VRHUNSKE SLUŠALKE Z1R

Polne specifikacije in funkcije

MDR-Z1R

PMPC

€ 2.303,80

(z DDV)

Velikost in teža

Teža
Pribl. 385 g (14 oz) brez kabla

Splošne značilnosti

Pogonska enota
70 mm tip kupole (zvočniška tuljava CCAW)
Dinamični tip
Zaprti, dinamični (naušni tip)
Magnet
Neodim
Impedanca (Ohm)
64 Ω pri 1 kHz
Frekvenčni odziv
4 Hz–120.000 Hz
Občutljivost (dB/mW)
100 dB/mW
Regulacija glasnosti
N/V
Tip kabla
Snemljiv tip Y
Dolžina kabla
Kabel za slušalke (pribl. 3 m (118 1/8 palca), s srebrom prevlečene niti OFC, z zlatom prevlečen stereo mini vtič), kabel za slušalke z uravnoteženo povezavo (pribl. 1,2 m (47 1/4 palca), s srebrom prevlečene niti OFC, z zlatom prevlečen uravnotežen standardni vtič oblike L)
Vtič
Kabel za slušalke (pozlačeni stereo mini vtič), kabel za slušalke za uravnoteženo povezavo (pozlačeni uravnoteženi standardni vtič v obliki črke L)
Čas uporabe
N/V
Čas polnjenja
N/V
Slog nošenja
Naušne slušalke

Kaj je v škatli

  • Univerzalni adapter vtiča (pozlačen)
  • Kabel za slušalke (pribl. 3,0 m, posrebreni kabli OFC, pozlačen stereo mini vtič)
  • Kabel za slušalke za uravnoteženo povezavo (pribl. 1,2 m, posrebreni kabli OFC, pozlačen standardni vtič oblike L za uravnoteženo povezavo)
  • Trd etui
Placeholder

Značilnosti

Slika Vrhunske slušalke Z1R

Vsak ton, vsak odtenek.

Novo zasnovana membrana z magnezijevo kupolo ter polimeri in tekočimi kristali omogoča predvajanje zvoka visoke ločljivosti pri 120 kHz. Rezultat je jasnost in natančnost zvoka brez primere.

Slika Vrhunske slušalke Z1R

Čist zvok, brez šuma

Ohišje brez resonance odpravi neželene šume. Posebni zvočni filtri nadzorujejo upor zvoka in odpravijo morebitne odmeve, do katerih bi prišlo zaradi premikanja pogonske enote, tako da prispejo v vaša ušesa le kristalno čiste frekvence. 

Slika Vrhunske slušalke Z1R

Ergonomsko oblikovani naušniki iz ovčje kože 

Ergonomsko oblikovane slušalke so oblikovane tako, da vam pričarajo popolno zvočno izkušnjo, brez prekrivanja signalov in z močnimi nizkimi toni. Ušesne blazinice iz prave ovčje kože obdajo vaša ušesa z razkošno mehkobo. 

Slika Vrhunske slušalke Z1R

Privlačen dizajn

Ušesne blazinice so oblikovane tako, da popolnoma obdajo zunanje uho ter vas tako potopijo v glasbeno izkušnjo brez motenj. Rezultat te akustične mojstrovine boste zaznali v najmanjših zvočnih odtenkih.

Slika Vrhunske slušalke Z1R

Naglavni trak iz titana in usnja 

Prilagodljivi in lahki, vendar trpežni za bolj naravno prileganje prek celotnega zunanjega ušesa. Material beta titanij odlikuje izredna elastičnost, saj se izdelek tudi po zvitju vrne v prvotno obliko. Pravo usnje doda trdnost in udobje.

Slika Vrhunske slušalke Z1R

Optimirana oblika za udobje med dolgotrajno uporabo

Naglavni trak iz titanijeve zlitine je fleksibilen in lahek, kar omogoča udobje med dolgotrajno uporabo. Skorajda ne boste opazili, da jih imate na glavi.

Slika Vrhunske slušalke Z1R

Z aluminijem prevlečena membrana LCP z magnezijevo kupolo za še večjo natančnost

Membrana z magnezijevo kupolo vibracije, ki jih ustvari zvočniška tuljava, podaja kupoli ter tako poustvari zvok v izredno visokem frekvenčnem razponu. Kombinacija materialov, ki preprečujejo izgubo kakovosti zvoka v notranjosti, pomeni manjšo zvočno obarvanost in čistejši zvok.

Slika Vrhunske slušalke Z1R

Trda škatla za shranjevanje

Slušalke in priloženi kabli so zapakirani v privlačno oblikovani škatli z ločenimi razdelki in razkošno prevleko iz satena. 

Slika Vrhunske slušalke Z1R

Uravnotežen povezovalni kabel 4,4 Φ

Novo razvit uravnotežen povezovalni kabel 4,4 Φ ločuje levi in desni zvočni signal, hkrati pa minimira izgubo pri prenosu signala, zaradi katere bi prišlo do padca kakovosti zvoka. Rezultat so bolj ušesu prijetne visoke frekvence in vrhunska kakovost zvoka.

Slika Vrhunske slušalke Z1R

S srebrom prevlečeni iz bakra brez kisika

Pri izdelku MDR-Z1R smo uporabili s srebrom prevlečene kable iz bakra brez kisika, zasnovane za čim manjši upor in posledično čim manjšo izgubo signala med prenosom. Rezultat je manjša izguba kakovosti zvoka, bolj natančne podrobnosti in bolj ušesu prijazni visoki toni. 

Slika Vrhunske slušalke Z1R

Vrhunska kakovost izdelave z Japonske

Izdelki podjetja Sony, izdelani na Japonskem, so sinonim za vrhunsko kakovost in zmogljivost. Slušalke MDR-Z1R niso izjema. Slušalke so skrbno izdelane z vrhunskimi tehnikami proizvodnje, uporabljene pa so le skrbno izbrane komponente. Rezultat je izjemna kakovost zvoka.

Slika Vrhunske slušalke Z1R

Združljivo z modelom TA-ZH1ES za vrhunsko kakovost zvoka

Izkoristite vse zmogljivosti svojih slušalk in uživajte v glasbi s stacionarnim ojačevalnikom TA-ZH1ES serije Signature Series – prvim ojačevalnikom na svetu, ki vključuje inovativni, popolnoma digitalni ojačevalnik za analogno posredovanje signala za čistejši in bolj odziven zvok. Podpira zvočne zapise PCM 32 bit/384 kHz in DSD 11,2 MHz, poleg tega pa tudi uravnotežene in neuravnotežene povezave.