Sony predstavlja svoj najnovejši vrhunski pametni telefon Xperia 5 V

Sony_Xperia 5 V_Design_KV.jpg

- Z najnovejšo tehnologijo slikovnega senzorja fotoaparata za zajem navdušujočih slik tako podnevi kot ponoči

- Izjemen zaslon, sprednja stereo zvočnika in napredne tehnologije za zvok

- Kompaktne mere in zmogljiva baterija, ki tudi po celodnevni uporabi še vedno ohranja več kot polovico napolnjenosti

 

Sony predstavlja vrhunski pametni telefon Xperia 5 V, opremljen z najnovejšim slikovnim senzorjem "Exmor T for mobile", ki fotografije vsakodnevnih trenutkov spremeni v popolne mojstrovine. V telefon vgrajeni fotoaparat omogoča različne načine fotografiranja, vključno z napredno zamegljenim ozadjem (bokeh) portretov s pomočjo umetne inteligence ter prednastavljenimi barvnimi vrednostmi, s katerimi lahko fotografijam dodate svoj najljubši barvni pridih.

Telefon Xperia 5 V vas z izjemnim zaslonom, sprednjima stereo zvočnikoma ter naprednimi tehnologijami slike in zvoka popelje v posebno doživetje gledanja videoposnetkov in poslušanja glasbe na najvišji ravni. Poleg tega je izboljšana tudi zmogljivost baterije, tako da tudi po celem dnevu aktivne uporabe še vedno ohranja več kot polovico napolnjenosti[i]. S tem vrhunskim pametnim telefonom boste torej lahko ves dan fotografirali, snemali ter urejali in pregledovali vsebine, tudi ko ste na poti, daleč stran od vtičnic.

Zajemite spomine v visoki ločljivosti ne glede na kraj in čas
Fotoaparat v telefonu Xperia 5 V uporablja najnovejši slikovni senzor "Exmor T for mobile", ki je vgrajen tudi v najnaprednejši pametni telefon Xperia 1 V. Z njim lahko posnamete jasne slike v visoki ločljivosti ne glede na situacijo in ne glede na to, ali fotografirate podnevi ali ponoči, na prostem ali v zaprtem prostoru. Z njim lahko zajamete portrete z neverjetno realističnimi podrobnostmi ter izbirate med prednastavljenimi barvnimi vrednostmi oziroma ustvarjalnimi videzi (Creative Look), ki omogočajo ujemanje barv in odtenkov brez kasnejšega urejanja v aplikaciji. Način zameglitve ozadja (bokeh)[ii] je v primerjavi s prejšnjim modelom[iii] dodatno izboljšan, in sicer s tehnologijo umetne inteligence, ki portrete, posnete s telefonom, približa videzu tistih, posnetih s fotoaparatom z izmenljivim objektivom.

Fotoaparat z dvema objektivoma na hrbtni strani telefona omogoča uživanje v ustvarjanju z goriščnimi razdaljami 16 mm, 24 mm in 48 mm. Goriščnica 48 mm predstavlja ekvivalent dvakratne optične povečave, zato bodo z njo zajeti subjekti na sliki večji, ne da bi pri tem trpela kakovost slike.

Postanite mojster videoposnetkov
Nova aplikacija Video Creator ima funkcijo samodejnega urejanja, ki omogoča enostavno ustvarjanje privlačnih videoposnetkov. Ko določite želeno dolžino videoposnetka, preprosto izberete fotografije, videoposnetke in glasbo, za vsa ostala zahtevnejša opravila pa poskrbi Video Creator. Izdelava končnega videoposnetka vam bo tako vzela le kakšno minuto.

Tudi če nimate prav nobenih izkušenj z urejanjem posnetkov, boste z ​ aplikacijo Video Creator enostavno ustvarili izvirne videoposnetke, ki si zaslužijo objavo na družbenih omrežjih. Seveda pa lahko nastavitve izberete tudi sami. Prilagodite lahko posamezne posnetke in dodate filtre ter končnemu videoposnetku nadenete natanko takšen videz, kot ste si ga zamislili.

Filmski ustvarjalci vedo povedati, da je zvok vsaj tako pomemben kot slika, zato je telefon Xperia 5 V opremljen z namenskim mikrofonom za snemanje govora. Tudi če snemate prizor, ki je poln govorečih ljudi in zvokov iz okolja, bo imel glas osebe, ki jo snemate, vedno prednost pred drugimi zvoki, kar bo prispevalo k večji jasnosti zvočnega posnetka.

