Nova modela Xperia 1 III in Xperia 5 III prinašata inovativno fotografsko funkcionalnost in prvi variabilni teleobjektiv na mobilnem telefonu na svetu, ki mu družbo delata senzor Dual PD in 4K HDR OLED zaslon s frekvenco osveževanja 120Hz

ucreVBFEW

Sony danes predstavlja dva nova člana svoje družine telefonov vrhunskega razreda Xperia 1 in 5, in sicer modela Xperia 1 III in Xperia 5III.Obe napravi ponujata bogat nabor lastnosti, ki skupnost Xperia povezujejo z njihovimi strastmi. Ne glede na to, ali jih druži strast do fotografije, zvoka, filmov, igric ali snemanja, bo naslednja generacija modelov vrhunskega razreda Xperia 1 in 5 uporabniško izkušnjo obogatila s svojimi številnimi novostmi. Dobrodošli v naslednji osupljivi stopnji razvoja družine Xperia.

Prvi pametni telefon na svetu z variabilnim teleobjektivom v kombinaciji z senzorjem Dual PD

Samodejna izostritev (AF) za oči v realnem času za ljudi in živali, nova funkcija sledenja v realnem času Real-time Tracking[i]in hiter ter zvezen AF za vse objektive

Zvezni način (Burst) z 20 sličicami na sekundo in manj šuma ob šibki svetlobi, ki ga poganja BIONZ X™

Popolnoma nova tehnologija za UI povečavo z visoko ločljivostjo

Posodobljena funkcija »Photography Pro« sedaj vsebuje osnovni način ‘Basic Mode’

Prvi pametni telefon na svetu z zaslonom 4K HDR in frekvenco osveževanja 120Hz[ii], ki ga ščiti steklo Gorilla® Glass Victus™[iii]

Izpopolnjeni stereo zvočniki so sedaj 40 % glasnejši od predhodnega modela[iv]

Nova in izboljšana funkcionalnost za igranje iger, vključno z novim izenačevalnikom zvoka, izboljšanim mikrofonom za klepet s soigralci in snemanjem z visokim številom sličic

Prvi pametni telefon na svetu, ki lahko realističen zvok 360 Reality Audio predvaja iz zvočnikov in tako ponuja verodostojno reprodukcijo zvoka[v]

Dodan prostorski zvok 360 Spatial Sound – za intenzivno doživetje zvoka

Mobilna platforma Qualcomm® Snapdragon™ 888 5G

Zmogljivejša baterija (4500 mAh) in sposobnost baterijo v 30 minutah napolniti do 50 % s priloženim 30 W polnilnikom ter daljša uporabna življenjska doba baterije – sedaj za obdobje do treh let[vi]

Profesionalna tehnologija iz fotoaparatov AlphaTM

Xperia 1 III in Xperia 5 III sta bila razviti v sodelovanju z inženirji za fotoaparate serije Alpha, ki slovijo po svoji vodilni panožni tehnologiji samodejnega ostrenja. Oba modela sta opremljena s hitrim, natančnim in neprekinjenim AF med vsemi objektivi in tehnologijo AF za oči v realnem času. Tehnologija sledenja motivom v modelu Xperia 5 III fotografom omogoča, da s preprostim dotikom zaslona naredijo ostre posnetke premikajočih se subjektov v najrazličnejših scenarijih.

Xperia 1 III je opremljena s še bolj dovršenim naborom funkcij za fotografe, ki stremijo za popolnimi fotografijami. Sledenje subjektom je bilo dopolnjeno s sledenjem v realnem času, kar omogoča tudi najbolj problematične premikajoče se subjekte posneti v vsej možni ostrini. Uporaba algoritmov, ki temeljijo na umetni inteligenci, in senzorja 3D iToF za merjenje razdalje, funkciji za sledenje v realnem času (Real-time Tracking) omogoča natančno zaznati in izostriti motiv ter mu slediti, tudi če začasno izgine iz vidnega polja[vii].

