FE 50MM F2.8 MACRO

Polne specifikacije in funkcije

SEL50M28

PMPC

€ 632,40

(z DDV)

Specifikacije objektiva

Nosilec
Objektiv Sony E
Format
35 mm polnega formata
Goriščna razdalja (mm)
50
Gorišna razdalja, enakovredna 35 mm (APS-C)
75
Skupine/elementi objektiva
7-8
Vidni kot (35 mm)
47゚
Vidni kot (APS-C)
32°
Najširša zaslonka (F)
2,8
Najširša zaslonka (F)
16
Lopatice zaslonke
7
Krožna zaslonka
Da
Najmanjša razdalja ostrenja
0,16 m (0,53 čevlja)
Največje razmerje povečave (x)
1
Premer filtra (mm)
55
Stabilizator slike (SteadyShot)
- (vgrajeno v ohišje)

Velikost in teža

Dimenzije (G x D)
70,8 x 71 mm (2 7/8 x 2 7/8 palca)
Teža
236 g (8,4 oz)

Kaj je v škatli

  • Sprednji pokrov objektiva: ALC-F55S
  • Zadnji pokrov objektiva: ALC-R1EM
Placeholder

Značilnosti

Slika FE 50 mm F2.8 Macro

Približajte se in ustvarite izjemen makro posnetek

Z najmanjšo razdaljo ostrenja 16 centimetrov se objektu lahko dovolj približate, da ustvarite resnično izjemne posnetke objektov v naravni velikosti. Pri iskanju ustrezne razdalje za snemanje vam fotoaparata v celoti ni več treba toliko premikati, zato zlahka posnamete objekte na površinah, ne da bi morali zapustiti svoje mesto in krožiti okoli njih. Ta objektiv je izjemno uporaben v vsakdanjih okoliščinah.

Slika FE 50 mm F2.8 Macro

Odlična ostrina in bokeh za celotno sliko

Optična zasnova z visoko ločljivostjo, ki vključuje element iz ED-stekla, kar najbolj zmanjša barvno odstopanje tudi pri posnetkih od blizu, kar dopolnjuje izjemno ostrino od roba do roba. Z mehanizmom krožne zaslonke, ki zagotavlja tekoč bokeh naravnega videza, zaradi katerega vaši objekti lepo izstopajo, so lepa tudi neizostrena ozadja.

Slika FE 50 mm F2.8 Macro

Kompaktna, lahka zasnova

Z največjim premerom 70,8 mm in dolžino 71 mm ter s skupno težo le 236 gramov (8,4 oz) sta zagotovljena neverjetna mobilnost in preprosto rokovanje. Ta objektiv je odlično združljiv s kompaktno serijo α in je najboljša izbira za vsakdanjo uporabo.

Slika FE 50 mm F2.8 Macro

Lestvici povečave in razdalje

Lestvici povečave in razdalje izboljšata priročnost z natančnimi številskimi indikatorji, ki lahko bistveno pripomorejo pri doseganju želene povečave in ostrenja v makro fotografiji.

Slika FE 50 mm F2.8 Macro

Popoln nadzor za preprosto makro fotografiranje

S stikalom za način ostrenja lahko preprosto preklapljate med ročnim in samodejnim ostrenjem ter se hitro prilagodite priložnostim, ki se ponudijo za ustvarjanje makro posnetkov. Z omejevalnikom razpona ostrenja lahko nastavite razpon ostrenja v objektivu, da omogočite kar najhitrejše samodejno ostrenje, z gumbom za zaklep ostrenja pa lahko ob vsakem pritisku zamrznete ostrenje, kar vam zagotavlja nadzirano in stabilno fotografiranje.

Slika FE 50 mm F2.8 Macro

Za hitre posnetke in makro posnetke

»Normalna« 50-milimetrska goriščna razdalja je idealna za snemanje pokrajin in portretov, kakor tudi bližinskih posnetkov. Asferični element lepo popravi ukrivljenost polja, tako da se najvišja kakovost slike ohrani povsod, od središča slike do njenih robov.

Slika FE 50 mm F2.8 Macro

Zanesljivo v zahtevnih razmerah

Zatesnjena zasnova, ki je odporna na prah in vlago, zagotavlja dodatno zaščito in zanesljivo delovanje v zahtevnih okoljih. Zanesljivo fotografirajte v rahlem dežju ali vetru.