BREZZRCALNI FOTOAPARAT APS-C SERIJE E

Fotoaparat α6300 serije E s senzorjem APS-C

ILCE-6300 / ILCE-6300L / ILCE-6300M
Slika Fotoaparat α6300 serije E s senzorjem APS-C

silverblack

Cene se začnejo pri:

PMPC

€ 1.236,90

(z DDV)

Samo ohišje

ILCE-6300

PMPC

€ 1.236,90

(z DDV)

Ohišje + zmogljiv objektiv z zoomom 16–50 mm

ILCE-6300L

PMPC

€ 1.345,80

(z DDV)

Ohišje + objektiv z zoomom 18–135 mm

ILCE-6300M

PMPC

€ 1.616,30

(z DDV)
Slike Fotoaparat α6300 serije E s senzorjem APS-C
Slike Fotoaparat α6300 serije E s senzorjem APS-C
Slike Fotoaparat α6300 serije E s senzorjem APS-C
Slike Fotoaparat α6300 serije E s senzorjem APS-C
Slike Fotoaparat α6300 serije E s senzorjem APS-C
Slike Fotoaparat α6300 serije E s senzorjem APS-C
Slike Fotoaparat α6300 serije E s senzorjem APS-C
Slike Fotoaparat α6300 serije E s senzorjem APS-C
Slike Fotoaparat α6300 serije E s senzorjem APS-C
Slike Fotoaparat α6300 serije E s senzorjem APS-C
Slike Fotoaparat α6300 serije E s senzorjem APS-C
Slike Fotoaparat α6300 serije E s senzorjem APS-C
Slike Fotoaparat α6300 serije E s senzorjem APS-C
Slike Fotoaparat α6300 serije E s senzorjem APS-C
Slike Fotoaparat α6300 serije E s senzorjem APS-C
Slike Fotoaparat α6300 serije E s senzorjem APS-C

Značilnosti

Slikovni CMOS-senzor Exmor™ s 24,2 milijona slikovnih pik

Novi CMOS-senzor Exmor s 24,2 milijona slikovnih pik zagotavlja višjo slikovno zmogljivost. Bakrene žice in izboljšano vezje omogočajo nižjo žično plast in učinkovitejše zbiranje svetlobe za slike z nizko stopnjo šuma in širokim razponom občutljivosti do ISO 51200. Baker izboljša hitrost branja in potencial za napredne posnetke 4K in Full HD s 120 sličicami na sekundo.

Hitri mehanizem za slikovno obdelavo BIONZ X™

Kako vrhunska hitrost, zmogljivost in učinkovitost slikovnega procesorja BIONZ X omogočata potencial in občutljivost novega slikovnega senzorja? Z algoritmom, optimiranim za novi slikovni senzor, kar omogoča vrhunsko ločljivost fotografij in videoposnetkov ter reprodukcijo boljših tekstur in podrobnosti, predvsem pri srednjim in visokih nastavitvah ISO

425 točk samodejnega ostrenja z faznim zaznavanjem

Fotoaparat α6300 ima največ točk (425) za samodejno ostrenje z faznim zaznavanjem središča, ki omogoča precej širšo in gostejšo pokritost s točkami samodejnega ostrenja, kar zagotavlja natančnejše, učinkovitejše in zanesljivejše ostrenje predmetov po celotnem kadru.

0,05-sek. hitro samodejno ostrenje

Fotoaparat α6300 ima najhitrejše (0,05-sek.) samodejno ostrenje z izboljšanim hitrim hibridnim samodejnim ostrenjem in neverjetno učinkovit mehanizem za slikovno obdelavo BIONZ X, ki izjemno natančno obdela velike količine informacij

Tehnologija za samodejno ostrenje z visoko gostoto

Nova tehnologija za samodejno ostrenje z visoko gostoto s točkami samodejnega ostrenja območje okoli predmeta pokrije s približno 7,5-krat višjo gostoto kot pri modelu 6000, kar zagotavlja vrhunsko natančnost in zanesljivo sledenje. Samo ta funkcija za samodejno ostrenje s faznim zaznavanjem središča lahko uporablja točke samodejnega ostrenja in spremlja premikajoče se predmete s tako vrhunsko natančnostjo.

Hitro neprekinjeno fotografiranje s pogledom v živo

S hitrim neprekinjenim fotografiranjem hitrosti do 11 sličic na sekundo jasno snemajte dogajanje. Ali pa izbirajte med tremi hitrostmi do 8 sličic na sekundo glede na razmere fotografiranja za neprekinjeno fotografiranje s pogledom v živo in zelo kratko zapoznitvijo na elektronskem iskalu ali LCD-zaslonu, da dobite občutek neposrednega snemanja z optičnim iskalom.

Samodejno ostrenje s faznim zaznavanjem središča za objektive serije A

Fotoaparat α6300 omogoča samodejno ostrenje s faznim zaznavanjem središča, tudi ko je nameščen objektiv serije A prek Sonyjevega adapterja z nastavkom (LA-EA3). Zato lahko izkoristite možnosti sistema samodejnega ostrenja z izjemno široko pokritostjo s 425 točkami za samodejno ostrenje z faznim zaznavanjem središča ter izjemno hitro in tekoče sledenje pri fotografiranju z objektivi serije E in drugimi.

XGA OLED Tru-Finder™

Fotoaparat α6300 ima visokokontrastno in jasno iskalo XGA OLED Tru-Finder visoke ločljivosti, ki zelo natančno predvaja temne in barve dele, in način za prikaz slik z višjo hitrostjo 120 sličic na sekundo (100 sličic na sekundo), zato je dogajanje vedno tekoče in ga enostavno spremljate s tem elektronskim iskalom.

Snemanje videoposnetkov 4K

Snemanje videoposnetkov 4K s formatu Super 35 mm s prikazom vseh slikovnih pik brez združevanja omogoča približno 2,4-krat več informacij, kot jih je običajno potrebnih za 4K (QFHD: 3840 x 2160). Tolikšna količina podatkov je enakovredna podatkom 6K, zato jasno predvaja vrhunsko ločljivost pri slikah 4K.

Full HD s 120 sličicami na sekundo in 4-krat/5-krat počasnejšim snemanjem

Snemate lahko visokokakovostne posnetke Full HD, tudi z visoko hitrostjo 120 sličic na sekundo (100 sličic na sekundo) s samodejnim ostrenjem s sledenjem pri visoki bitni hitrosti do 100 Mb/s. Sicer pa lahko s fotoaparatom snemate tudi 4-krat/5-krat počasnejše videoposnetke, ko hitrost sličic nastavite na 30p (25p) ali 24p.

Fotografiranje v načinu S-Gamut/S-Log

Način S-Gamut/S-Log v postprodukciji opravi stopnjevanje barv, kar omogoča snemanje bolj izraznih videoposnetkov. Krivulji gama S-Log3 in S-Log2 imata širok dinamični razpon (do 1300 %) za boljše svetle in temne dele. Fotoaparat α6300 ima celo izjemen 14-stopenjski razpon pri nastavitvi gama S-Log3. Fotoaparat podpira tudi načine S-Gamut, S-Gamut3 in S-Gamut3. Sonyjev barvni prostor Cine. * S-Log2 in S-Log3 sta uporabljena pri obdelavi slik.

Oglejte si vodnik za pomoč za ustvarjalce

Tiho fotografiranje

Način tihega fotografiranja zaklop sproži neslišno, tudi pri neprekinjenem fotografiranju s hitrostjo do približno 3 sličice na sekundo s sledenjem AF/AE, zato je zelo primeren za fotografiranje dogodkov v zaprtih prostorih, narave na prostem in drugih prizorov, ki zahtevajo tišino. Način dodelite prilagodljivemu gumbu, da ga lahko vklopite/izklopite bolj intuitivno in manj vpadljivo.

Daljinski upravljalnik na dotik/izmenjava z enim dotikom

S pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom z daljinskim upravljalnikom na dotik lahko uporabljate kot iskalo/daljinski upravljalnik. Fotografije/videoposnetke z izmenjavo z enim dotikom pošljete v napravo za izmenjavo v SNS. V napravo s sistemom Android, ki podpira NFC, prek povezave Wi-Fi namestite aplikacijo Imaging Edge Mobile in se z napravo dotaknite fotoaparata, da ju povežete. Nimate tehnologije NFC? Nič zato, naprave lahko združite tudi prek nove kode QR.

Več o tem

Izboljšano hitro hibridno samodejno ostrenje za videoposnetke

Hitro hibridno samodejno ostrenje zagotavlja izjemno natančno samodejno ostrenje videoposnetkov, kar je idealno predvsem za snemanje v 4K. Sistem fotoaparata α6300 zagotavlja zelo visoko gostoto točk za samodejno ostrenje s faznim zaznavanjem ter ima prilagodljivo hitrost samodejnega ostrenja in občutljivost sledenja s samodejnim ostrenjem, zato lahko z orodji snemate izraznejše posnetke glede na pogoje in vašo domišljijo.

Samodejno ostrenje v povečevalu ostrenja

Samodejno ostrenje lahko uporabljate tudi med povečavo izbranega dela slike na iskalu ali LCD-zaslonu, na primer za natančnejšo prilagoditev ostrenja. To je idealno za makro fotografiranje, tudi ko je natančno ostrenje bistvenega pomena.