Poleg tega oba modela ponujata neprekinjeno samodejno ostrenje, ki AF/AE izračunava 60-krat na sekundo, uporabnikom pa omogoča, da posnamejo in shranijo 20 posnetkov (20 sličic na sekundo) z visoko natančnostjo, optimizirano ostrino in osvetlitvijo[viii]. Ta raven zmogljivosti je primerljiva s tisto, ki jo lahko najdete v profesionalnih fotoaparatih za snemanje športnih dogodkov, kot so izdelki iz serije Alpha 9. Procesor BIONZ X™ uporabnikom prvič omogoča uporabo zveznega načina (Burst) v slabih svetlobnih razmerah ter tako narediti posnetke z manjšo količino šuma, česar starejši modeli niso omogočali.

Presezite pričakovanja z variabilnim teleobjektivom

Oba modela sta prva pametna telefona na svetu z variabilnim teleobjektivom in senzorjem z dvojno gostoto točk Dual PD z do 105 mm goriščne razdalje, obenem pa ju odlikuje še hitro samodejno ostrenje z uporabo senzorja Dual PDAF. Ostrina se tako prilagodi v trenutku, ko preklopite med 70 mm in 105 mm, s čimer boste lahko lepoto zajeli v vseh njenih podrobnostih.

Fotografi lahko dodatno obogatijo svoje možnosti ustvarjanja z goriščnimi razdaljami 16 mm, 24 mm, 70 mm in 105 mm[ix] za zajem osupljivih kompozicij – naj si gre za pokrajino, portrete[x] ali živali. Oba modela sta še vedno opremljena z optiko ZEISSTM, ki je kalibrirana posebej za pametne telefone Xperia, premaz ZEISSTM T* pa izboljša upodabljanje in kontrast z zmanjšanjem odsevov.

Izobilje priložnosti za ustvarjanje

Oba vrhunska modela naslednje generacije telefonov Xperia sta opremljena z UI povečavo z visoko ločljivostjo. Ta tehnologija uporablja procesiranje UI podjetja Sony za obnovitev podrobnosti pri uporabi povečave in tako zagotavlja njihovo preciznost.

Tako kot njuna starejša vrstnika sta tudi Xperia 1 III in Xperia 5 III opremljena s funkcijo Photography Pro, ki je bila razvita v sodelovanju s profesionalnimi fotografi in ponuja številne enake ročne nastavitve, kot so na voljo v fotoaparatih serije Alpha, vključno z ISO, hitrostjo zaslonke, indikatorjem EV, podporo RAW in namenskim gumbom za sprožilec (pri čemer ima ta gumb na Xperia 1 III reliefno končno obdelavo).Novost pri letošnjih modelih je funkcija osnovni način (Basic Mode) kot del Photography Pro, ki omogoča hiter dostop do vrste enostavnih fotografskih funkcij, kot so sprožilec na dotik, pokončni format, umetniški učinek bokeh, panorama in še več.

Xperia 1 III in Xperia 5 III nista pozabili niti na najnovejšo različico funkcije SteadyShot™ s FlawlessEye™[xi], ki izkorišča višjo hitrost branja slikovnega senzorja in originalen Sonyjev algoritem za optično stabilizacijo slike. Rezultat so izjemno stabilni video posnetki brez tresenja.

Velik zaslon za filmofile

Doma ali na poti, nova modela Xperia resnično izpolnjujeta filmofilske sanje. Xperia 1 III vas bo prevzela z velikanskim CinemaWideTM 4K HDR OLED zaslonom s frekvenco osveževanja 120 Hziv, diagonalo 6,5 palca (16,51 cm) in formatom 21:9, medtem ko Xperia 5 III ponuja enako osupljiv CinemaWide™ HDR OLED zaslon s frekvenco osveževanja 120 Hz in diagonalo 6,1 palca (15,5 cm), prav tako v formatu 21:9. Oba modela ponujata edinstveno in izjemno doživetje ogleda in tako uporabnikom omogočata, da se izgubijo v svojih najljubših filmih in televizijskih oddajah.

