo različnih zvočnikov in tako uravnoteži postavitev zvočnikov, zamik ali fazni premik ter ponuja še boljšo izkušnjo potopitve v film.

S pomočjo modela TA-AN1000 je mogoče ustvariti idealno postavitev zvočnikov za vsak domači kino, saj ponuja 360 Spatial Sound Mapping in podporo standardom, vključno z Dolby Atmos® in DTS:X®.

Visokokakovostno vizualno doživetje tako za filme kot tudi iger

Uživajte v filmih na nov način zahvaljujoč vključitvi HDR10, HLG, Dolby Vision🄬 in 8K ter IMAX® Enhanced na najnovejšem modelu TA-AN1000. Predvajanje z uporabo TA-AN1000 ohrani originalno kakovost slike in tako ljubiteljem filmov omogoča celovito potopitev v dogajanje na zaslonu. Tudi igranje iger z uporabo TA-AN1000 postane veliko bolj navdušujoče in realistično, saj ojačevalnik podpira najnovejše formate, kot so 4K120, spremenljivo stopnjo osveževanja (VRR) in samodejni način za nizko zakasnitev (ALLM) preko HDMI 2.1 in vam tako omogoča boljše odzivanje na dogajanje v igri sami.

TA-AN1000 prav tako omogoča uporabo tehnologije za pozicioniranje zvoka Auto HDR Tone Mapping in tehnologije Auto Genre Picture Mode na združljivih televizorjih BRAVIA za boljšo izkušnjo igranja na PlayStation 5.

Oživite svojo glasbo

Odkrijte nov način poslušanja s podporo za tehnologijo 360 Reality Audio1, ki bo poudaril neverjetno kakovost glasbe. Izkusite glasbo na način kot so si ga zamislili ustvarjalci z uporabo zvoka visoke ločljivosti (High-Resolution Audio) in izkoristite možnost digitalnega pretočnega (Direct Stream Digital) brez konverzije za doživetje digitalnega zvoka v celoti ter brez izgube prvotne kakovosti.

Poleg tega TA-AN1000 omogoča enostaven dostop do glasbenih aplikacij. Pametne naprave lahko z ojačevalnikom povežete z uporabo brezžične tehnologije Bluetooth® ter uporabljate storitve kot so Spotify ConnectTM, Chromecast2, Apple Airplay 2 in Works with Sonos3. Glasbeni sladokusci še nikoli niso imeli na voljo toliko možnosti za uživanje v glasbi svojih najljubših izvajalcev.

Odlična povezljivost s televizorji Sony in zvočniki

Če ojačevalnik TA-AN1000 povežete s televizorjem BRAVIA s funkcijo Acoustic Centre Sync4, se zvok iz televizorja združi z zvokom središčnega zvočnika, kar ustvari izjemno zvočno izkušnjo, kjer se zdi kot da govor prihaja neposredno iz ust likov na zaslonu, kar še dodatno poglobi vašo izkušnjo ogleda.

Poleg tega se TA-AN1000 brezhibno integrira v meni hitrih nastavitev na televizorju BRAVIA, kar omogoča, da spreminjate funkcije, kot je zvočno polje ojačevalnika, kar lahko storite kar s televizijskim daljinskim upravljalnikom5. S tem lahko preprosto upravljate glasnost televizorja in izdelka, ne da bi morali uporabljati več daljinskih upravljalnikov.

Nastavitev TA-AN1000 je zelo enostavna, saj vam nova in intuitivna vodena nastavitev omogoča postavitev zvočnikov in nastavitev ločenih območij po vašem domu ter s tem zagotovi njihovo popolno postavitev.

Poleg tega lahko TA-AN1000 brezžično povežete s Sonyjevimi dodatnimi zvočniki, vključno z brezžičnimi zadnjimi zvočniki SA-RS5 in SA-RS3S ter brezžičnimi nizkotonskimi zvočniki SA-SW5 in SA-SW36, kar vam zagotavlja še večjo fleksibilnost pri postavitvi zvočnega sistema ter še boljšo izkušnjo ogleda filmov in poslušanja glasbe.

