Sony praznuje 10 let brezzrcalnih fotoaparatov in fotoaparatov polnega formata serije Alpha

Sony praznuje 10 let brezzrcalnih fotoaparatov in fotoaparatov polnega formata serije Alpha

Alpha.webp

 

Najpomembnejši mejniki:

2013: Fotografsko pokrajino je za vedno spremenil prihod prvih brezzrcalnih fotoaparatov polnega formata Sony Alpha 7 in Alpha 7R. Pionirska modela sta pomenila začetek neprekinjenega razvoja serije Alpha.

2014: Manj kot leto kasneje je Sony predstavil različico S in postavil nove standarde zmogljivosti v šibki svetlobi z visokimi vrednostmi ISO ter na področju videoposnetkov v ločljivosti 4K.

2015: Fotoaparat Alpha 7R II, opremljen z revolucionarnim slikovnim senzorjem polnega formata z ločljivostjo 42,4 milijona točk in osvetlitvijo od zadaj, je postavil nove standarde na področju fotografije.

2017: Fotoaparat Alpha 9, predstavljen leta 2017, je prinesel neprekinjeno tiho fotografiranje z navdušujočimi 20 slikami na sekundo brez vmesne zatemnitve iskala. Na področju športne fotografije je fotografom s tem omogočil veliko konkurenčno prednost v primerjavi z drugimi fotoaparati DSLR.

2020: Sony je predstavil fotoaparat Alpha 7C, najmanjši in najlažji fotoaparat polnega formata na svetu z brezkompromisno zmogljivostjo in kompaktno zasnovo.

2021: Alpha 1, prvi brezzrcalni fotoaparat polnega formata, ki združuje slikovni senzor ločljivosti 50,1 milijona točk, snemanje v ločljivosti 8K in še mnoge druge novosti, je z revolucionarnimi možnostmi za fotografe in snemalce naznanil novo obdobje na področju profesionalnega upodabljanja.

2022: Predstavljen je bil Alpha 7R V, prvi fotoaparat serije Alpha s procesorjem za samodejno ostrenje, ki uporablja umetno inteligenco. Vrhunsko procesiranje z umetno inteligenco uporablja natančne podatke o obliki človeškega telesa in njegovem položaju. V primerjavi s sistemi, ki zaznavajo samo obraz in oči, močno izboljša natančnost prepoznavanja, hkrati pa vključuje tudi prepoznavanje drugih vrst subjektov, kot so živali, vozila in insekti.

V obeležitev 10-letnice je Sony pripravil zbirko najboljših fotografij, posnetih v zadnjih desetih letih s fotoaparati polnega formata serije Alpha.

 

Podajte se na vizualno popotovanje in se potopite v mojstrovine, zbrane v interaktivnem albumu. Na spodnji infografiki pa si oglejte zgodovino fotoaparatov Alpha ter spoznajte, s katerimi modeli so bile ustvarjene te izjemne vsebine.

Za več informacij o vsem, kar je povezano s fotoaparati Alpha, obiščite https://www.sony.co.uk/alphauniverse/.

 

Prejmite posodobitve v vaš poštni nabiralnik

S klikom na "Naročite se" potrjujem, da sem prebral/a in se strinjam z Pravilnik o zasebnosti.