Uporabniki telefona lahko v svoji najljubši zabavi uživajo na način, kot so si ga zamislili ustvarjalci s funkcijo Creator Mode. Funkcija uporablja tehnologijo »Powered by CineAlta«, ki prinaša tovarniško kalibriran zaslon OLED z zelo natančno konico beline, ki odraža barvno reprodukcijo profesionalnih barvnih monitorjev Sony v uporabi v vodilnih hollywoodskih studiih. Oba modela prav tako uporabljata zaslone enakovredne 10 bitom (8-bitov plus 2 bita glajenja), ki lahko prikazujejo kopico barv brez pasov in podpirajo barvni prostor BT.2020.

Xperia 1 III in Xperia 5 III prevzameta čute in ponujata avdiovizualno izkušnjo brez para. Kot njuna predhodnika, tudi najnovejša modela uporabljata tehnologijo X1™ za mobilne naprave, ki vse ogledane vsebine obdela s tehnologijo BRAVIA HDR, in tako prav vsem vsebinam na zaslonu doda čudovito izraznost. Tudi pretočne vsebine so bolj realistične kot kdaj koli prej in vsebujejo več kontrasta, barv in jasnosti. Nadaljnja uporaba zvočne tehnologije Dolby Atmos®, prilagojene v sodelovanju s podjetjem Sony Pictures Entertainment, uporabnikom še naprej ponuja izjemno prepričljiv večdimenzionalen zvok, tako z uporabo slušalk ali stereo zvočnikov telefona.

Igrajte in zmagajte

Vrhunske posodobitve modelov Xperia 1 III in Xperia 5 III prinašajo resnične prednosti za ljubitelje igric. Že znani format 21:9 jih še dodatno poglobi v akcijo[xii]nov in izboljšan zaslon s frekvenco osveževanja 120 Hz[xiii] pri obeh modelih pa ponuja še bolj zvezen prikaz hitro premikajočih se objektov za resnično svileno izkušnjo igranja. Tehnologija za zmanjšanje zabrisanosti gibanja s frekvenco 240 Hz[xiv] sliko na zaslonu posodobi neverjetnih 240-krat na sekundo za kristalno jasen prikaz gibanja. Zaznavanje dotika s frekvenco 240 Hz obenem pomeni, da dogajanje na zaslonu sledi željam igralca in mu tako ponuja bistveno prednost pred ostalimi tekmovalci.

Oba modela sta prav tako opremljena z novo možnostjo uravnavanja beline, ki zmanjšuje obremenitev oči in omogoča daljše igranje. Funkcija prilagajanja gama osvetljenosti L-y raiser uporabnikom omogoča nasprotnike lažje opaziti v temnih prostorih tako da prilagodi podrobnosti slike v temnih predelih in nasprotnike poudari, ne da bi pri tem prekomerno osvetlila svetla področja zaslona.

Kombinacija vizualne odličnosti in izjemne zvočne izkušnje je ključna za oba modela - Xperia 1 III in Xperia 5 III. Igralci iger lahko svoje najljubše slušalke priklopijo preko 3,5-mm avdio priključka in izkusijo prednosti novih modelov, ki prinašata minimalno zvočno zakasnitev. Novi zvočni izenačevalnik uporabnikom omogoča nadzirati, ojačati ali znižati glasnost zvokov, kot so koraki in streli, kar jim omogoča slišati nasprotnike, ki se približujejo, in se odzvati še preden so sami opaženi[xv]. Za igralce večigralskih iger novi optimizirani mikrofon za klepet s soigralci omogoča jasno komunikacijo z zmanjšanjem hrupa v ozadju na podlagi izbranih slušalk uporabnika[xvi].

Zagreti igralci lahko ponovno doživijo zmagovalne trenutke v vsem svojem sijaju, zahvaljujoč snemanju z visoko gostoto sličic s hitrostjo do 120 sličic na sekundo[xvii]. Ne glede na igro, funkcija ponovnega predvajanja R.T. record samodejno posname 30 sekund akcije na zaslonu in tako igralcem omogoča, da se zlahka pomaknejo nazaj v času in shranijo ključne trenutke, ter jih delijo na spletu s prijatelji in sotekmovalci.

