BREZZRCALNI FOTOAPARAT APS-C SERIJE E

Fotoaparat Alpha 6100 s senzorjem APS-C s hitrim samodejnim ostrenjem

ILCE-6100 / ILCE-6100L / ILCE-6100Y
Slika Fotoaparat Alpha 6100 s senzorjem APS-C s hitrim samodejnim ostrenjem

silverblack

Cene se začnejo pri:

PMPC

€ 909,10

(z DDV)

Samo ohišje

ILCE-6100

PMPC

€ 909,10

(z DDV)

Ohišje + zmogljiv objektiv z zoomom 16–50 mm

ILCE-6100L

PMPC

€ 1.010,20

(z DDV)

Ohišje + objektivi z zoomom (16–50 mm in 55–210 mm)

ILCE-6100Y

PMPC

€ 1.262,90

(z DDV)
Zajemite svoj svet, delite svojo vizijo

Ujemite trenutke in portrete, ki jih želite ohraniti ali deliti z drugimi. Tehnologija za izjemno kakovost slik in hitrost, ki je bila razvita za modele polnega formata, opravi težko delo namesto vas. α6100 poskrbi, da nikoli ne zamudite trenutka.

Slika doslednega sledenja pri visoki hitrosti
Sledenje pri visoki hitrosti
Slika neprekosljive kakovosti slike
Neprekosljiva kakovost slike
Slika izraznega snemanja videoposnetkov za vse
Izrazno snemanje videoposnetkov
Slika »Fotografirajte v svojem slogu«
Fotografirajte v svojem slogu
Sledenje pri visoki hitrosti
Slika sprotnega sledenja
Sprotno sledenje

Sledite svojemu objektu z zanesljivo natančnostjo

Dosledno in zanesljivo ostrenje aktivnih objektov je bistveno pri fotografiranju pomembnih trenutkov, naj gre za športni dogodek ali vsakdanje življenje. Sonyjevi vrhunski algoritmi za sledenje objektov z UI vas ne bodo pustili na cedilu, saj obdelajo izjeme količine podatkov o prostoru pri visoki hitrost v realnem času.

Slika samodejnega ostrenja oči v realnem času za ljudi
Samodejno ostrenje oči v realnem času za ljudi

Samodejno ostrenje oči v realnem času zagotavlja dosledno sledenje oči pri fotografiranju portretov v gibanju. Prednost lahko daste levemu ali desnemu očesu, funkcija pa deluje tudi, če je del obraza skrit, zatemnjen ali pogled usmerjen navzdol.

Slika samodejnega ostrenja oči v realnem času za živali
Samodejno ostrenje oči v realnem času za živali

Sonyjevi inovativni algoritmi za zaznavanje oči delujejo pri živalih in ljudeh, tako da lahko ustvarite izostrene portrete hišnih ljubljenčkov in čudovite posnetke divjih živali.

[1] Pokritost s samodejnim ostrenjem s faznim zaznavanjem (425 točk) [2] Pokritost s samodejnim ostrenjem z zaznavanjem kontrasta (425 točk)

Zanesljivo samodejno ostrenje

Široko območje samodejnega ostrenja, izjemna hitrost in dosledno sledenje

Široko območje samodejnega ostrenja temelji na visoki gostoti s 425 točkami s faznim zaznavanjem in s 425 točkami z zaznavanjem kontrasta za bolj natančno zaznavanje. Hitro delovanje najnovejšega mehanizma za obdelavo pomaga doseči izjemno hitrost samodejnega ostrenja z 0,02 sekunde, medtem ko napredni algoritmi predvidevajo naslednji položaj subjekta.

Slika "Hitro neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo do 11 sličic na sekundo, s sistemom AF/AE"
Hitro neprekinjeno fotografiranje z do 11 sličicami/s, z AF/AE

Impresivna hitrost notranje obdelave in visokozmogljiv medpomnilnik za neprekinjeno fotografiranje z do 11 sličicami/s s poznejšim ogledom ali z 8 sličicami/s za sprotni pregled ob minimalni zakasnitvi. Eno zaporedno fotografiranje za približno 77 posnetkov v JPEG (standardno).

Slika "Tiho neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo do 8 sličic/s"
Tiho neprekinjeno fotografiranje z do 8 slič./s

Tiho fotografiranje je uporabno, ko je šum moteč, na nastopih v živo ali pri portretiranju živali. S fotoaparatom α6100 lahko neprekinjeno fotografirate brez šuma zaklopa, s hitrostjo do 8 sličic/s in s sledenjem AF/AE celo v AF-C ter s samodejnim sprotnim ostrenjem oči ali sprotnim sledenjem.

