Pogled na objektiv z leve strani
Pogled na objektiv z leve strani
Pogled na objektiv s ptičje perspektive.
Pogled na objektiv z desne strani
Pogled na objektiv z desne strani
Pogled na objektiv s sprednje strani s pritrjenim ohišjem α1
Dobitnik nagrade
G Master
Več o objektivu G Master
Standardni zoom G Master naslednje generacije

FE 24–70 mm F2,8 GM je posodobljen standardni zoom, ki v priročno in lahko obliko za največjo mobilnost pri fotografiranju in snemanju videoposnetkov dodaja izboljšano optiko in zmogljivost samodejnega ostrenja. Odlično se ujema z zmogljivimi kompaktnimi ohišji serije α in je primeren za najrazličnejše fotografske situacije.

FE 24–70 mm F2,8 GM II

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

FE 24–70 mm F2,8 GM II – galerija fotografij
Vzorčna slika barvitih steklenih ob zidu
Visoka ločljivost najboljših glavnih objektivov

Odličen kontrast pri visokih prostorskih frekvencah pomeni odlično ločljivost tudi pri F2,8. Elementa XA (extreme aspherical), elementa iz ED-stekla (izjemno nizka razpršitev), elementa iz stekla Super ED in plavajoči mehanizem ostrenja nadzorujejo barvno odstopanje, kar zagotavlja razločne slike pri vseh nastavitvah zooma in zaslonke. Premaz Nano AR Coating II ublaži bleščanje in odseve.

Vzorčna fotografija ženske, ki gleda navzdol
Osupljiva zameglitev ozadja objektiva G Master

Zaradi napredne optike in zaslonke z 11 lopaticami se zameglitev ozadja pri F2,8 razširi po celotnem razponu zooma. S premišljenim načrtovanjem in izdelavo smo ustvarili nadzor sferičnega odstopanja, ki še izboljša zameglitev ozadja. Elementa XA z natančnostjo 0,01 mikrona odpravita obročasto zameglitev. Najmanjša razdalja ostrenja je 0,21 metra pri 24 mm in 0,30 metra pri 70 mm, največja povečava pa je 0,32x.

Slika objektiva SEL2470GM2 v desni roki
Najbolj kompakten, lahek in vsestranski v svojem razredu

Najmanjši in najlažji zoom F2,8 24–70 mm v svojem razredu ponuja svobodo brez primere. Tehta le 695 gramov, kar je 191 gramov manj kot prejšnji model. Njegovo dolžino smo skrajšali za 16 mm, skupno prostornino pa za približno 18 %. Zaradi izjemne prenosnosti je dobra izbira za profesionalno ali ljubiteljsko fotografiranje ali snemanje v najrazličnejših okoliščinah.

Vzorčna slika ženske med hojo
Hitro in natančno samodejno ostrenje z odlično odzivnostjo

Sonyjevi linearni motorji XD (extreme dynamic), plavajoči mehanizem ostrenja in nadzor objektiva zagotavljajo natančnost samodejnega ostrenja in približno 2x boljše sledenje pri povečavi kot pri prejšnjem modelu. Z združljivim ohišjem omogoča snemanje s hitrostjo do 30 sličic na sekundo. K visoki hitrosti prispeva tudi nova enota zaslonke, ki omogoča popolno sledenje s samodejnim ostrenjem, tudi med snemanjem pri zaklenjeni zaslonke.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Izboljšane funkcije filmov za vizualne ustvarjalce

Najnovejša tehnologija zasnove objektiva zmanjšuje neželene premike slike in spremembe vidnega kota za gladko in izrazito filmsko sliko. Linearni motorji XD izboljšujejo zmogljivost samodejnega ostrenja in sledenja ter omogočajo snemanje pri visoki hitrosti sličic za izjemne podrobnosti. Na voljo sta neodvisna obroča za ostrenje in zaslonko, ročno ostrenje z linearno odzivnostjo pa zagotavlja neposreden, linearen odziv obroča za ostrenje pri ročnem ostrenju.

Kombinacija konstrukcije, odporne na prah in vlago, in položaja gumbov
Odličen nadzor in zanesljivost v vsakem okolju

Posodobljena zasnova, odporna na prah in vlago, nudi dodatno zanesljivost v zahtevnih razmerah, prednji element pa je prevlečen s fluorom, ki ga ohranja čistega. Posebna odprtina v priloženem pokrovu objektiva omogoča priročno uporabo krožnih polarizacijskih filtrov in izmenljivih filtrov ND (izbirno). Dva prilagodljiva gumba za zaklep ostrenja omogočata enostaven dostop in priročno upravljanje v kateri koli usmerjenosti.

Slika sestave objektiva
Konfiguracija objektiva

Objektivi serije G Master nudijo kakovost, ki prej ni bila dosegljiva, saj prinašajo čudovito kombinacijo izjemno visoke ločljivosti in mehke zameglitve ozadja.

[1] Izjemno asferični objektiv (objektiv XA) [2] Asferični objektiv [3] Steklo Super ED [4] Steklo ED z izjemno nizko razpršitvijo

Slika grafikona MTF
Diagram MTF

Funkcija MTF opisuje, kako lahko objektiv reproducira majhne podrobnosti, merjene kot stopnja kontrasta med natančno razmaknjenimi linijami.

[1] Kontrast (%) [2] Razdalja od optičnega središča objektiva (mm) [3] Najširša zaslonka [4] Zaslonka F8 [5] Prostorska frekvenca [6] 10 parov vrstic/mm [7] 30 parov vrstic/mm [8] Radialne vrednosti [9] Tangentalne vrednosti

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Prednosti Sonyjevih objektivov za snemanje videoposnetkov 

Preberite več o štirih edinstvenih prednostih uporabe Sonyjevih objektivov serije E za snemanje videoposnetkov. Kombinacija Sonyjevih objektivov in kamer izboljša vašo izkušnjo z ustvarjanjem videoposnetkov. 

Funkcije objektiva

1. Obroč za ostrenje / 2. Gumb za zaklep ostrenja / 3. Obroč za zoom / 4. Obroček za zaslonko / 5. Stikalo za način ostrenja / 6. Stikalo za zaslonko / 7. Stikalo za preklapljanje zaslonke / 8. Stikalo za navor obroča za zoom

Združljivost z objektivom FE 24–70 mm F2,8 GM II

Za več informacij o združljivosti objektiva in ohišja sledite spodnji povezavi.

Specifikacije in funkcije

  • Standardni objektiv z zoomom G Master.

  • Štirje originalni linearni motorji XD (extreme dynamic) z visoko potisno močjo zagotavljajo izjemno zmogljivost samodejnega ostrenja.

  • 5 asferičnih elementov, vključno z 2 tipoma XA, ter 2 elementa iz ED-stekla in 2 iz stekla Super ED za visoko ločljivost.

  • Globoka, kremasta zameglitev ozadja F2,8 v celotnem razponu zooma in odlična zmogljivost pri bližnjih posnetkih.

  • Na prah in vlago odporna zasnova zagotavlja optimalno zanesljivost in zmogljivost v vseh razmerah.

Najmanjša razdalja ostrenja
0,21–0,3 m (0,69–0,99 čevlja)
Največje razmerje povečave (x)
0,32 x
Premer filtra (mm)
82
Teža
695 g (24,6 unče)
Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju

Ocene in nagrade

Mnenja uporabnikov