Samodejno ostrenje z zaklepom

Ta funkcija samodejno ohranja ostrenje premikajočega se predmeta. Enostavno poravnajte ciljni okvir in predmet, ki ga boste sledili, in pritisnite osrednji gumb. Če izgubite predmet, fotoaparat lahko zazna ta predmet in nadaljuje s samodejnim ostrenjem z zaklepom.

Razširjeno prilagodljivo območje

Ko izbrana točka samodejnega ostrenja izgubi predmet oziroma ni na premikajočem se predmetu, funkcija za razširitev prilagodljivega območja samodejno usmeri bližnje točke samodejno ostrenje, da takoj ponovno izostri predmet.

Oči so lahko vedno izostrene

Znatno natančnejše samodejno ostrenje oči (na voljo pri AF-C) zagotavlja dosledno uporabno samodejno ostrenje oči osebe, tudi če je ta v gibanju. To zanesljivo orodje je izjemno učinkovito pri zagotavljanju uspešnejših izostrenih portretov z manj neuspešnimi fotografijami. 

Visoka kakovost zvoka (priključek za mikrofon, komplet z adapterjem XLR) 

Fotoaparat poleg vtičnih mikrofonov podpira tudi linijski vhod iz profesionalnih zvočnih naprav s priključkom XLR prek ločenega kompleta z adapterjem XLR (XLR-K2M/XLR-K1M), ki omogoča povezavo z različnimi vrhunskimi mikrofoni. Tako lahko natančno prilagajate zvok in snemate vrhunske posnetke z nizko stopnjo šuma kinematografske kakovosti.

Jasna slika prek HDMI

Ta funkcija podpira ločljivost 4K in Full HD ter omogoča prenos nestisnjenega videoposnetka na zunanji snemalnik ali zaslon. To sliko lahko posnamete tudi s fotoaparatom tudi pri izhodnih signalih s to funkcijo.

Izboljšan prikaz game

Ta funkcija omogoča predvajanje slik v naravnem kontrastu med snemanjem z nastavitvijo gama S-Log, pretvarjanje S-Log2 in S-Log3 v gamo ITU709 (800 %) za spremljanje slik ali preverjanje med povečavo slike na LCD-zaslonu ali v iskalu.

Izboljšana funkcija Zebra

Poenostavite spremljanje osvetlitve, predvsem pri fotografiranju z nastavitvijo gama S-Log. Nastavite ciljno raven svetlosti videosignala na 0–109 %, nastavite razpon med +10 % in -10 % te vrednosti, pri čemer zebrasti vzorec označuje območja s to ravnijo osvetlitve v tem razponu. Nova najnižja nastavitev ravni svetlosti vas zanesljivo opozarja, da se izogibajte pretiranim poudarkom.

Trpežno ohišje iz magnezijeve zlitine

Trdno, trpežno in lahko ohišje fotoaparata α6300 je z notranjimi okvirji, zadnjim pokrovom, zgornjim pokrovom in sprednjim pokrovom iz magnezijeve zlitine močnejše od ohišij predhodnih modelov. Kompaktno ohišje je zasnovano za zanesljivo in trpežno uporabo, zato je primerno za zahtevno fotografiranje na terenu.  

Odpornost na prah in vlago

Zagotovite si brezskrbno snemanje v zahtevnih okoljih, ki ga omogoča učinkovita odpornost na prah in vlago, ki pomaga preprečevati vstop prahu in vode v ohišje. Te značilnosti vključujejo zatesnitev gumbov in krmilnikov ter zaščitno dvoplastno strukturo, ki tesno povezuje plošče in komponente.

Trpežen nastavek za objektiv

Ohišje fotoaparata in nastavek za objektiv sta trdnejša in odpornejša, kar omogoča namestitev in uporabo večjih in težjih objektivov, kot so teleobjektivi in objektivi za snemanje videoposnetkov.

Napajanje prek USB-ja 

Fotoaparat lahko napajate prek USB-ja in računalnika ali z mobilno baterijo. Tako varčujete z baterijo fotoaparata in podaljšate čas uporabe fotoaparata, preden se baterija izprazni. Ko je fotoaparat izklopljen, lahko baterijo polnite prek istega priključka.

14-bitni format RAW

14-bitni format RAW in 16-bitna obdelava slike pomagata ohranjati vse podrobnosti in snemati slike najvišje kakovosti z bogatim stopnjevanjem odtenkov. 14-bitni format RAW (Sony ARW) zagotavlja optimalno kakovost za poznejše prilagajanje slike (z Image Data Converter ali drugo programsko opremo).

Najnižja hitrost zaklopa v načinu ISO Auto

Ko slikate premikajoče se objekte, zameglitev preprečite tako, da zaslonko nastavite na hitrost, pri kateri se v načinu ISO AUTO občutljivost ISO začne spreminjati (v načinu P ali A ali večstopenjskem odpravljanju šumov).