In nazadnje, vgrajeni nadzor za preprečevanje pregrevanja zmogljivost procesorja med igranjem ohranja na najvišji možni ravni. Ko uporabniki igre igrajo s telefonom, priključenim na napajalnik, se prekine polnjenje baterije ter tako zniža generiranje toplote v telefonu samem in tako preprečuje pregrevanje.

Snemajte filme kot profesionalci

Aplikacija Cinematography Pro »powered by CineAlta« ponuja večjo izbiro za privlačno pripovedovanje zgodb z zajemom dramatičnih počasnih posnetkov, in sicer s funkcijo snemanja počasnih posnetkov v 4K HDR in s 120 sličicami na sekundo[xviii], ki lahko zajame in predvaja do 5-krat upočasnjen posnetek ob uporabi 24 sličic na sekundo. Snemanje v formatu 21:9 in s 24/25/30/60 sličicami ponuja dodatno kinematografsko izraznost. Osem različnih barvnih prednastavitev Look vam obenem omogoča popolnoma spremeniti razpoloženje svojih prizorov z uporabo različnih snemalnih stilov, enim izmed bistvenih orodij za bolj profesionalno pripovedovanje zgodb. Sonyjeva edinstvena tehnologija inteligentnega filtra za veter uporablja nagrajeno tehnologijo ločevanja zvoka za zmanjšanje šuma vetra in jasnejši posneti zvok.

Nove funkcije v obeh modelih vključujejo številne izboljšave uporabniškega vmesnika, zasnovane posebej za ustvarjalce filmov. Na primer, za boljši nadzor nad potekom snemanja lahko uporabniki enostavno preverijo količino prostega pomnilnika in čas snemanja, ki je še na voljo. Prav tako lahko enostavno preverijo parametre, uporabljene pri določenem posnetku, če jih želijo morda uporabiti tudi v prihodnje. Podrobne informacije za vsak posnetek tako zdaj vključujejo ločljivost, število sličic na sekundo, barvni izbor, objektiv, stabilizator, nastavitev beline, ISO, kot/hitrost zaslonke, ostrino in raven zvoka. Dodatno si lahko uporabniki sedaj le s preprostim potegom po zaslonu telefona posnetke tudi ogledajo, kar jim pomaga lažje organizirati posneti material.

Zvok, kot ga je slišal ustvarjalec

Poleg izjemne izkušnje ogleda za filmofile nova modela Xperia podobno izkušnjo ponujata tudi avdiofilom. Zvočna tehnologija, uglašena v sodelovanju s podjetjem Sony Music Entertainment, uporablja edinstveno dekodiranje zvoka in na novo razvit virtualizator za zvočnike ter tako omogoča, da sta Xperia 1 III in Xperia 5 III prva pametna telefona na svetu, ki lahko s svojima zvočnikoma predvajata zvok 360 Reality Audiovii. Poslušalci se lahko potopijo v tako verodostojen zvok, da jih bo prenesel na koncert ali v studio, kjer umetnik ravnokar snema svojo skladbo, kar lahko dosežejo tako z uporabo večstopenjskih stereo zvočnikov ali s slušalkami – tako brezžičnimi kot običajnimi. Za nameček bodo novi naročniki na TIDAL ob nakupu katerega koli modela prejeli tri mesece brezplačne naročnine na storitev TIDAL Hi-Fi, vključno z izkušnjo 360 Reality Audio.

Če je vaša glasba posneta v dvokanalnem stereo načinu, si boste želeli uporabiti novi prostorski zvok 360 Spatial Sound, ki modeloma Xperia 1 III in Xperia 5 III omogoča, da v realnem času stereo posnetke virtualizirata v izjemno prostorsko zvočno izkušnjo. Tehnologija deluje tako za lokalne kot za pretočne posnetke in tako še izboljša izkušnjo poslušanja.