Brezžični nizkotonec SA-SW5/SA-SW3 (naprodaj ločeno) doda močan basovski zvok, zadnji zvočnik SA-RS5/SA-RS3S (naprodaj ločeno) pa ponuja še več kinematografskih užitkov, vključno s prostorskim zvokom7.

S trajnostnostjo v mislih

Sony se zavzema za manjšo uporabo plastike pri svojih izdelkih in embalaži. TA-AN1000 uporablja posebej razvito reciklirano plastiko8 za več komponent izdelka s čimer omogoča izjemne akustične zmogljivosti in obenem zmanjšuje vpliv na okolje Embalaža je sestavljena iz približno 95 %9 recikliranega papirja in papirnatih materialov.

Cene in razpoložljivost
TA-AN1000 je na voljo od junija 2023 po priporočeni maloprodajni ceni 1000 evrov.

KONEC

O podjetju Sony Corporation

Sony Corporation je odgovoren za poslovanje na področju zabave, tehnologije in storitev (ET&S) v skupini Sony. Z vizijo "nadaljnje zagotavljanje Kando in Anshin* ljudem in družbi po vsem svetu s pomočjo tehnološkega napredka in novih izzivov" bo Sony ustvarjal izdelke in storitve na področjih domače zabave in zvoka, slikovnih tehnologij ter mobilnih komunikacij.

Obe besedi sta japonski izraz, pri čemer Kando pomeni čustvo, Anshin pa ima različne pomene, kot so občutek varnosti, zanesljivosti in zaupanja.

1 Zahteva prenos aplikacije Sony | Music Center. Morda bo potrebna naročnina na združljivo spletno glasbeno storitev ter upoštevanje pogojev in pristojbin tretjih oseb. Združljive storitve morda ne bodo na voljo v določenih državah/regijah. Za preverjanje združljivosti aplikacije in storitve obiščite spletno stran https://www.sony.net/360RA/.

2 Google, Google Home in Chromecast built-in so blagovne znamke podjetja Google LLC. Google Assistant ni na voljo v določenih jezikih in državah/regijah.

3 Sonos so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke podjetja Sonos, Inc.

4 Acoustic Center Sync deluje s kompatibilnim televizorjem BRAVIA™ in/ali vašim središčnim zvočnikom. Acoustic Center Sync deluje s naslednjimi modeli: serija A95L, serija X96L, serija A80L, serija X90L, serija Z9K, serija A95K, serija A90K, serija A80K, serija A75K, serija X95K, serija X90K, serija Z9J, serija A90J, serija A80J, serija X95J. Razpoložljivost izdelka se razlikuje glede na države/regije. Zahtevana sta tako HDMI kabel (ni priložen) kot stereo mini kabel (ni priložen).

5 Integriran uporabniški vmesnik deluje s naslednjimi modeli: serija A95L, serija X96L, serija A80L, serija X90L, serija Z9K, serija A95K, serija A90K, serija A80K, serija A75K, serija X95K, serija X90K, serija X90S, serija X85K, serija X80K, serija Z9J, serija A90J, serija A80J, serija X95J, serija X90J, serija X85J, serija X80J. Razpoložljivost izdelka se razlikuje glede na države in regije. Potrebna je povezava HDMI.

6 TA-AN1000 se lahko hkrati poveže z dvema brezžičnima nizkotoncema istega modela.

7 Razpoložljivost izdelka se razlikuje glede na države/regije.

8 Reciklirana plastika se morda ne uporablja za nekatere dele glede na čas proizvodnje.

9 Izvzeti so premazni in lepilni materiali.

 

Prejmite posodobitve v vaš poštni nabiralnik

S klikom na "Naročite se" potrjujem, da sem prebral/a in se strinjam z Pravilnik o zasebnosti.