Enostavno boljši fotoaparat, ki ga iščete

Če želite več, imate na voljo fotoaparat, ki ga z lahkoto prenašate in s katerim fotografirate kot profesionalec.

Fotoaparat za vsakodnevne izzive, s katerim fotografiranje preide v navado

S Sonyjevimi brezzrcalnimi fotoaparati fotografiranje močno presega raven fotografiranja s pametnimi telefoni. Zmogljivi so kot profesionalni fotoaparati, pa vendar manjši in enostavnejši za uporabo. Iz vsakodnevnih posnetkov lahko ustvarite lepe videoposnetke in fotografije, ki so lepi na pogled in vzbujajo občutke.

Osupljive slike, ne glede na okolje

Izjemna slika nima druge priložnosti, še posebej ob zahtevnih svetlobnih pogojih. Sonyjev brezzrcalni fotoaparat z veliko večjim slikovnim senzorjem in svetlim objektivom bolje izkoristi svetlobo. S hitrim ostrenjem in širšim dinamičnim razponom je težavno lahko lepo.

Tema ni razlog za slabo fotografijo

Šibka svetloba, čustva in pametni telefon, ki vse pokvari. Rabite fotoaparat za nepozabne fotografije pri kakršni koli svetlobi. Sonyjev brezzrcalni z velikim slikovnim senzorjem in pametnim slikovnim procesorjem za ostre slike, malo šuma, brez bliskavice.

Slike, ki naredijo vtis

Um nam pomaga, da se stvarem v kompleksnem svetu posvečamo selektivno. Takšno tehniko zameglitve ozadja na slikah vam ponujajo tudi naši veliki senzorji, ki selektivno in laskavo predstavljajo objekt, tako da ga ni mogoče prezreti.

Poglejte na svet z drugega kota

Z nagibnim monitorjem lahko na svet pogledate z druge perspektive. Brez iskala ali zaslona pametnega telefona vidite več in naredite več ob manj fotografiranja na slepo. Vaš posnetek bo zagotovo idealen že prvič.

Skrivnost leži v velikosti senzorja

Oko digitalnega fotoaparata je slikovni senzor, zato so slike boljše, če je senzor večji. S senzorjem, ki je 10-krat ali več večji od senzorja v pametnem telefonu, je fotografiranje boljše z vseh vidikov – več slikovnih pik, boljša občutljivost pri šibki svetlobi in širši dinamični razpon. Slike so ostrejše, lahko jih povečate in natisnete.
[1] Pametni telefon [2] Tipa 1.0 [3] Format APS-C [4] 35 mm, poln format

1. Sonyjev brezzrcalni fotoaparat (35-milimetrski polnega formata) – odlična reprodukcija podrobnosti z večjim senzorjem / 2. Pametni telefon – veliko manj finih podrobnosti

Velikost senzorja, zmogljivost pri šibki svetlobi

Prednosti veliko večjih senzorjev v Sonyjevih brezzrcalnih fotoaparatih so nedvomne. Večji senzor je manj hrupen, zagotavlja več podrobnosti in lepše slike, še posebej, ko je svetloba šibka.

Zameglitev ozadja (izbirno ostrenje)

Velik senzor v Sonyjevem brezzrcalnem fotoaparatu omogoča plitvo globinsko ostrino ali zameglitev ozadja, kar pomeni, da lahko izbirno izostrite objekt, česar pametni telefoni ne zagotavljajo. Zaradi osupljivega učinka sta izboljšana globina in izraznost, še posebej na posnetkih od blizu, zato so rezultati profesionalni.

Slika za "Brezzrcalni fotoaparat Sony (35 mm, poln format)"
Brezzrcalni fotoaparat Sony (35 mm, poln format)

Ni mogoče spregledati, kako pogled veliko bolje privleče ostro izostren del slike, če ga obkroža neizostreno ozadje.

Slika za "Pametni telefon"
Pametni telefon

Slike brez zameglitve ozadja so komajda podobne naravnim slikam, preveč mehanske in ne tako zanimive, saj jim manjka čustvena vpletenost fotografa. 

Hitro ostrenje se obdrži na objektu

Hišni ljubljenčki, otroci, razna vozila so le redko na miru. Zaradi neverjetne zmogljivosti Sonyjevih brezzrcalnih fotoaparatov z več točkami ostrenja sledite premikanju objektov, obdržite ostrenje na objektu in naredite posnetek v pravem trenutku.

Hitro ostrenje
Hitro ostrenje

Največja prednost je hitro ostrenje, ki obdrži ostrenje na premikajočem se objektu in predvidi njegovo premikanje, tako da zlahka ohranite pozornost in ste pripravljeni na posnetek.

Natančno sledenje, ki pokriva skoraj celoten okvir

V Sonyjevih brezzrcalnih fotoaparatih so točke ostrenja porazdeljene skoraj po celotnem okviru (kar ne velja za DSLR), zato je iskanje objekta hitro (samodejno ostrenje s faznim zaznavanjem) in natančno (samodejno ostrenje z zaznavanjem kontrasta).

Edinstveno ostrenje, kjer imajo prednost oči
Edinstveno ostrenje, kjer imajo prednost oči

S funkcijo samodejnega ostrenja oči za natančno ostrenje oči, kar je ključno pri portretiranju, dobite portrete neprimerljive kakovosti. Z nobenim drugim orodjem za ostrenje ni mogoče ustvariti osupljivejših poročnih in drugih fotografij.

Samodejno ostrenje oči za živali
Samodejno ostrenje oči za živali

Odkar je na voljo samodejno ostrenje oči za živali, fotografija živali ni več to, kar je bila. Fotoaparat ponuja ostrenje oči in sledenje očem živali za lepe portrete hišnih ljubljenčkov ter posnetke divjih živali.

Za hitro in enostavno izmenjavo

Morda ste vajeni, da fotografije s pametnim telefonom souporabljate v spletu. S funkcijo souporabe na en dotik v teh Sonyjevih brezzrcalnih fotoaparatih so fotografiranje, prenos slik v pametno napravo in njihova souporaba s prijatelji enostavni.

Imaging Edge Mobile
Snemanje na daljavo, razvrščanje, skupna raba z Imaging Edge Mobile v telefonu

Brezplačna Imaging Edge Mobile omogoča preprost prenos slik v pametni telefon z brezžično povezavo NFC in s hitrostjo omrežja Wi-Fi ali snemanje na daljavo s pametno napravo, ki omogoča ogled vsebine in sprožitev zaklopa. 

Enostavno prenašanje in fotografiranje kjer koli

Sonyjevi brezzrcalni fotoaparati so kompaktni in enostavni za uporabo, zato kaj kmalu postanejo vaš vsakodnevni fotoaparat. Z akumulatorsko baterijo, nagibnimi zasloni in s prilagoditvami so pravi pomočniki katerega koli fotografskega navdušenca.

Slika za "Kompakten, ampak z vsem pomembnim"
Kompakten, ampak z vsem pomembnim

Sonyjevi brezzrcalni fotoaparati v kompaktnem in lahkem ohišju so funkcionalno kar najbolj uporabni.

Slika za "Zunanje napajanje prek USB-ja"
Zunanje napajanje prek USB-ja

Če se baterija vendarle skoraj izprazni, lahko fotoaparat napolnite z običajnimi prenosnimi polnilniki USB.

Slika za "Uporaba fotoaparata v različnih položajih"
Uporaba fotoaparata v različnih položajih

Nekaj naših fotoaparatov je opremljenih z zelo vsestranskim nagibnim LCD-zaslonom, tako da lahko v vsakršnih svetlobnih razmerah udobno fotografirate, medtem ko fotoaparat močno približate tlom ali ko ga držite visoko nad glavo.

Sonyjev brezzrcalni fotoaparat za vas

Na voljo so številni modeli, zato vam pri izbiri fotoaparata, ki izpolnjuje vse vaše potrebe in želje, ne bo treba sklepati kompromisov.

Fotoaparat za vsak dan

Najboljši je tisti fotoaparat, ki je z vami. Eden od teh treh kompaktnih, vsestranskih in visokokakovostnih fotoaparatov bo verjetno postal vaš zvesti spremljevalec.

Največ, kar lahko ponudi kompaktna priročnost

Ti kompaktni brezzrcalni fotoaparati so boljši DSLR-ji polnega formata s polovično težo, z izjemnimi podrobnostmi, občutljivostjo in s kakovostjo slike. Fotografiranje je tako tiho, da ne zmoti spanja dojenčkov, divjih živali ali ljudi pri sosednji mizi v restavraciji.