Glasba visoke kakovosti bo zvenela še bolje z uporabo večstopenjskih stereo zvočnikov, ali z uporabo brezžičnih oz. običajnih slušalk s pomočjo 3,5 mm avdio priključka. Večstopenjska stereo zvočnika sta nameščena na sprednji strani telefona za učinkovito reprodukcijo zvoka. Ekskluzivno pri modelu Xperia 1 III sta zvočnika sedaj 40 % zmogljivejša[xix] kot tista, uporabljena pri njegovem predhodniku[xx]. Ta izboljšava je bila dosežena s pomočjo novega ohišja za zvočnike, ki sedaj omogoča višji zvočni pritisk in eliminira vibracije. Prav tako za okoli 40 % je bila izboljšana tudi glasnost zvoka z uporabo 3,5 mm avdio priključka, pri čemer smo poskrbeli tudi za manj popačenja ob najvišji izhodni moči.

Poleg zvoka in brezžičnega zvoka visoke ločljivosti tako Xperia 1 III kot Xperia 5 III še naprej ponujata DSEE Ultimate[xxi], ki kakovost digitalne glasbe, tako pri poslušanju lokalno shranjenih kot tudi pretočnih zvočnih in video datotek, izboljšuje z uporabo tehnologije UI podjetja Sony. Tehnologija samodejno izboljša frekvenco zvoka in dinamični razpon v realnem času ter tako zvok vsake skladbe približa zvoku visoke ločljivosti.

Vsa potrebna hitrost, vedno z vami

Z uporabo najnovejše mobilne platforme Qualcomm® Snapdragon™ 888 5G in združevanjem povezljivosti Wi-Fi in 5G, nova generacija modelov Xperia postavlja nove standarde glede zmogljivosti pametnih telefonov. Za to gre zahvala procesorju Qualcomm® Kryo™ 680 CPU, ki ponuja do 25 % višjo zmogljivost, in grafični kartici Qualcomm® Adreno™ 660 GPU z do 35 % več grafične moči od svojega predhodnika.

Povezljivost Smart obema novima modeloma Xperia omogoča uporabo tehnologije globokega učenja, ki temelji na knjižnicah nevronskih mrež Sony in analizira signale Wi-Fi ter predvideva morebitne težave s povezljivostjo v bližnji prihodnosti. Xperia 1 III in Xperia 5 III tako ocenita kakovost omrežja Wi-Fi na voljo še preden se z njim povežeta, kar preprečuje, da bi se uporabnik povezal z nefunkcionalnim brezžičnim omrežjem. Če tehnologija oceni, da bo kakovost povezave Wi-Fi neustrezna, namesto nje uporablja mobilni internet[xxii].

Oba modela uporabljata baterijo s kapaciteto 4500 mAh in tako omogočata celodnevno uporabo, razpon polnilnih funkcij pa izboljšuje priročnost ter podaljšuje življenjsko dobo baterije. Ste ostali brez energije? Nič hudega, saj vam priloženi polnilnik XZQ-UC1 omogoča baterijo do 50 % napolniti v le 30 minutah. Poleg tega prilagodljivo polnjenje Xperia Adaptive Charging pri obeh modelih omogoča podaljšanje življenjske dobe baterije brez bistvenega znižanja kapacitete na tri leta (v primerjavi z dvema letoma pri prejšnjih modelih).Xperia Adaptive Charging deluje tako, da med polnjenjem nadzira status baterije in zagotavlja da le ta ni v nobenem trenutku preobremenjena.

Elegantna oblika zasnovana s funkcionalnostjo v mislih

Xperia 1 III in Xperia 5 III ne razočarata niti glede trpežnosti.Xperia 1 III svoje visokokakovostne materiale oblikuje v drzen in prepoznaven dizajn pri katerem steklo z učinkom poledenelosti na zadnji strani in kovinsko ogrodje s peskano obdelavo ponujata očarljivo mešanico oblike in funkcionalnosti. Zaslon medtem ščiti steklo Corning® Gorilla® Glass Victus™, najtrše steklo Gorilla® Glass doslej, ki se ponaša z višjo odpornostjo na padce in praske.Kompaktnega bratranca Xperia 5 III medtem na zadnji strani ščiti steklo Corning® Gorilla® Glass 6™, zaslon pa varuje steklo z zrcalnim zaključkom, med katerima kraljuje robusten kovinski okvir. Za še več duševnega mira, oba modela izpolnjujeta tudi zahteve standarda za vodoodpornost in zaščito pred vnosom prahu IP65/68[xxiii].

