Zmagovalec natečaja v kategoriji portretov – obraz v množici

Dober portret je več kot zgolj podoba neke osebe. Dvigne se nad potrebo, da bi prikazali nekoga privlačnega ali v najboljši luči. Dober portret mora zajeti vsaj kakšno značajsko lastnost, gledalcu mora kaj povedati o osebi na sliki, morda ena sama slika lahko razkrije vse o nekomu ali pa v gledalcu spodbudi vprašanja in željo, da bi izvedel več.

Poleg tehnične dovršenosti na sliki iščemo prav to dodatno čarobnost, ko ocenjujemo izdelke na natečaju Sony Alpha Universe Instagram v kategoriji portreta. Med več tisoč prijavljenimi fotografijami izstopa veliko slik, vendar pa je ena resnično pritegnila pozornost žirije. Preprosta črnobela slika moškega, ki zre v fotoaparat, je izdelana do popolnosti, zaradi intenzivnosti oči portretiranca pa je slika s tako močnim značajem presegla le dobro tehnično študijo.

Emilio Barrionuevo sony alpha 7RII čudovit črnobel portret moškega, ki si z dlanjo podpira obraz

© Emilio Barrionuevo | Sony α7R II + FE 90mm f/2.8 Macro G OSS | 1/60s @ f/10, ISO 100

Posnetek je ustvaril španski fotograf Emilio Barrionuevo. Emilio se s portretno fotografijo profesionalno ukvarja štiri leta in v tem času je razvil lasten prepoznaven slog, ki ga ni mogoče spregledati v storitvi Instagram (@emiliobarrionuev0).

“Slog sem poimenoval ‘Čustveni portreti’,” pove Emilio. “Posnetke naredim v izjemno kontrastnem črnem in belem slogu, ki poudari poteze in značilnosti osebe, pa ne le njeno podobo, temveč tudi čustveno stanje.

Emilio trenutno uporablja Sonyjev α7R II in makroobjektiv G OSS FE 90 mm f/2,8, s katerim lahko zajame fine podrobnosti na obrazih portretirancev, da razkrije njihovo zgodbo.

“Vsak od nas ima svojo skrivnosti,” pojasnjuje Emilio, “in s portretom jo lahko osvetlim. Človek je čudovito bitje in treba ga je pokazati takšnega, kot je.”

Kot zmagovalcu natečaja pa Emiliu pripada nov objektiv, ki je že na poti do njega.

“Izbral sem objektiv G Master FE 85 mm f/1,4,” pojasni Emilio. “To je odličen objektiv za portretnega fotografa, saj je izjemno oster in ima svetlo zaslonko f/1,4. Komaj čakam, da ga uporabim s fotoaparatom A7R II v svojem naslednjem projektu, s katerim se odpravljam na Kitajsko.”

Težko pričakujemo slike, ki jih bo Emilio ustvaril s svojim novim objektivom.

Spremljajte naš račun v Instagramu, kjer si lahko ogledate več prijavljenih izdelkov na natečaj in najdete informacije o začetku naslednjega natečaja.

Spremljajte nas v Instagramu Spremljajte Alpha Universe v Instagramu

Spremljajte α Universe v Instagramu, kjer najdete najnovejše namige, zgodbe in podatke o natečajih

Alejandro sony alpha 7II ženska, prislonjena ob kovinsko mrežo, izostreno je samo njeno oko

© Alejandro Guerrero| Sony α7 II + FE 35mm f/1.4 ZA | 1/4000s @ f/4.4, ISO 400

fatma sony alpha 7II oče in dva otroka, ki pozirata v avtomobilskem oknu

© Fatma Demir | Sony α7 II + FE 16-35mm f/4 ZA OSS | 1/200s @ f/7.1, ISO 125

Omembe vredne prijave

Mark Vyse sony alpha 7III portret bradatega moškega s pogledom, zazrtim vstran

© Mark Vyse | Sony α7 III + 28-75mm f/2.8 | 1/200s @ f/11, ISO 100

Predstavljeni izdelki

Prijavite se, če želite prejeti svoje glasilo α Universe

Čestitamo! Uspešno ste se naročili na glasilo α Universe

Vnesite veljavni e-poštni naslov

Žal je je prišlo do napake

Čestitamo! Uspešno ste se naročili