Sony predstavlja novi pametni telefon Xperia 1 V

Na novo razviti slikovni senzor in tehnologija iz družine fotoaparatov Alpha™ omogočata ustvarjanje osupljivih portretov s pravilnimi barvami, tako podnevi kot ponoči

Xperia 1 V_situation_5.jpg

Sony je danes najavil Xperio 1 V, prvi pametni telefon z na novo razvitim slikovnim senzorjem CMOS, ki uporablja dvoslojno tehnologijo Transistor Pixel. Xperia 1 V vsebuje najsodobnejšo tehnologijo podjetja Sony in tako izpolnjuje visoke zahteve ustvarjalcev ter hkrati podpira bodoče ustvarjalce, ki želijo biti ponosni na svoje posnete in predvajane vsebine.

»Potrebe naših kupcev so nenehno v središču našega razvoja in možnosti za ustvarjanje fotografij in videoposnetkov z Xperia 1 V so neomejene, saj naš najbolj zmogljiv pametni telefon ponuja naslednjo raven ustvarjanja vsebin, izkušnje gledanja, igralnih zmogljivosti, življenjske dobe baterije in zvočnih zmogljivosti,« je dejal Gildas Pelliet, vodja IP&S pri Sony Europe.

Višja raven zajema vsebine

Na novo razviti slikovni senzor v telefonu Xperia 1 postavlja nove mejnike s prikazom bogatih barv in tekstur ljudi, pokrajin in prizorov tudi v temnih lokacijah. Kombinacija izjemne zmogljivosti v šibki svetlobi, ki je približno dvakrat večja v primerjavi s predhodnikomi, in tehnologije hitre obdelave prekrivanja več sličic novemu Xperia 1 V omogoča posneti fotografije z nizkim šumom in širšim dinamičnim razponom, enakovredne posnetkom s fotoaparatom polnega formataii. 24 mm objektiv glavne kamere je opremljen z dvoslojnim Transistor Pixel slikovnim senzorjem CMOS »Exmor T for mobile«, ki je približno 1,7-krat večji od slikovnega senzorja na predhodnem modelu. Poleg tega objektiv z optičnim povečavo 85–125 mm (F2,3–F2,8) omogoča svetle portrete in nizko stopnjo popačenja.

S-Cinetone, tehnologija znana snemalcemiii, je bil prilagojena in vgrajena v najnovejši pametni telefon Xperia. Ker je s to tehnologijo moč teksturo človeške kože izjemno lepo izraziti že med snemanjem, lahko naredite impresiven filmski posnetek, ki ga ni treba barvno korigirati. Novi senzor ima prav tako približno trikrat večji nivo signala nasičenostiii v primerjavi z običajnim senzorjem, edinstvena obdelava kakovosti slike pa zmanjšuje nivo šuma, ki se rad pojavi v temnih prizorih. Končni rezultat so čudovite slike z mehkimi barvami.

Xperia 1 V je opremljen s številnimi funkcijami, vključno z barvnimi prednastavitvami, kot je kreativni videz (Creative Look), ki ga najdemo tudi v fotoaparatih serije Alpha, ter visoko zmogljivim samodejnim ostrenjem (AF) v realnem času. Prednastavljene barvne nastavitve na telefonu vključuje barvite cvetlice, čisto modro nebo ali ustvarjanje mehkega, prosojnega končnega videza posnetka. Zmogljivi tehnologiji za samodejno izostritev oči (Xperia Real-time Eye AF) in sledenjeiv v realnem času omogočata fotografije, ki so fokusirane na oči ali na določen motiv. Umetna inteligenca medtem analizira informacije o razdalji in tako omogoča jasen prikaz tudi oddaljenih predmetov. Telefon sedaj omogoča tudi hiter in neprekinjen zajem do 30 sličic na sekundo s sledenjem AF/AEv, tako da ne boste zamudili nobenega trenutka.

Izboljšano snemanje vlogov

Xperia 1 V izpolnjuje vse potrebe ustvarjalcev s popularno nastavitvijo za osredotočanje na izdelek (Product Showcase Setting), ki je na voljo tudi v družini kamer VLOGCAM podjetja Sony. Tehnologija pri snemanju kamero osredotoči na izdelek, ne pa na obraz ocenjevalca izdelka. Dodatno je blizu glavne kamere nameščen tudi dodaten mikrofon za snemanje glasu, ki omogoča zajem čistega glasu snemalca tudi ob snemanju na glasnih lokacijah ter tako olajša prehod od snemanja do predvajanja videa. Ob snemanju v živo na YouTube™ si lahko s funkcijo video snemanja »Videography Pro« komentarje gledalcev istočasno ogledate v namenskem delu zaslona, kar omogoča takojšnjo interakcijovi z vašo publiko v realnem času. Uporabniški vmesnik podpira tudi navpično fotografiranje, ter tako ponuja zajem fotografij v poljubni orientaciji, navpično ali vodoravnovii.

