FE 135mm F1.8 GM

Polne specifikacije in funkcije

SEL135F18GM

PMPC

€ 2.020,00

(z DDV)

Specifikacije objektiva

Nosilec
Objektiv Sony E
Format
35 mm polnega formata
Goriščna razdalja (mm)
135
Gorišna razdalja, enakovredna 35 mm (APS-C)
202,5
Skupine/elementi objektiva
10-13
Vidni kot (35 mm)
18゚
Vidni kot (APS-C)
12゚
Najširša zaslonka (F)
1,8
Najširša zaslonka (F)
22
Lopatice zaslonke
11
Krožna zaslonka
Da
Najmanjša razdalja ostrenja
0,7 m (2,3 čevlja)
Največje razmerje povečave (x)
0,25
Premer filtra (mm)
82
Stabilizator slike (SteadyShot)
- (vgrajeno v ohišje)
Združljivost s telekonverterjem (x1.4)
Nezdružljivo
Združljivost s telekonverterjem (x2.0)
Nezdružljivo
Vrsta senčila
Zaobljeno, bajonetno

Velikost in teža

Dimenzije (G x D)
89,5 x 127 mm (3 5/8 palca x 5 palcev)
Teža
950 g (33,6 oz.)

Kaj je v škatli

  • Senčilo (model): ALC-SH156
  • Sprednji pokrov objektiva: ALC-F82S
  • Zadnji pokrov objektiva: ALC-R1EM
  • Case
Placeholder

Značilnosti

Slika FE 135mm F1.8 GM

Glavni objektiv F1,8, 135 mm z ločljivostjo, zameglitvijo ozadja in samodejnim ostrenjem na vrhunski ravni

Ob izčrpni uporabi Sonyjevih najnaprednejših optičnih tehnologij smo izdelali glavni teleobjektiv s široko zaslonko, ki ponuja osupljivo ločljivost celo pri F1,8, in izjemno zameglitev ozadja, ki je značilna za serijo G Master.

Slika FE 135mm F1.8 GM

Elementa XA in Super ED zagotavljata visoko ločljivost tudi pri F1.8

Elementi XA (izjemno asferično), elementi iz Super ED-stekla (izjemno nizka razpršitev) in ED-stekla so natančno umeščeni v napredno optično zasnovo, zato lahko učinkovito popravite odstopanja, sistem ostrenja z lebdenjem pa skupaj s temi popravki odstopanj zagotavlja ohranjanje najvišje možne ločljivosti vse do robov slike in povsod v razponu ostrenja z objektivom.

Več o tem

Slika FE 135mm F1.8 GM

Velika, lepa in naravna zameglitev ozadja

Izjemno visoka natančnost površine elementov XA, natančen nadzor sferičnega odstopanja v fazi zasnove in izdelave ter krožna zaslonka z enajstimi lopaticami skupaj zagotavljajo fantastično gladko in elegantno zameglitev ozadja z objektivom G Master, ki kar najbolje izkoristi ustvarjalni potencial ozke globinske ostrine, ki je na voljo s tem 135-milimetrskim objektivom z F1,8.

Več o tem

Slika FE 135mm F1.8 GM

Elementi iz ED-stekla za nadzor barvnega odstopanja

Strateška postavitev enega elementa iz Super ED-stekla (izjemno nizka razpršitev) in enega elementa iz ED-stekla odpravlja osno barvno odstopanje, kar je lahko težava pri teleobjektivih z veliko zaslonko, in zagotovi izjemno ostrino. Poleg izboljšane ločljivosti ta konfiguracija kar najbolj zmanjša barvno robljenje, ki se lahko pojavi pri zameglitvi ozadja in ospredja.

Več o tem

Slika FE 135mm F1.8 GM

Premaz Nano AR za boljše preprečevanje odseva

Sonyjeva originalna tehnologija premaza Nano AR učinkovito odpravlja notranje odboje svetlobe, ki lahko povzročajo odseve in bleščanje. Na ta način sta kontrast in jasnost optimalna v kar najrazličnejših pogojih fotografiranja. (1. Premaz Nano AR / 2. Steklo / 3. Prenesena svetloba)

Več o tem

Slika FE 135mm F1.8 GM

Zaradi dvojnih linearnih motorjev XD spredaj in zadaj je samodejno ostrenje hitro, natančno in tiho

Pomembno vlogo imajo tudi Sonyjevi inovativni linearni motorji XD (extreme dynamic), s katerimi bodo objekti, ki jih portretirate, izvajalci na odru ali podobni dinamični objekti vedno hitro, natančno in zanesljivo izostreni, pri čemer ohranite nadzor nad samodejnim ostrenjem, ki je tiho in skoraj brez tresljajev.

