den lennie snemanje videoposnetkov s sonyjevim fotoaparatom alpha 7III

Snemanje videoposnetkov

Den Lennie

Profesionalni ustvarjalec filmov Den Lennie ponuja svoje dragocene vpoglede v snemanje videoposnetkov, pri čemer se dotakne vsega, od osnov osvetlitve do snemanja zvoka s Sonyjevima fotoaparatoma FS5 II in α7 III.

Uvod

Ta serija je zasnovana za fotografe, ki želijo poleg fotografij snemati tudi videoposnetke. Videoposnetke visoke kakovosti je mogoče snemati tako s fotoaparatom α7 III kot tudi z FS5 II. V celotni seriji videoposnetkov prikazujem, kako doseči najboljše rezultate z obema.

Zasnova

Pogosto je najpomembnejša odločitev glede vsebine snemanja in mesta snemanja. Pride do situacij, ko potrebujete majhen in diskreten fotoaparat, kot je ILC, spet drugič pa je vse odvisno od ergonomskih lastnosti ter dodatne opreme.

Zapisovalni medij

Po navadi snemate fotografije v obliki zapisa RAW, JPEG ali kombinaciji obeh. Video je drugačna zgodba, bistveni so učinkoviti kodeki in hitri mediji.

Hitrost zaklopa

Eden od največjih izzivov, s katerimi se soočajo fotografi, ko začnejo snemati videoposnetke, je razmeroma nizka hitrost zaklopa, ki je odvisna od hitrosti sličice, pri kateri snemajo. Če želite v videoposnetku prikazati realistično zameglitev gibanja, je treba upoštevati tako imenovano pravilo 180 stopinj.

Nastavitev beline

Ko pri snemanju videoposnetka usmerite fotoaparat v eno smer, dobite eno barvno temperaturo, ko pa ga usmerite v drugo smer, dobite povsem drugo barvno temperaturo.

Nadzor osvetlitve

Za doseganje pravilne osvetlitve v fotografiji so pomembni trije glavni stebri, in sicer zaslonka, hitrost zaklopa in ISO. Čeprav na njih temelji tudi snemanje videoposnetkov, pa je način njihove uporabe za video bistveno drugačen.

Snemanje

Slaba kakovost zvoka uniči, kar bi lahko bil odličen videoposnetek, in gledalci se bodo kmalu obrnili stran, ne glede na to, kako odlični so posnetki. S profesionalnimi zvočnimi povezavami XLR je vse skupaj lahko močno drugače.

Profili slik

S temi prednastavljenimi videzi dobite hiter dostop do različnih ustvarjalno navdahnjenih videzov za snemanje videoposnetkov. FS5 II jih ponuja nič manj kot 10, med katerimi lahko izbirate, vključno s profili, optimiziranimi za HDR in dolgotrajno snemanje.

Visoka hitrost sličic

Ena od najodličnejših funkcij fotoaparatov α7III in FS5II je zmogljivost snemanja počasnih posnetkov – snemanje pri višji hitrosti sličic, na primer s hitrostjo 100 sličic na sekundo, čemur v postprodukciji oz. v fotoaparatu, če uporabljate FS5 II, sledi upočasnitev posnetka.

Predstavljeni izdelki

Prijavite se, če želite prejeti svoje glasilo α Universe

Čestitamo! Uspešno ste se naročili na glasilo α Universe

Vnesite veljavni e-poštni naslov

Žal je je prišlo do napake

Čestitamo! Uspešno ste se naročili