Poglobljeno doživetje

Naš najbolj zmogljiv pametni telefon Xperia je opremljen s 16,51-cm zaslonom OLED z ločljivostjo 4K, hitrostjo osveževanja 120 Hzviii in ponuja še bolj ostro sliko. Zmogljiv ojačevalnik z nizko stopnjo šuma izboljša razpon in globino zvoka ter več nizkih in visokih frekvenc, kar pomeni bolj dinamičen in čist zvok. Xperia 1 V ponuja pristno izkušnjo ogleda filmov in glasbe brez potrebe po dodatnem zvočniku.

Na zadnji strani telefona se nahaja funkcionalna taktilna zasnova, ki uporablja edinstveno razvito teksturo stekla. V kombinaciji s finimi režami ob strani vam zagotavlja stabilen oprijem in preprečuje zdrs, ko pametni telefon držite med fotografiranjem ali gledanjem.

Dolgotrajna baterija in zmogljiv procesor

Kljub uporabi zaslona z ločljivostjo 4K, zmogljiva baterija s 5000 mAh pametnemu telefonu Xperia 1 V omogoča do 20 urxi neprekinjenega predvajanja video posnetkov. Brezžično polnjenje, 30-minutno hitro polnjenje do 50 %xii in edinstvena tehnologija za optimizacijo polnjenja uporabnikom prinašata baterijo, ki bo ohranila do 80 % ali več svoje kapacitetexiii tudi po 3 letih.

Zmanjšana poraba energije in izboljšano odvajanje toplote pomenita, da Xperia 1 V dosega tako visoko zmogljivost kot tudi vzdržljivost ter tako ponuja dolgotrajno snemanje ob nižjem generiranju toplote. Mobilna platforma Snapdragon® 8 Gen2 prinaša do okoli 40 %xiv višjo energetsko učinkovitost procesorja v primerjavi s prejšnjim modelom. Poraba energije med delovanjem kamere je nižja za okoli 20 %, prostornina plošče za odvajanje toplote pa je za približno 60 % večja ter tako omogoča hitrejši pretok odvečne toplote.

Trajnost

Nenehna prizadevanja za izboljšanje dostopnosti sedaj vključujejo funkcijo Photo Pro, ki uporablja zvoke za obveščanje uporabnikov o vodoravni in navpični izmeri zaslona.

Skupina Sony si je zastavila okoljski načrt »Road to Zero«, katerega cilj je doseči ničelno obremenitev okolja do leta 2050. Za doseganje tega dolgoročnega cilja, sprejemamo in uresničujemo srednjeročne okoljske cilje. Kot del le-teh želimo do leta 2025 popolnoma ukiniti plastično embalažo za novo zasnovane majhne izdelke. Embalaža telefona Xperia 1 V ne vsebuje plastikexv, namesto katere smo uporabili edinstveni mešani material Sony, ki je izdelan iz bambusa, vlaken sladkornega trsa in na trgu pridobljenega recikliranega papirja. Obenem si prizadevamo zmanjšati tudi količino nove plastike, ki se uporablja v telefonu samem. Nekateri notranji in zunanji elementi telefona uporabljajo SORPLAS™, ognjevarno reciklirano plastiko, ki jo je razvil Sony in ki vsebuje do 99 % recikliranih materialov. Za več informacij obiščite: www.sony.net/xperia-eco

Stilski ovitek s stojalom za Xperia 1 V(XQZ-CBDQ)

Ekskluzivni ovitek za pametni telefon Xperia 1 V je opremljen z oprijemom na dnu za boljšo izkušnjo fotografiranja. Poleg običajnega vodoravnega položaja omogoča postavitev tudi v navpični položaj, kar olajša ne le ogled videoposnetkov, ampak tudi predvajanje v živo in video klepet. Zadnja stran ovitka uporablja enako teksturo kot zadnja stran ohišja telefona Xperia 1 V, s čimer naprava ohranja svoj originalni dizajn tudi ob uporabi ovitka. Ovitek je na voljo treh barvahxvi, ki se skladajo z barvami telefona.

