Poln odličnih zamisli

Sony je za visokozmogljiv fotoaparat α9 izdelal skladen slikovni CMOS-senzor polnega formata z notranjim pomnilnikom. Rezultat je manjši in lažji profesionalni fotoaparat, ki je obenem še varčnejši.

Nova definicija fotoaparata z izmenljivim objektivom

Kljub nenehnemu napredku v digitalni slikovni tehnologiji pa so zaradi mehanskih omejitev prednosti za uporabnike digitalnih fotoaparatov SLR omejene na razmeroma majhne izboljšave velikosti in funkcij.
S to revolucionarno inovacijo je Sony presegel te omejitve in na novo definiral prihodnost fotoaparatov z izmenljivim objektivom. Senzor Exmor RS, prvi 35-milimetrski skladen slikovni senzor polnega formata z notranjim polnilnikom, odlikujeta hitrost in zmogljivost, ki močno presegata zmogljivosti drugih modelov, poleg tega pa je še varčnejši.

Exmor RS. Udejanjeno izpopolnjevanje
Exmor RS. Udejanjeno izpopolnjevanje

S senzorjem fotoaparata α9 se skokovito izboljšata zmogljivost in kakovost slike, saj je samodejno ostrenje izjemno stabilno, neprekinjeno fotografiranje do 20 sličic/sekundo je tiho in brez vibriranja, v iskalu pa ni zatemnitev.

35-milimetrski skladni CMOS-senzor polnega formata z notranjim pomnilnikom

Senzor, zasnovan za zmogljivost 

Novi skladen CMOS-senzor v fotoaparatih α9 zagotavlja profesionalno zmogljivost, saj ga ne omejujejo mehanski sistemi, ki so del običajnih digitalnih fotoaparatov SLR.
Kot prvi v panogi ta hiter skladen senzor omogoča izdelavo približno 24,2 milijona učinkovitih slik polnega formata pri do 20-kratni hitrosti branja, ki jo omogoča notranji pomnilnik v skladu. 

[1] Tokokrog hitre obdelave signala [2] Območje slikovne pike [3] Slikovni procesor [4] Notranji pomnilnik

Ustvarjamo več z veliko manj.

V fotoaparatu α9 so vse funkcije zrcala, mehanskega zaklopa, senzorja za samodejno ostrenje in optičnega iskala običajnega digitalnega fotoaparata SLR združene v revolucionarni slikovni senzor Exmor RS. Obenem je fotoaparat tudi bistveno manjši in lažji. 

Izredna zmogljivost in hitro pakiranje
Izredna zmogljivost in hitro pakiranje

Fotoaparat α9 s senzorjem Exmor RS je za približno 20 % manjši od običajnega fotoaparata DSLR polnega formata, kot je Sonyjev prvi model fotoaparata polnega formata, α900. Prenašanje fotoaparata še nikoli ni bilo tako enostavno.

Fotoaparat α9 dokazuje Sonyjevo predanost zagotavljanju funkcionalnosti in kakovosti slike ter večji stopnji mobilnost fotografiranja. Z razvojem 35-milimetrskega slikovnega CMOS-senzorja polnega formata je α9 postal vodilni po zmogljivosti fotografiranja, hkrati pa smo lahko tudi močno zmanjšali njegovo velikost.

Novi prvak v težki kategoriji

Pred skoraj desetimi leti je Sony osupnil vpletene v panogi s prvim digitalnim fotoaparatom SLR polnega formata, α900, ki je tehtal zgolj 850 g. Novi fotoaparat α9 tehta borih 588 g, kar je 30 % manj, ob večji mobilnosti in stabilnosti.

Novi prvak v težki kategoriji
Visoka zmogljivost za prihodnost

Yasufumi Machitani,
vodja projekta za α9

Visoka zmogljivost za prihodnost

Inovacija s prednostmi za vse 

Profesionalni fotografi čakajo na napete trenutke, da lahko s fotografijami pripovedujejo zgodbe s čustvenim nabojem o najnovejših dogodkih, športnih dogodkih ali porokah. Da bi izpolnili te zahteve in se obenem tudi približali Sonyjevemu cilju po ničelnem vplivu na okolje, si nenehno prizadevamo, da bi razvili manjše in lažje fotoaparate, ne da bi s tem ogrozili kakovost slike ali hitrost.
Naš skladen CMOS-senzor polnega formata zagotavlja neverjetno zmogljivost fotografiranja. Z združevanjem funkcij je bilo mogoče zmanjšati število komponent in izdelati α9, ki je manjši in lažji. Vse to je del Sonyjevih prizadevanj po čim bolj učinkoviti izrabi naravnih virov za razvoj naprednih tehnologij in izdelkov.

Druga stran Sonyjeve tehnologije