FE 12–24 mm F2,8 GM

Polne specifikacije in funkcije

SEL1224GM

PMPC

€ 3.349,00

(z DDV)

Specifikacije objektiva

Nosilec
Objektiv Sony E
Format
35 mm polnega formata
Goriščna razdalja (mm)
12–24
Gorišna razdalja, enakovredna 35 mm (APS-C)
18–36
Skupine/elementi objektiva
14–17
Vidni kot (35 mm)
122–84 ゚
Vidni kot (APS-C)
99–61 °
Najširša zaslonka (F)
2,8
Najširša zaslonka (F)
22
Lopatice zaslonke
9
Krožna zaslonka
Da
Najmanjša razdalja ostrenja
0,28 m (0,92 čevlja)
Največje razmerje povečave (x)
0,14
Premer filtra (mm)
-
Stabilizator slike (SteadyShot)
- (vgrajeno v ohišje)
Sistem zooma
Ročno
Združljivost s telekonverterjem (x1.4)
-
Združljivost s telekonverterjem (x2.0)
-
Vrsta senčila
V obliki cveta, fiksni

Velikost in teža

Dimenzije (ŠxVxG)
97,6 x 137 mm (3 7/8 x 5 1/2 palca)
Teža
847 g (29,9 oz)

Kaj je v škatli

  • Sprednji pokrov objektiva: priložen
  • Zadnji pokrov objektiva: ALC-R1EM
  • Torbica: da (mehka prenosna torbica)
  • Matrica za filtre
Placeholder

Značilnosti

Najbolj širokokotni objektiv na svetu z zoomom 12–24 mm in konstantno zaslonko F2,8

Izredno širokokotni objektiv F2,8 z zoomom 12–24 mm

S tem izredno širokokotnim vsestranskim objektivom lahko pri 12-mm goriščni razdalji poudarite razdaljo in ustvarite dinamično perspektivo, ki presega razpon človeškega očesa. 12–24-mm zoom s konstantno največjo odprtostjo zaslonke F2,8 je idealen za snemanje nočnih prizorov, zvezdnatega neba in drugih objektov pri šibki svetlobi in nizki stopnji občutljivosti brez uporabe izjemno počasnega zaklopa.

Nova optika z največjim elementom XA

Nova optika z največjim elementom XA

Trije elementi XA (izjemno asferični), vključno z največjim doslej, v kombinaciji z asferičnim elementom v inovativni optični zasnovi za čudovito ločljivost objektiva G Master povsod na sliki.

Več o tem

Minimalno odstopanje za boljšo ostrino

Minimalno odstopanje za boljšo ostrino

Dva elementa iz super ED-stekla (izjemno nizka razpršitev) in trije elementi iz ED-stekla zmanjšujejo barvno odstopanje, zaradi katerega se lahko poslabša ločljivost z objektivom z veliko zaslonko te vrste, in poskrbijo, da se barve nikjer na sliki ne razmažejo in se povsod ohrani kar največja ostrina.

Več o tem

Slika, ki pojasnjuje sestavo premaza Nano AR II

Ostre slike pri zahtevni svetlobi

Razvili smo novi premaz Nano AR II, ki ga je mogoče enakomerno nanesti na velike elemente objektiva ali na površine močno ukrivljenih elementov. Premaz zmanjšuje notranje odseve, ki lahko povzročijo odsev in bleščanje, zato so slike čiste ter ostre. Kljub širokokotnosti objektiva premaz Nano AR II poskrbi za izjemno jasnost in kontrast na vseh delih slike, celo pri zahtevni svetlobi. ( [A] Običajni premaz [B] Premaz Nano AR II [1] Običajni premaz [2] Premaz Nano AR II [3] Steklo [4] Močno ukrivljena steklena površina [5] Odsevna svetloba)

Presenetljivo majhen in lahek

Presenetljivo majhen in lahek

Inovativna optična zasnova s štirimi asferičnimi elementi, vključno s tremi vrste XA, in mehanska zasnova z visokozmogljivimi linearnimi motorji XD v kompaktnem objektivu z zoomom 12–24 mm s konstantno zaslonko F2,8, ki tehta le 847 gramov. Ta objektiv je odličen za krajine, nočne prizore in arhitekturo, ponuja pa še dodatno mero mobilnosti za aktivne športne fotografe, ki radi snemajo izredno širokokotno.

Več o tem

Krasna zameglitev ozadja G Master

Krasna zameglitev ozadja G Master

Medtem ko izjemno visoka natančnost površine elementov XA objektiva učinkovito zmanjšuje obročasto zameglitev ozadja, pa fina uravnava sferne aberacije tako med načrtovanjem kot med izdelavo objektiva skupaj s krožno zaslonko z devetimi lopaticami še dopolnjuje imenitno gladko ter kremasto zameglitev ozadja G Master.

