FE C 16–35MM T3.1

Polne specifikacije in funkcije

SELC1635G

PMPC

€ 6.709,00

(z DDV)

Specifikacije objektiva

Nosilec
Objektiv Sony E
Format
35 mm polnega formata
Goriščna razdalja (mm)
16–35
Gorišna razdalja, enakovredna 35 mm (APS-C)
24–52,5
Skupine/elementi objektiva
13-16
Vidni kot (35 mm)
107–63 ゚
Vidni kot (APS-C)
83°–44°
Najširša zaslonka (F)
T3.1(F2.8)
Najširša zaslonka (F)
T25(F22)
Lopatice zaslonke
11
Krožna zaslonka
Da
Najmanjša razdalja ostrenja
0,28 m (0,92 čevlja)
Največje razmerje povečave (x)
0,19
Premer filtra (mm)
-
Stabilizator slike (SteadyShot)
- (vgrajeno v ohišje)
Sistem zooma
Tako ročno kot ob napajanju
Združljivost s telekonverterjem (x1.4)
-
Združljivost s telekonverterjem (x2.0)
-
Vrsta senčila
Kvadratna oblika, fiksni

Velikost in teža

Dimenzije (G x D)
118,5 x 147 mm (4–3/4 x 5–7/8 palca)
Teža
1390 g (49,1 oz.)

Kaj je v škatli

  • Sprednji pokrov objektiva: ALC-F82S
  • Zadnji pokrov objektiva: ALC-R1EM
  • Mehka torbica
  • Pokrov reže za enoto zooma, rezervni vijak enote zooma
Placeholder

Značilnosti

Slika kinematografskih slik s čudovitimi učinki zameglitve

Kinematografske slike s čudovitimi učinki zameglitve

Doživite čudovite kinematografske slike z izjemno ločljivostjo od roba do roba objektiva Sony G. Dosledna velika zaslonka T3.1 (F2.8), od širokokotnega do telefoto razpona, ustvari osupljivo zameglitev ozadja in globino.

Slika odzivnega ročnega upravljanja

Odzivni ročni nadzor 

Prilagodite ostrenje, zoom in zaslonko s tekočo in zanesljivo natančnostjo. Parfokalna optika in obročki za raznoliko, ponovljivo kinematografijo s kamerami velikega formata, kot so VENICE, PXW-FX9 in brezzrcalne kamere Alpha.

Slika izjemno vsestranskega upravljanja

Vsestransko upravljanje

Poleg že znanega ročnega upravljanja lahko s snemljivo servoenoto dostopate do najnovejših, edinstvenih filmskih orodij Sonyjevega sistema serije E. Izkoristite hitro in natančno samodejno ostrenje za snemanje med gibanjem, servozoom, stojalo za ostrenje in nastavitev zaslonke – v kameri, oddaljeno ali v pametnem telefonu za boljšo ustvarjalnost in delovno učinkovitost.

Slika nove ravni ločljivosti in zameglitve ozadja

Nove ravni ločljivosti in zameglitve ozadja

Ta objektiv vključuje dva Sonyjeva elementa XA (izjemno asferično) z natančnostjo površine 0,01 mikrometra. Popačenje, do katerega rado prihaja v širokokotnih objektivih z zoomom, je natančno nadzirano, kakor tudi astigmatizem in ukrivljenost polja. Elementi XA (izjemno asferično) učinkovito odpravljajo neprivlačno obročasto zameglitev ozadja, zato je zameglitev ozadja na neizostrenih delih gladka in čudovita.

Več o tem

Slika jasnosti in kontrasta pri kateri koli svetlobi

Jasnost in kontrast pri katerikoli svetlobi

Sonyjeva originalna plast Nano AR odpravlja odbojno svetlobo, ki lahko povzroča odseve in bleščanje v protisvetlobi in pod drugimi zahtevnimi svetlobnimi pogoji, in zagotavlja dosledna visok kontrast in jasnost. Niti pod najrazličnejšimi koti ne pride do odseva neželene svetlobe, zato je prilagodljivost okvirjanja in kompozicije večja, še posebej pri širokokotnih goriščnih razdaljah. (1. Premaz Nano AR / 2. Steklo / 3. Prenesena svetloba)

Več o tem

Slika polepšane zameglitve z 11 lopaticami

11 lopatic za lepšo zameglitev ozadja

Sonyjeva originalna krožna zaslonka z 11 lopaticami zagotavlja še boljšo zameglitev ozadja. Zasnova in materiali so dodelani tako, da je ohranjena zaobljena oblika, z upoštevanjem strogih standardov za krožnost pa smo zagotovili brezkompromisno doseganje popolne lepote zameglitve ozadja z objektivom.

Več o tem

Slika natančnega in odzivnega ročnega ostrenja

Natančno in odzivno ročno ostrenje

Ročno ostrenje z linearno odzivnostjo omogoča nemoteno ročno ostrenje brez zakasnitve, s katerim lahko direktorji fotografije in upravljavci kamere natančno in intuitivno nastavljajo izostritev. Obroč za ostrenje omogoča 140-stopinjski kot vrtenja za natančnejši nadzor z označevalniki merila razdalje za dosledno ponastavitev ostrenja med večkratnimi poizkusi.

Slika več možnosti za ustvarjalce vsebin

Več možnosti za ustvarjalce vsebine

Objektiv SELC1635G je opremljen z 0,8-milimetrsko razdaljo zobnikov, ki je standard v industriji, in 114-milimetrski premer objektiva, kar omogoča združljivost z velikim številom dodatkov, od senčnikov za objektive pa do sistemov spremljanja in ostrenja. Obroč za zoom je obrnljiv, kar ustvarjalcem omogoča izbor drugih sistemov objektivov za fotografiranje.

Slika snemljivega servo zooma

Odstranljiv servonadzor zooma

Vključena servoenota omogoča priročno upravljanje s prsti za postopne povečave, primerne za dramatične ali promocijske posnetke. Med servonadzorom in ročnim upravljanjem je mogoče preklopiti z gumbom na enoti objektiva. Ko je izbrana možnost servonadzora, je zoom mogoče upravljati z ročajem ali držalom fotoaparata. Servonadzor je po potrebi mogoče odstraniti.

Slika hitrega in natančnega samodejnega ostrenja ter samodejne osvetlitve

Hitra in natančna AF in AE

SELC1635G v celoti podpira napredno samodejno ostrenje (AF) s faznim zaznavanjem/zaznavanjem kontrasta Enhanced Hybrid in zmogljivosti samodejne osvetlitve (AE) fotoaparata polnega formata FX9. S to revolucionarno tehnologijo se lahko osredotočite na okvirjanje, saj fotoaparat in objektiv usklajeno ohranjata izostritev predmetov s plitvo globinsko ostrino.

Slika hitrega in natančnega samodejnega ostrenja

Hitro in natančno samodejno ostrenje

Premikanje sistema ostrenja z lebdenjem omogoča dvojni piezoelektrični mehanizem DD-SSM (Direct Drive SuperSonic Motor). Patentiran Sonyjev dizajn poganja dve neodvisni skupini ostrenja, kar omogoča visoko hitrost in natančnost ter tiho premikanje. Zaradi tega je poleg fotografiranja idealen tudi za samodejno ostrenje med snemanjem filmov.

Več o tem

Visoka zanesljivost v zahtevnih pogojih

Zasnova tega objektiva je v celoti odporna na prah in vlago, kar zagotavlja dodatno zaščito in zanesljivo delovanje v zahtevnih okoljih. Zanesljivo fotografirajte v rahlem dežju ali vetru.

Več o tem