Neprekosljiva kakovost slike
Vrhunska ločljivost slike in naraven videz tekstur

Senzor APS-C s pomočjo bakrene žice omogoča boljšo prevodnost in izboljšano vezje za obdelavo, kar pomaga učinkovito optimizirati zbiranje svetlobe. Skupaj z najnovejšo generacijo mehanizmov za obdelavo slike to omogoča boljšo ločljivost slike in naraven videz tekstur.

Slika vrhunske ločljivosti slike in naravnega videza tekstur
Slika "Jasnejše slike v okoliščinah s šibko svetlobo"
Jasnejše slike v okoliščinah s šibko svetlobo

Zaradi boljšega zmanjševanja šumov so čistejše slike zatemnjenih prizorov, ko je treba fotografirati z visoko občutljivostjo. Osnovna občutljivost ISO doseže najvišji ISO 32000 (z razširjeno občutljivostjo ISO do 51200 za fotografije). Zmanjševanje šumov je posebej učinkovito v pogostem razponu od srednje do visoke.

Slika pristnih kožnih odtenkov
Pristni kožni odtenki

Funkcija kožnega odtenka, podedovana od naših najnovejših, priznanih fotoaparatov polnega formata ujame naravno lepoto tonov človeške kože in vam tako pomaga ustvariti najboljše portrete.

Slika realistične reprodukcije barv
Realistična reprodukcija barv

Naraven videz slik z izboljšano reprodukcijo barv za boljšo upodabljanje prizorov, ki jih vidite v realnem življenju, z živahnejšimi barvami cvetlic in podobnimi objekti ter odpravljanjem nazobčanosti in napačnih barv.

Izrazno snemanje videoposnetkov
Hitro hibridno samodejno ostrenje za videoposnetke

Samodejno ostrenje s faznim zaznavanjem in zaznavanjem kontrasta

Hitro in natančno hibridno samodejno ostrenje izpolnjuje stroge zahteve videoposnetkov 4K. Učinkovitejši sistem s faznim zaznavanjem v ravnini ostrenja omogoča stabilnejše samodejno ostrenje, samodejno ostrenje z zaznavanjem kontrasta pa splošno natančnost. Tekoče, zanesljivo ostrenje se ohrani tudi, če vašemu subjektu pot prekriža drug objekt.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Slika snemanje videoposnetkov 4K visoke ločljivosti
Snemanje videoposnetkov 4K visoke ločljivosti

Prikaz vseh slikovnih pik brez združevanja slik obdela približno 2,4-krat več informacij, kot je zahtevano za posnetke 4K (QFHD: 3840 x 2160) in tako ustvari izjemno natančne, globoke in realistične videoposnetke.

Slika sledenja z dotikom za videoposnetke
Sledenje z dotikom za videoposnetke

Funkcija sledenja z dotikom fotoaparata ponuja gladko, dosledno izostreno sledenje objekta in jo je mogoče vklopiti z enostavnim dotikom zaslona.

Slika »Razširite vaše možnosti snemanja filmov«
Razširite vaše možnosti snemanja videoposnetkov

Fotoaparat lahko neposredno posname videoposnetke v počasnem posnetku (do 5-krat) in hitrem posnetku (do 60-krat) brez potrebe po naknadni obdelavi v računalniku.

Slika vhoda za zunanji mikrofon za visoko kakovost zvoka
Zunanji vhod za mikrofon za visoko kakovost zvoka

α6100 je opremljen z vtičnico za zunanji mikrofon, prek katerega lahko prenesete zvok in tako posnamete zahtevnejše videoposnetke in visokokakovostne video spletne dnevnike.

Fotografirajte v svojem slogu
Enostavno kadriranje sebkov

Zahvaljujoč LCD-monitorju fotoaparata, ki ga lahko nagnete za 180° navzgor, lahko sebe enostavno postavite v kader pri snemanju video spletnih dnevnikov in ustvarjanju sebkov.

Slika enostavnega kadriranja sebkov
Slika "Prilagodljivo snemanje z nizkega kota"
Prilagodljivo snemanje z nizkega kota

Monitor je mogoče nagniti navzgor za 180° in navzdol za 74°, kar omogoča enostavnejše kadriranje subjekta pri fotografiranju z nizkega ali visokega kota.