Cene in razpoložljivost

Xperia 1 V bo na voljo od konca junija po predvideni maloprodajni ceni 1399 evrov v črni, platinasto srebrni in kaki zeleni barvi, za Slovenijo pa predvidoma v črni barvi. ​

*Datum razpoložljivosti, cena izdelka in razpoložljive barve se lahko razlikujejo glede na regijo in operaterja.

Za več informacij o Xperia 1 V obiščite:

Xperia 1 V videoposnetek najave izdelka: https://youtu.be/UOo9szWkl-o

Xperia 1 V predstavitveni videoposnetek: https://www.youtube.com/watch?v=BDjAz7E7SFo

Xperia 1 V spletna stran izdelka: https://www.sony.si/smartphones/products/xperia-1m5

 

### 

Opombe:

i V primerjavi s slikovnim senzorjem "Xperia 1 IV", nameščenim v 24 mm objektivu.

ii Glede na odpornost na šum in dinamični razpon za fotografije v svetlobnih okoljih stopnje LV2 ali manj. V primerjavi z digitalnim fotoaparatom, opremljenim z našim senzorjem polnega formata.

iii Kot na primer profesionalna ročna videokamera "FX9" in popularna serija za videografe "Alpha".

iv Morda veljajo nekatere omejitve delovanja.

v Samodejno ostrenje / Samodejna osvetlitev.

vi Aplikacijo uporabljajte ob upoštevanju pogojev in zahtev glede pretakanja v živo storitve YouTube.

Vii Funkciji za profesionalno snemanje videoposnetkov (Videography Pro) in fotografij (Photography Pro) podpirata nastavitev osredotočanja na izdelek (Product Review Shooting) navpični vmesnik.

viii Hitrost osveževanja zaslona lahko odstopa glede na nastavitve, vsebino in uporabljene aplikacije.
ix Za več podrobnosti o Xperia Stream, kliknite na <URL>

x Qualcomm in Snapdragon sta blagovni znamki Qualcomm Incorporated, registrirani v Združenih državah in drugod po svetu ter se uporabljata z dovoljenjem.

xi Uporabljeni pogoji: ločljivost videodatoteke 720p, aktivirano povečanje ločljivosti 4K, vsebina se shranjuje v spomin telefona, izhod zvoka prek povezave Bluetooth, LTE ali Wi-Fi in izklopljena samodejna prilagoditev svetlosti zaslona. Dejanski čas predvajanja videa je odvisen od številnih drugih dejavnikov, kot so omrežna povezava, nastavitve, format video datoteke, svetlost zaslona in stanje baterije.

xii Priporočamo uporabo originalnih polnilcev in kablov, kot je XQZ-UC1 (paket polnilca in kabla). Dostopnost morebiti ne bo zagotovljena povsod.

xiii Rezultati simuliranega testiranja podjetja Sony Corporation na podlagi profila uporabe z uporabo iste vrste baterije in polnjenja preko USB. Dejanska zmogljivost lahko odstopa, glede na nastavitve, okoljske pogoje, shranjevanje in uporabo. Baterije so potrošni material in njihova zmogljivost s staranjem upada. Sony ne jamči za življenjsko dobo baterije.

xiv V primerjavi z Xperia 1 IV pri uporabi funkcij snemanja fotografij in videov Photography Pro/Videography Pro..

xv Embalaža tu pomeni posamezno škatlo izdelka in komponente, kot so pladnji v škatli, distančniki, ovoji in ovitki. Izključuje materiale, ki se uporabljajo za premaze in lepila.

xvi Barve in razpoložljivost se razlikujejo glede na regijo.

xvii Ponudba velja za nakupe xx za prebivalce ZDA, starejše od 18 let, ob nakupu novega pametnega telefona Xperia 1 V pri sodelujočem pooblaščenem prodajalcu Sony. Ponudba ni združljiva z drugimi ponudbami in ni unovčljiva za gotovino. Specifikacije, razpoložljivost, cene in pogoji ponudbe se lahko prekličejo ali spremenijo brez predhodnega obvestila.

 

 

 

 

 

Prejmite posodobitve v vaš poštni nabiralnik

S klikom na "Naročite se" potrjujem, da sem prebral/a in se strinjam z Pravilnik o zasebnosti.