 

Zabava, ki traja več kot en dan1
Xperia 5 V omogoča uživanje v udarnem zvoku in osupljivi sliki brez dodatnih zvočnikov ali zaslona. Poleg novo razvitega ojačevalnika zvoka, ki ustvarja udarne globoke base, je novi Sonyjev telefon opremljen tudi s svetlim zaslonom OLED, ki zagotavlja visoko vidljivost v dnevni svetlobi na prostem.

Zahvaljujoč visokokakovostnemu procesorju "X1™ for mobile", ki temelji na tehnologiji iz televizorjev Sony BRAVIA®, se lahko potopite v svet vsebin ter uživate v čudoviti sliki prenosov v živo, pretočnih vsebin, najljubših oddaj in videoposnetkov z družbenih omrežij. Skorajda neverjetno je, da lahko eno polnjenje baterije zadošča za več kot 24 ur gledanja[iv]. In če kadar koli ostanete brez idej za gledanje, samo kliknete na aplikacijo BRAVIA CORE for Xperia, kjer vas čaka na stotine najnovejših vsebin in klasičnih filmskih uspešnic v visoki kakovosti[v].

Za uživanje v najnovejših videoposnetkih in oddajah brez skrbi, da bi medtem ostali brez energije, je telefon Xperia 5 V opremljen s 5.000 mAh baterijo, ki traja dlje kot v ostalih telefonih z baterijo enake kapacitete. Edinstvena tehnologija varčevanja z energijo namreč poskrbi za približno 20 % nižjo porabo energije kot pri prejšnjem modelu3. Tudi če ves dan aktivno uporabljate telefon, bo baterija tako ohranila 50 odstotkov ali več napolnjenosti1. Poleg podpore brezžičnemu polnjenju in hitremu polnjenju (do 50 odstotkov v 30 minutah[vi]) je vgrajena tudi edinstvena tehnologija optimizacije polnjenja, ki preprečuje slabšanje stanja baterije. Na ta način baterija tudi po treh letih ohrani 80 odstotkov ali več začetne kapacitete[vii].

Zmogljivost delovanja telefona Xperia 5 V zagotavlja mobilna platforma Snapdragon® 8 Gen 2, ki je hitrejša in učinkovitejša pri večopravilnosti, kar pomeni, da lahko pametni telefon uporabljate dlje, in to brez sklepanja kompromisov. To pa še ni vse. V primerjavi s prejšnjim modelom3 so Sonyjevi inženirji za 40 odstotkov povečali površino elementa za odvajanje toplote in s tem omogočili izjemno učinkovito hlajenje procesorja. Slednji je poleg tega v novem modelu še varčnejši. Vse skupaj – novi procesor, izboljšano upravljanje toplote in 40-odstotno povečanje elementa za odvajanje toplote – pomaga, da se novi Xperia 5 V tudi med intenzivno uporabo ne pregreva, s čimer lahko v celoti izkoristite vso njegovo zmogljivost.

Izboljšane funkcije za igranje iger
Funkcija Game Enhancer, ki skrbi za še zabavnejše igranje iger, z novim modelom dobiva novo barvno temo, hkrati pa ohranja priljubljene funkcije, kot so laser L-y, izenačevalnik zvoka, mikrofon za glasovni klepet ter snemalnik zaslona, ki omogoča zajem vsebin in njihovo objavo na platformi YouTube™. Qualcommova mobilna platforma Qualcomm's Snapdragon® 8 Gen2 in tehnologija Elite Gaming[viii] pa seveda ves čas skrbita za stabilno in tekoče igranje.

Oblika, dostopnost in trajnost
Še ena stvar, ki pri telefonu Xperia 5 V naravnost navdušuje, je kombinacija izjemno zanesljivega delovanja in dovršenega oblikovanja. Ohišje fotoaparata in zadnja ploskev sta barvno usklajena z estetsko matirano obdelavo, ki ustvarja videz enovitosti. Sam telefon je sicer na voljo v treh barvah, med katerimi boste lahko izbrali tisto, ki se najbolj prilega vašemu osebnemu slogu: črno, platinasto sivo ali modro. Ob tem je oblikovno in funkcionalno zasnovan tako, da se kar najbolj prilega v vašo dlan.

Za osebe, ki imajo težave z vidom, je v aplikaciji za fotografiranje Photography Pro dodana nova funkcija za dostopnost, ki s predvajanjem zvoka[ix] sporoči, ali je zaslon v vodoravnem položaju. Na ta način lahko osebe s slabšim vidom enostavneje posnamejo fotografije z ravnim horizontom.