Nastavitev imena datoteke

S fotoaparatom lahko spremenite prve tri znake imena datoteke. Ime datoteke se privzeto začne z "DSC", vendar to lahko spremenite in uporabite želene tri znake. To fotografom omogoča enostavno upravljanje datotek, predvsem ko pri delu uporabljajo več fotoaparatov.

Aplikacije PlayMemories Camera™

Z aplikacijo za prenos v fotoaparat prenesite nove funkcije in snemajte bolj izrazne fotografije. Izbirajte med Time-lapse za fotografiranje v intervalih in kombiniranje posnetkov, Smart Remote Control za upravljanje nastavitev s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom, Sky HDR (slike z visokim dinamičnim razponom), Star Trail, Liveview Grading, Smooth Reflection in drugimi aplikacijami. Opomba: Razpoložljivost storitev je odvisna od regije.

Ogled podrobnosti

Capture One (za Sony)

Capture One Express (za Sony) je brezplačna nagrajena programska oprema za urejanje slik, ki omogoča vrhunsko obdelavo formata RAW za ustvarjanje kakovostnih slik in preprosto upravljanje slikovnih datotek ter ponuja zmogljiva orodja za urejanje. Capture One Pro (za Sony) lahko tudi kupite, da si zagotovite še več orodij za urejanje in možnost fotografiranja ob povezavi z računalnikom.

Brezplačen prenos (pojdite na spletni stran Phase One)

Deluje z iMovie in Final Cut Pro X

Izdelek je združljiv s programsko opremo Final Cut Pro X in iMovie.

Imaging Edge™ – funkcije Remote, Viewer in Edit

Z namiznimi aplikacijami Imaging Edge lahko dvignete raven svoje fotografije. Z aplikacijo "Remote" na daljavo nadzirate fotografiranje, funkcijo “Viewer” uporabite za hiter predogled, ocenjevanje in izbiro fotografij v velikih knjižnicah slik, s funkcijo "Edit" pa pretvorite podatke RAW v visokokakovostne fotografije za pošiljanje. Kar najbolj izkoristite Sonyjeve datoteke formata RAW in učinkoviteje upravljajte svoje delo.

Več o tem

Imaging Edge™ Webcam

Aplikacija, s katero Sonyjev fotoaparat preprosto uporabite kot visokokakovostno spletno kamero za pretakanje in konference v živo.

Podrobnost aplikacije

Specifikacije

Sonyjev najboljši brezzrcalni fotoaparat z izmenljivim objektivom α6300 ima najhitrejšeFN_08] 0,05-sek. samodejno ostrenje z največ točkami za samodejno ostrenje z faznim zaznavanjem (425), CMOS-senzorjem Exmor s 24,2 milijona učinkovitih slikovnih pik, izjemno širokim razponom občutljivosti ISO 100–51200, izboljšanim snemanjem videoposnetkov 4K in iskalom XGA OLED Tru-Finder.
  • Najhitrejše (0,05-sek.) samodejno ostrenje z največ točkami (425) za ostrenje z faznim zaznavanjem

  • Novi slikovni CMOS-senzor Exmor™ s 24,2 milijona slikovnih pik

  • Mehanizem za slikovno obdelavo BIONZ X™

  • Širok razpon občutljivosti ISO 100 do 51200

  • Snemanje videoposnetkov 4K s prikazom vsem slikovnih pik/brez združevanja

Združljivost objektiva
Sonyjevi objektivi serije E
Vrsta senzorja
APS-C
Vrsta senzorja
CMOS-senzor "Exmor" vrste APS-C (23,5 x 15,6 mm)
Število slikovnih pik (dejanskih)
Pribl. 24,2 milijona slikovnih pik
Občutljivost ISO
Fotografije: ISO 100–25600 (razširljivo na 51200), samodejno (ISO 100-6400, izbirna zgornja in spodnja meja), videoposnetki: enakovredno ISO 100–25600, samodejno (enakovredno ISO 100–6400, izbirna spodnja meja in zgornja meja)
Čas delovanja baterije (fotografije)
Pribl. 350 posnetkov (iskalo)/pribl. 400 posnetkov (LCD-zaslon) (standard CIPA)
Vrsta iskala
1,0 cm elektronsko iskalo XGA OLED (tipa 0.39) (barvno)
Vrsta monitorja
7,5 cm (vrsta 3.0) široki TFT

Kaj je v škatli?

Akumulatorska baterija NP-FW50, naramni pašček, pokrovček ohišja, pokrovček nastavka za dodatno opremo, pokrovček okularja, kabel mikro USB

Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju

Ocene

Mnenja strokovnjakov