Radi uporabljate večopravilnost? Tehnologija večokenskega vmesnika je bila sedaj dodatno posodobljena in ponuja funkcijo pojavnega okna, ki uporabnikom omogoča enostavno izvesti dodatne naloge ter se nato vrniti nazaj na delo.

Za piko na i; s telefonom seznanjene slušalke Sony[xxiv] uporabnikom omogočajo enostaven dostop do aplikacije Sony | Headphones Connect z uporabo menija Side Sense menu za hitro povezljivost.

Dodatna oprema

Oba modela sta na voljo z novim in izboljšanim stilskim ovitkom z antibakterijskim nanosom. Vgrajeno trpežno stojalo obenem omogoča tudi vodoravno postavitev in zagotavlja udobno izkušnjo gledanja ter s svojim nanosom iz protibakterijskega materiala s stopnjo zaščite do 99,9 %[xxv] preprečuje razmnoževanje specifičnih tipov bakterij in zagotavlja čistost.

V paketu je priložen tudi 30 W kompaktni polnilnik z napajanjem USB-C. Novi polnilnik vsebuje zaščito pred pregrevanjem in ima certifikat podpore za programljive napajalnike (PPS) za zmanjšanje toplotnega vpliva.

Dostopnost

Xperia 1 III bo na voljo v črni in vijolični barvi od začetka poletja 2021 dalje, nameščen pa bo imela operacijski sistem AndroidTM 11.

Xperia 5 III bo na voljo v črni, roza in zeleni barvi, prav tako od začetka poletja 2021 dalje, z operacijskim sistemom AndroidTM 11. [xxvi]

Dual PD: Xperia 1 III / Xperia 5 III sta opremljeni z goriščno razdaljo 70 mm in 105 mm v isti periskopski kameri in uporabljata senzor Dual Pixel Diode. Preverjeno z uporabo storitve SpecTRAX Service Strategy, ki navaja specifikacije kamer za več kot 18.500 pametnih telefonov. Podatek velja na 14. april 2021.

S frekvenco osveževanja 120Hz[i]Preverjeno z uporabo storitve SpecTRAX Service Strategy, ki navaja specifikacije zaslonov za več kot 18.500 pametnih telefonov. Podatek velja na 14. april 2021.

[i]Sledenje v realnem času je na voljo samo za model Xperia 1 III.Motiv morda ne bo zaznan, odvisno od okolja fotografiranja.

[ii]Velja le za model Xperia 1 III.Frekvenca osveževanja 120 Hz deluje ob vklopljeni nastavitvi zmanjšanja zabrisanosti.Hitrost osveževanja zaslona se lahko razlikuje glede na vsebino in specifikacije aplikacije.

[iii]Pri modelu Xperia 1 III steklo Corning® Gorilla® Glass Victus™ ščiti le zaslon.Zadnjo stran telefona ščiti steklo Corning® Gorilla® Glass 6. Pri modelu Xperia 5 III sta tako zaslon kot zadnja stran zaščitena s steklom Corning® Gorilla® Glass 6.

[iv]40 % zmogljivejši zvočniki samo pri modelu Xperia 1 III in v primerjavi s svojo predhodnico Xperia 1 II.

[v]Ta funkcija je trenutno na voljo ob sklenitvi naročniškega razmerja s TIDAL. Morebiti veljajo pogoji, zahteve glede uporabniškega računa in naročnine tretjih strank. Dostopnost storitve se lahko med trgi razlikuje. Preverjeno z uporabo storitve SpecTRAX Service Strategy, ki navaja avdio specifikacije za več kot 18.500 pametnih telefonov. Podatek velja na 14. april 2021.

