Objektiv za vašo domišljijo

Sonyjeva široka ponudba objektivov polaga ustvarjalnost v vaše roke.

risba objektiva serije A
Objektivi serije A

Sistem serije A, pri katerem so bile uporabljene bogate izkušnje pri razvoju objektivov, omogoča vsestransko uporabo vseh naših fotoaparatov serij A in E, kot sta priljubljeni α77II in profesionalni α99.

risba objektiva serije E
Objektivi serije E

Široka ponudba, ki je zasnovana za naše kompaktne in brezzrcalne fotoaparate serije E, vključuje številne modele APS-C in modele polnega formata.

Objektivi Sony G in ZEISS®

Natančni objektivi za profesionalce

G Master
G Master

Objektivi, ki jih odlikujejo visoka ločljivost in spektakularni učinki zameglitve, zagotavljajo dolgoletno vrhunsko zmogljivost in imajo najnaprednejša ohišja.

Objektiv G (zaščitni znak in nima množinske oblike)
Objektiv G

Objektive G z veliko zaslonko odlikuje več novosti in so zato izjemno zmogljivi. Posebno steklo zmanjša barvne premike, ki lahko nastanejo pri velikih zaslonkah; krožna zaslonka pomaga ustvariti čudovito zamegljeno ozadje.

Objektivi ZEISS®
Objektivi ZEISS®

Sony v sodelovanju z legendarnim podjetjem ZEISS razvija objektive, ki vsebujejo več kot 160 let strokovnih izkušenj na področju optike. Posebno steklo, premazi in prefinjena izdelava zagotavljajo resnično profesionalno, ustvarjalno orodje.

Poglejte. Predstavljajte si. Posnemite.

Izkušen fotograf si ogleda prizor, si ga predstavlja kot odlično fotografijo in nato poskuša doseči idealno kompozicijo. Če imate različne objektive, imate na voljo natančna orodja za uresničitev svoje vizije.

Portreti

Dobri portretni objektivi imajo široko zaslonko, ki omogoča višje hitrosti zaklopa, kar je uporabno. Široka zaslonka zagotavlja večjo globinsko ostrino, ob kateri predmeti dramatično odstopajo od ozadja. Portretni objektivi imajo pogosto goriščno razdaljo 50–135 mm in zaslonko F5,6 ali širšo.

Narava

Ohranite razdaljo in vseeno bodite v kadru. Teleobjektivi in objektivi z visoko povečavo so najprimernejši za vrhunsko fotografiranje živali, predvsem pri goriščni razdalji 200–500 mm.

Pokrajina

Poudarjene pokrajine so jasne in podrobne, barve pa so enako kakovostne od roba do roba. Najboljši objektivi za takšne fotografije imajo kratko goriščno razdaljo (20–35 mm) in širok zorni kot, da lahko zajamete čim več pokrajine. Uporabite lahko tudi stojalo.

Makro in bližinski posnetki

Za najboljše bližinske posnetke uporabite makroobjektiv z zmogljivo povečavo za reprodukcijo pristnih slik. Dobri makroobjektivi omogočajo tudi plosko polje ostrenja, zato je slika ostra od središča do roba, tudi pri manjših predmetih, kot so poštne znamke.

Šport

Za dober objektiv za športno fotografijo je bistven zmogljiv zoom in širok ali »hiter« objektiv. Na voljo so številni objektivi serij A in E, ki vključujejo tako glavni teleobjektiv kot tudi teleobjektiv z zoomom.

Slika objektivov
Slovarček izrazov za objektive
Slika za stran za podporo
Podpora za objektive

ZA LASTNIKE