Več o tem

Mehanizem z lebdenjem zagotavlja odlično ločljivost od neskončnosti do bližinskega ostrenja

Plavajoči mehanizem poskrbi za odlično ločljivost od neskončnosti do bližinskega ostrenja

Mehanizem plavajočega ostrenja z dvema ločenima neodvisnima skupinama ostrenja v objektivu, ki ju je mogoče upravljati, izjemno učinkovito minimizira odstopanja, ki so odvisna od razdalje ostrenja. Najboljša zmogljivost je ohranjena v celotnem razponu zooma, od neskončnosti do bližinskega ostrenja. Plavajoči mehanizem zagotavlja izjemno zmogljivost pri bližinskih posnetkih, hkrati pa poskrbi za neverjetno ostrino objektov pri snemanju s poljubne razdalje.

Več o tem

Konstantna največja odprtost zaslonke F2,8 za prilagodljivost pri ustvarjanju filmov

Konstantna največja odprtost zaslonke F2,8 za prilagodljivo ustvarjanje filmov

Ob konstantni največji odprtosti zaslonke F2,8 pri vseh goriščnih razdaljah se zaslonka med zumiranjem ne spreminja, zato so vrednosti osvetlitve, hitrosti zaklopa in občutljivosti ISO med snemanjem videoposnetkov konstantne. Pri uporabi ohišja APS-C ali z goriščno razdaljo Super 35 je široki del razpona zooma enakovreden razdalji 18 mm pri ohišju polnega formata, kar je zelo uporaben razpon zooma za ustvarjanje filmov.

Na prah in vlago odporna zasnova

Na prah in vlago odporna zasnova

Na prah in vlago odporna zasnova ponuja zanesljivost, ki jo potrebujete pri uporabi na terenu v zahtevnih pogojih.

Več o tem

Premaz s fluorom na sprednjem elementu

Premaz s fluorom na sprednjem elementu

Sprednji elementi objektiva imajo premaz iz fluora, ki preprečuje zadrževanje vode, olja in drugih nezaželenih delcev, hkrati pa omogoča lažje odstranjevanje umazanije ali prstnih odtisov z brisanjem, če se vendarle naberejo na površini objektiva.

Več o tem

Naravna, linearna odzivnost ročnega ostrenja

Naravna, linearna odzivnost ročnega ostrenja

Z ročnim ostrenjem z linearno odzivnostjo se obroč za ostrenje odziva neposredno in linearno s prefinjenim upravljanjem ob ročnem ostrenju. Ker s sukanjem obroča za ostrenje neposredno izvajate ustrezno spremembo ostrenja, je upravljanje takojšnje in natančno.

Več o tem

Hitra, natančna samodejno ostrenje in sledenje

Hitro, natančno samodejno ostrenje in sledenje

Skupaj štirje linearni motorji XD, dva za vsako skupino ostrenja v objektivu, poskrbijo za hitro, natančno samodejno ostrenje in sledenje, s čimer se številne prednosti uporabe Sonyjevih osnovnih objektivov še povečajo. S tem naprednim sistemom lahko izkoristite poln potencial uporabe hitrosti, ki jo ponujajo visokozmogljiva ohišja fotoaparatov, zato je zajemanje odločilnih trenutkov v večini dinamičnih športov ali drugih vrst akcije enostavnejše. Delovanje samodejnega ostrenja je tudi tiho in z minimalnim vibriranjem.

Več o tem

Zadnje držalo za filter

Zadnje držalo za filter

Za večjo stopnjo izraznosti lahko v zadnje držalo objektiva za filtre vstavite standardni listasti filter ND, korekcijski filter in druge filtre. Priložena je matrica za rezanje listastih filtrov.

Enostavna menjava ročnega/samodejnega ostrenja

Enostavna menjava ročnega/samodejnega ostrenja

Stikalo za način ostrenja za takojšnje preklapljanje med samodejnim in ročnim načinom ostrenja je lahko odlična prednost pri fotografiranju objektov ali prizorov, pri katerih je potrebna fina prilagoditev z ročnim ostrenjem.

Po meri nastavljiv gumb za zaklep ostrenja

Po meri nastavljiv gumb za zaklep ostrenja

Priročno nameščen gumb za zaklep ostrenja ne omogoča le hiter nadzor zaklepa ostrenja, temveč mu je v meniju, do katerega dostopa v ohišju fotoaparata, mogoče dodeliti še vrsto drugih funkcij.

Več o tem

Integralno senčilo objektiva s posebnim pokrovom objektiva

Integralno senčilo objektiva s posebnim pokrovom objektiva

Integralno senčilo objektiva učinkovito blokira izvenosno svetlobo, ki lahko povzroči odsev in bleščanje. Priloženi pokrov objektiva pokrije senčilo in se hitro ter tesno zaskoči na senčilu pod katerimikoli kotom.