Slika objektiva FE C 16–35mm T3.1
Slika objektiva FE C 16–35mm T3.1
Slika objektiva FE C 16–35mm T3.1
Slika objektiva FE C 16–35mm T3.1
Slika objektiva FE C 16–35mm T3.1
Sledi vaši domišljiji

Zajemite vizijo v celoti s širokokotnim objektivom z zoomom SELC1635G. Izboljšana optična zasnova in najboljša tehnologija v razredu omogočata zanesljivo, vrhunsko digitalno kinematografsko, dokumentarno in drugo produkcijo vsebine polnega formata.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Neomejena izraznost za oblikovalce vsebine
Slika kinematografskih slik s čudovitimi učinki zameglitve
Kinematografske slike s čudovitimi učinki zameglitve

Doživite čudovite kinematografske slike z izjemno ločljivostjo od roba do roba objektiva Sony G. Dosledna velika zaslonka T3.1 (F2.8), od širokokotnega do telefoto razpona, ustvari osupljivo zameglitev ozadja in globino.

Slika odzivnega ročnega upravljanja za ustvarjalce vsebine
Odzivno ročno upravljanje za ustvarjalce vsebine

Prilagodite ostrenje, zoom in zaslonko s tekočo in zanesljivo natančnostjo. Parfokalna optika in obročki za raznoliko, ponovljivo kinematografijo s kamerami velikega formata, kot so VENICE, PXW-FX9 in brezzrcalne kamere Alpha.

Slika izjemno vsestranskega upravljanja
Vsestransko upravljanje

Poleg že znanega ročnega upravljanja lahko s snemljivo servoenoto dostopate do najnovejših, edinstvenih filmskih orodij Sonyjevega sistema serije E. Izkoristite hitro in natančno samodejno ostrenje za snemanje med gibanjem, servozoom, stojalo za ostrenje in nastavitev zaslonke – v kameri, oddaljeno ali v pametnem telefonu za boljšo ustvarjalnost in delovno učinkovitost.

Slika napredne optične zasnove

Sliki brez premaza Nano AR (levo) in s premazom Nano AR (desno).

Napredna optična zasnova

Dva elementa objektiva XA (izjemno asferični) in trije asferični zmanjšajo popačenje, ukrivljenost in astigmatizem. Dva elementa iz ED-stekla (izjemno nizka razpršitev) zmanjšata popačenje barv, napredni premaz Nano AR (protiodsevno) na optičnih površinah pa močno zmanjša odsev in bleščanje. Mehanizem plavajočega ostrenja je optimiziran za filmske posnetke in zagotavlja izjemno ločljivost ter zelo malo popačenja pri kakršni koli razdalji.

Slika natančnega in odzivnega ročnega ostrenja
Natančno in odzivno ročno ostrenje

SELC1635G je opremljen s tekočim in tihim MF z linearno odzivnostjo za ročno ostrenje brez zapoznitve ter možnostjo natančnega in intuitivnega upravljanja za direktorja fotografije ter snemalca.  Obroč za ostrenje nudi učinkovito sukanje (140 stopinj) za natančno upravljanje s stopnjami in jasno lestvico povečave za dosledne izostritve in ponastavitve med več posnetki. Primeren je za filmske ustvarjalce, obenem pa nudi obrnljivo sukanje obroča za zoom ter možnost uporabe zaslonke s preskakovanjem za natančne prilagoditve.

Slika konfiguracije objektiva
Konfiguracija objektiva 

Brezhibna zasnova objektiva Sony G poudari elegantno kombinacijo visoke ločljivosti in čudovite zameglitve ozadja, s katerima lahko umetnik še izboljša svojo vizijo.
[1] Izjemno asferični objektiv (objektiv XA)  [2] Asferični objektiv  [3] Steklo ED

Modulacijski prenos objektiva SELC1635G
Diagram MTF 

MTF opisuje, kako dobro objektiv reproducira fine podrobnosti, merjene kot dosežena stopnja kontrasta med natančno razmaknjenimi linijami.
[1] Kontrast (%) [2] Razdalja od optičnega središča objektiva (mm) [3] Pri 16 mm/najširša zaslonka [4] Pri 16 mm/zaslonka T9 [5] Pri 35 mm/najširša zaslonka [6] Pri 35 mm/zaslonka T9 [7] Prostorska frekvenca [8] 10 parov vrstic/mm [9] 30 parov vrstic/mm [10] Radialne vrednosti [11] Tangentalne vrednosti

Funkcije objektiva
Slika upravljalnikov objektiva na levi strani

[1] Obroč za ostrenje  [2] Obroč za zoom  [3] Obroč za zaslonko  [4] Vzvod ZMOGLJIVEGA ZOOMA  [5] Snemljiva enota servozooma  [6] Stikalo za hitrost zooma  [7] Gumb za zaklep ostrenja

Slika upravljalnikov objektiva na desni strani

[8] Stikalo ZAKLEPA ZASLONKE  [9] Stikalo premikanja zaslonke  [10] Stikalo zooma

Združljivo z objektivom FE C 16–35 mm T3.1

Za več informacij o združljivosti objektiva in ohišja sledite spodnji povezavi.

V zvezi z nekaterimi ohišji fotoaparatov je za polno funkcionalnost morda treba posodobiti programsko opremo.

Specifikacije in funkcije

  • Kinematografske slike s čudovitimi učinki zameglitve

  • Odzivno ročno upravljanje za ustvarjalce vsebine

  • Vsestransko upravljanje

  • Napredna optična zasnova

  • Natančno in odzivno ročno ostrenje

Najmanjša razdalja ostrenja
0,28 m (0,92 čevlja)
Največje razmerje povečave (x)
0,19
Premer filtra (mm)
-
Teža
1390 g (49,1 oz.)

Kaj je v škatli?

Sprednji pokrov objektiva: ALC-F82S, Zadnji pokrov objektiva: ALC-R1EM, Mehka torbica, Pokrov reže za enoto zooma, rezervni vijak enote zooma

Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju