Slike FE 14mm F1,8 GM
Slike FE 14mm F1,8 GM
Slike FE 14mm F1,8 GM
Slike FE 14mm F1,8 GM
Slike FE 14mm F1,8 GM
Slike FE 14mm F1,8 GM
G Master
Več o objektivu G Master
14 mm mojstrovina z vrednostjo zaslonke F1,8

Ta ultraširokokotni glavni objektiv z veliko zaslonko nudi kakovost objektivov serije G Master v inovativni in izredno kompaktni zasnovi. Vrhunska ločljivost z izjemnim učinkom zameglitve ozadja tudi pri vrednosti F1,8. S hitrim in natančnim AF ter mobilnostjo dobite objektiv, ki omogoča zajem svežih pogledov vsakdanjega življenja.

Vrhunski 14 mm glavni objektiv F1,8 G Master
FE 14 mm F1,8 GM – galerija fotografij
Slika notranjosti velike knjižnice z razkošnim dizajnom s številnimi ravnimi lesenimi deskami na stropu in ločljivostjo do vsakega kota zaslona
Izjemna ločljivost na celotni sliki vse do vrednosti F1,8

Dva elementa XA (izjemno asferična) v zasnovi, ki izpolnjuje stroge standarde serije G Master pri doseganju ločljivosti od roba do roba vse do vrednosti zaslonke objektiva F1,8. Eno steklo Super ED (Extra-low Dispersion) in dva steklena elementa ED odpravita prelivanje barv za vrhunsko ostrino in jasnost na celotni sliki, medtem ko Sonyjev premaz Nano AR Coating II učinkovito zmanjša odsev in bleščanje.

Slika objektiva SEL14F18GM v desni roki
Velika zaslonka in izredno široka perspektiva v izredno kompaktnem objektivu

Natančna asferična elementa z dvema izredno natančnima elementoma XA v inovativni optični zasnovi serije G Master z dvema najsodobnejšima Sonyjevima linearnima motorjema XD za izjemno splošno zmogljivost v kompaktnem objektivu, ki tehta le 460 gramov. To je ultraširokokotni objektiv z veliko zaslonko, ki ga lahko nosite s seboj in spreminjate svet z ustvarjalnimi pogledi.

Posnetek Rimske ceste nad morjem
Ločljivost in kompaktna zasnova za izjemno nočno nebo

Optika z visoko ukrivljenostjo XA sprednjega elementa poleg velike zaslonke in ultra širokega kota pogleda minimira sagitalni odsev med fotografiranjem nočnih prizorov. Velika zaslonka z najvišjo vrednostjo F1,8 omogoča fotografiranje pri šibki svetlobi, pri tem pa ni treba uporabiti izredno počasnih hitrosti zaklopa, kompaktna zasnova pa omogoča priročno fotografiranje kjer koli.

Slika izostrene rože na skali v gozdu z zamegljenim ospredjem in ozadjem
Gladka zameglitev ozadja v izredno širokih pogledih

Z elementi XA, mehanizmom krožne zaslonke z 9 lopaticami in optimalnim upravljanjem barvnega odstopanja omogoča ta ultraširokokotni objektiv vrhunsko zameglitev ozadja brez neželenega učinka »obročastega« ozadja. Najmanjša razdalja ostrenja znaša le 0,25 m, tako da lahko ustvarite kombinacijo dinamičnih perspektiv bližnjih posnetkov s čudovito zameglitvijo ozadja.

Slika osebe, ki skače, posnetka s kota blizu tal
Hitro, natančno in tiho AF za fotografije in filme

Dva linearna motorja XD (izjemno dinamična) zagotavljata potisk za pozicioniranje skupin za ostrenje objektiva in v celoti izkoristita hitrost in natančnost ter tiho delovanje samodejnega ostrenja ohišij serije E. Tiho samodejno ostrenje z nizkim tresenjem nudi izjemne prednosti pri snemanju filmov pri izjemno širokih kotih, z mobilnostjo in hitro odzivnostjo pa dobijo ustvarjalci svobodo pri ustvarjanju.

Kombinacija slike izdelka s ponazoritvijo odpornosti proti prahu in vlagi ter premazom iz fluora
Vrhunska zanesljivost za vse oblike uporabe

Poleg premaza iz fluora na sprednjem elementu, ki odbija vodo, olje in drugo umazanijo, je s fluorom premazan tudi zadnji element, ki ohranja površino čisto med zamenjavo zadnjega filtra. Zasnova, ki je odporna proti prahu in vlagi, omogoča najvišjo stopnjo zanesljivosti ob uporabi tega izjemno širokokotnega objektiva z veliko zaslonko v zahtevnih pogojih fotografiranja na prostem.

Slika sestave objektiva
Konfiguracija objektiva

Objektivi serije G Master nudijo kakovost, ki prej ni bila dosegljiva, saj prinašajo čudovito kombinacijo izjemno visoke ločljivosti in mehke zameglitve ozadja.

[1] Izjemno asferični objektiv (objektiv XA)  [2] Asferični objektiv [3] Steklo Super ED [4] Steklo ED (extra-low dispersion)

Slika grafikona MTF
Diagram MTF

MTF navaja natančnost podrobnosti, merjene kot dosežena stopnja kontrasta med natančno razmaknjenimi linijami.

[1] Kontrast (%) [2] Razdalja od optičnega središča objektiva (mm) [3] Najširša zaslonka [4] Zaslonka F8 [5] Prostorska frekvenca [6] 10 parov vrstic/mm [7] 30 parov vrstic/mm [8] R: radialne vrednosti T: tangentalne vrednosti

Funkcije objektiva

1. Obroč za ostrenje / 2. Gumb za zaklep ostrenja / 3. Obroček za zaslonko / 4. Stikalo za način ostrenja / 5. Oznaka zaslonke / 6. Stikalo za preklapljanje zaslonke

Združljivost z objektivom FE 14 mm F1,8 GM

Za več informacij o združljivosti objektiva in ohišja sledite spodnji povezavi.

V zvezi z nekaterimi ohišji fotoaparatov je za polno funkcionalnost morda treba posodobiti programsko opremo.

Specifikacije in funkcije

  • Prvovrstni izredno širokokotni objektiv serije G Master

  • Elementi XA in steklo Super ED ter dve stekli ED za visoko ločljivost na celotnem območju slike.

  • Velika zaslonka in izredno široka perspektiva v izredno kompaktnem objektivu

  • Linearni motorji XD so izjemno odzivni in se ponašajo z nizko stopnjo tresljajev, zato je samodejno ostrenje hitro, natančno in tiho.

  • Gumb za zaklep ostrenja in druge funkcije podpirajo profesionalne potrebe pri fotografiranju

Najmanjša razdalja ostrenja
0,25 m (0,82 čevlja)
Največje razmerje povečave (x)
0,1
Premer filtra (mm)
-
Teža
460 g (16,3 unče)

Kaj je v škatli?

Sprednji pokrov objektiva: priložen, Zadnji pokrov objektiva: ALC-R1EM, Mehka torbica, Matrica za filtre

Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju