Slike FE 85mm F1.8
Slike FE 85mm F1.8
Slike FE 85mm F1.8
Portret z izjemno ostrino in zameglitvijo ozadja

Nič se ne more primerjati z ostrino in mehko zameglitvijo ozadja, ki ju zagotavlja dobro zasnovan glavni teleobjektiv srednjega razpona za portretiranje – in SEL85F18 pri tem izstopa. Odlikujejo ga kompaktna in lahka zasnova za mobilnost, visoko zmogljiva optika in najširša zaslonka F1,8 za kakovostne slike. Odličen drugi objektiv za uporabnike fotoaparatov polnega formata in APS-C.

Odlična zmogljivost glavnega objektiva
Odlična zmogljivost glavnega objektiva

ED-steklo za izravnavo barvnega odstopanja, krožna zaslonka z 9 lopaticami in natančno upravljanje sferičnega odstopanja pripomorejo k vrhunski ostrini in mehki zameglitvi ozadja.

Mobilno in uporabno za aktivno snemanje
Mobilno in uporabno za aktivno snemanje

Kompaktna, lahka zasnova (371 g, 13,1 oz.), ki je idealna za serijo α7, je odlična kombinacija prenosnosti in visoke kakovosti za snemanje portretov, dogodkov in veliko več.

Tih in natančen pogon za ostrenje
Tih in natančen pogon za ostrenje 

Dvojni linearni motor sistema poganja neposredno mehanizem za ostrenje v objektivu brez dodatne opreme, zato je delovanje natančno in tiho ter kot tako idealno tako za snemanje videoposnetkov, kot tudi fotografij.

Kakovostna izdelava, vsestranske funkcije
Kakovostna izdelava, vsestranske funkcije 

Prilagodljiv gumb za zaklep ostrenja, širok in odziven gumb za ostrenje, zasnova, odporna na prah in vlago ter druge izboljšave prispevajo k izjemni kakovosti in vsestranskosti.

Slika konfiguracije objektiva
Konfiguracija objektiva

Izjemna optična zmogljivost za fotoaparate Sony, natančno zasnovano za vsestransko in zanesljivo uporabo pri različnih načinih fotografiranja.

[1] ED-steklo (izjemno nizka razpršitev)

Funkcija modulacijskega prenosa objektiva SEL85F18
Diagram MTF

Funkcija MTF opisuje, kako lahko objektiv reproducira majhne podrobnosti, merjene kot stopnja kontrasta med natančno razmaknjenimi linijami.

[1] Kontrast (%) [2] Razdalja od optičnega središča objektiva (mm) [3] Prostorska frekvenca [4] 10 parov vrstic/mm [5] 30 parov vrstic/mm [6] Največja zaslonka [7] Zaslonka F8 [10] Radialne vrednosti [9] Tangentalne vrednosti

Združljivost FE 85mm F1.8

Za več informacij o združljivosti objektiva in ohišja sledite spodnji povezavi.

Specifikacije in funkcije

  • Vrhunski teleobjektiv srednjega razpona

  • ED-steklo za kompenzacijo barvnega odstopanja

  • Krožna zaslonka z 9 lopaticami za čudovit učinek razostritve.

  • Linearni motor za natančno, tiho ostrenje

  • Na prah in vlago odporna zasnova

Najmanjša razdalja ostrenja
0,8 m (2,63 čevlja)
Največje razmerje povečave (x)
0,13
Premer filtra (mm)
67
Teža
371 g (13,1 oz.)

Kaj je v škatli?

Senčilo (model): ALC-SH150, Sprednji pokrov objektiva: ALC-F67S, Zadnji pokrov objektiva: ALC-R1EM

Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju