nadine sony alpha 7c mati in otrok sedita na travi

Izboljšajte fotografije z družinskih počitnic s fotoaparatom Alpha 7C

Moje ime je Nadine in sem mati štirih ljubkih fantov.

Kot pove že ime mojega računa v storitvi Instagram “myboys and I” (moji fantje in jaz), je skupnost vedno z menoj. Z drugimi rada delim fotografije potovanj, izletov in vsakdanjega življenja. Ker otroci tako hitro odraščajo, želim ujeti čim več spominov.

Novi Sony Alpha 7C je odličen za to. Pri štirih divjih fantih potrebujem nekaj majhnega in lahkega, kar lahko nosim s seboj in na kar se lahko zanesem, saj ne želim zamuditi čudovitih spominov na naše dogodivščine.

Kot navdušen fotograf in mati želim z drugimi deliti nasvete, kako izboljšati družinske fotografije na poti.

nadine sony alpha 7c mati fotografira 2 otroka

Namig št. 1 – hitra nastavitev za odlične fotografije s fotoaparatom Alpha 7C

Radi potujemo po svetu. Ko to ni mogoče, pa radi čas preživimo v naravi. Alpha 7C je popoln za te primere. Je lahek, kompakten in polnega formata, kar zagotavlja najboljšo kakovost v vseh primerih.

Priporočam snemanje v formatu RAW in JPEG. JPEG je lažji za prenos, datoteke RAW pa lahko obdelate po svojem okusu z namizno aplikacijo Imaging Edge Edit (brezplačno jo lahko prenesete s Sonyjevega spletnega mesta) ali Adobe Lightroom. Obdrži visoko raven ločljivosti za tiskanje in fotoalbum, česar pametni telefoni ne omogočajo.

nadine sony alpha 7c portret mladega fanta, ki sedi na tleh

© Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/40s @ f/5.0, ISO 320

Če vam ne leži urejanje fotografij s programsko opremo, ne skrbite. Barve, ki jih posnamete s fotoaparatom Alpha 7C so zelo pristne, pozneje pa lahko preprosto dodate hitri filter iz priljubljene aplikacije.

Za nastavitve pogosto uporabljam način “P”, saj vem, da bo fotoaparat pravilno osvetlil prizor. Ta način najdete na zgornjem izbirnem gumbu fotoaparata. Čeprav nisem strokovnjak, lahko ustvarim odlične portrete z zamegljenim ozadjem. Fotoaparat pa lahko še vedno uporabljate z ročnim načinom, kar je odlično, če želite dobiti več znanja o fotografiji.

nadine sony alpha 7c otroci se igrajo v travi s soncem v ozadju

© Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/100s @ f/5.0, ISO 100

Namig št. 2 – kako snemati boljše fotografije otrok

Ni vedno preprosto. Včasih jim ni do tega. Pri fotografiranju otrok boste morali biti hitri!

Priporočam, da se zanesete na samodejno ostrenje, ki ga nudi fotoaparat. Sony je vključil funkcijo sledenja oči (samodejno ostrenje oči v realnem času), ki omogoča sledenje oči med premikanjem. Če želite to funkcijo vklopiti, vklopite fotoaparat in ga usmerite v otroka. Nato do polovice pritisnite sprožilo. Na očeh ali obrazu bi se moral prikazati zelen kvadrat. To pomeni, da je izostritev nastavljena in lahko posnamete sliko. Gumb imate lahko pritisnjen do polovice, dokler ne vidite dobre priložnosti za fotografijo, nato pa gumb pritisnete do konca.

Drug nasvet je za primere, ko se otroci igrajo. Alpha 7C lahko zajame do 10 sličic na sekundo, kar je odlično, če želite ujeti želeni izraz na obrazu.

Če želite omogočiti to funkcijo, pritisnite tipko “Fn” na zadnjem delu fotoaparata, nato pa z drsnim kolescem preklopite na funkcijo “Način pogona”. S pritiskom preklopite nastavitev v “neprekinjeno fotografiranje”. Pritisnite sredino gumba, da izbor potrdite. Zdaj pritisnite zaklop. Fotoaparat bo fotografiral, dokler se bodo otroci igrali.

Moj zadnji nasvet je vsestransko nagibni zaslon. Z njim lahko hitro vidite, kaj se dogaja in kaj trenutno fotografirate. Nastavite lahko kot zaslona, zato je to bolj priročno od gledanja skozi iskalo.

V prihodnje želim izboljšati svoje portrete, za kar je ta fotoaparat kot naročen.

nadine sony alpha 7c deček sedi v bazenu

© Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/640s @ f/5.6, ISO 100

Namig št. 3 – kako ustvarite družinske portrete, ne da bi koga izpustili iz slike

Najraje imam družinske fotografije, vendar jih je tudi najtežje posneti. Svoje fotografije smo včasih snemali s samosprožilcem, s katerim je opremljen ta fotoaparat, vendar posnetki niso bili dobri.

Zdaj imam večji nadzor nad fotoaparatom s pametnim telefonom. Prenesite aplikacijo Imaging Edge Mobile s Sonyjevega spletnega mesta s podporo.

Ko to dokončate, lahko na zaslonu telefona vidite sliko fotoaparata v živo. Fotoaparat običajno namestim na stojalo, preverim kadriranje na zaslonu telefona, prosim za nasmešek in pritisnem sprožilo v aplikaciji.

Z aplikacijo lahko posnetke iz fotoaparata tudi neposredno prenesem v pametni telefon. Preprosto izberem želene posnetke iz vira v aplikaciji in jih prenesem.

Odslej lahko posnamete čudovite družinske fotografije, ne glede na to ali ste doma ali v gozdu.

nadine sony alpha 7c družinski portret

© Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/160s @ f/4.0, ISO 3200

Namig št. 4 – ustvarjalnost z videzi in koti

Fotoaparat vključuje ustvarjalne načine, s katerimi lahko kar najbolje izkoristite možnosti, ki jih nudi posamezen prizor. Če jih želite uporabiti, pojdite v meni in se premaknite navzdol, da najdete meni "ustvarjalen slog”. Izberite tisti način, ki je najbolj primeren za vaše fotografiranje (“Night”, “Sunset”, “Portrait”), fotoaparat pa se bo samodejno prilagodil.

nadine sony alpha 7c sončni zahod nad jezerom

© Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/400s @ f/4.5, ISO 100

Še en nasvet za bolj ustvarjalne fotografije – izkoristite vrtljivi zaslon. Večina otroške igre se odvija na tleh. S tem zaslonom lahko fotografiram otroke pri različnih kotih, pri tem pa mi ni treba ležati na tleh ali hoditi po prstih. Na ta način ste lahko zelo ustvarjalni.

nadine sony alpha 7c deček zunaj piha milne balončke

© Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/100s @ f/5.0, ISO 100

Še zadnji nasvet za čudovite družinske spomine

Vsakdo lahko ustvari čudovite spomine. Fotografija trenutka traja večno. Fotoaparat Alpha 7C je lahek in preprost za uporabo, zato ga lahko vedno nosite s seboj. Zdaj se morate le še lotiti fotografiranja. V vsakem od nas se skriva umetniška duša.

Predstavljeni izdelki

Prijavite se, če želite prejeti svoje glasilo α Universe

Čestitamo! Uspešno ste se naročili na glasilo α Universe

Vnesite veljavni e-poštni naslov

Žal je je prišlo do napake

Čestitamo! Uspešno ste se naročili