[vi]Rezultati testiranja podjetja Sony Corporation na podlagi profila uporabe z uporabo iste vrste baterije in polnjenja preko USB. Življenjska doba baterije je odvisna od uporabe.

[vii]Natančnost se lahko spreminja glede na okolje uporabe. Morda bodo veljale nekatere omejitve učinkovitosti.

[viii]Maksimalno število izračunov je odvisno od okolja. Do 60 izračunov na sekundo velja za objektiv AF/AE za 24 mm. Objektivi 16 mm, 70 mm in 105 mm lahko izračunajo do 30 sličic AF/AE na sekundo.

[ix]Format ekvivalenten 35 mm

[x]Oba modela ponujata štiri vsestranske goriščne razdalje - 16, 24, 70, 105 mm

[xi]Optični SteadyShot™ je na voljo v programu Photography Pro za goriščne razdalje 24 mm, 70 mm in 105 mm.FlawlessEye™ je na voljo v programu Photography Pro za 24 mm objektiv

[xii]Odvisno od možnosti nastavitev, igra morda ne bo prikazana v formatu 21: 9.

[xiii]Funkcija se lahko razlikuje glede na vsebino, razpoložljivost igre in združljivost. Funkcijo lahko nastavite v aplikaciji "Game Enhancer". Hitrost osveževanja 120 Hz deluje s pomočjo vstavljanja črnih sličic

[xiv]Funkcija se lahko razlikuje glede na vsebino, razpoložljivost igre in združljivost. Funkcijo lahko nastavite v aplikaciji "Game Enhancer".

[xv]Funkcija se lahko razlikuje glede na vsebino, razpoložljivost igre in združljivost.

[xvi]Deluje le s slušalkami povezanimi s 3,5 mm avdio priključkom.

[xvii]Deluje le ob nastavitvi hitrosti osveževanja v aplikaciji Game Enhancer nad 120 Hz ali če je uporabljena nastavitev »Performance First«. Snemanje z visoko hitrostjo do 120 sličic na sekundo je na voljo pri ločljivosti 720p.

[xviii]Le ob uporabi panoramskega objektiva.

[xix]Delovanje funkcije se lahko razlikuje glede na okolje in vsebino. Morda bodo veljale nekatere omejitve učinkovitosti.

[xx]V primerjavi z modelom Xperia 1 II.

[xxi]Za doseganje zvoka, skoraj enakovrednega zvoku visoke ločljivosti, so potrebne slušalke, združljive s tehnologijo za predvajanje takega zvoka (naprodaj ločeno).

[xxii]Dostopnost funkcije za pametno povezljivost je lahko odvisna od države, operaterja in okolja, v katerem se nahaja uporabnik.

[xxiii]Ta naprava je vodoodporna in zaščitena pred vnosom prahu. Vsi vhodi in pritrjeni pokrovi morajo biti trdno zaprti. Naprave ne potopite v celoti in je ne izpostavljajte morski vodi, slani vodi, klorirani vodi ali tekočinam kot so napitki. Zloraba in nepravilna uporaba naprave razveljavi garancijo. Naprava je bila preizkušena v skladu z zahtevami standarda IP65/68. Sonyjeve naprave, ki so podvržene preizkusu vodoodpornosti, se položijo v posodo, napolnjeno z vodo iz pipe v globino 1,5 metra. Po 30 minutah v posodi, se napravo dvigne iz posode in preizkusi njeno delovanje ter lastnosti. Ta telefon je opremljen z vhodom USB za polnjenje brez pokrovčka. Zagotovite, da je vhod USB pred pričetkom polnjenja popolnoma suh.

[xxiv]Slušalke morajo biti združljive z aplikacijo za pametne telefone "Sony | Headphones Connect".

[xxv]Stopnja zaščite je lahko odvisna od trajanja uporabe.

[xxvi]Specifikacije, datum dostopnosti, cena, barvne različice itd. se razlikujejo med državami / regijami.

Prejmite posodobitve v vaš poštni nabiralnik

S klikom na "Naročite se" potrjujem, da sem prebral/a in se strinjam z Pravilnik o zasebnosti.