Več o tem

Slika FE 135mm F1.8 GM

Trpežna, lahka magnezijeva zlitina

Zunanji del ohišja objektiva je iz trpežne, lahke magnezijeve zlitine. Trdnost zlitine omogoča ohranjanje optimalne optične natančnosti in zanesljivosti, zaradi njene lahkosti pa je manjša tudi skupna teža.

Slika FE 135mm F1.8 GM

Odpornost priti prahu in vlagi omogoča dosledno zanesljivo delovanje v zahtevnih razmerah

Zasnova, ki je odporna proti prahu in vlagi, zagotavlja potrebno zaščito za zanesljivo delovanje v zahtevnih razmerah na prostem.

Več o tem

Slika FE 135mm F1.8 GM

Odlična odzivnost in natančen nadzor nad ostrenjem z linearno odzivnostjo

Obroč za ostrenje ponuja možnost ročnega ostrenja z linearno odzivnostjo, zato je pri ročnem ostrenju pri snemanju fotografij ali videoposnetkov nadzor natančen, odzivnost pa takojšnja. Ostrenje se odziva linearno glede na vrtenje obroča za ostrenje, zato fotoaparat natančno sledi vnosom upravljavca na način, ki se zdi podoben mehansko združenim sistemom.

Več o tem

Slika FE 135mm F1.8 GM

Nastavljivi gumbi za zaklep ostrenja na stranskem in zgornjem delu

Nastavljivi gumbi za zaklep ostrenja so na stranskem in zgornjem delu objektiva, zato so lahko dostopni ter ponujajo priročen nadzor pri snemanju v navpičnem ali vodoravnem položaju in pod vsakim kotom. Samodejno ostrenje in druge funkcije lahko dodelite gumbom za zaklep ostrenja, kar vam ustreza.

Več o tem

Slika FE 135mm F1.8 GM

Omej. razpona ostrenja

S stikalom omejevalnika razpona ostrenja (∞–1,5 m/2–0,7 m) lahko omejite delovanje samodejnega ostrenja z vnaprej določenim razponom, s čimer kar najbolj povečate hitrost samodejnega ostrenja in preprečite ostrenje neželenih objektov. Nastavitev "Far" (Daleč) (∞–1,5 m) je primerna za portrete do pasu, portrete od glave do ramen in portrete celega telesa, medtem ko je nastavitev "Near" (Blizu) (2–0,7 m) idealna za posnetke obraza od blizu ali posnetke podrobnosti z neposredne bližine.

Več o tem

Slika FE 135mm F1.8 GM

Sprednji element s premazom iz fluora

Premaz iz fluora na površini sprednjega objektiva preprečuje zadrževanje prstnih odtisov, prahu, vode, maščobe in druge umazanije ter olajša čiščenje, če se nekaj te umazanije vendarle oprime objektiva.

Več o tem

Slika FE 135mm F1.8 GM

Enostavna odstranitev za snemanje

Obroč za zaslonko ponuja neposrednost in odzivnost, ki ju profesionalni fotografi potrebujejo tako pri snemanju fotografij kot tudi videoposnetkov. S stikalom za preklapljanje zaslonke lahko po potrebi omogočite ali onemogočite funkcijo preskakovanja obroča za zaslonko. Če funkcijo preskakovanja omogočite, dobite otipljive povratne informacije, s katerimi lahko z otipom lažje izmerite, za koliko je bil obroček prilagojen. Zato je to priročna funkcija za fotografiranje. Če funkcijo preskakovanja onemogočite, se obroček za zaslonko premika tiho brez preskakovanja, zato je upravljanje snemanja videoposnetkov nemoteno in tiho.

Več o tem

Slika FE 135mm F1.8 GM

Vsestransko upravljanje ostrenja s prsti

S stikalom za način ostrenja lahko hitro preklapljate med samodejnim ostrenjem (AF) in ročnim samodejnim ostrenjem (MF), da je fotografiranje gladko in nemoteno.