Za embalažo telefona Xperia 5 V je uporabljen material Original Blended Material, ki ga uporablja samo Sony, in je izdelan iz bambusa, vlaken sladkornega trsa in recikliranega papirja. Na ta način je iz embalaže posamičnega izdelka popolnoma odstranjena plastika[x]. Poleg tega so nekateri notranji in zunanji sestavni deli izdelka narejeni iz Sonyjevega materiala SORPLAS™ – recikliranega plastičnega materiala z dobrimi protipožarnimi lastnostmi, ki vsebuje do 99 odstotkov recikliranih sestavin.

Stilski ovitek s stojalom za telefon Xperia 5 V (XQZ-CBDE)
Ovitek, izdelan posebej za pametni telefon Xperia 5 V (naprodaj ločeno kot dodatna oprema), ima vgrajeno funkcijo stojala, ki omogoča tako navpično kot tudi vodoravno postavitev. Tanek ovitek se popolnoma prilega telefonu ter olajša njegovo držanje in uporabo ne le pri gledanju videoposnetkov, temveč tudi pri pretočnem oddajanju v živo in videokonferenčnih pogovorih. Za popolno ujemanje je na voljo v treh barvah[xi], za njegovo izdelavo pa je med drugim uporabljen material SORPLAS, izdelan iz recikliranih sestavin[xii].

 

Cena in razpoložljivost
Pametni telefon Xperia 5 V bo na voljo od konca septembra dalje po predvideni maloprodajni ceni 999 evrov.

Video predstavitev novega telefona Xperia 5 V si lahko ogledate TUKAJ.

Celotno video predstavitev izdelka si lahko ogledate TUKAJ.

Za podrobnejše informacije o izdelku obiščite povezavo TUKAJ.

 

###


______________________________________

[i] Ocenjene vrednosti temeljijo na preizkusih, ki na dan predvidevajo 360 minut brskanja po spletu, pregledovanja videoposnetkov, igranja iger in uporabe drugih funkcij (1.080 minut v stanju pripravljenosti) v skladu s standardnim profilom porabe baterije pri uporabnikih telefonov Xperia. Dejanska avtonomija baterije se lahko razlikuje glede na pogoje uporabe in okolje, v katerem uporabljate telefon.

[ii] Način zameglitve ozadja je na voljo z objektivoma 24 mm in 48 mm.

[iii] V primerjavi z modelom Xperia 5 IV.

[iv] Na podlagi preizkusa, ki ga je Sony opravil na sledeči način: predvajanje videoposnetka v ločljivosti 720p s 24 sličicami na sekundo, shranjenega v notranjem pomnilniku, z običajno aplikacijo za predvajanje videoposnetkov, z vključenima povezavama Wi-Fi in LTE, z izhodom zvoka prek povezave Bluetooth ter s svetilnostjo zaslona, fiksno nastavljeno na 60 %. Dejanski čas predvajanja se lahko razlikuje glede na okolje in pogoje uporabe.

[v] Veljajo lahko pogoji in določila tretjih ponudnikov. Zahtevan je lahko uporabniški račun tretjega ponudnika in plačilo za storitev. Razpoložljivost storitve se lahko razlikuje glede na trg.

[vi] Priporočamo uporabo originalnih polnilnikov in kablov, kot je komplet polnilnika in kabla XQZ-UC1. Razpoložljivost se lahko razlikuje glede na trg.

[vii] Simuliran rezultat podjetja Sony Corporation, ki temelji na dejanskem profilu uporabe z uporabo iste vrste baterije in polnjenja prek kabla USB. Dejanska zmogljivost se razlikuje glede na nastavitve, okoljske dejavnike, hrambo in uporabo. Baterije so potrošni izdelki, njihova kapaciteta se s časom zmanjšuje. Sony ne jamči za življenjsko dobo baterije.

[viii] Qualcomm in Snapdragon sta blagovni znamki podjetja Qualcomm, registrirani v ZDA in drugih državah ter uporabljeni z dovoljenjem.

[ix] Samo ob uporabi aplikacije Photography Pro.

[x] Pojem embalaže se nanaša na škatlo posameznega izdelka ter na dele embalaže, kot so pladnji v škatli, distančniki, ovoji in ovitki. Ne vključuje materialov, uporabljenih v premazih in lepilih.

[xi] Barve in njihova razpoložljivost bodo odvisne od regije.

[xii] Ne velja za stojalo.

 

 

 

Prejmite posodobitve v vaš poštni nabiralnik

S klikom na "Naročite se" potrjujem, da sem prebral/a in se strinjam z Pravilnik o zasebnosti.