simone cioe ustvarjalec vsebine sedi in gleda svoj fotoaparat sony alpha

Uporabite Alpha 7C za vsebino za YouTube

Simone Cioè

Moje ime je Simone Cioè. Živim v Milanu, kjer delam kot profesionalni filmski ustvarjalec in ustvarjalec vsebine. Specializiran sem za komercialno vsebino, videoposnetke o izdelkih in ustvarjanje vsebine v storitvi YouTube, kjer ocenjujem opremo za fotografijo/video in ustvarjam izobraževalno vsebino za filmske ustvarjalce.

Nedavno sem preizkušal novi Sony Alpha 7C in z vami želim deliti nasvete, kako lahko izboljšate svojo vsebino za YouTube, posneto v domačem studiu.

Prvi vtisi fotoaparata Alpha 7C

Zadnji dve leti uporabljam fotoaparat Alpha 7III kot glavni studijski fotoaparat. Toda po nekaj dneh preizkušanja novega fotoaparata Alpha 7C sem pripravljen na spremembo. Trije glavni razlogi za odločitev:

Poleg tega pa sem preizkusil tudi novo Sonyjevo aplikacijo Imaging Edge Webcam, s katero je fotoaparat Alpha mogoče spremeniti v spletno kamero. To je priročno za pretakanja v živo za Twitch/YouTube, saj omogoča hitro in preprosto nastavitev. Ta brezplačna aplikacija je na voljo tudi za Alpha 7C, kar je odlična rešitev, če želite profesionalni videz polnega formata in preprosto uporabo.

simone cioe ustvarjalec vsebine odstranjuje 35mm objektiv s svojega fotoaparata alpha 7c

Nastavitev studia in dodatna oprema

Oprema

V svojem studiu trenutno najpogosteje uporabljam fotoaparat Alpha 7C z objektivom FE 35 mm F/1,8. Všeč mi je ta goriščna razdalja v fotoaparatu polnega formata, saj lahko ustvarim odlične posnetke in mehko zamegljeno ozadje z nastavitvijo f/1,8. Za dodatne posnetke uporabljam različne objektive, kot je FE 20 mm f/1,8 G, standardni hitri 24–70 mm in makro objektive, s katerimi dobim kinematografski videz. Uporabljam tudi zelo preprosto stojalo.

Zvok

Za snemanje zvoka uporabim 2 mikrofona (drugi mikrofon uporabljam za snemanje podpornega zvoka), zato uporabljam vmesnik XLR-K3M, ki ima več vhodov za kanale. Je majhen in preprost za uporabo, hkrati pa prilagodljiv, če na primer snemate intervju v živo. Pogosto uporabljam tudi digitalni mikrofon ECM-B1M, ki nudi izjemno razločne rezultate in je združljiv z vmesnikom digitalnega zvoka fotoaparata Alpha 7C.

Osvetlitev

Moja postavitev osvetlitve je preprosta – dva reflektorja in občasno modifikator za spremembo ravnovesja barv v okviru.

simone cioe ustvarjalec vsebine snema sebe

Najboljši nasvet za vse, ki želijo snemati vsebino za YouTube: naučite se vse o osvetlitvi in zvoku.

S fotoaparatom Alpha 7C dobite izjemno kakovost videa, vendar je za dober izdelek potrebna tudi uravnotežena osvetlitev. Začnite z enim reflektorjem nad glavo, nagnjenim za 45 stopinj, drug vir svetlobe pa naj bo za vami, s katerim boste izstopili iz ozadja in ustvarili atmosfero pri svoji postavitvi.

Za zvok si oglejte prostor in poiščite najboljšo rešitev. V mojem studiu imam veliko odmeva, zato je za osamitev mojega glasu odličen mali prsni mikrofon (lav mic). Za dobro vsebino je razločen zvok prav tako pomemben kot vizualni del.

simone cioe sony alpha 7c, nameščen nad monitorjem s pritrjenim mikrofonom

Splošen nasvet za odlično vsebino za YouTube

Za vse moje videoposnetke uporabljam scenarij, še posebej takrat, ko ocenjujem izdelke. Podati je treba veliko dejstev, zato ne želim ničesar pozabiti. Z vajo se poleg tega naučite biti sproščeni pred fotoaparatom.

Za urejanje sem poskusil vključiti čim več nasvetov v videoposnetek, toda z dodatnimi posnetki lahko res popestrite svojo vsebino. Pogosto je lažje nekaj pokazati kot razlagati z besedami.

Pomembno je tudi barvno ravnovesje. Predlagam, da se vzamete nekaj časa in poskusite ustvariti najboljšo sliko v fotoaparatu, saj sam ne uporabljam profilov s-log. Pri svojem delu nimam časa za prilagajanje barve za YouTube. V vseh Sonyjevih fotoaparatih večinoma uporabljam profil HLG, saj omogoča bolj preprosto osvetlitev, poleg tega pa dobim odlične odtenke kože, še posebej s fotoaparatom Alpha 7C.

Predstavljeni izdelki

Prijavite se, če želite prejeti svoje glasilo α Universe

Čestitamo! Uspešno ste se naročili na glasilo α Universe

Vnesite veljavni e-poštni naslov

Žal je je prišlo do napake

Čestitamo! Uspešno ste se naročili