Priročne funkcije sledenja z dotikom in ostrenja na dotik

Ko ste v meniju nastavili sledenje z dotikom, izberite objekt z dotikom monitorja. Pri fotografiranju ali snemanju videoposnetka bo fotoaparat vklopil funkcijo samodejnega sledenja. Enostavno lahko uporabite tudi ostrenje na dotik – dotaknite se točke na monitorju, da nastavite ostrenje.

Slika priročnih funkcij sledenja z dotikom in ostrenja na dotik
Prilagodljive nastavitve kontrolnikov po meri
Slika prilagodljivih kontrolnikov za priročno uporabo
Prilagodljivi kontrolniki za priročno uporabo

Vaš fotoaparat α6100 lahko nastavite za čim boljšo priročnost, tako da dodelite do osem njegovih tipk in kontrolnikov katerikoli od 89 različnih funkcij za fotografiranje in predvajanje.

Slika funkcije »My Menu« (Moj meni) za hiter dostop
Funkcija »My Menu« (Moj meni) za hiter dostop

S funkcijo »My Menu« (Moj meni) fotoaparata lahko registrirate do 30 različnih elementov menija za hiter dostop do dejanj, ki jih pogost uporabljate.

Slika prilagajanja uporabniškega vmesnika po meri
Prilagajanje uporabniškega vmesnika po meri

Na zaslonu z nastavitvami po meri je prikazan položaj krmilnih tipk in gumbov, tako da lahko potrdite dodelitve funkcij že z enim samim pogledom. Za enostavnejšo nastavitev si lahko možnosti v meniju ogledate med prilagajanjem menija funkcije.

Slika "Namizne aplikacije Imaging Edge"
Namizne aplikacije Imaging EdgeTM

Z namiznimi aplikacijami Imaging Edge je fotografiranje boljše. Uporabite funkcije daljinskega upravljanja za nadzor v živo na zaslonu PC-ja, iskala za hiter pregled in izbiranje slik v knjižnicah ter urejanja za razvijanje visokokakovostnih fotografij iz podatkov RAW. Dobite kar največ iz Sonyjevih datotek v obliki zapisa RAW in bodite učinkovitejši.

Slika
Imaging Edge™ Webcam

Z aplikacijo Imaging Edge Webcam lahko Sonyjev fotoaparat uporabite kot spletno kamero. Na voljo je široka stopnja združljivosti za pretakanje v živo in konference.

Slika brošure za a6100
Prenos brošure

Specifikacije in funkcije

Z izjemno hitrostjo in delovanjem samodejnega ostrenja ter doslednim sledenjem objekta α6100 spretno obvladuje mehaniko fotografije, da se lahko vi osredotočite na bolj umetniške vidike. Ujame dejanja, ki se zgodijo v delčku sekunde, in ustvari čudovite slike tudi v zahtevnih razmerah. Za izjemne fotografije in videoposnetke 4K v visoki ločljivosti.
  • Hitro 0,02 s samodejno ostrenje s 425 točkami samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem

  • Snemanje videoposnetkov 4K visoke ločljivosti

  • CMOS-senzor Exmor z ločljivostjo 24,2 milijona pik

  • Sprotno sledenje, samodejno ostrenje oči v realnem času, samodejno ostrenje oči za žvali

  • LCD-zaslon na dotik s 180-stopinjskim nagibom za preprostejše zajemanje avtoportretov in posnetkov pod visokim in ostrim kotom

Združljivost objektiva
Sonyjevi objektivi serije E
Vrsta senzorja
CMOS-senzor Exmor vrste APS-C (23,5 x 15,6 mm)
Število slikovnih pik (dejanskih)
Pribl. 24,2 milijona slikovnih pik
Občutljivost ISO
Fotografije: ISO 100-32000 (vrednosti ISO do ISO 51200 je mogoče nastaviti kot razširjen razpon ISO), samodejno (ISO 100–6400, izbirna zgornja in spodnja meja), videoposnetki: enakovredno ISO 100–32000, samodejno (ISO 100–6400, izbirna spodnja meja in zgornja meja)
Čas delovanja baterije (fotografije)
Pribl. 380 posnetkov (iskalo)/pribl. 420 posnetkov (LCD-monitor) (standard CIPA)
Vrsta iskala
1,0 cm elektronsko iskalo (tipa 0.39) (barvno)
Vrsta monitorja
7,5 cm (vrsta 3.0) široki TFT
Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju

Nagrade

Nagrade