Sony in okolje

Prizadevamo si popolnoma odpraviti vpliv na okolje

Okolju prijazne funkcije pri Sonyjevih izdelkih

Pri Sonyju si nenehno prizadevamo, da bi zmanjšali vpliv na okolje naših izdelkov. Rezultat naših prizadevanj so kompaktne, lahke in energijsko učinkovite zasnove z manjšo porabo virov in nižjo porabo energije ter naša zaveza do uporabe recikliranih materialov. 

Nova reciklirana embalaža za aibo

Na voljo je povsem nova oblika pakiranja. aibo je tesno zavit in zaščiten pred poškodbami z embalažo iz filca s sestavo, ki vključuje 50 % recikliranih plastenk iz polietenskega tereftalata (PET).

Oglejte si več Sonyjevih izdelkov z okolju prijaznimi funkcijami

Sonyjeva okolju prijazna tehnologija

Pri Sonyju razvijamo okolju prijazne tehnologije, ki zmanjšujejo naš vpliv na okolje.

Manjši vpliv naših obratov na okolje

Sony je z mislijo na okolje na Japonskem in drugje po svetu sprožil iniciative, ki se nanašajo tako na način delovanja njegovih izdelkov kot tudi na različne načine proizvodnje teh izdelkov.

Oglejte si več Sonyjevih izdelkov z okolju prijaznimi funkcijami

Sonyjeve globalne okolju prijazne dejavnosti

Vse družbe v skupini Sony po svetu izvajajo okolju prijazne dejavnosti, ki so prilagojene lokalnim skupnostim.

Iskanje novih dosežkov

Inovacije, ki premikajo meje brez sledi

Sony izvaja revolucionarne inovacije. V proračunskem letu 2017 je s povečano uporabo obnovljivih energijskih virov zmanjšal svoj vpliv na okolje v meri, enakovredni emisijam CO2, ki jih v enem letu ustvari več kot 16.000 japonskih enodružinskih gospodinjstev.

Ohranjanje narave in odstranjevanje preprek za ptice selivke

Vzhodna Azija

Ohranjanje narave in odstranjevanje preprek za ptice selivke

Slika "Sony San Diego je v San Diegu prejel potrdilo za ohranjanje življenjskega prostora v divjini"

Severna Amerika

S potrdilom za ohranjanje življenjskega prostora v divjini v San Diegu

Slika "Predavanje "Svet biološke raznolikosti" znanstvenika Kenichira Mogija ob fotografskem natečaju na temo narave in živih bitij"

Japonska

Predavanje "Svet biološke raznolikosti" znanstvenika, ki proučuje možgane, Kenichira Mogija, dopolnjuje fotografski natečaj na temo narave in živih bitij

Slika za "Dogodek za podporo biološke raznolikosti s poudarkom na čebelah v sodelovanju z dvema nevladnima organizacijama"

Evropa

Dogodek za podporo biološke raznolikosti s poudarkom na čebelah v sodelovanju z dvema nevladnima organizacijama

Slika za "Dejavnosti na svetovni dan okolja na Kitajskem in dvig zavedanja prek družabnih omrežij"

Kitajska

Dejavnosti na svetovni dan okolja na Kitajskem in dvig zavedanja prek družabnih omrežij

Slika "Podjetje Sony Inter-American, S.A. na dogodku Festi Harpia leta 2017 ob podpori ohranjanja biološke raznovrstnosti"

Latinska Amerika

Podjetje Sony Inter-American, S.A. leta 2018 znova sodeluje na dogodku Festi Harpia s poudarkom na ohranjanju biološke raznovrstnosti.

Videoposnetek o Sonyjevih okolju prijaznih dejavnostih

Zaščita drstišč ogrožene glavate karete na Japonskem

Satelit Kunisaki iz tehnološkega središča Oita Sonyjeve družbe za proizvodnjo polprevodnikov se uporablja v projektu čiščenja plaže Kurotsuzaki že več kot 20 let. Po več desetletjih odsotnosti se ogrožena morska želva, glavata kareta, od leta 2009 spet vsako leto vrača na to drstišče.

Sporočilo izvršnega direktorja

V naslednji fazi bomo še aktivneje izvajali okoljevarstvene pobude

Okoljevarstvene pobude sodijo med Sonyjeve najpomembnejše cilje, saj je okoljska zavednost podjetij eden od dejavnikov, ki jih stranke upoštevajo pri nakupu izdelkov.

Sony nadaljuje s spodbujanjem okoljskih dejavnosti na osnovi programa "Pot do ničnega vpliva", s katerim si prizadeva popolnoma odpraviti vpliv na okolje. Za uresničevanje okoljskih dejavnosti smo pripravili program "Green Management 2020" (ciljno poslovno leto: 2020). Pri doseganju teh ciljev si bo celotna skupina, vključno z razvedrilnimi in elektronskimi družbami, prizadevala izkoristiti vse svoje zmožnosti za učinkovito izvajanje tovrstnih dejavnosti.

Skupina Sony začenja z naslednjo fazo okoljevarstvenih dejavnosti. Sony nudi izdelke, storitve in vsebine, ki zagotavljajo prijetno razvedrilo, navdušujejo in zadovoljujejo radovednost uporabnikov po vsem svetu. Z okoljskim programom "Pot do ničnega vpliva" pa si prizadeva popolnoma odpraviti vpliv na okolje pri svojih poslovnih dejavnostih.

Podpis Kenichira Yoshide

Kenichiro Yoshida

Predsednik in glavni izvršni direktor, zastopnik družbe, Sony Corporation

Zakonske in druge informacije za vašo državo

Preberite zakonodajo informacije, ki v vaši državi veljajo za Sonyjeve izdelke.